icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

teleskop
Autor odpoveď zmazal
joannita
15. jan 2020

@teleskop samozrejme, ved on uz je nase dieta a aj keby som sa spatne dozvedela COKOLVEK, tak nelutujem.
Ale uprimne..... My sme mali stastie, nas maly pochadza z pomerne slusnej rodiny, vacsinu bio matiek na FB asi nenajdes
A taktiez vsade ti daju ine info, zalezi od DeD, resp od konkretneho upsvaru.
Nas maly mal nejake podozrenie na jednu chorobu a cakalo sa na vysledky, ale my sme to riskli 🤷‍♀️
Vies ale cim slusnejsia a usporiadanejsia bio matka, tym vyssie rizoko, ze si to rozmysli, na co ma pravo do istej doby.....
Urcite neocakavaj idealne dieta bez rizik, take neexistuje.....

santamonica
15. jan 2020

Ahojte, baby, chcem sa opytat, je tu niekto, kto cakal na termin pojednavania o predosvojitelskej vyse roka? My uz cakame 13 mesiacov. Chodila som tam osobne 3x do tyzdna, volala, pisala..... nic.... kuratorka nerobi nic, je z ineho obvodu, na to sa vyhovára. Nasi susedia sa rozviedli a koncom novembra 2019 zaziadali o temin kvôli majetku a uz termin majú - za mesiac. Dnes som sa jej opytala na meno sudkyne a skoro ma porazilo. Je to ta nasa😱☹️. Ja uz fakt neviem, co mam robit. Maly je s nami cely cas, co je úžasné, sme mama tato, ale uz vnima vsetko, nechcem aby vedel svoje povodne priezvisko takto od malicka a vsade na úradoch, u dr. to meno počúva. Uz aj susedia vedia ako sa vola, cele zle, kedze byvame dost blizko bio rodiny. Ale nielen to, je to stres, co ak sa nieco stane, nehoda, choroba a pod. a maleho nam vezmu alebo co. Prosto, dolieha to na mna. 😪🙏

amienne
Autor odpoveď zmazal
santamonica
15. jan 2020

@amienne dakujem za odpoved, my nechceme nic tajit, malemu povieme vsetko co o nom a jeho biorodine vieme, ale priezvisko urcite az ked bude väčší, nieje vhodne aby ho vedel, minimalne kym tu byvame.

joannita
15. jan 2020

@santamonica pisali ste nejaku "staznost" alebo nieco take na sud? Najdite si advokata a nech vam to tam napise v jeho mene. Niekedy to zaberie. My sme trosku popohnali osvojitelsky sud (tiez by sme ho inak mali asi az za rok od podania) ale to len vdaka nahode....
A viem ze aj @berginkan tiez nejak sikovne veci popohnala, skus sa jej opytat.

amienne
Autor odpoveď zmazal
joannita
15. jan 2020

@amienne hej aj my. Myslim ze to pomoze ked vidia ze im to pise pravny zastupca.

santamonica
15. jan 2020

@joannita no ideme hladat pravnika, ja som pisala oficialne 3x, ani raz nam neodpisali. Chodila som tam aj s malym ako na klavír, posledne 3 mes. som iba volala občas, nula bodov.

joannita
15. jan 2020

@santamonica ktory je to sud?

santamonica
15. jan 2020

@joannita ba 3

joannita
15. jan 2020

@santamonica no Ba sudy vseobecne su jedna velka katastrofa. My sme tiez Ba ale iny a bolo ot tam podobne.

amienne
Autor odpoveď zmazal
joannita
15. jan 2020

@amienne hm no neviem 🙂 co pocuvam tak strasne dlho vytycuju pojedka v ba, fakt aj rok to trva..... V malych mestach to ide rychlejsie, moja skusenost.... Ovela rychlepsie. Predosvojitelsky sme maly vytyceny za 4 mesiace po podani navrhu, uplny luxus.

amienne
Autor odpoveď zmazal
berginkan
15. jan 2020

@santamonica my sme si najali pravnicku. lebo to zacalo stagnovat a my hlavne vobec netusime co robit...napisala na sud atd, vraj to zafunguje. ale my sme to mali este zamotanejsie, kedze nas spis prehadzovali medzi krajmi. este nemame datum, ale vraj coskoro...ale napriklad presetrenie z upsvaru sme uz mali, takze cakam kedy pride libesbrif snad

joannita
16. jan 2020

@berginkan aha mne sa zdalo ze si volala so sudkynou a ze uz mate termin, ci to som si pomylila asi

berginkan
16. jan 2020

@joannita volala som so sudkynou ano, ze nam da termin skoro, ale este to nie je 😀 toto som skor myslela co sme predtym riesili

bosorkabb
16. jan 2020

@santamonica BA 3 je katastrofa. Ktorá sudkyňa? Popohnat sa to dá aj cez kuratelu.

santamonica
16. jan 2020

@bosorkabb myslis cez kuratorku? no u nas neda, je neschopna, nerobi vobec nic, vraj ani pre inych a plus je z ineho obvodu, cize ma dobru vyhovorku, ze nikoho tam nepozna.......ta nam veru nepomoze......ale dnes som vytiahla z informatorky telefon na vyssieho sudneho uradnika, ktory robi pre sudkynu a vraj to ma na stole. Telefon nedviha, ale viem aj meno, vystopujem ho 🙂 ! .

berginkan
16. jan 2020

@santamonica to by malo pomoct. Drzim palce

tecko28
17. jan 2020

@teleskop ano, tiez som rada za informacie, ktore mam. Hoci ja ako zvedavy clovek by som chcela este viac 😀 Prveho nam rok pred nasou malou ponukali chlapceka z anonymneho porodu a tiez povedali celkom dost okrem mena a bydliska matky. Tam nam vsak "blikala" kontrolka, tak sme ho nevzali. My sme chceli hlavne zdrave a on sa nam tak nejavil. S malou to uz bolo ine, hoci tiez nemala idealne APGAR je velmi sikovna. A som rada, ze som nenasla nasu bio na soc. sieti lebo mozno by ma to zatazilo predsudkami a stale by som ju v malej hladala. Mozno by som vsak rada poznala 2 surodencov, ktori su rovnako ako ona v nahradnych rodinach, ak by to islo, zial nejde to. Tych co su v DeD nie, lebo to sa stretavaju s matkou.

modryyyy
17. jan 2020

Tiež máme dieťatko z utajeneho pôrodu, o matke a otcovi nevieme vôbec nič, rodný list neobsahoval nič, len dátum narodenia.. Vedeli sme info len čo sa týka pôrodu: pôrodnú hmotnosť, Agap skóre, že je zdravé, pôrod bol prirodzený. Matka vraj biela, túto info sme mali z úradu, v detskom domove sa k tomu nechceli vyjadriť, tvrdili, že to nevedia....ale po tom ako sme vzdali dieťatko na ruky to bolo jedno...

ellen2016
17. jan 2020

@santamonica my sme tiez boli ba3, kuratorky sa u nas ani neukazali , kym som neposlala staznost na upsvar, ze ak okamzite nezoberu na vedomie dieta, ktore maju na starosti, rada sa o nasu skusenost podelim s dennikom n. zrazu sa vedeli hned dve kolegyne, sediace v tej istej miestnosti dohodnut, ze pod koho patrime. a posurili aj na sude.

hariet
17. jan 2020

@modryyyy my sme na tom tak ako vy s tym, ze ja som ani po ziadnych info nepatrala. Myslim, ze sestricky v porodnici by aj co to povedali, ale o bio som nic vediet nechcela, tak som to citila a citim doteraz.

wodanka
17. jan 2020

@hariet ani ja som nechcela vedieť, ale pýtala som sa na všetko. Nie kvôli sebe, ale kvôli malému, lebo jedného dňa sa opýta na svoju bio rodinu a ja mu chcem aspoň aké také info dať. Nemám vôbec problém s tým, ak by ich chcel aj hľadať. Bude to pre neho dôležité, lebo sú súčasťou jeho samého.

hariet
17. jan 2020

@wodanka ved kazdy ako sa rozhodne..respektujem jej pravo mat info o sebe utajene.

zuzlicek44
17. jan 2020

🙏prosím vas k návrhu na osvojenie k prílohám ste prikladali aj kopie rozsudku o zverení dieťata do náhradnej osobnej starostlivosti? ( kopiu neodkladne opatrenie + kopiau predosvojiteľskej ) ?
dakujem pekne

joannita
17. jan 2020

@zuzlicek44 mam dojem ze nie. Ale urcite sme spomenuli v navrhu vsetky sudne rozhodnutia ktore dovtedy padli a ich spisove znacky.
Zo dna ... Uznesenie o....... cislo.... Pravoplatne...... Bla bla, ktorym nam bolo zverene dieta do predosv....... Atd

berginkan
17. jan 2020

@wodanka ano aj my tak. Zistili sme co sa dalo. Aj sa to odporuca.