Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zuzlicek44 ahoj, odo mna chceli mailom poslat sken rozsudku, novy RL a sken mojho OP. Nemusela som tam ist osobne
@rebekarebekova tak hovori sa, ze dieta si uvedomuje taketo veci od 2,5 3 rocne je to individualne. My zatial nie, maly ma dva roky ale hovorime mu ze ho lubime a ze k nam prisiel. Na priprave nam hovorili ze cim skor tym lepsie. Ja neviem ja s tym problem nemam. Zahram to hocijako do hry do situacii, napriklad som mu pustila dobreho dinosaura, tam je taka scena ze prijmu chlapceka. Je to sice 7+ ale no a co
@rebekarebekova Ahoj,no my máme tiež špunta adoptovaného a od prvého dňa ako sme.si ho priviezli domov,založila som mu pamätník,do ktorého píšem všetko, prvý zúbok, prvý krok... všetko.Ďalej každý rok mu upečiem o jednu tortu viac a to ten dátum,kedy bol oficiálne náš no samozrejme s darčekmi.Takže oslavujeme 3 x do roka, meniny,narodeniny,a nové meno ,čiže od kedy je náš.Takže to bude vedieť stále.Akurat sa môže pochváliť v škole,že má o jeden darček v roku naviac ako ostatní.
@continental to je super napad s tou tortou
Ahojte baby. Vie mi niekto povedať ako dlho sa čaká na poloromske dieťatko v po kraji? Poprípade, či v Úsmev ako dar majú spisy aj takýchto detičiek? Ďakujem
Dobrý deň, žienky, čakáme na adopciu, už sme na 2 mieste. Ako to teraz cez koronu prebieha stretnutie s malým??
my zas planujeme oslavovat aj srdieckove narodeniny v den, kedy sme prvykrat stretli ❤️ Tiez mu robim pamatnicek a ma vela videi, fotiek uz z porodnice, kde bol este s jednym chlapcekom a cakal tam s nim par dni na rodicov. Ma tiez knihu, ktoru mu vypisali sestricky a kufrik plny memorabilii. Na to, ze ja mam z mojho prveho roku zivota asi 2 fotky, je to uzasne 🙂
@rebekarebekova to co pisu baby je samozrejmost myslim ze to odporucaju aj na priprave. Pisat dennik odkladat veci atd
@amienne vyse 2 roky uz je dost, ci? Rozprava uz? Raz som pocuvala rozhovor s psychologickou Marianou Rajecovou a ona spominala, ze nepretazovat deti informaciami ale odpovedat vzdy pravdivo ale len na to, na co sa dieta pyta.. bolo to k inej teme sice, ale ja uz teraz hovorim, ze sme stastni, ze ju mame, ze prisla ku nam. Modlime sa za "celu velku rodinu", spomenieme aj mena surodencov. Ukazujeme fotky z porodnice a z profi cias - teda ona si pyta album pozerat..
Na fcb v Nosime nase deti OT, bola diskusia o rozpravkach kde bol jeden rodic alebo dieta/zviera adoptovane, vypisrm a poslem sem..
@berginkan zahras to do hry? Situacie?
To musim skusit, ale neviem ci budem vediet byt taka pohotova.. 🙈
@continental toto s dalsou oslavou v roku som uz pocula a je to podla mna skvely napad.
Vy teda slavite co? Den rozsudku ci "nove meno"?
My planujeme "prichodiny" - kedy prisla ku nam, od hostovskych.. ale paci sa mi aj napad, ze kedy sme ju prvy krat videli/stretli. Akurat neviem ako to jednoslovne nazvat. 🤦♀️🤣
@hariet ake stare dietatko ste brali? My mame asi 15 fotiek a jednu hracku. 😮
@rebekarebekova rozparava od 15tich mesiacov a obcas sa modlim za chvilku ticha 😉 . Rozumie velmi dobre vsetkemu. Ona sa na temu mama, ocko este nepyta, a tak je to pre mna narocnejsie zacat len tak odveci jej o tom rozpravat. So starsim 5 rokov sa rozpravame o tom pravidelne lebo sa samo na vela veci pyta. Obe deti maju urobeny strom zivota ale nemame takmer ziadne info z minulosti takze je to narocne v tomto sme re. Ani pravnici ci kurator toho vela nezistili. Mame mladsie spolu so starsim nevlastnym surodencom, ktory vie ze ma dve mamy aj dvoch ockov. Ci maju aj inych surodencov nevieme. Aj malej som uz vravela ze ma tiez dve maminy aj dvoch ockov. Foto prave ziadne nemame az na jednu zo zlozky kde bola ako polrocne babo. Takze jej nemam velmi co ukazovat. K starsej mam len foto od otca co poslal, prababku a to je vsetko. Starsia svoju matku co ich opustila uplne vytesnila z hlavy (aspon nazatial). Vie , ze ma dve mamy ale aj ked jej povieme ako sa vola bio matka (a ona to vedela ked k nam prisla), tak sa podcvilu opyta, ze ako sa vola jej druha mama co ju mala v brusku. Otcove meno, (zavola raz za 2 mesiace ) si tiez nepamata. Obe boli predtym v domove a na ten veru maju zle spomienky, foto ziadne.
@amienne hlavne, ze su uz u vas a maju pohodu aj lasku. 🙂 mate, co mate, netreba to zase precenovat myslim..
Moj ma 2 roky, mame ho od 2 mesiacov, ale za mna osobne je to strasne skoro. Jednak by vobec nechapal co hovorim a myslim ze je zbytocne zatazovat tak malu hlavicku tymito informaciami. Podla mna to pride tak nejak samo, vyplynie to zo situacie a kazda spozname ze toto je ta spravna chvila. U mna to ale iste nebude skor ako v 3 rokoch, myslim ze aj neskor.
@joannita fakt? Az tak neskoro?
Ale uplne suhlasim s tym pretazovanim hlavicky.
Tak moja malá ma 4 roky a ešte sme to s nou neriešili. Často jej rozprávam rozprávku o Jankovi Hraskovi, popri tom spomeniem , ako aj my sme boli smutni, lebo sme nemali detičky a že sme si boli zobrat v nemocnici ju,tak už nie sme smutni.
Ale do takej hlbky, ako že niekto iny ju porodil,tak to podľa ma je skoro na tento vek... ved to tie deti ešte nerozumeju ...,už vôbec si neviem predstaviť vysvetľovať to 2 rocnemu dieťaťu...
My teraz čakáme na druhé, o pár mesiacov by to malo byť, tak popri tom jej chcem postupne posúvať informácie, ako aj ju sme si boli zobrat takto v nemocnici ..
@rebekarebekova v 2 rokoch je neskoro? No neviem.... Podla mna je to zas strasne skoro a zbytocne. Myslis ze tomu v 2 rokoch rozumeju? 🤔 Lebo podla mna absolutne nie.....
@berginkan ja si teda pripravu az tak nepamatam, mali sme ju skoro pred 6 rokmi. Ale urcite mam v plane sa poradit s niekym predtym nez zacnem nieco riesit.... Aj ked ako som pisala, podla mna je ti taka vec, ze to pride samo ani neviem ako.
@janakjk skvelo robite podla mna. Patricne veku. Ja len nie som stotoznena s tym nic nepovedat.. aj 2 rocnemu.. dennodenne sa presviedcam, ze rozumie viac nez si myslim.
@joannita to by bolo ideal, ak "by to prislo samo".
Nerozumeju, nechapu, ale nieco si ukladaju do hlavicky.. prinajhorsom to robim zbytocne. S tymto dokazem zit. 🤣😘
Ahojte všetky, prednedávnom som sa pýtala, či niektorá čakáte na dieťatko v BB kraji do pestúnskej, nakoľko nám odtiaľto bolo ponúknuté jednoročné dievčatko. My sme z TN kraja a že vraj v BB kraji nie sú čakatelia na pestúnstvo.
Dnes sme ho boli pozrieť a mám z toho také rozpačité dojmy. Nebola to "láska na prvý pohľad". Už máme doma osvojeného chlapčeka, ale tam to bolo iné. Toho sme si brali ako 2 týždňového priamo z nemocnice.
Mali ste aj Vy niektorá také neurčité pocity? Má ešte zmysel ísť do ďalšej interakcie?
Ďakujem za akúkoľvek skúsenosť
@wodanka môj prvý synček mal 6 1/2 mesiaca (teraz bude mať 3) a druhého synčeka si berieme teraz zhodou okolností sme ho ešte nevideli kvôli covid, ale už na základe videí a fotiek sme sa rozhodli, že ho chceme a rátam, že okolo 10.júna už bude právoplatný rozsudok o pestúnskej. Druhý synček bude mať v juni 8 mesiacov. Už sa ho nevieme dočkať

Ďakujem žienky ste super🙂