icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
ereska
10. dec 2019

@butterfly333 ty nikdy neotravujes 😉

butterfly333
11. dec 2019

@ereska ty moje zlatíčko 😘

teleskop
11. dec 2019

@zuzlicek44 niekto to tu pisal ze sa dostali az k sudcovi a ten pre vysoky vek zamietol...no ved uvidime, teraz mame dostat prve a potom ...rozmyslam aj nad uplne starsim

joannita
11. dec 2019

@kikuska_wedge vcera som volala na urad v ba, sme na 208 mieste 🤦cakame na poloromske dieta a cakame uz vyse pol roka. Takze vyzera to vraj este na minimalne 2roky....

berginkan
11. dec 2019

Tak prehodili nas spat do Presova, s tym ze bolo rozhodnutr uz v oktobri no v systeme je to az teraz 😂🙈🙄

andrea_82
11. dec 2019

@joannita viem, že sa ti to zdá dlho, ale v niektorých krajoch je to ešte horšie. Začíname síce na nižších miestach, ale čakáme štyri, päť alebo v Žiline aj osem rokov. ☹ Neboj, ubehne to rýchlo, mne sa zdá, že len teraz nás zaradili a už budeme pomaly riešiť prvú aktualizáciu.

joannita
11. dec 2019

@andrea_82 hej viem zilina je masaker 🤦 Na biele sa aj v Ba caka cez 5 rokov....
My uz jedno dieta mame, na to sme cakali 4 roky a vobec mi to neprislo ze to rychlo ubehlo 😁 Ale tak nic ine nam neostava ze.....

joannita
11. dec 2019

@berginkan prehodili odkial? Vy ste podavali navrh do Ba?

berginkan
11. dec 2019

@joannita nie. Nas presov prehodil do ba, lebo tu mame trvale. No krajsky rozhodol ze to ma riesit spat presov.

joannita
11. dec 2019

@berginkan 🤦🤦🤦 paneboze

berginkan
11. dec 2019

@joannita tak tak 🤣 nastastie nas to netrapi skor sa smejeme ze musi hrabat...

berginkan
11. dec 2019

@joannita a teda keby sme to netahali cez sudcov a neviem koho tak doteraz je nas spis niekde na stole

joannita
11. dec 2019

@berginkan tak ale aj tak, tolke zdrzanie.... a uz mate vytycene pojedko?
Ono je to tak, ze v zakone sa pise ze sud sa ma konat v mieste kde sa zdrziava dieta, cize v Ba, tak by to malo byt po spravnosti. Ale realita je taka, ze predosvojitelsky sud sa takmer vzdy kona tam, kde sa dieta narodilo resp. Bolo v DeD. Proste sudy si to vysvetluju po svojom a kazdy inak 😁
Osvojenie by ste uz urcite mali mat v Ba.

mana85
11. dec 2019

@joannita
@berginkan Nám to tiež takto prehadzovali pri prvom zdržanie aj dva mesiace a pri dcérke sme si dali žiadosť aby sa všetky pojednávania konali v mieste bydliska malej ona tam už mala spis radšej sme vycestovali ako ďalšie zdržanie.

jesienka22
11. dec 2019

@berginkan by ma velmi zaujimalo odovodnenie, preco vam to dali do Presova. To bratislavsky krajsky sud taketo perly dava?

berginkan
11. dec 2019

@jesienka22 nemusia zdovodnovat. Maly je odtial. Hotovo.
@joannita nie. Teraz musi presov dat datum. Ale tam sme uz kamosi 😂 tam som si uz volala predtym so sudkynou tak hadam to bude coskoro

kikuska_wedge
11. dec 2019

@joannita no pekne. To nie su moc pozitivne spravy.

tulipan43
11. dec 2019

Dievčatá, výnimočne musím pochváliť našu psychologičku, ktorá sama povedala, že nechápe myšlienkové pochody kurately, ktorá po nás po 5 mesiacoch aktualizácie chce ďalšiu aktualizaciu kvôli trojmesacnemu odkladu. Tak sme si pokecali stým, že už nás vidieť nebude chcieť.

laura1994
11. dec 2019

Ahojte.. Je tu niekto z po kraja, čo čakajú na poloromske dieťatko?

ja1986
11. dec 2019

@laura1994 my sme z po kraja.. chceli sme biele zdrave do 3 rokov a nakoniec mame krásneho zdraveho rómskeho novorodenca po 5 mesiacoch od zapísania do zoznamu.. narodil sa 22.10. od 7.11 ho mame doma.. boli sme 186 na biele, 36 na poloromske a 1 na romske keď sme si ho brali ❤❤❤

ellen2016
12. dec 2019

@joannita my sme to mali tak isto, skoro rok si to pohadzovali BA-Poprad..... ked to uz spis dorazil spat do Popradu, tak to zasa posielali naspat (stane sa to mozno aj vam) do BA, lebo v Poprade nemal ani keden z nas trvaly pobyt. Vyvolavala som tam ako na klavir,aby to teda poslali naspat co najskor a aj tak im to trvalo to 3 mesiace.

berginkan
12. dec 2019

@ellen2016 to si ale zober, ze ja mam dieta doma. Ale keby sa to zdrzovalo takto nezmyselne a dietatko by cakalo niekde v ded a chodili by na navstevy? Ako tu uz niekto spomenul? Nehorazne

laura1994
12. dec 2019

@ja1986 môžem napísať súkromnú správu?

ja1986
12. dec 2019

@laura1994 jasne 😉

very_sad
13. dec 2019

Tak som to preverovala sme 32 v poradí 🙂

rebekarebekova
14. dec 2019

@joannita a kolki ste v poradi na poloromske dieta?
Pises, ze predosvojitelsky byva casto v mieste, kde bolo dieta v DD.
My mame za sebou uz pestu sud v povodnom mieste dietata, teraz riesia zbavenie rod. prav matky.
A potom neviem, kde budeme podavat a vlastne aky navrh? Mala bude uz u nas (od neodkladka) viac ako 9 mesiacov.. takze predosvojitelska by sa mala preskocit a rovno mavrh na adopciu, ci?

joannita
14. dec 2019

@rebekarebekova co sa tyka pestustva, v tom vobec nemam prehlad, takze ti zial neporadim. My sme podavali navrh na osvojenie tiez na sud kde sme mali predosvojitelsky, ale premiestnili nam ho do Ba, kedze dieta bolo uz u nas....

bosorkabb
14. dec 2019

@rebekarebekova hneď ako sa stane rozsudok o zbavenie rod. práv právoplatne môžete podať návrh na osvojenie.
Pri pestunstve sa predosvojitelska nedáva.
Návrh na osvojenie podate vo vašom mieste trvalého pobytu.
Na základe rozsudku o pestunstve zmeňte dieťaťu trvalý pobyt aby malo na rovnakej adrese ako vy.

luciskooo
14. dec 2019

My sme podávali navrh na predosvojitelska v mieste DD a tam bol aj sud. Navrh na osvojenie sme už podávali v našom trvalom bydlisku a prišlo nám oznemenie že to presúvajú do kosic kvôli miestnej neprislusnosti.. všade to je inak.. ale aj tak neviem čo mame teraz robiť .. či čakať čo kosice na to a potom ísť cez celu republiku zas a znova ( ako keby sme sa za ten rok do tých končín už nenacestovali dosť) alebo to nejako riešiť. Ak máte niekto nejaké skúsenosti budem im rada.