icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

nikadomi
18. jún 2020

@jesienka22 mne poradie pre istotu ani nepovedali 😬 len celkové- bez odfiltrovania požiadaviek. Och neviem si predstaviť fakt tie reálne čakačky na biele detičky aktuálne.
@apadapa No posledný pol tok bol celý zvláštny, hádam to už pôjde. Ale je to fakt nepochopiteľné, že pred tromi rokmi sa čakalo dva mesiace a aktuálne dva roky. To je príliš veľký rozdiel..

sabina1996
18. jún 2020

No my s manželom čakáme na biele bábätko, na chlapca sme 72 a dievča 77.

evd
18. jún 2020

@nikadomi sranda ... my sme cakali chlapca a volali nam s polrocnou slecnou ci sa nahodou nechceme pozriet a sli sme teda rizhodnuti ze len pozriet a teraz mi tu pobehuje kraska malicka 😍

rebekarebekova
Autor odpoveď zmazal
nikadomi
18. jún 2020

@rebekarebekova to fakt neviem.. nedostala som sa k žiadnemu relevant. číslu. Bola nejaká zmätená- bolo to cca vo februári a teda že do leta to nebude určite, tak kľudne si môžeme zajednať dovolenku .. tak sme si zajednali a aj tak nič z nej 😂🙈 život je taký pestrý ☺️

rebekarebekova
18. jún 2020

@nikadomi
@jesienka22
@apadapa ahojte, moc ste ma nepotesili s tymi cakackami v BA. Sme s vami na jednej lodi a tiez cakame na surodenca ale dost cerstvo.
Take zvlastne ze vyse 2 roky sa caka uz aj na romske, ale vlastne aj dobre pre deti, ze tolko ochotnych rodicov na nich caka.
Drzim palce nech uz mate aj tych surodencov skoro doma. 🥰👍🤗

rebekarebekova
18. jún 2020

@nikadomi nemoze ist? Mozno sa to este upravi.. ci?

nikadomi
19. jún 2020

@rebekarebekova nemôžeme kvôli situácii- covid 19.. dovolenku nám zrušila cestovka. Nevadí, už sme sa zmierili. Bude o rok. Alebo o dva.

zibi
Autor odpoveď zmazal
tlucka
20. jún 2020

@zibi Ahojky 😊 Odpovedať neviem, ale úprimne z celého srdca gratulujem k ♥️ bábätku 😘

andrea_82
20. jún 2020

@zibi dievcata ti urcite odpovedia s vacsou istotou, ale mne sa mari, ze je to tak, ze ak ste do 2 rokov od adopcie, mala by stacit aktualizacia. Ak sa nemylim.

nikadomi
20. jún 2020

@zibi čo sa papierovačiek týka, tak áno- všetko treba nanovo podať.. žiadosť, dotazník. lekára, plat, žiadosť o odpis z registra trestov, sobášny list. Plus aktualizácia prípravy. My sme žiadosť podávali po vyše dvoch rokoch od prvého a stačila aktualizácia.

nikadomi
20. jún 2020

@zibi a dúúúfam, že sa máte dobre. Perfektné, že idete do toho znova ❣️

zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
20. jún 2020

@tlucka dakujem 🙂

joannita
20. jún 2020

@zibi do 2 rokov od poslednej pripravy/aktualizacie staci aktualizacia. Ak to nestihnete, treba odznova pripravu. Papierovacky treba vsetky odznovu.
A len si zisti ako je to, lebo my sme si mohli podat novu ziadost az po predosvojitelskom sude. Ale ina baba tu pisala ze si podali aj skor a bez problemov.

nikadomi
20. jún 2020

@zibi
@joannita my sme dávali žiadosť vyše troch rokov od prvej prípravy a zaradenia do ppradovníka a stačila aktualizácia. Psychologička z úsmevu prišla k nám domov počas obedného spánku malého a vybavili sme to.

zibi
Autor odpoveď zmazal
wodanka
21. jún 2020

@joannita my sme si dokonca mohli dat ďalšiu žiadosť až po osvojitelskom súde. Čo úrad to iné pravidlá 🤷🏻‍♀️

joannita
21. jún 2020

@wodanka 🤦‍♀️ nepochopim tieto rozdielne pravidla. Ale presne tak vyzera cele slovensko, kazdy si robi co chce a lava ruka nevie co robi prava.

rebekarebekova
22. jún 2020

@wodanka otrasneee.

laura1994
22. jún 2020

Ahojte... Vie niekto ako sa pohol po kraj od januára?

srdiecko35
23. jún 2020

ahojte, viete mi povedať, prečo mi nikto nezdvíha v Nitre na úrade, chcem sa spytať na poradie...nikto mi nezdvíha, majú dovolenku? už asi týžden sa tam neviem dovolať...

denka40
23. jún 2020

@srdiecko35 dovolenku nemaju

milionar
23. jún 2020

@srdiecko35 ani ja sa neviem dovolat...tiez ma to zaujima..

rebekarebekova
23. jún 2020

Ahojte, mozem trochu z ineho sudka? Materska...
My adomamy a pestumamy to predsalen mame trochu ine a vsetko si musime preverit..
Este som na rodicovskej dovolenke ale onedlho mi konci pracovny pomer (doba urcita).
Dalsie dietatko cakacka min. 2 roky ale moze byt aj surodenec nasej, takze hocikedy..
A otazka - ak chcem mat narok na materske, kedy sa najneskor musim prihlasit na dobrovolne nemocenske poistenie?
(Obdobie nedavnej materskej a aktualnej rodicovskej dovolenky sa do tych 270 dni sa nezaratava, vsak?)
Dakujeeem ❤

miriam439
24. jún 2020

@rebekarebekova Vieš čo, myslím, že tieto veci máme rovnaké s bio mamami. Tu na MK je veľa diskusii na túto tému (reťazová MD...) a veľmi dobre radia žienky "evittam" a myslím, že aj "zalka" sa dobre vyzná. Ale tá pani evittam má odborné názory, takže sleduj hlavne jej rady v tejto oblasti.

erio
24. jún 2020

@rebekarebekova ak si ešte na RD, počas nej musíš požiadať o MD takže napr. RD ti bude končiť dokonca 07/2020 tak musíš stihnúť dat žiadosť do konca tohto obdobia. Po tomto termíne, už musíš odpracovať 270 dní a budeš mat nárok na MD.

rebekarebekova
24. jún 2020

@erio toto neviem ci si dobre napisala.. resp. moc to nechapem.
270 dni poistenia za posledne 2 roky, nie? Odpracovat alebo dobrovolne sa poistit, ci?

erio
24. jún 2020

@rebekarebekova áno odpracovať alebo sa dobrovoľne poistiť, podstata je aby bolo aktívne nemocenské poistenie. 😉