icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

rebekarebekova
28. sep 2020

@erio aky vekovy rozdiel surodencov mate?

erio
28. sep 2020
rebekarebekova
28. sep 2020

@erio wauuu. 3 adoptovane deticky? A ako to hodnotis?

saskia_98
28. sep 2020

@laura1994 ja uprimne rozmyslam predat kvoli tomu dom a ist byvat do ke kraja. Naspat k mamke na spiš... Ja chcem biele dievcatko a pani v poradovniku mi povedala ze cakacia doba tak 10 rokov, kedze sme za tebou az... Uprimne je mi z toho do plaču.

laura1994
28. sep 2020

@saskia_98 och bože a tiež si po kraj? Mne ani nevie povedať ako dlho budeme čakať, dnes som sa jej na to pýtala cez email.

erio
28. sep 2020

@rebekarebekova najlepšie ako sa dá hodnotiť, čakala som ze to bude horšie lebo sú na seba žiarlivý stále, ale sú to veľmi empaticke deti, takže ani vo sne by ma nenapadlo, že to bude take fajnovo krásne. 🙂

saskia_98
28. sep 2020

@laura1994 hej tiez po a len tento rok nas zaradili do cakacky...

laura1994
28. sep 2020

@saskia_98 a na ktorom mieste ste? Na mňa má už asi pani na úrade nervy lebo do mesiaca aj 2x jej píšeme email či nieje niečo nové a a ako sme sa posunuli v poradovníku. Žiaľ nám nevie povedať ako dlho sa čaká na poloromske dieťa a tak isto nám ani nevie povedať kolky sme v poradí na dieťatko poloromske.. vždy nám povie iba celkové miesto.

saskia_98
28. sep 2020

@laura1994 nepytala som sa.. Jak ma zabila ze tak 10 rokov mam cakat na biele dieta, ta som to uz dalej neriesila. Akurat riesime s manzelom ze co a ako dalej.

laura1994
29. sep 2020

@saskia_98 je to fakt hrozne .. V marci kamarátka dostala dievčatko po vyše 8 rokoch čakania

saskia_98
29. sep 2020

@laura1994 a nemas nejake info ako je na tom kosicky kraj ? .. No podla mna je to otrasne..

laura1994
29. sep 2020

@saskia_98 Košický kraj je na Tom určite lepšie ako po kraj, ale neviem ako dlho sa čaká

joannita
29. sep 2020

@saskia_98 prestahuj sa do trnavy. Budes cakat rok a pol na biele babatko.

saskia_98
29. sep 2020

@joannita nechcem ist do trnavy, chcem zostat na vychode. Ale ked budem cakat v ke kraji na dieta mozno 5 rokov, nevaham..

jazmina87
29. sep 2020

@andrea_82 skor ide o to, ze ked vam povedia,ze maju dietatko pre vas, napr novorodenca v porodnici a mozete ho ist pozriet, z BA do Kosic nedoletite tak rychlo ako vybehnete v ramci svojho kraja...rovnako aj ho chodievat navstevovat a pod... preto myslim,ze tie kraje..ale naozaj tie cakacky su zle...ucia nas trpezlivosti 🙂

jazmina87
29. sep 2020

@laura1994 ako sa da ist pozerat spisy deticiek, ku ktorym nemoze mat nikto pristup okrem uradniciek? dake zvlastne praktiky???

jazmina87
29. sep 2020

NITRA aký je prosím aktuálny čakací stav? Ak mozete, napiste rovno aj specifikacie pre lepsiu orientaciu napr.
"cakame 2 roky, sme 35. z povodneho 115. miesta, poloromske dievcatko do 1,5 r"
Vdaka 😉

laura1994
29. sep 2020

@jazmina87 ospravedlňujem sa neviem či to je tou dnešnou únavou ale nepochopila som otázke :D

laura1994
29. sep 2020

@jazmina87 my sme išli na príslušný úrad a ukázala nám pani spisy deti, ktoré by nemali byť ešte nikde umiestnené

jazmina87
29. sep 2020

@laura1994 spisy a vsetko o detoch podlieha ochrane, GDPR, je mi to zvlastne, ze si pridem a daju mi vsetky info o vse detoch a ja si vyberiem? a aj ste si tak vlastne vybrali svoje bejby?

lenkakrska
29. sep 2020

Tak my už čakáme 4 roky a 3 mesiace a veľmi dlho ešte budeme.

laura1994
29. sep 2020

@jazmina87 áno preto napríklad sme v organizácii úsmev ako dar museli podpísať papier , že jednoducho to, čo sme tam videli nebudeme posúvať ďalej čiže mena , dátumy narodenia z diagnózu... Všetky tie citlivé informácie... A samozrejme, že je to aj tak na úrade...

jazmina87
29. sep 2020

@laura1994 a v Usmeve maju dake ine deti ako ma UPSVAR? 😲 pokial viem tak deti podlieahaju len jednemu statu a jednej databaze?

laura1994
29. sep 2020

@jazmina87 v Úsmeve majú v podstate detičky z 2.kola, tak mi to bolo vysvetlené..

jazmina87
29. sep 2020

@laura1994 zvlastne, ale beriem to, na nasich uradoch je tolko zahad, ze jeden Sherlock by to nedal 😂

saskia_98
29. sep 2020

@lenkakrska preco este dlho ? Ktory kraj si ?

laura1994
29. sep 2020

@jazmina87 no to áno. Ale zas musím povedať, že úradníčka pod ktorú patríme je strašné milá, zlata.

berginkan
29. sep 2020

@jazmina87 podpisujes papiere a je to osetrene. Vzdy niekam patris. ako by si si predstavovala to spojenie s dietatom? Ved to nemoze byt macka vo vreci

ellen2016
29. sep 2020

@jazmina87 su deti, o ktore nikto v kraji nema zaujem. rozumej: obvolali par ludi na zaciatku poradovnika, nikto nechce, pustaju sa do databazy pre cele sk. je to aj preto, aby sa to cele urychlilo - z celeho adoptivneho procesu, toto ide asi najrychlesie. v minulosti bolo skoro automaticke, ze z vychodneho slovenska, resp. bb, sa romske deti s nie najlepsou genezou neumiestnia v danom kraji, ale v bratislave ano (ma to svoje dovody). ak sa neumiestnia, a to neviem kolko ziadatelov oslovia a ako dlho to trva,ale predpokladam par tyzdnov, tak sa pustaju do neziskoviek. vraj to byvaju deticky so zdravotnymi problemami, ale nie vzdy je to tak. ak sa neumiestnia ani cez nich, idu na zahranicnu adopciu. urcite stoji za to, pozriet si deticky aj u nich. nasa mala je priklad medzikrajoveho vychodniarskeho dietatka, ktore by si tam isto nevzal. my sme o takom super dievcatku sme ani len nesnivali😍

berginkan
29. sep 2020

@ellen2016 akurat som to sla napisat ;) aj nas je tak