konik_testuje
    1. aug 2019    Čítané 3199x
    Image title

    Ako dopadli skúsenosti s Farmfoods?

    Ani vám nie je jedno, aké potraviny vkladáte do úst a čo putuje do bruška vašich ratolestí? Naše mamičky sa pozreli na zúbok výrobkom Farmfoods. Ako dopadlo chutné testovanie kvalitných, slovenských potravín? Dozviete sa niečo o zložení či chuti výrobkov, no môžete sa inšpirovať aj dobrotami, ktoré naše šikovné mamičky pripravili a ukuchtili.

    V predajniach Výnimočných potravín nájdete široký výber výrobkov "od výmyslu Slovenska". Niekedy sú favoriti a víťazi jasní, inokedy je výsledok pomerne nejednoznačný. Tu však môžeme pokojne určite jasného víťaza, ktorým sú poctivé, smotanové a husté jogurty v rôznych príchutiach.

    @veron_dorusincova: "Domov som vzala príchuť Vidiecka šípka (o ktorej som mala pochybnosti, či bude chutiť), Lesné ovocie a Zrelú čučoriedku. Hádajte, ktorá príchuť nám najviac chutila? Áno! Vidiecka šípka. Chuť bieleho, hustého jogurtu bola lahodná a ovocná zložka sladká ako med."

    Za jogurtami nezaostávala ani tvarohová pochúťka Dubníček, vyrobená tradičnými postupmi, ktorá určite nejedného "dospeláka" prenesie do detstva. A drobci si pochutia na prírodnej, poctivej dobrote.

    @sugarbird: "Tvarohový dezert Dubníček mu veľmi chutil, samozrejme, ochutnala som aj ja a bol naozaj báječný, bol hustý s hrudkami."

    Mliečne výrobky v testovaní jednoznačne bodovali. Zažiarili aj syry, tvaroh, mlieko, maslo, či bryndza, ktorú ocenila aj @jovanka81"Medzi moje top mliečne produkty patrí bryndza, ktorú si doma tiež vyrábame, tak som sa tešila na tú farmfoďácku. 100 % ovčia, nepasterizovaná. A ona naozaj tak fantasticky chutila." 

    Za mliečnymi výrobkami nezaostávalo ani mäso a mäsové výrobky. Ako sa vraví, správny chlap má rád mäso ;) Kto by preto zhodnotil mäso lepšie ako mužské polovičky našich mamičiek? Jasno v tom má aj manžel mamičky @jovanka81: "Ja osobne mäso nepreferujem, ale manžel a deti sú skvelí jedáci. Obzvlášť manžel, ktorý je veľmi citlivý na pachy mäsa, hlavne kuracieho. Výraz tváre však hovoril za všetko a po obede len stroho dodal: Tak tieto stehná môžeš kedykoľvek kúpiť znova!"


    Naše mamičky sa veru vedia obracať v kuchyni a testovanie tak prinieslo kopec dobrôt, pri ktorých nám tečú slinky. @veron_dorusincova pripravila takéto parádne burgre: "Najviac ma nadchlo už predpripravené mäsko na burgre, ktoré sme si na druhý deň od nákupu aj s mužom spravili. Poctivá mäsová placka (dokonca muž skonštatoval, že mohla by byť aj tenšia). Cítite iba chuť mäsa - nič viac a nič menej."

    Čo hovoríte na párky? Niektorými zbožňované, inými zatracované. Pri tých z Farmfoods však nemusíte mať výčitky a pokojne ich môžete ponúknuť aj deťom. Je to rýchle, jednoduché, kuchyňa neostane ako po výbuchu a stravníci budú spokojní - tomu sa hovorí spokojnosť na všetkých frontoch. To si myslí aj @lulka78: "Viem, že život s párkami je omnoho jednoduchší... Veď čo je jednoduchšie, ako na večeru, raňajky alebo hocikedy v priebehu dňa ohriať párky? Vedela som, že si minimálne to zloženie párkov vo Farmfoods prečítam. Prečítala som. Je skvelé. Voňajú, aj chutia skvelo." 

    Okrem párkov máme pre vás aj ďalšie inšpirácie na skvelé raňanky, na ktorých si pochutnávali celé rodinky. Čo tak takéto dobroty, ktoré vykúzlili s poctivými výrobkami Farmfoods naše testujúce mamičky? 

    Na svoje si prišli nielen stravníci bez akýchkoľvek obmedzení, ale ako píše @sallome11: "Makový nápoj Mák – pre tých, čo nechcú alebo nemôžu mlieko – sladučké – výrazná maková chuť pre milovníkov maku, ideálne s vločkami a ovocím na raňajky."

    Okrem raňajok mamičky vykúzlili aj chutné hlavné jedlá či sladké dobroty, ktorými si osladili deň. 

    A ako teda celkovo zhodnotili mamičky toto chutné, slovenské testovanie, ktoré si celkom isto užili aj ostatní rodinní príslušníci, ktorí sa na ňom "aktívne" spolupodielali? ;) Aké boli tie najväčšie plusy, ktoré sa objavili u väčšiny testujúcich? 

    PLUSY

    • bodovali poctivé a chutné mliečne výrobky 
    • taktiež mäso a mäsové výrobky 
    • ochotné predavačky, ktoré rady poradia a majú prehľad
    • dizajn produktov (jednoduchosť, priesvitné obaly, vďaka ktorým je vidieť obsah)
    • špeciálne potraviny (napr. puding pre celiatikov, makový nápoj...)

    Vždy je čo zlepšovať a posúvať sa ďalej. Preto aj tu platí, že mamičky našli aj nejaké tie nedokonalosti, na ktorých možno popracovať:

    MÍNUSY

    Ak si chcete prečítať viac o testovaní produktov Farmfoods, ktoré sú bez pridaných látok, aditív, bez „éčok“ a bez geneticky modifikovaných organizmov (bez GMO), nahliadnite do recenzií našich testujúcich mamičiek, ktoré nájdete pod označením #test_farmfoods 🙂

    @siii: "Oprávnenosť používať toto logo majú všetci partneri, ktorí okrem dodržiavania politiky kvality FARMFOODS, fungujú na princípe šiestich pilierov: zdravá pôda 👉zdravé rastliny 👉 zdravé zvieratá 👉zdravé potraviny 👉zdraví ľudia 👉nenarušená krajina! A presne tak všetko od nich aj chutilo... Zdravo, chutne, nenásilne... Mňamkovo! 😍"

    @veron_dorusincova: "Úprimne? Veľmi som si to užila - od nákupu a výberu, po zhotovenie jedál a ochutnávanie. Super! Niektoré výrobky ma nadchli viac - jogurty, tvarohové dezerty, paštéty, kozí syr, mäso vo vlastnej šťave, mäso na burgre..."

    @sailes: "Všetky výrobky sú vysoko kvalitné. Bez príchute umeliny, na ktorú sme my alergickí. Čistá príroda vonia z každého produktu, keď ho otvoríte. Neobsahujú "zbytočné" konzervanty, sú s nižšou trvanlivosťou, čo nasvedčuje tomu, že zbytočnosti vo forme udržiavacích prídavných látok v nich nenájdete."

    @lulka78: "Z testovania výrobkov vo Farmfoods som bola milo prekvapená, predovšetkým poctivou chuťou a zložením výrobkov, ale tiež dobrým pocitom, že naozaj všetko sa vyrobilo u nás."

    sallome11
    29. júl 2019    Čítané 198x
    Image title

    Moje leto s Farmfoods

    Počas dvoch týždňov som mala možnosť testovať výrobky predávané pod značkou Farmfoods. Túto značku poznám nejaký ten rok, čiže nebola to úplne prvá skúsenosť s ich výrobkami, no snažila som odskúšať to, čo som si zatiaľ ešte nekúpila, a preto som siahla aj po týchto výrobkoch a v budúcnosti k nim určite opäť zájdem po rôzne iné chuťovky. V ich samoobslužných predajniach nájdete výborné domáce husté jogurty a dezerty, kvalitné syry, ktoré dnes v máloktorých obchodíkoch ponúkajú; naozajstné mäsové údeniny bez pridaných nemäsových náhrad a hlavne bez zvýrazňovačov chutí. Proste čistá chuť. V posledných týždňoch rozšírili ponuku aj o pečivo alebo sezónne ovocie. Ponúkam vám sumár toho, čo mne chutilo, teda poväčšine chutilo veľmi a testovanie som si doslova vychutnávala.

    • Rustikálny cibuľovo slaninkový chlebík – poviem pár slovami – nebíčko v papuľke. Od predminulého týždňa začali predajne Farmfoods ponúkať aj pečivo, tak, že vyskúšam. Obvykle si balené pečivo nekupujem, skôr mám radšej také priamo z miestnych pekárni. Ale chlebík pozitívne prekvapil. S kúskami smaženej cibuľky a slaninky je ideálny na letné grilovačky. A čo je jeho ďalším pozitívom, je, že dlho vydržal chutný. Musím však vytknúť jednu vec – taká malá chybička krásy – chlebík bol zo spodnej časti viac upečený, ako by bolo treba, ale inak receptúra výborná. Vychutnala som si ho s ďalšími výrobkami od Farmfoodd (syrovou nátierkou a parešunkou) a pred koncom spotreby som spravila chlebík vo vajíčku.

    • Syrová nátierka s údeným syrom – ďalší skvelý výrobok, ktorému nemám čo vytknúť, okrem taviacich solí, bez ktorých by to nebol tavený syr, obsahuje len mliečne zložky – žiadne ochucovadlá a zvýrazňovače chutí. Jemná chuť po údenom syre, ktorý je jeho súčasťou. Najlepšie natrieť na chlebík a hneď zjesť alebo do cestovín na rýchly obed.


    • Tatarčane tvarohové z Tatier – tieto pirohy majú u mňa jedno veľké mínus. Na obale sa uvádza, že sú vhodné so strúhankou, makom ale aj naslano so slaninkou a cibuľkou. Ja som zvolila sladkú kombináciu, no po prvom zahryznutí som bola sklamaná, vnútri slaný tvaroh. Podľa mňa sa hodia len naslano, našťastie som nevyvarila celé balenie a zvyšok skonzumujeme už s opraženou cibuľkou a slaninkou. Čo by som hodnotila ako plus je, že obsahujú pohánkovú múku (nie klasickú pšeničnú).

    • Parešunka – zloženie je bravčové sušené stehno a soľ, žiadne iné dochucovadlá a rýchlosoli, na obale sa píše že ide o sušené údené, no chuť bola čistá, jemná, údeninou ani nebola cítiť, určite po nej siahnem v budúcnosti viackrát, keďže údeniny som zo svojho jedálnička vylúčila na minimum. Chutné raňajky alebo aj na dochutenie pečenej jahňaciny s rozmarínom.
    • Čerstvé slepačie vajíčka – použila som ich do vajíčkovej nátierky, vyprážaného chlebíka a spravila omeletu k obedu. A ušlo sa aj do gaštanovo-višňového koláčika. Chuť sa ťažko porovnáva s ostatnými, farba však bola krásna oranžová a hodnotím aj to, že sú to slovenské z tradičného chovu, a to je určite plus.

    • Syr jemný Dubník – paprika – farma Dubník – pre mňa žiadna novinka, zbožňujem od nich asi všetky syry, či už tie ľahšie,  alebo výraznejšie. Sýta mliečna chuť doplnená červenou paprikou, odporúčam len tak pomaly odrezávať a vychutnávať si ho sám, bez žiadnej „prílohy“. Ale keď už do varenia, trebárs do špenátových halušiek.

    • Syr ľahké pierko – ďalší skvelý syr, vyvážená chuť. Zhodou okolností bol sviatok a doma som nemala žiadne mlieko/smotanu (mali sme byť odcestovaní, no syn ochorel), tak som ho použila do improvizovanej polievky.

    • Cestoviny – Cessi a špaldové Biomila – Cessi sú synove obľúbené cestoviny – používam na ne taký rýchlorecept – pridám rozmixované avokádo, soľ, a niekedy aj trochu cesnaku, no tu som netradične doplnila aj syrovú nátierku s údeným syrom – hmm, výborné. Špaldové cestoviny sú zasa pre mňa a muža – tieto sú naše obľúbené keďže sú rýchlo uvarené a mäkké (u nás nechutia aldente).

    • Tofu zeleninové – sójové jedlá moc nemusím, kupujem ich skôr pre muža, on to obľubuje, ale keď už, tak tofu, a to dávam do zeleninového šalátu – super ku grilovačke. Toto bolo ochutené zeleninou – hrášok, mrkva...

    • Cesnačka – sójová párka – taktiež produkt, ktorý som ja osobne nevyskúšala, ale muž si pochutnal a pochvaľoval.

    • Uhorská klobása – hmmm, výborná chuťovečka – len tak sme si ju zobkali s chlebíkom a horčicou.

    • Bryndza s kravskou hrudkou – priznávam sa, že prvýkrát jem kupovanú bryndzu, vždy som jedla len doma robenú z kravského mlieka. Chutila mi, aj keď bola trošku výraznejšia, na akú som zvyknutá (a to som neochutnala takú pravú ovčiu). Náš najtypickejší syr sa samozrejme hodí s haluškami, no u mňa top je použitie na bryndzovú polievku, od malička to bola moja najobľúbenejšia polievka (dlhé roky jediná), nie je to klasický demikát, ale je to podobná polievka.

    • Makový nápoj Mák – pre tých, čo nechcú alebo nemôžu mlieko – sladučké – výrazná maková chuť pre milovníkov maku, ideálne s vločkami a ovocím na raňajky. Pozerala som na obal, keďže je tam písané v češtine Mák, no píše sa tam, že to je z maku pestovaného na Slovensku a Čechách. Predáva sa ako doplnkový tovar v predajniach Farmfoods.


    • Zamatovo chutné karé – po predošlých výborných skúsenostiach som si z poslednej poukážky kúpila opäť niečo údené – keď zhrešiť, tak poriadne 😊

    • Detské párky s teľacinou -  skvelá voľba pre malých milovníkov párkov – v zásade som sa snažila vždy minimalizovať takéto nákupy kvôli synovi, no, samozrejme, občas si dáme aj párkové raňajky. No potešilo ma zloženie týchto párkov - to, čo má ozajstný párok mať, a nič viac – mäso, voda, soľ, koreniny a črevo. Sú iné, na aké sme zvyknuté – také mäsové – žiadna múka/sója, a čo teda veľmi oceňujem, nie sú presolené ako väčšina detských párkov.

    • Delikátna údená slanina – mletá chilli – pôvodne som chcela kúpiť oškvarky na pomazánku, no zaujal ma tento výrobok, a prečo z neho nespraviť „škvarkovú“ pomazánku, teda slaninkovú – takže – mletá slaninka (ináč, je len jemne pikantná), uvarené vajíčko, lečo, horčica, soľ a korenie podľa chuti – famózna. A keď už som bola rozbehnutá v tom pomazánkovaní, tak z obeda mi ostali pečené kuracie stehná v mrazničke, pečienka, tak som spravila aj pečeňovú paštétu – 1 kuracia pečienka, 1 pečené stehno, 1 cibuľa (usmažiť na masti s pečienkou) a po dosmažení pridať ešte do horúceho mletú slaninku, aby sa tak rozpustila, už moc nesmažiť, len pomaly roztopiť, všetko zmixovať. Táto slaninka však chutí skvele aj samotná na čerstvom chlebíku.

    • Zemiakovo – špaldové lokše – lokše zvyknem kupovať ku kačici alebo ich zapekám. Tu je môj recept: spravím si bešamel: na masle opražím múku, zalejem mliekom a ochutím soľou a muškátovým orieškom, na konci pridám nastrúhaný syr (trebárs nejaký skvelý od Farmfoods – v ponuke ich majú neúrekom. Do tohto pridávam trebárs kukuricu alebo brokolicu – varenú. A zvlášť si opražím mäsko, asi naj je kuracina, no v podstate môže byť akékoľvek. A potom plním, či už do roličiek alebo trojuholníkov, dám do pekáča a povrch ešte potriem bešamelom a posypem syrom. A už len zapiecť, netreba dlho, len tak, aby sa všetko spojilo a vytvorila chrumkavá kôrka navrchu.


    • Ementálček Palbino – nedalo sa odolať, vyskúšala som ďalší tavený syr – čistá závislosť. Hmm, mohla by som ho jesť od rána do večera. Inak výborná je aj na vajíčkovú pomazánku.

    • Prsia z našich kurčiat – keďže mali momentálny výpadok chladenej hydiny,  musela som siahnuť po mrazenej, po rozmrazení nebolo cítiť žiadne pachute,  prirodzený pach mäsa. Z mäska sme si urobili plnenú papriku a použila som ho aj do plnených lokšov.

    A na záver ešte taká bodka v podobe dvoch pripomienok: Nakupujem mliečne výrobky klasické, ale aj bezlaktózové. Čo by som možno uvítala je, že keby do sortimentu zaradili viac bezlaktózových výrobkov – na pulte som videla len mlieko (aj keď ponuka v rôznych obchodíkoch môže byť iná), chýbali mi tam napríklad také bezlaktózové jogurty, syry. A druhý podnet k jogurtom – sú výborné, no možno by bolo fajn, keby sa predávali aj vo veľkosti cca 150 g, lebo nie každý zvládne taký veľký jogurt, a potom sa musí nájsť nejaký ten dojedač.

    veron_dorusincova
    29. júl 2019    Čítané 930x

    FARMFOODS test

    Ahojte, maminy a tatinovia!

    Nedávno "bežala" na Koníku súťaž a výhrou boli 3 nákupné poukážky v hodnote 15 eur na produkty značky Farmfoods. Priznám sa, že až po naštudovaní "čo to ten Farmfoods je", som sa rozhodla prihlásiť do súťaže. Zlákala ma značka a jej koncept. Mala som šťastie a vybrali ma na testovanie produktov. A tak vám dnes môžem napísať, kvôli ktorým potravinám sa ešte do predajne s Farmfoods produktami vrátim. Poďme na to.

    Nechala som si poradiť predajcom, keďže som nováčik, čo sa tejto značky týka. Hneď sme sa zhodli na smotanových jogurtoch. Domov som vzala príchuť Vidiecka šípka (o ktorej som mala pochybnosti, či bude chutiť), Lesné ovocie a Zrelú čučoriedku. Hádajte, ktorá príchuť nám najviac chutila? Áno! Vidiecka šípka. Chuť bieleho, hustého jogurtu bola lahodná a ovocná zložka sladká ako med (ovocná zložka je tekutejšia ako v bežných jogurtoch). Lesné ovocie a čučoriedka chutia klasicky - ako lesné ovocie a čučoriedka. Objem jogurtu je 250 g a sú dosť sýte. Za tú cenu dostanete kvalitný a chutný produkt. Pre jogurty sa ešte vrátim. 

    Taktiež sme sa zhodli na Tvarohovej dobrote Dubníček s príchuťou kakaa a vanilky. Hustý tvarohový dezert s jemnými hrudkami, ktoré vadili nášmu synovi, ale my dospelí sme si pripomenuli detstvo. Táto dobrota je taký poctivejší a zdravší Pribináčik. Vanilka chutila viac mne a muž je skôr na tú čokoládu/kakao. Opäť výrobok, pre ktorý sa oplatí navštíviť predajňu. 150 g balenie. 

    Potom som vybrala paštéty, pretože tie má veľmi rád môj syn. Akékoľvek druhy zje na chlebíku alebo rohlíku. Tak som vzala jahňaciu a pečeňovku z Mangadurcy. Pýtala som sa malého, aké sú a napíšem vám odpoveď 3-ročného a ešte aj chlapa - sú dobré. Výstižná a úprimná odpoveď, si myslím. 🙂 Ja som ich neochutnala, pretože som ich nechala synovi, ale ako mama po naštudovaní zloženia napíšem - to chcete. Takže paštéty tiež ešte kúpime. 

    Potom som vzala chuťovky na stôl ako zrejúci syr Ľahké pierko, kozí syr a mäsko vo vlastnej šťave - hrdý býk Charolais. Išlo mi o to, aby produkty ochutnalo čo najviac ľudí, a tak som tieto produkty nakrájala na tanierik k vínu a pohostila priateľov. Mäso vo vlastnej šťave chutilo najviac mužom a aj ten zrejúci syr - chuťovo výraznejší, horkejší, nie veľmi slaný. Ženy chválili skôr ten kozí syr - je jemne slaný, má príjemnú chuť a je bez typického zápachu. Pri tejto kombinácii výrobkov napíšem, že určite sa vrátime pre kozí syr a mäso vo vlastnej šťave.

    Z mliečnych výrobkov som vzala tvaroh, mlieko (aj keď to doma nepijeme a kupujeme len pre návštevy do kávy, alebo na pečenie, či varenie) a maslo. Postupne som z týchto produktov upiekla kysnuté buchty a tvarohovo malinový koláč. Pečiem skoro každý druhý deň - aj kvôli synovi, aj je to pre mňa relax, takže som vedela, že tieto základné potraviny využijem takto. Mliečko je čerstvé a vydrží otvorené len 5 dní. Maslo bola dosť drahá položka na tomto nákupnom zozname. 

    Najviac ma nadchlo už predpripravené mäsko na burgre, ktoré sme si na druhý deň od nákupu aj s mužom spravili. Poctivá mäsová placka (dokonca muž skonštatoval, že mohla by byť aj tenšia). Cítite iba chuť mäsa - nič viac a nič menej. Stačí ho len osmahnúť z jednej aj z druhej strany 3 minúty. Nebudeme kupovať pravidelne, ale ak dostaneme chuť na niečo rýchle, dobré a kvalitné, tak určite áno. 

    A som na konci s mojou recenziou. V prvom rade sa chcem poďakovať Modrému koníku za príležitosť testovať (pre mňa) novú značku Farmfoods. Úprimne? Veľmi som si to užila - od nákupu a výberu, po zhotovenie jedál a ochutnávanie. Super! Niektoré výrobky ma nadchli viac - jogurty, tvarohové dezerty, paštéty, kozí syr, mäso vo vlastnejšťave, mäso na burgre,.... Odporúčam navštíviť predajňu výnimočných potravín. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, tak odporúčam stránku - https://www.farmfoods.sk/onas-menu. Dočítate sa zloženie, ceny produktov a iné zaujímavé veci

    sugarbird
    22. júl 2019    Čítané 239x

    Farmfoods - dobroty z farmy

    Bola som veľmi milo prekvapená, keď som si našla správu, že som vybratá na testovanie potravín od Farmfoods. Priznám sa, bola to pre mňa novinka, nebola som tam ešte nakupovať, takže som bola veľmi zvedavá. Som rada, že aj my tu, v Šamoríne, máme predajňu Farmfoods. Predavačky boli vždy milé, ochotné a vždy veľmi rady poradili. Predajňa je menšia, ale samoobslužná. Farmfoods sa snažia všetko vyrábať bez pridaných látok, aditív, BEZ „E“, prečo chceme ponúkať potraviny bez geneticky modifikovaných organizmov, BEZ GMO, na základe akých ISO CERTIFIKÁTOV farmy, pre toto sú ich potraviny výnimočné.

    Dostala som poukážky v hodnote 3 x 15 eur.

    Kedže som chodila nakupovať s mojím synom, ktorý miluje mliečne výrobky, tak to bol pre neho doslova raj jogurtov a  tvarohových dezertov. Mali neskutočne veľa na výber.

    Tvarohový dezert Dubníček mu veľmi chutil, samozrejme, ochutnala som aj ja a bol naozaj báječný, bol hustý s hrudkami. Odvtedy sme tieto tvarohové dezerty už boli kúpiť a naozaj sme si ich zamilovali... Sú naozaj fantastické, cena je troška drahšia, ale teda, stojí to za to. Ale keď si človek porovná, že koľko dá za pribináčika, tak toto je chutnejšia verzia, a cenovo skoro rovnaká.

    Milujeme syrové korbáčiky a syrové nite, na tom sme si naozaj veľmi pochutili, 250 g balenie vyjde do 5 eur, ale oplatí sa. Sú slanšie, ale presne také ľúbime. Minuli sa u nás 

    veľmi rýchlo a to zloženie mlieko, soľ, syridlo, tam nieje o čom.

    Z mliečnych produktov sme kúpili ešte mlieko, maslo, tvaroh, kakao. Boli super, len treba dávať pozor na spotrebu, ktorá bola kratšia. Všimla som si, že keď sme boli na nákup, tak mlieko mali stále tak, že spotreba bola ešte buď deň alebo dva a koniec. Ale využili sme ho, keď nám ostalo, na puding, ktorý sme robili. Veľmi ma potešil puding, kedže mám celiakiu, nie všade sa dá kúpiť puding, ktorý môžu aj celiatici. A tento je bez lepku.

    Bioasaurus poznáme, kupujeme ich už veľmi dlho, malý sa veľmi potešil, keď ich tam zbadal, zvyknú byť syrové, kečupové a solené. Maxim má najradšej kečupové, cena je drahšia ako v iných obchodoch.

    Ďalší nákup sme vyskúšali kačičky s mrkvou a jablkami.

    Nákupy prebehli vždy v poriadku ,už prvý nákup som chcela kúpiť steak a potešiť muža, kedže má veľmi rád steaky, ale nevedela som nikdy natrafiť na mäso, až ku koncu sa mi podarilo, treba tam prísť naozaj skoro, aby sa ušlo z mäsa. Hovädzie mäso je najhodnotnejším a najbohatším bežne dostupným živočíšnym zdrojom bielkovín na svete. Jeho spotreba však na Slovensku nedosiahne v priemere 4 kg na obyvateľa za rok! Hovädzie mäso má vysoký podiel omega-3 mastných kyselín. Steak si muž veľmi pochvaloval,veľmi mu chutil.

    S výrobkami sme boli veľmi spokojní, naozaj sú chutné a hlavne zdravé. Potraviny sú síce drahšie, ale kvalitnejšie. Chcela by som sa poďakovať, že som mala tú možnosť zapojiť sa a vyskúšať si testovanie, lebo už teraz viem, že budem navštevovať Farmfoods aj naďalej. A odporúčam každému, aby sa tam zastavil, popozeral, nakúpil. Predavačky vám ochotne vždy rady pomôžu, poradia, poprípade zodpovedia vaše otázky. Farmfoods želám veľa úspechov.

    kate_cs
    21. júl 2019    Čítané 313x

    Farmfoods - potraviny zo slovenských fariem priamo na náš stôl

    Farmfoods. Pre mňa to však nebola žiadna novinka, už dlho sme ich verni zákazníci.

    Prevádzku v Trnave na Trstínskej ulici v City Parku navštevujeme odkedy je otvorená a vždy sme boli veľmi spokojní. Preto som presne vedela, aké potraviny si na test vyberiem.

    Prečo voliť Farmfoods?

    Doma sme dávali pozor na kvalitu aj pôvod potravín vždy. Odkedy sme rodičia, dávame si ešte viac záležať na tom, čo bude jesť aj naše dieťa. V obchodoch sledujeme zloženie potravín, krajinu pôvodu a aj energetické hodnoty. Zaujímam sa aj o to, aký život mala sliepka, ktorej vajíčko je v mojom koláči, alebo krava, od ktorej mám mlieko.

    Farmfoods predáva Natur potraviny, ich zvieratá majú dostatok priestoru, kvalitnú stravu aj vodu, nie sú dopované hormónmi a ani liekmi.

    Všetko, čo by vás mohlo zaujímať, sa dočítate aj na ich stránke.

    https://www.farmfoods.sk/bio-vs-natur

    Ako prebehol nákup?

    V Trnave je obslužná menšia predajňa, čo mi vyhovuje, lebo nákup vybavím vždy veľmi  rýchlo. Predavačky sa vyznajú, vedia mi zodpovedať moje otázky a odporučia produkt,   ktorý potrebujem. A to som voči službám často veľmi kritická, lebo som roky pracovala v obchode na rôznych pozíciách.

    Presne som vedela, že potrebujem múku na pečenie chleba, jogurty, ktoré u nás doma milujeme, nejaké mäso, výživu pre krpca, naše obľubené pirohy a doplnili sme to ešte nejakým syrom, tvarohom, cestovinami a musli. Papierové tašky sú už len bonus k tomu všetkému. Zistite, či aj vo vašom meste nájdete ich predajňu.

    https://www.farmfoods.sk/vsetky-predajne

    Ide sa variť. A jesť!

    Nie som veľký kváskový odborník, skôr začiatočník, ale pečivo už zásadne pečiem doma. Skúšala som rôzne múky a potešilo ma, že aj vo Farmfoods majú Hladkú múku na  pečenie chleba. Dali sme si k nemu zeleninu a bryndzovú nátierku, do ktorej som pridala maslo z Farmfoods. Krpec si zatiaľ pochutnáva len na domácom chlebíku, ale spokojní sme boli všetci.

    Pochutnali sme si aj na raňajkách. Boli lievance! Na vrchu je trochu domáceho džemu, tvaroh a ovocie zo záhrady. Múku a tvaroh mám z Farmfoods a osvedčili sa výborne. Tvaroh je mäkký, ľahko sa roztiera a skvelo sa hodí k ovociu.

    Na obed bolo teľacie mäso s haluškami. Chutilo výborne a najviac bol spokojný muž.

    Sú dni, kedy sa nám variť jednoducho nechce. A vtedy na raňajky skvelo postačí jogurt a chrumkavé musli. A obed sme si uľahčili s pirohami zo zemiakového cesta, plnenými slivkovým lekvárom. Pridali sme len tvaroh a skvelý obed bol hotový za pár minút!

    Upiekla som ďaľší chlieb z kvásku, nakrájali sme si k nemu zrejúci syr a pridali jemné karé. Jednoduchá a chutná večera na svete.

    A testovanie som ukončila domácimi bagetami, do ktorých som použila Hladkú múku (T650). Bola to moja premiéra, a preto som sa veľmi vytešovala, že sa podarili. Úplne stačilo potrieť tradičným maslom a chutili výborne!

    Ak si chcete prezrieť, aké produkty majú vo Farmfoods, kliknite na priložený link.

    http://sortiment.farmfoods.sk/

    Farmfoods som zatiaľ len chválila. Majú aj negatíva?

    Všetko má svoje plusy aj mínusy a tak je to aj v tomto prípade.

    Keď som pred niekým spomenula Farmfoods, ani nevedeli, o čo ide a kde v Trnave sa vôbec nachádzajú. A pritom to je veľká škoda. Preto si myslím, že by mohli zapracovať trochu na reklame.

    Tak isto som sa stretla s názorom, či je to všetko naozaj tak, ako sa prezentuje. Ľudia sú už skeptickí a často majú nedôveru k informáciám, ktoré prezentuje daná značka. Tu to chce len spokojných zákazníkov, nič viac.

    Cena. Často je to všetko hlavne o cene. My doma kupujeme potravín menej, ale kvalitné. Veľa si toho dopestujeme doma, a tak ma vyššia cena slovenských potravín neodrádza. Ale viem, že pre niekoho môžu byť tieto výrobky predražené. Tvaroh hrudkovitý 300 g stál 2,39 €, špaldové cestoviny 2,39 €, tradičné maslo 3,37 €, domáce ovsené musli 120 g 1,65€.

    A sme na konci!

    My máme s Farmfoods len dobré skúsenosti a zostávame ich zákazníkmi aj naďalej. Netvrdím, že nakupujeme potraviny len tu, ale kombinujeme to s klasickými reťazcami, kde už máme overené slovenské produkty.

    jovanka81
    20. júl 2019    Čítané 215x

    Domáca kvalita z Farmfoods

    Príležitosť otestovať koncept Farmfoods ma veľmi potešila, pretože som z dedinského prostredia a veľmi dôverne poznám kvalitné domáce produkty ako syr, korbáčiky, mlieko, mäso a mäsové výrobky, či ovocné a zeleninové produkty.

    Farmfoods je sieť predajní, ktoré ponúkajú len a len slovenské výrobky, ktoré odoberajú od našich výrobcov, pestovateľov a chovateľov, dávajú im jednotný šat (obal) a v sieti vlastných predajní produkty predávajú. Tu treba povedať, že Farmfoods nie je dostupné každému! Z 26 predajní v krajine sú niektoré len pojazdné, niektoré obslužné a niektoré samoobslužné. Dostať sa teda k predajni je občas dosť náročné. Treba sledovať web Farmfoods, lebo aj ja osobne som vyhľadávačom na webe bola uvedená do omylu a predajňu, ktorú som v okolí regstrovala, už dávno zrušili ☹ Takže som musela za nákupom cestovať opakovane 40 km trasu. Ale, napríklad, také žienky z Oravy to majú do Farmfoods ešte oveľa, oveľa ďaľej!

    Výber tovaru v obslužnej predajni v Trenčíne ma trochu sklamal. Mäso som tam ani na tretí pokus nekúpila! Asi aj tu platí pravidlo, že sa vo Farmfoods treba naučiť nakupovať a teda skoro ráno sú šance najvyššie 🙂 Pojazdná predajňa pri Tescu bola v čase testovania zatvorená. Predajne Farmfoods sú typické zelenou fasádou z umelej trávy, ktorá mojim očiam ale vôbec nerobí dobre! Skutočne bolo za potreby dávať na steny umelú trávu???

    Z toho, čo sa mi podarilo nakúpiť, som ale bola naozaj nadšená a môžem úprimne povedať, že všetkým výrobcom, chovateľom a pestovateľom, treba skutočne poďakovať za kvalitné produkty, ktoré pohladia nielen chuťové poháriky, ale aj slovenskú sebadôveru. Skutočne máme doma kvalitu, o ktorej mnohí ani nevieme. Nielen z dôvodu, že je nám nedostupná pre veľkú vzdialenosť, ale aj z dôvodu, že stravovať sa výhradne v predajniach Farmfoods s priemerným platom, či nebodaj z rodičovského príspevku je nereálne. Ceny sú naozaj miestami astronomické. Takže teno môj úlet v krajine dokonalých, kvalitých potravín, beriem ako skutočnú výhru a veľmi som za to vďačná.

    Na týchto fotkách je nákup v hodnote 45 €, čo len dokazuje, že za kvalitu si človek musí priplatiť.

    Ako prvé sme testovali mliečne výrobky, konkrétne smotanové jogurty. Boli naozaj báječné. Na výber bolo mnoho príchutí s gramážou 250 g v cene 1.09€. Ester ten svoj nedojedla, bolo toho veľa. No ročné dvojky jeden jahodový sprášili napoly len taký fukot 🙂

    Syr so 4-farebným korením a čerstvé paradajky, tak to sme si vychutnali my s manželom večer pri TV. Paradajky neohúrili, lebo v susednej dedine máme tiež domáceho pestovateľa a dodávateľa paradajok do obchodných reťazcov, a teda na kvalitné paradajky sme už naučení. Syr bol ale naozaj lahodný, smotanový ale veľmi ľahký. Zaň som dala 2,50 € / 240 g a rajčiny stáli niečo málo do 2 €/250 g. 

    Solené korbáčiky som si vychutnala, pretože poznám ich výrobu, a teda máme ich doma svoje vlastné, tak som porovnala. Zloženie na obale bolo vyhovujúce. Len mlieko, syridlo a soľ, takže som vedela, že nesklamú. Tie naše, domáce, sú viac smotanové a štavnaté, zatiaľ čo Farmfoods korbáčiky boli echt slané 🙂 Za toto 250 g balenie som zaplatila takmer 5 €!!! To je už naozaj trúfalá cena☹

    Medzi moje top mliečne produkty patrí bryndza, ktorú si doma tiež vyrábame, tak som sa tešila na tú farmfoďácku. 100 % ovčia, nepasterizovaná. A ona naozaj tak fantasticky chutila. 250 g/4 € - tak tu by som podotkla, že túto delikatesku si na halušky občas doprajte. Lebo 100 % ovčiu bryndzu som ja osobne videla v obchode len vo Farmfoods. 

    Halušky robím len zo zemiakov, múky a soli. Múka, ktorú som vyskúšala, stála 0,6 €, a teda sa naozaj oplatí, pekne voňala pšenicou. Tento produkt si tiež budem kupovať pravidelne. No, a teda, haluštičky chutili 🙂

    Môj muž k haluškám jedáva aj kyslú smotanu, no a tej veru nemám čo vytknúť. 0,8 € - ale naozaj smotana, ako sa patrí. Opäť je v 250 g balení, a tak je problém ju zjesť na posedenie. No keď sme do zvyšku pridali čučoriedkový lekvár s medom, deti sa zalizovali.

    Lekvár s medom som jedla prvýkrát v živote a je to naozaj sladká pochúťka. 330 g/3,80 €. Použili sme ho aj pri palacinkovom obede, kde som chcela vyskúšať 3,7 % gazdovské mlieko. Krásne voňalo a chutilo sladko. Škoda len tých plastových balení, a nielen pri mlieku mi to vadilo!

    Piekli sme ja bublaninu z domácich malín, vajec a Farmfoods múky a mlieka. Aj tá sa vydarila🙂 

    Počas testovania sme si odskočili na dovoelnku na Oravu a s pomocou príbuznej sa mi nakoniec podarilo dostať aj k Farmfoods mäsku a výrobkom, ktoré mi zakúpila v samoobslužnej predajni v Liptovskom Mikuláši. Ja osobne mäso nepreferujem, ale manžel a deti sú skvelí jedáci. Obzvlášť mažel, ktorý je veľmi citlivý na pachy mäsa, hlavne kuracieho. Už sa nevedel dočkať, kedy upečiem kuracie stehná.

    Výraz tváre však hovoril za všetko a po obede len stroho dodal. Tak tieto stehná môžeš kedykoľvek kúpiť znova! Podotýkam, že doteraz mu vždy všetky smrdeli od kosti! Podobne reagoval aj na teľacie párky či grilovaciu klobásu, ktorú som ochutnala aj ja a naozaj bola chutná. 

    Pikantnú gemerčanku si dal na raňajky a ako pani predavačka povedala, ani neviete ako a balenie je fuč .

    Deti si počas testovania užili hlavne chrumky. Už v predajni som im musela ústa zatvoriť dinochrumkami a neskôr sme ochutnali aj kukurično-ľanové a špaldovo-kukuričné chrumky. Tieto už boli v obaloch výrobcu, nie Farmfoods.

    Syrové Biosaurus si zamilovala Ester a už sme ich kúpili viackrát, no poviem pravdu, vždy v inom obchode a za lepšiu cenu ako ponúka Farmfoods. Dostali sme sa aj k testovaniu pečiva, čo je aktuálne novinka vo Farmfoods. Ušli sa nám špaldové briošky a  kurkumová bageta. Trochu ma nahnevali plastové obaly, ale tak, čo už. Brioškám nemám čo vytknúť. Ja milujem jogurtovo-brioškovo-kavové ráno 🙂 

    Ale tá kurkumová bageta, tak to bol počin roka, xixixixi. Bez klobásky a syra by som ju hádam ani nezjedla, xixixi. Žlté kuriatko, no chuťou neohúrila. Každopádne, kurkuma v slovenskom výrobku? Toto nebol práve najlepší napad 🙂 Či?

    Ako posledné som vyskúšala zdravé čipsy. Čo myslíte, chutili?

    Pravda je taká, že ani tieto chipsy neohúrili. Ostanem verná tým tradičným.

    Vďaka testovaniu som si vo Farmfoods našla produkty, pre ktoré sa určite vrátim. Je pre mňa totiž radosť kúpiť si produkt z našej produkcie. Produkt, ktorý vyšiel z rúk slovenského farmára. Verím, že aj takto, cez nákupy vo Farmfoods, môžeme podporiť našich farmárov a pestovateľov. Oni tvoria kvalitu, ktorú prostredníctvom Farmfoods my dostávame.

    Farmfoods, na tomto ešte zamakajte:

    - viac väčších predajní

    - viac tovaru, nech sa tak rýchlo nevypredá

    - častejší dovoz mäsa do predajní

    - nijaké ovocie som nevidela

    - zo zeleniny len paradajky

    - slanina len z mangalice, čo tak klasika?

    - škoľte personál nech je v obraze - nevedeli o poukážkach a takmer mi neumožnili nakúpiť

    - viac reklamy, nevdela som o vás pred testovaním nič

    Produkty máte kvalitné, a veru, nehanbila by som sa ich predávať ani ja!

    monda17
    20. júl 2019    Čítané 250x

    Jedlo z farmy

         Nastal čas, aby som sa s Vami podelila o svoju skúsenosť s potravinami FARMFOODS, ktoré som mala možnosť ochutnať aj so svojou rodinou.

          Som veľmi vďačná za túto „akciu“ na Modrom koníku, pretože vďaka nej som zistila, že už vyše roka chodím dennodenne bez povšimnutia okolo predajne FARMFOODS v Novom Meste nad Váhom.

         Rozčuluje ma, keď každú chvíľu počúvam, čítam, že bolo k nám dovezené nakazené mäso, v supermarketoch strávim veľa času čítaním etikiet a aj tak bezvýsledne, pretože to je priam zázrak nájsť potraviny bez použitia dusitanov, stabilizátorov, farbív a iných aditív.

    Presne toto bol dôvod, prečo som FARMFOODS navštívila ešte pred tým, ako som bola na testovanie vybraná.  

        Ja osobne nemám veľmi rada obchody, kde si výrobky nemôžem sama vybrať, chytiť do ruky, prečítať (možno aj preto som do tejto malej predajničky nikdy nezašla), ALE musím uznať, že vo FARMFOODS v NMn/V som sa cítila od prvého momentu príjemne. V priebehu 3 týždňov som tam stretla tri predavačky, ktoré boli milé, ochotné poradiť a naozaj majú prehľad o tom čo predávajú.

         Filozofia FARMFOODS je založená na šiestich pilieroch: zdravá pôda, zdravé rastliny, zdravé zvieratá, zdravé potraviny, zdraví ľudia a nenarušená krajina.

         Produkty sú bez pridaných látok, aditív, bez „éčok“, bez geneticky modifikovaných organizmov (bez GMO).

         Páčia sa mi ich jednoduché obaly bez zbytočných farebných obrázkov. Sú priesvitné, vidíte ich obsah, takže nekupujete žiadnu mačku v mechu. Zloženie výrobkov je stručne a jasne popísané.

        Ja som si nákupy rozdelila na 3x. No hneď po prvom sme vedeli, že sme sa práve zaradili do skupiny nových stálych zákazníkov FARMFOODS. 

         Vyskúšali sme ochutené gazdovské jogurty, biely jogurt, tvarohovú dobrotu Dubníček, tvaroh, mlieko, syry, pomazánky, maslo, 3 druhy chleba, zemiakové lupienky.

                        Všetko nám neskutočne chutilo, často až moc a veľa 😀

    Teda až na jednu výnimku, keď syn raňajkoval cereálie s mliekom a prišiel na to, že mlieko je iné (poctivé) ako to na ktoré je zvyknutý. Nevadí, minulo sa do prívarku, koláča a mne raňajková kaša z neho chutila.

         Mäsové produkty som nezaradila na popredné miesto v testovaní, nakoľko mäso nejeme vôbec alebo len sem-tam deťom niečo uvarím. Som zvedavá, ako ohodnotia párky, na ktoré som tu čítala samú chválu. Kúpila som na víkend kuracie chladené prsia, takže ked mäso, už jedine z FARMFOODS.

         Ak teda máte možnosť navštíviť predajňu FARMFOODS, určite tak urobte a budem rada ak mi pod príbeh dáte vedieť, na čom ste si pochutili.

                                     Pekný víkend prajem a ešte krajšie prázdniny 😉

    lulka78
    19. júl 2019    Čítané 332x

    Farmfoods: Slovenské potraviny, ktoré chutia

    Z testovania výrobkov vo Farmfoods som bola milo prekvapená, predovšetkým poctivou chuťou a zložením výrobkov, ale tiež dobrým pocitom, že naozaj všetko sa vyrobilo u nás. Je vidieť, že Farmfoods si už obľúbilo veľa zákazníkov, ktorí sa radi dennodenne vracajú. Radi sa k nim pridáme 🙂 

    Vedela som, že môj nákup vo Farmfoods bude pozostávať predovšetkým z mliečnych a kyslomliečnych výrobkov, tie máme celá rodina najradšej. Vedela som tiež, že prevažne nakúpim bezlepkové produkty, pretože dve deti zo štyroch sú prísne bezlepkové.

    Farmfoods som predtým nikdy nenavštívila, a tým pádom som bola dosť zvedavá na všetko. Keď som prišla k pojazdnej predajni a začala sa rozhliadať po výrobkoch, nevedela som, ktorý skôr vybrať. A tak som vždy pustila pred seba ďalšieho a ďašieho zákazníka, aby som mala čas sa v pokoji porozhliadať a vybrať. Ale po pár minútach som pochopila, že ak to takto spravím ešte pár minút, mne vlastne ostane máločo 🙂 Všimla som si, že už majú stálych zákazníkov, ktorí presne vedeli, čo chcú a niektorí brali toho kvantum (pani predo mnou kúpila jogurty a tvarohové dezerty za cca 30 euro). Spozornela som, keďže mi šlo najmä o mliečne výrobky a veru, ďalších som už pred seba nepustila 🙂 Bolo okolo 10:30 a ja som vzala posledné 4 ks tvarohových dezertov. Nasledovali jogurty, tvaroh, bazová šťavu, párky, slaninka... Trochu som bola sklamaná, že som prišla pomerne skoro a už neboli jogurty čokoládové, keďže tie sú u nás, najmä u starších detí, najviac žiadané, ovocné odmietajú. Jediný, ktorý ako-tak mal k tejto najobľúbenejšej príchuti najbližšie, bola príchuť tiramisu, a, nanešťastie, si ho vzal práve bezlepkový člen domácnosti, ktorý pozabudol, z čoho sa také tiramisu robí... Tiež osobne by som veľmi privítala, keby bola možnosť aj výberu menej percentných jogurtov. Tie, ktoré sú, sú fajn, ale všetky sú min. 8,5 %. Sú husté a podľa zloženia aj chuti skutočne poctivé, ale privítala by som aj menej tučné.


    Tvaroh bol skvelý, takisto bazová šťava, spolu s ľadovou vodou, limetkou a medovkovými lístkami úžasne osviežujúca v letných dňoch. Párky sa u nás doma konzumujú veľmi výnimočne, keďže zloženie od viacerých výrobcov je neprijateľné a aj keď už množstvo druhov párkov je bezlepkových, o párkoch si, skrátka, myslím svoje. Viem, že život s párkami je omnoho jednoduchší...Veď čo je jednoduchšie, ako na večeru, raňajky alebo hocikedy v priebehu dňa ohriať párky? Deťmi tak zbožňované párky? Je časovo neporovnateľne náročnejšie vyrobiť nátierku... Ale občas tie párky skrátka sú 🙂 Vedela som, že si minimálne to zloženie párkov vo Farmfoods prečítam. Prečítala som. Je skvelé. Voňajú, aj chutia skvelo. Ochutnali aj najnáročnejší stravníci 🙂 

    Premýšľala som dosť, čo mi na názve Farmfoods vadí. Je to vlastne veľmi jednoduchý dôvod. Všetky výrobky a suroviny sú naše. Slovenské. Farmfoods... Nesedí mi to. Pre mňa osobne by viac sedel nejaký rýdzo slovenský názov. To len taký malý postreh.

    Keďže v čase môjho nákupu boli veľmi horúce letné dni, povedala som si, že ak mám vyrobiť niečo zo surovín/výrobkov z Farmfoods, určite to bude niečo veľmi ľahké a rýchle, bez použitia sporáka alebo rúry, grilu, skrátka hocičoho, z čoho sála teplo. Spravili sme si  veľmi rýchle a veľmi jednoduché jogurtové poháre. Ešte lepšie chutia, ak zvládnete na ne počkať do druhého dňa z chladničky. Postup zvládne aj malé dieťa, a tak v čase prázdnin sme si vyplnili voľný čas výrobou takejto skvelej lahôdky.

    Prísady: Farmfoods jogurt akejkoľvek príchute (spokojne aj čistý-biely), piškóty, oriešky, vločky ovsenné, granko, čokoláda, šľahačka, ovocie podľa chuti. Jogurt zmiešať, aby sa premiešal spodok, kde je príchuť a potom len vrstviť podľa chute popísané suroviny. Je možnosť aj zamrazenia, konzumovania ihneď alebo odloženia do druhého dňa do chladničky. Ľahká, rýchla a zdravá lahôdka je na svete. Zvládnu to aj malé deti a majú radosť, že aj oni mohli byť spoluautori 🙂

    #test_farmfoods a #recenzia

    siii
    18. júl 2019    Čítané 203x

    FARMFOODS - potraviny ako od babičky 🙂

    💕Ahojte!

    Koníkovci aj mňa vybrali na testovanie pre mňa novej značky - FARMFOODS. Ich logo, značka, označuje v krátkosti celý proces, ktorého výsledkom sú ich výnimočné slovenské potraviny!!! Oprávnenosť používať toto logo majú všetci partneri, ktorí okrem dodržiavania politiky kvality FARMFOODS, fungujú na princípe šiestich pilierov: zdravá pôda 👉zdravé rastliny 👉 zdravé zvieratá 👉zdravé potraviny 👉zdraví ľudia 👉nenarušená krajina! A presne tak všetko od nich aj chutilo... Zdravo, chutne, nenásilne... Mňamkovo! 😍

    Jedna vec je kvalita a druhá vec je zasa cena... Nejedna žena na materskej si 2x zváži, čo kúpi. Produkty, po ktoré sa určite vrátime - a už sme sa aj vrátili:

    Sú to hlavne mliečne výrobky, tvaroh a jogurty... Tvaroh, čo má 25,5 g bielkovín, som asi ešte ani nevidela. Len u nich. Drahý bol nadšený!!! A jogurty? Ochutené moc u nás nejdú, ale tie obyčajné, čisté, tie boli skvelé! Krémové, ľahké ... A 250 gramov za takú super cenu 0.59 eur? Tlieskam, iné už nekúpim! Smotanové boli pre mňa už moc mazľavé, ale chutili aj tie... Ochutnali sme šípku, tiramisu a čučoriedku ktorá vyhrala... Žiadne farbivá len ovocie a cukor.. 🙂

    Vajíčka ako od babičky a párky ako od dedka 😂 3 dni po sebe som počúvala: ''Ženuška, neurobíš mi praženičkuuu? Samozrejme, so socialistickými...(párkami).'' Jasneeee, drahý. A už to u nás voňalo ako v mäsiarni. Tak voňali tie párky! Mäso s mäsom, a k tomu mäso. To, že u nás už majú svoje miesto, myslím, nemusím spomínať.

    Čučoriedkové pyré s vločkami🙂 

    Za nás tieto produkty boli top. Ostatné boli obyčajne neobyčajné, pretože predsa - Farmárske 🙂 ❤️ Múka, cestoviny, pirohy 🥟, no barz čo tam nájdete. Určite tam treba aspoň nazrieť. Verte mi, že neodídete s prázdnou taškou... 

    Ďakujeme za možnosť testovať a objavovať túto značku. Určite sa vrátime!!!  

    #test_farmfoods

    Paaaarky. To su u nas doma Vianoce,ked su parky.Parky nejedavame...zlozenie parok ...nic moc.Dve deti su prísne BEZLEPKOVÉ,takze velmi neskusam. Vela lekárov ma na parky podobny nazor....
    Parky z Farmfoods maju skvele zlozenie,ked sa varia,vonia to...a nikomu nic z nich nebolo.
    Ine uz nekupime,ked uz sa rozhodneme mat zas tie Vianoce 🙂

    (3 fotky)
    kindness
    Správa bola zmenená    14. júl 2019    

    Ako travite nedelne rana vy?
    Pre mna su symbolom spolocnych rodinnych ranajok.
    Dnes sme vyskusali biely gazdovsky jogurt od Farmfoods, do ktoreho som pridala banan, cucoriedky a vsetko vymixovala. Nakoniec som to vsetko dozdobila ovocim podla chuti, chia semiackami, ciernym sezamom a struhanym kokosom. Mnam!
    #test_farmfoods

    Inšpirácia na obed.
    Teľacie mäso s haluškami.
    Mäso som kúpila vo Farmfoods v Trnave.
    Na masti som opiekla dve cibuľky a orestovala nakrájané mäso. Pridala som nakrájané rajčiny, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Podliala som bielym vínom a pod pokrievkou nechala dusiť.
    Zatiaľ som si urobila domáce halušky (300g hrubej múky, 4 vajíčka, pol deci mlieka a soľ).

    Obed hotový a chutil výborne.
    Recepty s vínom mám rada, lebo popri varení sa ujde pohárik aj kuchárovi 😉

    #test_farmfoods #farmfoods #obed #dnesvarim #telaciemaso

    #test_farmfoods

    Čučoriedkový dezert. Skvelý. Chodím naň do chladničky aj ja. Menej sladký,skvelé ingrediencie,bez škrobov a zahustovadiel,pritom hustyyyy,je vidiet ze je tam skutočne veľmi veľa tvarohu. Ked som prišla u nás do Farmfoods, vzala som posledné 4ks, a to bolo 10hodín 🙂 Myslím,ze to hovori za všetko 🙂

    #test_farmfoods
    Jogurty z Farmfoods sú proste NAJ 🙂
    Miznú rýchlosťou svetelnou. Čučoriedkové,jahodové,Tiramisu,šípkové,čisté..... Veľmipreveľmi nami obľúbené sú tvarohové dezerty. Sú hodné titulky ;)

    Dobré ráno 😊 #test_farmfoods

    Na materskej si užívam hlavne raňajky.
    V práci som nemala čas na pokojné raňajky a tak som ich vždy riešila ovocím, jogurtom a čajom.
    Teraz si užívam to, že si môžem doma urobiť čokoľvek.
    Dnes to boli tieto lievance.
    Do cesta ide 1 vajíčko, lyžička medu, 100 ml mlieka, hrnček hladkej múky, pol lyžičky kypriaceho prášku, škorica, trochu citrónovej šťavy, nastrúhané jabĺčko a roztlačený banán.
    Nemusia kysnúť, hneď som ich robila na panvici s kvapkou oleja.
    Na vrchu je trochu domáceho džemu, tvaroh a ovocie zo záhrady.
    Múku a tvaroh mám z Farmfoods a osvedčili sa výborne. Tvaroh je mäkký, ľahko sa roztiera a skvelo sa hodí k ovociu.

    Zavoňali aj našej Lujze 😉

    #test_farmfoods #farmfoods #lievance #ranajky

    (2 fotky)

    Na víkend nakúpené, môžeme vychutnávať 🤤 #test_farmfoods

    Ako som včera plánovala, dnes som upiekla domáci chlebík.
    Prvýkrát som skúsila múku z Farmfoods (Hladká T650) na ktorej je aj uvedené, že “je vhodná na pečenie toho najlepšieho pšeničného chleba”
    Zo záhradky máme kaleráb, pažítku a aj kôpor. Rajčinky sú zatiaľ z trhu a urobili sme si aj výbornú bryndzovú pomazánku, kde som využila maslo z Farmfoods.
    Večera chutila mužovi a drobec zatiaľ ochutnáva len z chlebíka. Takýto domáci mu s radosťou dám ❤️

    #test_farmfoods #farmfoods #vecera

    (4 fotky)

    Aj vám sa občas zdá, že v obchode s potravinami ste takmer nonstop, no vaša chladnička či špajza stále zívajú prázdnotou? Aké výrobky najčastejšie vkladáte do nákupného košíka? 🙂

    3 srdiečka za každú odpoveď sú samozrejmosťou 💙

    A) Chlieb a pečivo
    B) Zelenina a ovocie
    C) Mliečne výrobky
    D) Mäso a mäsové výrobky
    E) Sladkosti a rôzne pochutiny

    Nech je odpoveď akákoľvek, testovaniu kvalitných, poctivých a slovenských výrobkov FARMFOODS sa určite potešíte. Zapojte sa, ešte stíhate: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-potravinami-farmfoods-b4k2x1/ 😉

    #test_farmfoods

    konik_testuje
    17. jún 2019    Čítané 8490x
    Image title

    Vaše skúsenosti s potravinami FARMFOODS

    Tradičné, netradičné, slané či sladké, skrátka potraviny rôzneho druhu, ktoré však majú spoločný prívlastok – SLOVENSKÉ. Prinášame kvalitné, poctivé a výnimočné potraviny zo slovenských fariem priamo na váš stôl! Premýšľajte, čo si dáte do úst a čím plníte brušká svojich drobcov. Objavte slovenské prírodné potraviny bez chémie a aditív od skutočných slovenských farmárov.

    Čo budeme testovať

    Toto testovanie na mieru poteší každého jedného člena rodiny. Do rúk totiž dostanete poukážky v hodnote 45 EUR (3x15 EUR), za ktoré si môžete nakúpiť dobroty „od výmyslu Slovenska“. Pre každého presne to, čo poteší jeho chuťové poháriky – zaručene z najkvalitnejších surovín s najčistejším zložením.

    Za konceptom FARMFOODS sa skrývajú slovenskí poľnohospodári a výnimočné potraviny z našich polí, maštalí a potravinárskych prevádzok. Táto unikátna idea je založená na šiestich pilieroch: zdravá pôda, zdravé rastliny, zdravé zvieratá, zdravé potraviny, zdraví ľudia a nenarušená krajina.

    Produkty FARMFOODSbez pridaných látok, aditív, bez „éčok“, bez geneticky modifikovaných organizmov (bez GMO). Ide skrátka o to najlepšie z najlepšieho, čo nám naše krásne Slovensko ponúka.

    Každá mamička dbá o to, aby bola strava jej ratolestí vyvážená a predovšetkým kvalitná. Výrobky FARMFOODS sú vhodné aj pre deti a dospievajúcich. V predajniach Výnimočných potravín po celom Slovensku nájdete široký výber produktov vyrábaných len z tých najkvalitnejších surovín. Nechajte svoje ratolesti pochutiť si na kvalitných syroch či na smotanových jogurtoch vyrobených iba z čerstvej smotany použitím jogurtových kultúr. Alebo sa preneste do svojho detstva a vychutnajte si spolu s nimi jemnú tvarohovú pochúťku  vyrobenú tradičnými postupmi.

    Farmári, ktorí založili FARMFOODS chovajú tie najvýnimočnejšie zvieratá, ktoré vstupujú ako suroviny pre ich najčistejšie mäsové výrobky na trhu. Porovnateľný sortiment bez použitia dusitanov, stabilizátorov, farbív a iných aditív ako sú paštétky, salámy, párky a iné mäkké mäsové výrobky na trhu nenájdete.

    V ponuke FARMFOODS nájdete aj zemiakové výrobky ako lokše, poctivé zemiakové lupienky alebo obľúbené pirohy. Naslano či nasladko, tieto tatranské zemiakové špeciality sa postarajú o sýte a zdravé jedlo, ktoré máte za pár minút na tanieri. Ideálna kombinácia pre každú mamičku, súhlasíte? ;)

    Okrem mliečnych a mäsových výrobkov v ponuke nájdete široký sortiment potravín - cestoviny, oleje, mak, múky, taktiež doplnkový sortiment v podobe chrumiek, sirupov, džemov, džúsov, nápojov a mnoho ďalšieho. Všetko potrebné pre spokojné brušká celej rodinky nájdete pod jednou strechou. Najväčším benefitom je transparentnosť a čistota zloženia, slovenský pôvod, odborne vyškolený personál, ktorý vám všetko vysvetlí, a zaručená kvalita výrobkov spadajúca pod normy a certifikáty najprísnejšej kontroly.

    Koho hľadáme

    Na testovanie hľadáme 10 mamičiek, ktoré si potrpia na kvalitné potraviny, zaujímajú sa o pôvod a zloženie výrobkov a uprednostňujú poctivé, domáce potraviny. Mamičky, ktoré hľadáme, by mali s radosťou pripravovať dobroty pre celú rodinku a vychutnávať si čas strávený pri dobrom jedle. Ak sú navyše komunikatívne a vedia pekne fotiť, je to iba výhoda ;)

    Ako sa zapojiť

    Máte chuť otestovať kvalitu výrobkov FARMFOODS a v našom opise ste sa našli? Tak neváhajte a zapojte sa. Stačí, ak do komentára pod týmto článkom napíšete, aké potraviny sa u vás nakupujú najčastejšie. Taktiež nám prezraďte, aký vzťah máte k príprave jedla a nebojte sa pridať aj nejakú fotku 🙂

    Čas na zapojenie máte do nedele 23.6.2019 a v priebehu týždňa vyberieme 10 mamičiek, ktoré budeme kontaktovať v súkromnej správe.

    Budeme sa tešiť na vaše komentáre 🙂

    konik_testuje              

    Nákup topánok či novej kabelky je síce príjemný, no zrejme každá mamička strávi najviac času práve nákupom potravín. Pokiaľ ide o potraviny, čo je u vás pri výbere rozhodujúce? Podeľte sa s nami o svoju odpoveď a odmeníme vás 3 srdiečkami ❤

    A) Kvalita, a preto čítam etikety potravín.
    B) Rozhodujem sa podľa ceny a akcií, zloženie ma nezaujíma.
    C) Vyhľadávam slovenské a farmárske výrobky.
    D) Siaham po výrobkoch, čo ma vizuálne zaujmú.

    Najbližšie budeme testovať produkty FARMFOODS - potraviny bez chémie a aditív od skutočných slovenských farmárov 🙂

    #test_farmfoods