gabriella91
    13. jún 2021    Čítané 93x

    Terezkine papaníčko od HiPP

    Terezka pred niekoľkými týždňami dovŕšila 5 mesiacov, to znamená, že v jej živote a v živote mamky (teda mňa) nastalo dôležité obdobie.... Prvé príkrmy. 

    Presne v tom období mi na Modrom koníkovi vyskočilo, že sa chystá testovanie zeleninových príkrmov od značky HiPP. Ideálne, akurát niečo pre nás. Ideálne bolo aj to, že Terezku vybrali na testovanie týchto príkrmov.

    Keď nám balíček dorazil, hneď sme sa pustili do vybaľovania. Balíček obsahoval zeleninové výživky Prvá biela mrkva, Prvá brokolica, Prvá tekvica, Prvý paštrnák.

    Samozrejme, ako každá mamka, aj ja chcem dať Terezke to najlepšie, a po kladných skúsenostiach s HiPP kozmetikou som sa nebála vyskúšať príkrmy Prvá lyžička, keďže zelenina je pestovaná podľa zásad ekologického hospodárstva. Vo všeobecnosti sú požiadavky na detské príkrmy prísnejšie ako na bežnú stravu, prechádzajú prísnou kontrolou a musia spĺňať normy podľa slovenskej aj európskej legislatívy.

    Tak poďme si teda zhrnúť, ako toto testovanie u nás dopadlo.

    Po niekoľkých domácich príkrmoch, ktoré dopadli famózne, vzhľadom na to, ako ma kamošky upozorňovali na to, nech si nemyslím, že zeleninka bude Terezke chutiť. Opak bol pravdou, mamkine domáce príkrmy mali veľký úspech. Nebol dôvod neotvoriť preto Prvú tekvicu od HiPP. No mamka mieni, Terezka mení. Ochutnala jednu lyžičku a viac ústa neotvorila. Mamkina tekvica jej očividne chutila viac. Nevadí, nič sme nesilili, veď máme aj iné zeleninky.

    Druhá na rad prišla Prvá brokolica, stále som podávala pár dní domáci príkrm, aby som odpozorovala prípadné alergické reakcie, a potom prišla na rad výživa od HiPP. Tak teda hlásim, že brokolica mala veľký úspech. Hneď prvý deň prešla polovica čiže 60 g, druhú polovicu sme nechali na nasledujúci deň, kedy jej to veru nestačilo. S hrôzou na mňa pozerala, keď som jej oznámila, že všetko spapala. Takže Prvá brokolica za Terezu veľmi fajn, musíme ju dokúpiť do zásoby.

    Po pár dňoch cez víkend sme sa celá rodina presunuli do záhradky, kde staviame altánok. Prišlo vhod, že sme mali „nachystané" príkrmy od HiPP. Na rad prišiel Prvý paštrnák. Teda poviem vám, ja som túto koreňovú zeleninu ešte nikdy nejedla. Tak len s malou dušičkou som Tereze dala prvú lyžičku. Paštrnák má veľmi príjemnú, sladkastú chuť. A teda, čo by som nepovedala, Tereza zjedla celých 125 g príkrmu. Takže paštrnák nachystaný do špajzky. 

    Posledná bola odskúšaná Prvá biela mrkva, na výlete. Taktiež veľký úspech. Spapal sa celý príkrm. 

    Takže okrem tekvice Terezke chutilo všetko, mama je nadšená, že nemáme problém či s domácimi, alebo kupovanými príkrmami. Určite sa chystám variť Terezke domáce príkrmy, ale nájdu sa aj dni, v našom rušnom živote, kedy mamička siahne po kupovanom príkrme a myslím, že nemusí mať výčitky. Aj my budeme mať nachystané v zásobe príkrmy od HiPP nie len z rady Prvá lyžička, postupne vyskúšame aj iné s mäskom, cestovinou.....

     Zhrnula by som moje plusy a mínusy:

    + príprava bez práce

    + kvalita surovín podlieha prísnym normám

    + rozmanitosť príkrmov

    + veľkosť príkrmu

    + konzistencia príkrmu

    - vyššia cena

    Na záver by som už len rada poďakovala Modrému koníkovi za možnosť zúčastniť sa tohoto testovania. Verím, že naša spolupráca nebola posledná.

    Milé mamičky a Vám prajem veľa síl a trpezlivosti pri zavádzaní príkrmov, lebo viem, že nie každé dieťa je papkáč ako moja Terezka.

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27

    adrianapupava
    12. jún 2021    Čítané 128x

    Ako sme ubytovali príkrmy Prvá lyžička od Hipp

    Keď mi prišla pošta, že nás vybrali na testovanie, hneď som sa potešila. Dlho som sa rozhodovala, aké príkrmy si zadovažim do zásoby pre prípad núdze. A tak bolo rozhodnuté.

            Ako prvý sme vyskúšali paštrnák. Chuť bola sladkastá a musím sa priznať, aj mne chutil. Hlavný testovací profík Š. si tiež pochutil a ja som bola spokojná, že taký krásny slnečný deň môžeme byť dlhšie vonku na prechádzke. 

           Druhú v poradí sme testovali tekvicu. Jej redšia konzistencia bola pre mňa aj pre profíka Š. výhodou.  

           Ako pokračovanie sme si otvorili bielu mrkvu a práve tento pohárik bol u mňa TOP. Výborná chuť, vôňa. Š. veľmi chutila, ako sa hovorí... spokojné dieťa, šťastné dieťa - šťastné dieťa, šťastná mama. 

         Nadšenie z bielej mrkvy sme vymenili za zmiešané pocity z brokolice. Ale tá u nás nezabodovala a Š. to vôbec nešlo dolu krkom. Vyskúšal pár (hmm, možno jednu) lyžičiek dokopy a viac nechcel. Konzistencia tohoto príkrmu bola hustejšia a mňa nelákala ani vôňa. 

               Ako poslednú sme vyskúšali mrkvu. Jedna lyžica mne, druhá staršiemu bratovi, ktorý zhodnotil, že môže byť a do tretice sa ušlo aj hlavnému testovačovi, a ochutnal aj on. Mrkva bola o niečo redšia, veľmi podobná hustota, ako mala tekvica. 

              Myslim si, že ak to zhrniem, tak HiPP testovanie Prvá lyžička malo u nás úspech a väčšina príkrmov chutila. Ďakujeme za túto možnosť a určite si musíme nejaké fľaštičky zadovážiť do našich zásob, ak by sme chceli vyraziť niekam na výlet. 

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27

    mimkad
    12. jún 2021    Čítané 278x

    Naše testovanie s HiPP

    Konečne sa dostávam k písaniu článku, keďže nás nepríjemne prekvapila 1. chorobka a 2 x sa mi podarilo rozpísaný článok stratiť. 🤷‍♀️ Do tretice, dúfam, všetko dobré... 

    Možnosť testovať nás veľmi potešila, keďže sme v tom období začali s prvou mrkvičkou a nejakou zeleninkou, klasicky som naparovala a mixovala, ale len sme ochutnávali, a preto som bola zvedavá na hotové príkrmy, či malému budú chutiť. 

    Kuriér volal, keď sme sa akurát hrali na podložke, tak sme spolu s Mathiaskom rozbalili balíček, kde sme si našli 7 fľašiek - prvú mrkvu, bielu mrkvu, brokolicu, paštrnák a tekvicu. 

    Ako prvú zeleninku sme vyskúšali, netradične, brokolicu. Píšem v množnom čísle, keďže som vždy ochutnala aj ja. Predtým už skúšal brokolicu, ktorú som pripravila ja a veľa nespapal, ale "HiPPková" mi prišla chutnejšia a mala jemnejšiu konzistenciu. Super aj voňala. Myslím, žiadna umelina.

    Ako druhú sme mali bielu mrkvu, tu predtým ešte nepapal. Zohrievala som polku fľaštičky. Aj keď je menšia, nám vydržala 2 dni. 

    Paštrnák sme si zobrali na výlet, ale zabudla som spraviť foto v provizórnych podmienkach. 

    Najviac som sa tešila na tekvicu. Ako som písala aj v recenzii, tá ma dostala chuťou, ktorá mi pripomínala detstvo. Aj Matymu veľmi chutila. 

    Potom prišla chorobka, 3 dni horúčky, nevedela som, či sú to zúbky či šiesta choroba... Nechcel papať, hrať sa... Som veľmi rada, že je to za nami, a tak sme pokračovali v testovaní, ostala mrkvička. Neviem prečo, viackrát som ju skúšala malému ponúknuť, aj v kombinácii s jablkom, ale nechcel ju papať. Podľa mňa bola chutná, sladučká, redšia konzistencia. 

    Celkovo sa mi testovanie veľmi páčilo. A určite ostanem HiPP príkrmom verná a budem ich mať doma v zásobe, keďže je to kvalitné a chutné papaníčko. 

    Chcela by som vypichnúť plusy a mínusy :

    + malé poháriky, z toho vyplýva... 

    + žiadne plytvanie a... 

    + dobrá skladnosť (či už doma alebo v prebaľovacej taške) 

    + výborná chuť 

    + super zloženie 

    + žiadne fľaky na podbradníku (ľahko sa dali vyprať)

    + konzistencia, vôňa 

    - žiadne (možno malý detail, že vrchnák nie je dobre uzatvárateľný po otvorení) 

    🍀

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27

    ludusik2
    12. jún 2021    Čítané 84x

    Testovanie HiPP príkrmov

    Začala by som tým, že som veľmi rada, že ste si práve nás vybrali na testovanie. Akurát sme začali s prvými príkrmami, tak mi padlo vhod vyskúšať, či malej budu chutiť aj nie doma varené. Skúsenosť som už s HiPP mala pri prvej dcérke a tej chutia doteraz vaše ovocné výživky. Tak sme sa pustili do testovania aj s mladším pokolením.

    Ako prvú sme si vybrali mrkvičku. Keď som to pred ňu položila, pozerala že: „Mama, to čo mi chceš dať?" Veľa mamičiek možno skritizuje riedku konzistenciu, ale podľa mňa prvé kontakty majú byť redšej konzistencie, aby im to ľahšie išlo do bruška. Malej veľmi chutila a hňed spráskala celý príkrm. 🙂

    Ako druhú sme išli testovať brokolicu. Bola som kus prekvapená tou chuťou aj konzistenciu, pretože som čakala tiež redšiu, bála som sa, že ju nebude chcieť, ale opak bol pravdou. Spráskala trištvrte pohárika. 🙂

    Ako tretiu sme testovali bielu mrkvu. Pravdupovediac, ešte som ju doma vôbec nemala a ani som nevedela, ako má chutiť. Ochutnala som ako prvá a prekvapila ma sladká chuť. Kedže sme už medzitým skúšali aj batát, tak môžem povedať, že sa tá sladkosť dá porovnať. Tak ak hľadáte náhradu za batát, kľudne môžete vyskúšat túto bielu mrkvu. 🙂

    Ako štvrtú sme testovali tekvicu, tam som išla na istotu, lebo prvej dcérke veľmi chutila. Tiež je redšej konzistencie, ale opäť to vôbec neprekážalo. V týchto horúčavách kus redšieho príkrmu vôbec neuškodí. 🙂😉

    Ako piaty sme skúšali paštrnák, ale ten malej vôbec nechutil, zjedla z neho fakt len pár lyžičiek.

    Na záver len dodám, že ostaneme HiPP verní aj naďalej a v skrinke nám už stoja ďalšie pamlsky od vás do zásoby. Teraz v lete ich veru budeme využívať dosť často, kedže máme na pláne plno výletov. 🙂

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27 #test_hipp_prva_lyzicka #recenzia

    martina_durikova
    12. jún 2021    Čítané 60x

    Valentína testovala zeleninovú HiPP "Prvú lyžičku"

    Som mamina troch detí - dievčat 😁 (11 rokov, 8 rokov a 7 mesiacov). Počas svojej materskej kariéry si nepamätám, či som kupovala hotové príkrmy, fakt, naozaj. Alebo mám už deravú hlavu, alebo to bolo naozaj tak. Možno to bolo tým, že aj moji aj manželovi rodičia majú záhrady, a tak sme nemali núdzu o domáce potraviny. Tak som jednoducho varila, parila (občas som sa sparila aj ja) a mixovala. 

    Keď som však uvidela výzvu na prihlásenie sa do testovania HiPP Bio zeleninových príkrmov, zapojili sme sa s Valentínkou a teraz píšeme recenziu.

    Zaujalo ma, že tieto z radu "Prvá lyžička" sú údajne vyrábané zo starostlivo kontrolovaných BIO surovín. Zelenina je  pestovaná bez pesticídov a syntetizovaných hnojív, dozrieva do plnej chuti na poliach ďaleko od ciest. Navyše maličké 125 g balenie je ideálnou voľbou pre začiatok prikrmovania, kedy deti ešte len spoznávajú nové chute a spapajú naozaj iba pár lyžičiek. Kým k nám papaníčko dorazilo, Vali už stihla čo-to ochutnať, a preto so žiadnou zeleninkou nemala zásadný problém.

    Síce ešte stále nespapá plnú dávku príkrmu tak, aby nahradila svoje najobľúbenejšie maminkine mliečko, ale polovicu pohárika spapala. Každý pohárik mala slečna na dva dni a vždy ten druhý deň som jej do toho niečo pridala, napr. uvarené ovsené vločky, žĺtok, kuracie mäsko, cestovinku. V tom sú tieto hotové prikrmy ozaj variabilné a možno si ich rôzne kombinovať podľa fantázie a chuti dieťatka. Na tejto foto je napríklad paštrnák s ovsenými vločkami. 

    Vždy som ochutnala zásadne ako prvá, na tom som si dala záležať. U nás mala najväčší úspech biela mrkva, tekvica, klasická mrkva a aj brokolica s paštrnákom. Jej vlastne chutili všetky. Mňa osobne najviac prekvapila brokolica svojou autentickou vôňou a chuťou.

    Ohromným plusom je, že príkrmy majú ideálnu konzistenciu, sú bez umelých prísad a konzervantov, majú skvelú chuť aj vôňu a sú kombinovateľné aj medzi sebou navzájom. Určite sa po nich obzriem v obchode a urobím si doma nejakú zásobu, aby sme boli, ako sa hovorí, VŽDY PRIPRAVENÉ. 😁 V situáciách, ako sú horšie noci či dni, na výlete, alebo jednoducho len tak, lebo sa nám chce, sú tieto mini fľaštičky ako stvorené, iba otvoriť a papať.

    Za nás môžem teda HiPPky ostatným maminám len odporúčať.

    Modrému Koníkovi srdečne ďakujem za možnosť podieľať sa na testovaní.

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27

    guiseppinka
    11. jún 2021    Čítané 51x

    Ako sme testovali HiPP

    Písal sa rok 2015, keď som prvý raz začala vedome obzerať HiPPky. Prečo začínam týmto rokom? Pretože vtedy sa mi narodila prvá dcéra a počas podávania príkrmov sme zaradili túto značku. Veľa som si o tom čítala, chcela som vedieť filozofiu, ako pestujú plodiny, aký je spôsob prípravy a výroby... Keď som teraz zbadala, že HiPP hľadá mamičky, resp. drobcov, na testovanie, tak mi ani len nenapadlo, že by sme to nemohli dostať. Zapojili sme sa a práve v tom čase sme začali s príkrmami doma. Bola som na rýchlom nákupe v obchode, keď som počas čakania pri pokladni otvorila MK a tam správa, že sme boli vybraní. Veľmi ma to potešilo, pretože sme sa práve chystali na „veľké turné" po rodine.

    V pondelok, v deň začiatku testovania, nám bol doručený balík, v ktorom nás čakalo 7 125 g fľašiek - biela mrkva, mrkva, brokolica, paštrnák a tekvica. 

    Bola som zvedavá, ako bude chutiť malému princovi brokolica, pretože tú som mu varila a veľký úspech teda nemala, ale na druhej strane mu veľmi chutila tekvica inej značky. 

    Naše testovanie sme začali bielou mrkvou. Samozrejme, že by som to nebola ja, keby som neochutnala aj ja. Biela mrkva chutila sladko. Zloženie je úplne úžasné - iba mrkva a voda... Malému princovi chutila, zjedol skoro celú fľašu. Príjemným bonusom je, že fľaky idú oprať bez nejakej väčšej námahy. 

    Ako ďalšiu sme chutnali tekvicu. Tá mu tiež chutila a doslova spráskal fľašku. Opäť čisté zloženie - tekvica a voda. Brokolica teda nemala absolútne úspech, tam mi doslova vybil lyžičku z ruky. Úprimne povedané, nechutila ani mne. Brokolicu mám rada ako polievku, ale toto bolo na môj vkus moc brokolicové. 😀 Úplne som však bola zvedavá na paštrnák. Túto zeleninu veľmi nepoužívam, pretože u nás v obchodoch je len zriedkakedy. Chutil výborne, ale teda ja si neviem predstaviť to jesť ako čistý príkrm... Malý princ však dal krásne pol fľaše. 

    Ako úplne posledný príkrm som dávala klasickú mrkvu. Znova, ako všetko ostatné, iba mrkva a voda. Chutila výborne. Jedinou nevýhodou tejto mrkvy sú ale škvrny, ktoré treba minimálne opláchnuť hneď. 

    Chcem sa poďakovať za seba a aj za malého princa za možnosť zúčastniť sa testovania. Značka HiPP je pre mňa záruka kvality, a keďže som túto značku využívala už skôr, našla som si medzi nimi obľúbené obedy pre moje dievčatá. Takýto hotový obed je veľmi praktický - netreba riešiť žiadne termosky, čo variť. Stačí otvoriť tajnú skrinku a vybrať niečo z pestrej ponuky HiPP a môže sa ísť na cesty... Uvidíme, čo bude chutiť malému princovi.

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27 #test_hipp_prva_lyzicka #recenzia

    barus26
    9. jún 2021    Čítané 146x

    Ako sme testovali HiPP - Prvú lyžičku

    V prvom rade by som chcela veľmi poďakovať za možnosť testovať. Bolo to naše prvé testovanie, takže som sa veľmi potešila, keď mi do pošty prišlo, že nás vybrali. 

    A takto sa tešila Tamarka, keď k nám dorazil balíček! 😊

    Tak by som pomaly začala s hodnotením. 

    Ako prvou sme začali mrkvičkou 🥕. Tamarke naozaj chutila, úsmev hovorí za všetko. Krásne voňala, chutnala som aj ja a naozaj môžem povedať, že bola dobrá. 

    Ako druhá prišla na rad brokolica. Moja Tami je naozaj skvelá jedáčka, takže aj tá jej chutila. V ten deň sme sa vybrali na návštevu starej mamy môjho manžela, takže mi naozaj prišlo vhod len zbaliť pohárik s brokoličkou a lyžičku, a bolo vybavené. 

    Ďalší na rade bol paštrnák, ktorý jediný Tamarke nechutil. Bol to boj, zjedla 5 lyžičiek a tam to skončilo.

    Pokračovali sme bielou mrkvičkou a zase sme boli na koni! Keďže Tamarka si na ňom opäť pochutnávala s úsmevom od ucha k uchu!😊

    A ako posledná prišla na rad tekvica. 🎃 Aj tá Tamarke veľmi chutila. Len čo ju videla tiekli jej slinky. 😄

    Keďže Tamarke chutilo takmer všetko, rozhodla som sa, že dokúpime aj ďalšie prikrmy od HiPP, či už zeleninové alebo ovocné. 

    Rada by som teda zhodnotila  plusy a mínusy: 

    + 

    • ako najväčšie plus týchto príkrmov vidím, že v období, kedy si nevieme sami nič dopestovať, je oveľa lepšia voľba si kúpiť už hotový príkrm, ktorý je kontrolovaný, ako kúpiť si zeleninu zo supermarketu 
    • maličké poháriky, takže dobrá skladnosť
    • výborná chuť 

    -

    • žiadne 

    Takže na záver by som naozaj odporučila mamičkám tieto prikrmy od HiPP. Samozrejme, že to nie je na každý deň. Ale keď sme raz za čas lenivé, nechce sa nám variť alebo ideme s drobčekom na výlet, je to skvelá voľba. Veď každá minúta s našimi drobcami naviac sa počíta. 🌸

    Ešte raz by som sa veľmi pekne chcela poďakovať za možnosť testovania.

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27 #test_hipp_prva_lyzicka #recenzia

    ericia
    9. jún 2021    Čítané 76x

    Ako sme s drobčekom HiPP Prvú lyžičku testovali

    Rozmýšľam, ako mám začať. Ešte pred tehotenstvom, kedy sme čakali nášho vytúženého drobčeka, som si celé dni pozerala, ktorá kozmetika, ktoré potraviny budú pre synčeka najlepšie. Rozhodla som sa pre značku HiPP. Všetku kozmetiku pre synčeka mám práve tejto značky. A teda vôbec neľutujem a som veľmi spokojná.

    Ale aby som sa dostala k veci... Hneď ako som zbadala, že je možnosť sa prihlásiť do testovania príkrmov od mojej obľúbenej značky, okamžite som sa prihlásila. Strašne som sa potešila, že z toľkých žien vybrali práve mňa a môjho synčeka. Netrpezlivo sme čakali kedy príde kuriér s balíčkom príkrmov. 

    To bolo radosti, keď prišiel balíček 🙂

    Začali sme s mrkvou, ktorá sa odporúča ako prvá. Dva dni predtým som mu už uvarila mrkvu, tak tú od HiPP jedol vlastne už tretí deň, ako sa odporúča. Popravde ju zjedol rýchlejšie ako tú, ktorú som mu uvarila predtým ja. Ako ďalší som zaradila do synčekovho jedálnička paštrnák. Myslela som si, že táto zelenina nebude vôbec dobre chutiť a synček ju nebude chcieť. Ale opak bol pravdou. Zjedol úplne všetko a to dokonca priamo z pohárika, ohriate vo vodnom kúpeli. Musím napísať, že mimo dom je super si zobrať pohárik a ísť a nemusela som rozmýšľať, kde a ako uvarím, uskladním príkrm.

    Postupovali sme ďalej s brokolicou, ktorá nám s manželom chutí obom. Verili sme, že aj nášmu synčekovi bude táto zelenina chutiť. Zjedol asi polku príkrmu a viac nechcel. Táto zelenina nebude patriť k jeho obľúbeným. Uvidím ešte, ako mu bude chutiť v kombinácii s inou zeleninou. Brokolicu som mu už viac samotnú nedala. Ako ďalšiu ochutnal bielu mrkvu a tekvicu. Tekvicu mal jeden deň samostatnú a posledný deň som skúsila pridať k nej aj teľacie mäsko. Samozrejme, zjedol všetko. 

    Čo napísať na záver? Určite pozitívna je pre mňa konzistencia, chuť a šikovná veľkosť pohárikov - aj keď nášmu hladošovi bolo málo a musel sa "dotlačiť" mliekom. 😀 Verím tejto značke, tak určite aj zloženie je BIO ako píšu. 

    Mamičkám tieto príkrmy odporúčam. Nemyslím každý deň, ale napríklad, keď idete mimo dom, keď sa vám nechce dať variť ani tú jednu mrkvu či brokolicu, a aj tých pár minút naviac strávite s drobčekom. 

    Ja už mám nakúpené ďalšie dobroty tejto značky. 

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27 #test_hipp_prva_lyzicka #recenzia

    ckatka
    7. jún 2021    Čítané 50x

    Testovali sme - prvé prikrmy Hipp

    Tak. Zjedené. Umyté. Viac-menej vypraté. 😂

    Ako zaneprázdnenej dvojmatke, vládkyni domácnosti, dvora a priľahlých pozemkov, pani psom, mačkám, vtákom a inej hávedi... mi takého vychytávky prišli totálne vhod. 

    Takmer polročné polokojené mláďa totiž potrebuje vraj začať jesť aj niečo iné ako umelé mlieko a na BWL zatiaľ nemám odvahu. Na krevety či guláš z môjho taniera je, holt, ešte primalé. 

    Zháňať domáce biobrokolice fakt nemám kde... strúhať, krájať, pariť, mixovať porcie o dvoch čajových lyžičkách mi príde dosť neefektívne, takže toto sa mi mega hodilo. 

    Začali sme mrkvou, pokračovali tekvicou, bielou mrkvou a paštrnákom. Keďže sa vraví, že každá nová potravina by sa mala ochutnávať tri dni, a ja medzi to dávam deň pauzu, viac sme za tie dva týždne nestihli.

    Chutiť chutilo všetko rad za radom. Občas sme dali čisté, občas primiešali do ryžovej alebo pšenovej kaše. Oceňujem veľkosť pohárikov, zloženie, konzistenciu a snáď teda aj biokvalitu, ktorú by som ja doma so zeleninou zo supermarketu ťažko dosiahla. 

    Nepáči sa mi fakt, že poháriky sa nedajú znova dobre  uzatvoriť  a teda miesto využitia na domáce jedlo pripadne džem, ich len vyhadzujeme (samozrejme do separovaného odpadu). Ale to teraz asi všetky detské výživy. 

    Po koreňovej zelenine mal krpec tuhú stolicu, a preto som to prestriedala v druhom týždni s jablkami a slivkami. 

    Odporúčam naozaj všetkým, ktorí sa nechcú babrať hodinu s dvoma lyžičkami jedla, alebo kto nemá zdroj bio zeleniny, rovnako tak na cesty. Za nás super a už sme si dokúpili pár ďalších pohárikov. 

    #hipp_prva_lyzicka_skusenosti27 #test_hipp_prva_lyzicka #recenzia

    konik_testuje
    10. máj 2021    Čítané 1611x

    Skúsenosti s HiPP BIO zeleninovými príkrmami - Prvá lyžička

    Každá z nás chce pre svoje dieťatko len to najlepšie. Zriekneme sa preň svojho pohodlia i posledných zbytkov voľného času. Keď dôjde na prvé príkrmy, v dobrej viere nakúpime tie najlepšie suroviny a varíme, paríme, dusíme,... Vnútorný hlas starostlivej mamy nám našepkáva, že nákupom hotového príkrmu v skle by sme našich drobčekov o niečo pripravili. O tom, že opak je pravdou vás možno presvedčia poklady v sklíčku – hotové zeleninové príkrmy HiPP BIO z radu „Prvá lyžička“, ktoré budete mať možnosť s nami testovať.

    Čo budeme testovať

    Ak si zvolíte pre svojich drobcov príkrmy v skle HiPP BIO27, výčitky svedomia, že pre svoje dieťatko nerobíte to najlepšie, nie sú na mieste! Práve naopak. Kvalitu zeleniny, ovocia, či mäsa, ak nemáme vlastné hospodárstvo, len veľmi ťažko overíte. Aj zdanlivo krásna jarná zelenina kúpená na trhu môže obsahovať množstvo dusičnanov či pesticídov. Z tej najlepšej vôle tak namiesto zdravej stravy môžete dieťatku podávať doslova chemický kokteil. 

    Zeleninové príkrmy HiPP BIO z radu "Prvá lyžička" sú preto hotový poklad v sklíčku. Vyrábajú sa zo starostlivo kontrolovaných BIO surovín. Zelenina, pestovaná bez pesticídov a syntetizovaných hnojív, dozrela do plnej chuti na poliach ďaleko od ciest. Sú jednoducho ideálne pre začiatok s prikrmovaniam, kedy deti ešte len spoznávajú nové chute a spočiatku spapajú naozaj iba pár lyžičiek.  Preto určite oceníte balenie v malých sklenených pohárikoch s hmotnosťou len 125g, ktoré je „pre prvé lyžičky“ ako stvorené. 

    Pokiaľ prijmete myšlienku, že vaša kvalita, ako matky, sa nemeria časom stráveným pri sporáku zistíte, že hotové príkrmy sú jednoducho praktické – vždy po ruke, bez nutnosti skladovania v chlade, v stálej kvalite a širokej škále chutí. 

    BIO Prvá biela mrkva – Prvé lyžičky príkrmov majú superschopnosť skončiť skôr na oblečení, ako v ústočkách bábätka. Vyskúšajte Hipp bielu mrkvu, je chuťovo jemnejšie ako oranžová a nerobí škvrny! Je plná minerálov, vlákniny a vitamínov B a C. Tepelná úprava mrkvy je ideálna, živiny sa lepšie vstrebú a naviac sa ľahko trávia – dokonca aj u detí s alergiou. 

    BIO Prvá mrkva -  HiPP farmári vyvinuli vlastnú odrodu mrkvy s vysokým obsahom živín, sladkou a výraznou chuťou, preto ju väčšina detí miluje. Naviac obsahuje mnoho beta-karoténu, ktorý sa premieňa na vitamín A, dôležitý pre oči, kožu a sliznicu. Mrkva pomáha tiež pri tráviacich ťažkostiach. 

    BIO Prvá brokolica – Brokolica je obzvlášť bohatá na vitamín C a železo. Oba prvky zohrávajú dôležitú úlohu pre imunitný systém a železo naviac podporuje krvotvorbu. 

    BIO Prvá tekvica – Tekvica by nemala v jedálničku chýbať na začiatku prikrmovania. Obsahuje celú škálu dôležitých vitamínov. Za zmienku stojí vitamín A, dôležitý pre oči a rast buniek. Vraví sa, že tekvica vyrastie všade, ale HiPP tekvice sú vysádzané do zdravej – pravidelne kontrolovanej pôdy. 

    BIO Prvý paštrnák - Pokiaľ zvažujete použitie paštrnáku do detskej výživy, nebojte sa, vybrali ste skvelo. Vďaka svojej jemnej chuti je ideálnym spestrením jedálnička. BIO paštrnák má mierne sladkastú chuť a krémovú konzistenciu. Ideálna prvá lyžička. Naviac podporuje peristaltiku čriev, a tak má blahodarný vplyv na trávenie. Ďalšou výhodou je vysoký obsah draslíka a kyseliny listovej.

    V HiPP robia všetko preto, aby dosiahli najvyššiu BIO kvalitu zeleniny. Základom je čistá, zdravá a úrodná pôda, z ktorej denne odoberajú vzorky a kvalitu laboratórne kontrolujú. Polia a lúky, na ktorých sa suroviny pestujú sú vzdialené od priemyselných oblastí a ciest. 

    Ďalej dbajú na kvalitu semien, samotné pestovanie a spracovanie surovín. Vracajú sa k pestovaniu pôvodných odrôd. Na výsadbu nepoužívajú geneticky modifikované semená. Pri pestovaní sa striktne vyhýbajú pesticídom a chemicky syntetizovaným hnojivám. Zelenina má dostatok času na zrenie, aby bola chutná a výživná. V neposlednom rade preferujú ruky pred strojmi. Keď je potrebné, ručne odburiňujú alebo zbierajú pásavky. Vďaka šetrnému spracovaniu si suroviny uchovajú dôležité živiny a vitamíny. Od začiatku až do konca stretne každú pohárik HiPP až 260 prísnych kontrol.

    Koho hľadáme?

    Hľadáme 10 mamičiek s dieťatkom vo veku 4 – 6 mesiacov, ktorého čaká životný míľnik v podobe prvých príkrmov.  Mamičky, ktoré hľadáme by mali byť praktické, aktívne, komunikatívne a ochotné sa s detailmi z testovania podeliť s nami na Modrom koníku. Ak ti záleží na zdravom stravovaní svojho dieťatka a chceš pre neho to najlepšie, hľadáme teba. 

    Ako sa zapojiť

    Zapojte sa spolu so svojím dieťatkom do tohto chutného a praktického testovania a vyskúšajte výhody hotových kupovaných zeleninových príkrmov HiPP BIO. Stačí ak nám do komentára pod článok napíšete, ako by ste využili ušetrený čas, ktorý by ste inak strávili zvŕtaním sa pri sporáku.

    Nezabudnite napísať vek svojho dieťatka a pokojne pripojte aj nejakú fotku 🙂

    Čas na zapojenie máte do nedele 17.5.2021 a v priebehu týždňa vyberieme 10 mamičiek, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Už teraz sa tešíme na vaše komentáre 🙂

    konik_testuje