Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@santamonica aj my cez upsvar
Neviete koľko sa teraz čaká približne v Trenčianskom kraji na zdrave dieťa 0-2 roky bez rozdielu etnika?🙂
@xenapena Nedávno sme si začali robiť opäť aktualizáciu na druhé dieťa. Keď bol manžel zaniesť papiere do TN na úrad (máme požiadavku na rómskeho novorodenca), pani si “asi tak pre seba” hovorila😉, keď si čítala naše papiere, že na rómske dieťa sú pred nami len dva páry. Takze “ čakacia doba” nebude veľmi veľká 😉.
Môže to byť aj len niekoľko mesiacov ( pri nasom prvom to bolo len jeden mesiac🙂)
@xenapena my sme cakali na našu malu 9mesiacov ta je z TN kraja ,a na maleho 7mesiacov ,on je medzikrajove dietatko.Takze myslim,ze to bude rychle.
@simona2007 koľko mali mesiacov/ rokov keď Vam ich ponúkli?🙂
@xenapena obaja mesiac ,alea domov isli neskor.Ak chcete viac popisat ,kludne do sukromnej spravy☺
@simona2007 dakujem moc🙂
Je teraz upsvar v Senci otvorený? Dá sa podať žiadosť o osvojenie?
@klarka0002 ťažko povedať robia v obmedzenom režime, treba tam zavolať
@tulipan43 skusim zajtra ráno. Dnes nemali stránkové dni.
@klarka0002 je len dole podateľňa otvorená inak je zatvorený.
Nemate niekto info ako dlho sa teraz caka na deticky v BA kraji, do troch rokov bez urcenia etnicity?
@klarka0002 žiadosť stačí do podateľne, tá by mala byť otvorená. My sme ale kvôli času podávali rovno do Bratislavy. Na krajský upsvar.
@pupaviena ahojky viem že je to dosť dávno ale tiež zvažujem nad adopciou a ak by ste sa ozvala bola by som vďačná na internete sa píše kade čo radšej by som rada počula od ženy ktorá už adopciu dieťaťa podstúpila čo konkrétne musia spĺňať rodičia napríklad či by bol problém keď bývajú v podnájme a veci podobne máme samozrejme 3 ročného syna ale radi by sme dievčatko a radi by sme dali domov dieťatku ktoré je z nejakého dôvodu v domove ....
@natalka1qqq ahoj, v tejto diskusii sa dozvieš všetko dôležité. Celý proces nie je nič hrozné a dá sa to ľahko zvládnuť. Treba si dať žiadosť na Upsvar, predložiť dokumenty, ktoré si vyžiadajú, absolvovať prípravu a potom už len čakať. Čakacia doba je rôzne dlhá, záleží od požiadaviek aké dieťa vy ste chceli, čím voľnejšie tým rýchlejšie príde dieťa k vam
@natalka1qqq presne ako pise
@tecko28 tie pepierovacky nie su hrozne aj ked teraz to dlhsie bude trvat len ta priprava lebo teraz sa nerobia pripravy. a co sa tyka cakacky kocky povedia kolko oni cakaju ale u nas v ZA kraji to je 8-9r na male dieta aj ked mas volnejsie podmienky na vek a etnikum a tusim aj Presovsky kraj t ma tiez dost podobne
@natalka1qqq ja len dodam, ze ak mozte mat vlastne deti, radsej velmi zvazte, ci ist do adopcie. Momentalne je to tak, ze "v domove" zostavaju len zdravotne postihnute deti a deti, co sa nedaju adoptovat, pripadne surodenecke skupiny vacsich deti. O ostatne deti je velky zaujem. Ibaze by ste chceli dieta do pestunskej starostlivosti, ta je o tom - dat domov dietatu. Len pestunstvo sa dost odlisuje od adopcie.
Cely proces adopcie je zdlhavy, komplikovany a citovo narocny. Tym nechcem povedat, ze by som sa na to uz nedala, som velmi stastna, ze mame nasu doma nspriek vsetkemu, ale ak by som mohla mat vlastne dieta, tak do toho nejdem. Mozno do tej pestunskej naozaj ako pomoc dietatu.

@sentoza presne toto