icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tulipan43
16. apr 2020

@tecko28 zo Skalice

tulipan43
16. apr 2020

@kikuska_wedge nie, proste riadny navrh na pestunstvo, osvojitelnost by mohla byť najskôr v máji, ale matka je v Taliansku s jeho bio otcom

tulipan43
16. apr 2020

@rebekarebekova ono kuratela dala najprv len neodkladne, to sudkyna zamietla a poziadala kuratelu aby pre kvalifikovala navrh na pestunsku, teraz sa inak nedá

rebekarebekova
16. apr 2020

@tulipan43 ja tomu nerozumiem.. nemozete vy si podat 2v1 neodkladne a pestunstvo a pekne to tam odovodnit?
Nam take schvalili..

tulipan43
16. apr 2020

@rebekarebekova my sme chceli, ale kuratela chce všetko riešiť sama takže s tym asi nepohneme. Neviem ako by sa zatvárili na súde keby sme my podali duplicitne 2 v 1.

kikuska_wedge
16. apr 2020

@tulipan43 ja by som to riesila s pravnikom a zistila vsetky moznosti. Teda ak vam nevadi pestunska. Nam sa sudy dlho tahali ale mali sme deti na hostovskom.

ckatka
16. apr 2020

@jesienka22 nám ho nemal kto postrazit...nikto ani necekol ze sme tam s ním...

rebekarebekova
16. apr 2020

@tulipan43 akoze nechcem byt spekulantka.. ale vy by ste mohli podat na sud asap neodkladne + pestu.. neverim, ze kuratela sa bude teraz ponahlat s navrhom.
A keby aj, nemate na to pravo?
Bolo by super, keby sa vyjadrili ine baby, ktore maju viac skusenosti, ale mne to dojde dost zvlastne, aby kuratela podavala navrh, aby maly isiel ku vam, nie?

tulipan43
16. apr 2020

@kikuska_wedge pestúnska nám nevadí tak sme to mali aj pri malom a do roka bol osvojeny

tulipan43
16. apr 2020

@rebekarebekova no oni ho už dnes aj podali na súd. Prvý krát pri Silvinkovi sme riešili všetko mi, ale to bola iná kuratela a iný súd. Teraz túto situaciu moc nechápem prečo sú taký akčný

berginkan
17. apr 2020

Predosvojitelsky. Mal byt osvo lebo uz je u nas dlho no dala to takto. A ano vyjadrila sa ze chce vidiet maleho. To bolo ale este v tom marci tak snad teraz nie. Chcem sa dohodnut ze pojde pravnicka s mojim muzom iba.

tecko28
17. apr 2020

@berginkan mozno je to u vas inak , ale mne bolo povedane, ze musime prist obaja, nesmie nas nikto zastupovat

rebekarebekova
17. apr 2020

@tulipan43 uz podali? Ale dufam ze to 2v1. Neodkladne a pestu.

laura1994
17. apr 2020

Ahojte. Stretli ste sa niekto s tým, že ste volali na úrad po mesiaci na ktorom ste mieste. A boli ste napríklad 20 a po mesiaci 23?

tecko28
17. apr 2020

@laura1994 zrejme mal niekto pozastavene a vratil sa do poradovnika

tulipan43
17. apr 2020

@rebekarebekova oni podali najprv len neodkladne to sudkyna zamietla ako som uz pisala a vcera im volala, aby podali na pestunsku s tym, že vytýči pojednanie. Ja viem, že cele zle ale s kuratelou sa nedalo vôbec dohodnúť. Darmo som im hovorila , že mi si to s píšeme s právnikom a podáme, oni si furt hudli svoje. Včera večer som volala s našou pravnickou ci to môžeme podat aj my duplicitne, že uz nie lebo sud by odmietol nas navrh nakoľko je uz podaný kuratelou. Takže asi tak, dobre Kocúrkovo

lili153
17. apr 2020

@tulipan43 áno aj ja mam takú skúsenosť že mi dokonca ani neodkladne nepodali z kurateli na súd pretože zevraj to súd aj tak neschváli takze je to zbytočné a museli sme čakať kým nám nevytycili riadne pojednávanie... Ale presne ze vtedy sme to tak nebrali lebo malý bol už u nás na hostovskom

tulipan43
17. apr 2020

@lili153 vy ste ho aspoň mali na hosťovskom 🙂, my o tom môžeme len snívať. Ja neviem prečo to niekde ide a niekde ani za svet.

lili153
17. apr 2020

@tulipan43 záleží na koho človek natrafí je to smutné že je to tak..

tulipan43
17. apr 2020

@lili153 veru bohužiaľ

berginkan
17. apr 2020

@tecko28 urcite. Lebo predtym sa moj muz ospravedlnil pisomne a nebol problem. A nema nam ho kto postrazit, tak jeden musi ostat doma

rebekarebekova
18. apr 2020

@tulipan43 och, to je des ake rozdiely.
Takze cakate na riadne pojednavanie. Tak snad skoro bude. Cele nelogicke.
Drziiiim palce a verim ze ma syncek dobru profimamu zatial. 🙂

tulipan43
19. apr 2020

@rebekarebekova v to dúfam aj ja 🙏💖

lili153
19. apr 2020

Ahojte.. Viete mi niekto poradiť ako sa ráta 15 dní na odvolanie? Ráta sa tam aj sviatok aj víkend alebo len pracovné dni.. Ďakujem

zuzlicek44
19. apr 2020

@lili153 bacha,teraz je to predĺžené...keď som to zistila šlo má poraziť...teraz neplatí klasických 15dni...

lili153
19. apr 2020

Ale ja nemám zo súdu len s upsvar - u..

tulipan43
19. apr 2020

@lili153 tam by sa malo rátať 15 kalendárnych dní 🙂

janakjk
20. apr 2020

Ahojte NR kraj, pohlo sa niečo?

denka40
20. apr 2020

@janakjk minulý týždeň ani fon nebrali... som skúšala volať.... neviem ani ja

tulipan43
24. apr 2020

Dievčatá, neverila som, ale 7.5.máme pojednávanie vo veci zverenia do pestúnstva. Právnika si určite zoberieme, lebo bio matka je v Taliansku a určite to bude problém. Tak držte palce 🙏💖.