icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

aliziana
30. máj 2020

@wodanka ešte neviem, ale spomenula mi to pani na úrade...

ninquewen
30. máj 2020

@aliziana my sme mali vcera nasu prvu interakciu, cestovali sme na opacny koniec SR a chceli od nas testy na coronu. Robili sme si v Medirexe, maju za 55eur. Interakcia bola v ruskach, v rukaviciach, s odstupom, ale nastastie nam potom aspon dovolili dat ruska dole, nech si nas maly celych poobzera 🙂

wodanka
30. máj 2020

@ninquewen ono tie testy netreba, to si len vymyslel ten Váš úrad. My sme si to preverovali na ministerstve s pánom, pod ktorého spadajú Centra pre deti a rodiny

ninquewen
30. máj 2020

@wodanka to si nevymyslel nas urad 🙂 ale socialna pracovnicka v detskom domove 🙂

wodanka
30. máj 2020

@ninquewen no naša bola natoľko uvedomela, že si to predtým preverovala

laura1994
Autor odpoveď zmazal
ereska
1. jún 2020

Ahojte TN kraj dnes som volala po 2 mesiacoch pohli sme sa o 3 miesta

wodanka
1. jún 2020

@ereska a čakáte na osvojenie alebo aj pestunsku?

ereska
1. jún 2020

@wodanka osvojenie

berginkan
3. jún 2020

@laura1994 ano boli tu take.

laura1994
Autor odpoveď zmazal
andrea_82
3. jún 2020

@laura1994 do neziskoviek sa dostávajú spisy detí, ktoré sa nepodarilo umiestniť tetám na úradoch. Takže je veľká pravdepodobnosť, že tieto deti majú nejaký problém, pre ktoré ich nikto nechcel. Ale systém je deravý, môže cezeň prejsť aj dieťa, ktoré je úplne OK. Ak to chceš urýchliť, skús sa s nimi dohodnúť, aby ti spisy ukázali.

laura1994
3. jún 2020

@andrea_82 čiže môžu nám aj v úsmeve ukázať spisy detičiek ? Aj keď sme u nich nerobili prípravu?

andrea_82
3. jún 2020

@laura1994 ja si myslím, že áno, môžu.

xenapena
3. jún 2020

@andrea_82 aj mne to tak vysvetlili na upsvar keď som pozerala spisy detičiek - ale bohužiaľ naozaj to boli deti s ťažkými diagnózami a zlou prognózou do budúcna, tak ak niekto ma požiadavku na zdrave dieťa alebo ľahké zdravotné problemy take tam nenájde - vekovo bolo najmladšie 5 mesiacikov

laura1994
3. jún 2020

@xenapena môžem sa opýtať kedy si si bola pozerať spisy v úsmeve? Ide o to že v našom kraji sa čaká 8-9 rokov na dieťatko do 3 rokov

xenapena
3. jún 2020

@laura1994 nie v úsmeve ale na upsvar

laura1994
3. jún 2020

@xenapena ospravedlňujem sa zle som to pochopila. Ďakujem 🙂

very_sad
3. jún 2020

@ereska a kolkaty ste?

luciskooo
3. jún 2020

@laura1994 my sme nášho syna našli v návrate.. je krásny zdravý životaschopný 🙂 ono záleží asi dosť od uhla pohladu

berginkan
3. jún 2020

@luciskooo ano naseho by tam tiez poslali kedze prednami ho odmietli viaceri

xenapena
4. jún 2020

@luciskooo tak to ste mali šťastie 🙂🙂

luciskooo
4. jún 2020

@xenapena nemyslím si že to bolo šťastie.. zavisi to ako som povedala od uhla pohladu..nič nie je čierne alebo biele.. rodinná anamnéza bola biedna..a my sme šťastní že sme do toho risku isli.. a budúcnosť je neistá vždy.

xenapena
4. jún 2020

@luciskooo mali ste šťastie 🙂dietatko s ťažkou vrodenou srdcovou chybou, heptitidou C, nevyvinutym konečníkom či hluché a slepé to sú jasne diagnózy kde prognóza neni dobra nech sa na to pozriem zo všetkých uhlov

tecko28
Autor odpoveď zmazal
berginkan
4. jún 2020

@xenapena suhlasim. Sj my sme mali a obrovske

xenapena
4. jún 2020

@berginkan a prajem to zo ❤️ všetkým ktorí si svoje dietatko našli 🙂

jesienka22
4. jún 2020

@xenapena hepatitida C je myslim liecitelna

xenapena
4. jún 2020

@jesienka22 ano dá sa vyliečiť keď sa diagnostikuje skoro

amienne
4. jún 2020

Da sa vyliecit ale ci by som vystavila riziku nakazy zvysok rodiny a dufala, ze to naozaj neskonci fatalne. Klobuk dole pred kazdym kto dokaze takto velmi otvorit srdce a mentalne sa nastavit aj na pripadne zle casy. Mne nebolo vsetko jedno ked nam povedali ze drobec ma chore srdiecko, musi rehabilitovat lebo ma jednu polovicu tela vratane tvare menej pohyblivu a poklesnutu, astma, alergik a podozrenie na poskodenie sluchu. A k tomu este podozrenie na endokrinne ochorenie. Chvala bohu sme ju vypiplali a prognozy sa nenaplnili. Ma len znizenu imunitu, astmu a alergiu. Na hepatitidu by som si ale netrufla.