icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

denka40
2. dec 2019

dobre ranko..je tu este niekto kto caka Nr kraj ?ktore miesto?vdaka

janakjk
2. dec 2019

@denka40 my sme 11 ti, vy ste koľkí

denka40
2. dec 2019

@janakjk 7 🙂 ale na nervy

floriss146
3. dec 2019

Ahojte dievčence,je tu niektorá od Trenčína ?poradovník ako posúva sa ?

milionar
4. dec 2019

@denka40 my sme 25, ale naposledy som volala 18.10..asi sa uz nieco aj posunulo..ake mate podmienky?..sa mi zda, ze ste uz dlho 7..nie?

milionar
4. dec 2019

Baby, este mi napadla jedna vec..ako je to s menom?..menili ste?..mali ste nejake vybraté uz dopredu?..ono, ked zavolajú, tak to môže byť veľmi rychle..asi by som mala zacat vyberat ;)

ja1986
4. dec 2019

@milionar my sme menili, teda budeme meniť, oficiálne ešte stále máme meno po bio rodičoch, je to ešte len krátučko čo máme syna doma... ja som mala pripravene asi 3 mena čo sa mi dlho páčili a nakoniec sa maličky volá úplne inak 😁

denka40
4. dec 2019

@milionar nie dlho,,,,, v novembri som volala 2x 🙂

gelinka75
4. dec 2019

@milionar my sme dali meno ake sme chceli uz v porodnici, sud potom odsuhlasil meno a priezvisko podla nas

nikolletta
4. dec 2019

Teraz som trochu v strese a viem , že to bolo spomínané, ale keď nám dajú dieťa z nemocnice aký čas asi prejde. na úrade spomínali 7 dní. Ide mi o tom, že dieťa bude u nás na hosťovský alebo si hneď napíšeme žiadosť na predosvoj. a potom aký príspevok budem dostávať ja ako náhradná matka a na čo mám vôbec nárok?

andrea_82
4. dec 2019

@floriss146 My sme sa za pol roka posunuli o 17 miest.

floriss146
Autor odpoveď zmazal
floriss146
4. dec 2019

@milionar no my sme zapísaní v poradovníku na osvojenie, už to budú 2 roky a celkovo sme sa posunuli cca o 30,budem im zajtra volať tak dám vedieť ako sme aktuálne 😉

teleskop
4. dec 2019

@floriss146 dobre 🙂

berginkan
4. dec 2019

@milionar nas bol starsi tak som uz nemenila, ale ano mali sme predstavu o mene. No vzdy sme sa bavili ze ked ho uvidime tak mu jej dame meno

tulipan43
4. dec 2019

Dievčence, mám na Vás otázku. V máji tohto roku sme si spravili aktualizaciu. Teraz sme z rodinných dôvodov požiadali o prerušenie na tri mesiace do 29.02. písomne nakoľko tak to chcel úrad a teraz nás vyzvali na novú aktualizaciu. Prepáčte, ale mne to už príde ako buzeracia zo strany úradu. Môžeme sa voči tomu nejako ohradiť, či ani nie?

wodanka
4. dec 2019

@nikolletta máš na mysli novorodenca?

hariet
4. dec 2019

@tulipan43 ahoj, ja by som si overila, ci eviduju vasu poslednu aktualizaciu. Mozno sa to nejako stratilo v systeme. Aspon toto mi pride pravdepodobnejsie, ako to, zeby to chceli znova, lebo pokial viem, aktualizacia sa robi kazde 2 roky. Zavolaj a spytaj sa ich.

berginkan
4. dec 2019

@tulipan43 ja som sa cela stratila na upsvare. Mosela som posielat papiere este raz

japanka
4. dec 2019

@nikolletta Ak sa jedna o novorodenca tak ti ho daju domov na zaklade neodkladneho opatrenia. Ten vydaju do 7 dni. My sme brali deti celkovo za 10 dni. Bol vikend a este pracu som musela doriesit. Na zaklade tohto mas narok na matersku, teda ak si pracovala. Ak nie ides na rodicovsku. Mas teda narok bud na matersku alebo rodicovsky prispevok. A na dieta opakovany prispevok. Hned samozrejme podavas navrh bud na adapciu ak je volne alebo na pestunstvo.

hariet
4. dec 2019

@nikolletta ahoj vsetko zavisi od toho, ako rozhodne sudca. Ci vam ho da na zaklade neodkladneho opatrenia rovno domov, alebo pojde do DD do profi rodiny a k vam sa dostane az po uplynuti doby, dokedy si to moze bio rozmysliet (8tyzdnov).

milionar
5. dec 2019

@berginkan obavam sa toho, ze v tom strese ani nebude cas vymysliet meno...musim si nejake predpripravit...pre istotu..od akeho mesiaca uz dieta reaguje na meno?..ze by ste uz nemenili radsej..

milionar
5. dec 2019

@ja1986 prislo to tak, ze ked ste ho uvideli, tak ste sa rozhodli pre ine meno?

tulipan43
5. dec 2019

@hariet, @berginkan ďakujem, ale pochybujem. Dali sme si odklad lebo som sa vratila do práce a malý to zle zvláda sj keď je s mužom na materskej, do toho nám ponúkli dieťa a Silvinko na to zle zareagoval, 15 ročnému synovi zomreli dve kamarátky pri tej nešťastnej tragedii pri Nitre a zle to znáša tak nám povedali na úrade, aby sme si dali odklad nech si malý zvykne a starší syn dá dokopy a o pár dni na to nám pošlú doporučený list, že vzhladom k odkladu chcú od nás aktualizáciu. Môj muž povedal, že pokiaľ na tom budú trvať on tým končí, že nič nerobia preto, aby to nám alebo tým deťom uľahčili. Tak prepáčte za môj vylev, ale tentokrát som musela.

mana85
5. dec 2019

@japanka Prv keď sa neodkladne op. Volalalo predbežne op. tak bolo aj 24. hod teraz už také nieje len 7 dňové ? My sme si mohli na základe rozhodnutia do 24 hodín malého vziať na druhý deň domov, najskôr sme s koliznou boli na súde podpísať prevzatie rozhodnutia a vzdanie odvolania a s papiermi sme šli naspäť do pôrodnice kde nás spoločne prepustili.
A tuším ešte v ten deň sme išli aj s krpcom na náš upsvar v okrese a podávali sme návrh na odňatie rodičovských práv bio. Ale aj tak sa to súdu podarilo natiahnuť na 10 týždňov keď ju konečne zbavili práv na meleho dovtedy si to mohla rozmyslieť , odo dňa ako sme si malého vzali som šla na materskú..... @nikolletta

floriss146
5. dec 2019

@andrea_82 u nás to budú 2 roky čo sme v poradovníku tak o 30 miest posun.A vy ste už kolko rokov zapísaná ?

berginkan
5. dec 2019

@tulipan43 joj to ma mrzi. Prosim ta kludne sa tu vylievaj ved nato sme tu. a velmi drzim palce aby ste sa hlavne vy dali dokopy.

berginkan
5. dec 2019

@tulipan43 a vies co normalne som sa nasrala. Mam chut to fakt posunut mediam. Stale je malo ludi furt je problem a takto sa spravaju. Nam stale nevytycili pojednavanie uz sme kontaktovali priamo sudcu.. fakt potom sa necudujem ze sa ludia rozhodnu to neriesit a chudata deti

ja1986
5. dec 2019

@milionar nie nebolo to tak.. proste sme sa rozhodli dať uplne ine meno ake sme mali roky dopredu vybrate, že keď raz sa pošťasti mať svoje vlastne deti.. namiesto Olivera Jakuba Mateja mame Filipka 😍

teleskop
5. dec 2019

@berginkan baby posielajte mediam posielajte instituciam, posledne som mala nejaky problems lekarom a sla som 1. poistovna, 2 urad pre dohlad 3. ministerstvo 4 aktuality 5 sme 6 markiza 7. 2 poslanci kt to maju v naplni prace....Vsetci doradu mi povedali, ze o danom probleme vedia, ze su prekvapeni, ze to riesim lebo na Slovensku sa ludia len rozculuju a vypisuju na facebooky a podobne..Takze tak. Ak mas problem, pis volaj kade tade, najlepsie pis! Lebo v printovej forme mas dokazy!