Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@jasomzabka vyssie si pisala, ze robis pripravu.. ok tak ti mozu volat uz dnes
@tecko28 prosim okopiruj mi kde som to pisala, boze , prepac ale nemas co na praci len sirit zlo?
@jasomzabka pozri ty chceš aby ti baby odpovedali dosť súkromné veci ale ty odmietas prezradiť o sebe viac.
K intetite bio rodičov. My vieme o matke aj o potencialnom otcovi všetko čo vedieť potrebujeme. Vrátane súrodencov. Je to lepšie keďže vieme cca rodinnú anamnezu, zdravotný stav matky počas pôrodu. To sú totiž bežne otázky ak ides s dieťaťom k lekárovi.
Malej nič tajiť nebudeme, nemá to význam v dnešnom internetovom svete. Má svoju knihu života kde má všetky údaje ktoré máme k dispozícii. Raz ju to bude zaujímať tak ako skoro všetky adoptovane deti. A to že je adoptovana bude vedieť lebo dnes nič neutajis. A radšej jej to povieme my ako niekto cudzí. A ver že ak by sme to neurobili my tak taký človek sa isto nájde.
Ľudia si nedávajú požiadavku na utajený pôrod a to z logického dôvodu že by sa dieťaťa nemuseli dočkať pri počte žiadateľov v poradovniku.
@jasomzabka to vieees ked ma ucitelka volnu hodinu 😀 a ake zlo? Pytam sa, zaujimam, na verejnom fore ako ty. Lebo vsetky sme cakali dost dlho
@tecko28 tak preto to v tom skolstve tak vyzera....
@bosorkabb ale davaju, to su info z UPSVARU totizto
Ahojte, mozem sa opytat ohladom zbavenia rodicovskych prav? Navrh ste podavali vy alebo upsvar? A adresovali ste na sud predchadzajuceho pobytu vasho dietata alebo ten "vas"?
@jasomzabka veru, ked zacinam 1. hodinou a koncim 7. a mam 3h okno co mi nik nezaplati, tak aspon na koni sa pobavim
@jasomzabka vies, ked ti zavolaju, ze maju pre teba dietatko, tato info podla mna nebude vobec podstatna. Ale zas, ako vidis, kazda sme ina a mame iny pohlad a aj tu sa nazory roznia v suvislosti s nasimi osobnymi skusenostami a je to tak ok. Pri adopcii sa neda nic zovseobecnovat, lebo podmienky su zakazdym ine, deti su ine aj my sme rozne povahy a sme z rozneho prostredia. Spolocne je len to, ze tuzime po detickach a lubime ich z celeho ❤️ a este nejake tie spolocne uradnicke byrokraticke postupy 😉 Ja preferujem anonymitu a aj keby sme sli do dalsieho by som to uprednostnila, ale nie je to moje kriterium.
@jasomzabka keď myslíš. Pohybujem sa v oblasti adopcie dosť dlho. Ja nemám čas sa s tebou hádam. Mne je jedno aj keď budeš mať v požiadavkách dieťa s ružovými vlasmi.
Apropo prišla si sa tu hádať alebo o čo ti ide? Baby ti to už pekne vysvetlili a ty si ideš svoje.
@tecko28 kašli na to, nemá to vyznam
@hariet no nam uradnicka povedala nech si este toto rozmyslime, kedze sme druhi, ci ma zapisat ze chceme tak alebo tak, alebo nam je to jedno takze preto zbieram tieto informacie
@rebekarebekova podávali sme my. Adresovali sme na súd kde malá patrila podľa trvalého pobytu. Čiže tam kde my.
@rebekarebekova zbavenie rodičovských práv prichádza až po vyhlaseni o osvojitelnosti, takže podla toho kde bolo ak bolo dané pojednávanie. Je tiež možnosť podat tieto návrhy spolu (osvojitelnost a zbavenie rod. práv)
@jasomzabka aha, to som napriklad vobec nevedela, ze sa to da a berie niekde ako relevantna poziadavka, zaujimava info. Asi to zalezi ale vsetko od konkretnej uradnicky, v dotaznikoch sa to neriesi. Radim ti nechaj si otvorenu mysel a ked zavolaju, rozhodnes sa podla info a svojich pocitov. Ale statisticky myslim, ze je menej deti z utaj. porodu, tak aby si zas kvoli tomu zbytocne dlho necakala...
@hariet ano da, a uz mame na urad zavolat ako sme sa rozhodli a stale nevieme ci to nechat tak alebo dak konkretny parameter ohl. tejto veci ☹ tak zbieram nazory a pocity zien co uz maju adoptovane dieta, alebo aj nemaju ale rozhodli sa konkretne pre jednu z tychto veci, ze preco...napriklad som zdesena, z toho co tu citam, ze pri odtajnenom sa rodicia mozu dozvediet moje info....
@rebekarebekova pri adopcii by mal podavat uprvr. My sme pri pozbaveni prav a osbojitelnosti vobec neboli ucastnikmi konania.
Prosím vás, Pred osvojitelskym súdom prídu tiez z mesta na prešetrenie bytovych podmienok? Či už nie?
Dakujem
@zuzlicek44 prišli jedine z UPSVaR.
@bosorkabb ďakujem.(akurát meníme nábytok tak preto sa pýtam) 😂
@zuzlicek44 ano bola u nas teta z upsvr 🙂
Oni musia poslat sudcovi spravu, ci je vsetko ok, bez toho by neprebehol sud...
@jasomzabka pozri, vycitas nam ze sme hystericke a sirime zlo, ale precitaj si tvoje komenty plne vykricnikov a zla a opytaj sa sama seba kto je hystericky a siri zlo. My sa ti snazime poradit a piseme ti osobne veci a ty nam neodpovies na otazky.
Pokial podate navrh na sud AZ POTOM ako je matka pozbavena prav, tak uz nieje ucastnik konania a nedozvie sa o vas nic.
@jasomzabka ak sú zbavení rod. práv a dieťa je osvojitelne nemajú sa ako dozvedieť. Všetko má svoje výhody a nevýhody. A hlavne nečakaj ideálne dieťa, také pri adopcii nie sú.
@joannita Výkričník je interpunkčné znamienko, ktoré sa zvyčajne používa po citoslovci alebo po výkriku, ktorý poukazuje na silné pocity alebo vysokú hlasitosť, alebo zdôrazňuje a často označuje koniec vety.
@joannita ďakujem 🙂
@jasomzabka takže za prvé tuaim ak v pravidlách mk bolo nepoužívať caps lock a výkričník. Skrátka to nie je ok po niekom hulákať aj keď cez písmená. Druhá vec mala si prípravu tam ste ako nerozoberali tieto vecí? Veď to je súčasť toho, a taktiež sa preberá ako to dieťaťu oznámiť že je adoptovania že je potrebné mu to primarane veku od malička hovoriťz Aby neprialo do puberty Alebo v škole od niekoho dozvedelo.
@bykaterina ja by som už @jasomzabka neriešila, je to úplne zbytočné. Vy jej dáte informácie a ona len zbytočne...
@tulipan43 tiež myslím 😉
@bosorkabb a ked budeme podavat 2v1, kam by si odporucila adresovat prosim?
@joannita dakujem. A ktory upsvar ma podavat - malej povodny alebo nas terajsi? A na ktory sud?

ja na tom nevidim nic zle ze chem informacie od co najviac zien, kedze sme na VEREJNOM FORE, od slova verejnost....Sme 2. tak to vidim na par tyzdnov