icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
10. jan 2020

@mata71 ano urcite, nas je velky fesi, jasne vlasy huste tmave, ale pokozka ako sneh 💓

mata71
10. jan 2020

@fatma1 ano až oktober ti konči ,,

joannita
10. jan 2020

@fatma1 toto aj mna zaujima 🤷‍♀️

fatma1
10. jan 2020

@mata71 Čiže zamestnávateľ mi musí dovtedy držať miesto,a nie do 3 rokoch dieťaťa..?lebo oni tvrdia že do 3 rokov dieťaťa,čo je blbosť pri NS

mata71
10. jan 2020

@fatma1 ano presne ako pišeš,, urad ti vie dat potvrdenie že si , budeš dalej na rodičovskej,, ale ked chceš nastupit skorej možeš a rodičak ti zostane , budeš ho poberat do oktobra,,

hariet
10. jan 2020

dievcata, ked chcem malemu vybavit pas, co vsetko budu odo mna chciet? Zatial mame za sebou predosvojitelsky sud. dakujem

tulipan43
10. jan 2020

@zuzlicek44 aj my sme ho mali stručný a jednoducho napísaný

fatma1
10. jan 2020

@mata71 Ďakujeeem❤

tulipan43
10. jan 2020

@ja1986 súhlasím 💖 a je krásny

miro100
10. jan 2020

@joannita ahoj áno pod NR by sme mali patriť, no uvidíme čo nám povedia lebo dnes sme boli na úrade a poslali nás do druhého mesta a tam vieme ísť až na budúci týždeň, kvôli robote 😔

tatiana198888
10. jan 2020

@ninquewen Ahoj, Mame take skoro iste poziadavky-len mame pohlavie urcene. Zaciatkom Decembra sme boli okolo 10 na romske. Som zvedava co ti povedia ked sa teraz dovolas 🙂

ninquewen
10. jan 2020

@joannita
@tatiana198888

tak som uz dovolala aj ja... sme 217, tiez ze dva roky budeme na romske cakat. V juny 2019 nam povedali rok, o pol roka neskor su uz z toho dva... dost depresivne :(

ja1986
10. jan 2020

@tulipan43 ďakujem 😘

joannita
10. jan 2020

@ninquewen no oni to hovoria velmi orientacne, nemozu vediet kolko bude deti....
Ked sme cakali na prve, tak hovorili ze max 2 roky (na biele) a nakoniec z toho boli 4. A to tiez len preto ze sme polavili v poziadavkach. A vzdy ked som volala, tak mi povedali ze este asi ROK A POL 😁 aj po roku, po dvoch aj troch rokoch.... "este rok a pol"
A na romske budete podla mna cakat menej ako 2 roky.

ninquewen
10. jan 2020

@joannita vdaka za povzbudenie 🙂
Mne je jasne, ze to je orientacne, len v 6/2019 to orientacne bol rok a 1/2020 su to orientacne dalsie dva roky. Vravela, ze vela ludi pred nami polavilo poziadavky, takze sa uz aj na romske dieta zacina cakat roky. Kedysi bolo romske dieta za par tyzdnov... takze tak, skola trpezlivosti...

nikadomi
10. jan 2020

@ninquewen my čakáme na rómske dievčatko od 10/2018.. BA. Nám už vtedy vraveli, že čakanie cca dva roky.

joannita
10. jan 2020

@ninquewen ano, vela ludi meni poziadavky a romske deti su uz tiez "v kurze"
Obavam sa preto ze my budeme cakat este dlhsie kedze mame poloromske.....

bykaterina
10. jan 2020

Ahojte kočky, tie čo máte doma detičky v pestúnskej, aké boli dôvody vyňatia dieťata z rodiny? Ďakujem a pekný deň prajem

vrds
11. jan 2020

@ninquewen ano . bA kraj. Ha som sa od 04/2019-01/2020 posunula z 260 na 202 miesto

berginkan
12. jan 2020

@ja1986 aka genetika? Vychova a prostredie je 90%. Kradnutie, hlupost a chudoba sa nededi

berginkan
12. jan 2020

@hariet rozhodnutie sudu a rodny list

yukki
12. jan 2020

@berginkan kradnutie ani chudoba nie, no IQ predispozicie a typ nervovej sústavy áno. No s tým snáď oboznámia čakateľov na príprave

ja1986
12. jan 2020

@berginkan ja to viem, ale niekto si to možno tak myslí že ake geny podedi a maju strach z adopcie rómskych deti

berginkan
12. jan 2020

@yukki na priprave? Skor dane dieta a spis. Neplati to vseobecne preboha. Aku ma nervovu sustavu rom? A iq predispozicie su snad jasne atributy nie?

berginkan
12. jan 2020

@ja1986 mna toto hrozne hneva tato nevedomost tieto predsudky. Hrozna spolocnost ktora sa ani nesnazi si o tom nieco zistit

mana85
13. jan 2020

@berginkan Samú Vás ako prvé napadlo "kradnutie , chudoba nízky intelekt ale pritom Vás hnevajú predsudky ?

yukki
13. jan 2020

@berginkan jasné, že nie všeobecne, len som trochu po opravila, že niektoré tie veci sa predsa len dedia, ale je to len lotéria. Dieťa od matky a otca jedno akej farby, s mentálnym postihom, môže byť dobrý žiak v náhradnej rodine, ale tiež sa môže ukázať, že proste normálnu zakladku nedá a s tým spojených mnoho ďalších prekvapení. Poznám deti v nahradke ozaj kde bolo písané, matka oligofrenicka, stredná mentálna retardacia, nesvojpravna... A tie deti sú bezproblemovi dobri žiaci - rómsky chlapcek. Tiež deti, kde pri mame sa žiadny postih neuvádza, a dve z piatich sú na špeciálnej škole, bieli súrodenci, naši perfektní kamaráti, kde som sa naučila vidieť aj to, že ľahká MR neznamená koniec sveta... Čiže ani to neplatí úplne, však na ich vzniku sa okrem matky podieľal ešte otec a ďalšie faktory v tehotenstve, dedičnosť siaha hlboko dozadu, nie len na generáciu rodičov atď. Ale občas jednoducho to vrodené IQ nepreštíš. Tiež vrodený temperament, typ charakteru.... So všetkým sa dá sčasti pracovať, a dnes a denne to jednak zažívam, druhák čítam, s čím bojujú ostatní nahradkari.

yukki
Autor odpoveď zmazal
berginkan
Autor odpoveď zmazal