icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

amienne
5. dec 2020

@tanuska28 nikto to nema lahke 😉, najma tie deticky. Ja si myslim, ze by mali rozhodovat sudy v zaujme dietata a to bezodkladne co najrychlejsie pravoplatne zverit kazde dieta do nahradnej starostlivosti ak su na to splnene podmienky a dat prava nahradnym rodicom, nielen povinnosti. Na to je aj ta kuratela co ma so sudom spolupravovat uzko. Nech sa trebars caka dlhsie na pravoplatnost osvojenia ci pestunstva ( ale nie ze rok a viac) ale nech schvaluju neodkladka alebo vydavaju ine rozsudky, ktorymi tie deti pravoplatne umiestnia do nahradnych rodin aby sa im mohli rodicia legitimne zacat venovat a normalne mohli cerpat materske, rodicovske dovolenky. O cerpani prispevkov a ich spatnom (ne)vyplacani ani nevravim. Lebo ked moze bio matka poberat rodicak/matersku preco ma byt nahradna matka ukratena a cakat mesiace kym sa niekto uraci rozhodnut. Do prace nemoze lebo sa ma starat a prispevok ziaden lebo nie je rozsudok. Chore naozaj chore toto. Nejdeme do toho pre peniaze( ano aj to uz som si vypocula) to je jasne len ide o princip.

rebekarebekova
6. dec 2020

@tanuska28 samozrejme, hrozny pristup. A vas kurator sa ako vyjadril?

laura1994
6. dec 2020

Baby približne za rok sa o koľko miest posuvate vo vašom kraji?

jazlyn
6. dec 2020

Ahojte kocky potichucky vas tu pozorujem ... a chcela by som sa spytat nakolko ste tu o tom Mali temu ako dlho v ktorom kraji sa caka na Babo
Nahodov nejaka baba okres trebisov michalovce z okolia kosic ? Ako dlho ste cakali ? Vsade sa caka tak dlho?? Ja som si naivne myslela ze tu Mi TV KE napriklad sa caka ovela kratsie 😂

djura
6. dec 2020

@jazlyn ahoj, unas v TT sa caka cca 1 az 2 roky. Aktualne cakame druhy mesiac.
Na jedneho novorodenca sme cca 50ty v poradi.
A na dvojicky sme treti ♡
Tak cakame

jazlyn
6. dec 2020

@djura tak ale to znie lepsie drzim palce 🍀

djura
6. dec 2020

@jazlyn veľmi ďakujeme ♡ ale teda čakáme ďaleeeej
Spolieham sa na dvojičky že by možno odmietli dvaja prednami 🙂

berginkan
6. dec 2020

@jazlyn ano ale trnava je vynimocna. Djura zabudla podotknut. Kratke cakacie. Nikde inde to tak nie je. Pytas sa na biele?

jazlyn
6. dec 2020

@berginkan mozu byt aj romske lebo som pocula ze na romske sa caka .. kratsie ??

berginkan
6. dec 2020

@jazlyn ano caka. Otvorenost je fajn ak ste presvedceni a nie len kvoli casu ;)

djura
7. dec 2020

@berginkan to som ani nevedela ze sme vo vynimocnom regione... preco je to tak?

ereska
7. dec 2020

@djura my sme čakali skoro 5 rokov TN kraj a teraz sa tu čaká už 7 rokov kamarátka podávala žiadosť a niekde v iných mestách viem ze čakajú ešte dlhšie neviem ci menej detičiek alebo viac záujemcov

djura
7. dec 2020

@ereska rozumiem, mrsi ma to veľmi

berginkan
7. dec 2020

@djura ved ty si tu casto nie? Stale sa o tom bavime. Ano nevieme preco ale u vas to ide extremne rychlo. Inde od 5-7 rokov v priemere. V BA hovoria aj 10 ale ukazuje sa, ze to asi nebude uplne pravda.

simona2007
7. dec 2020

Ahojte ,idem si po radu .Ako ste riesili navaly hnevu u osvojenych deti .Nasa uz skoro 4 rocna slečna (u nas od 2 mesiacov),mava v poslednej dobe casto neskutocne amoky ,vzniknu kvoli uplnej malickosti a konci to vzdy kopanim ,hadzanim ,niekedy aj zvracanim..Prve co ma napadlo ci tieto nalady nemaju nieco spolocne s uživanim drog bio matky v tehotenstve.Snazim sa to riesit v klude ,ale niekedy sa to uz neda ,hlavne ked sa to opakuje niekolkokrat do dna..Ak mate niektora skusenost ,kludne piste aj do sukromnej spravy,dakujem.

tecko28
7. dec 2020

@simona2007 so psychologickou 🙂

berginkan
7. dec 2020

@simona2007 to si nemyslim, ze uz takto vo vyssom veku, ale az tak som to nestudovala. Mojej susedy dcera je taka ista. A neboli tam drogy ani nie je osvojena. A riesi sa to psychologickou. Kde ste robili pripravu? Ak v neziskovkavh tie vam pomozu. Ak nie tak normalne detska. A treba len vydrzat ono je to niekede len faza a uplne normalne. Ako dlho to uz trva?

jesienka22
7. dec 2020

@simona2007 U nas sa tiez v 4 rokoch naplno zacal prejavovat temperament. Ale ma ine prejavy. Amoky mozu suvisiet s kadecim, nie je rozhodena z niecoho okolo nej? Temperamentne deti sa prejavuju silnymi emociami.

simona2007
7. dec 2020

@jesienka22 Dnes ju napriklad rozhodilo to ,ked chcel jej brat zjest jedlo ,ktore ona uz nechcela..Alebo podobne ,,malickosti ,,.Uvidime casom ci to prejde ,trva to este len par mesiacov .

jesienka22
7. dec 2020

@simona2007 to jedlo bolo zrejme len zamienka vyventilovat vnutorne napatie sposobene niecim (pre nu) zavaznejsim

simona2007
7. dec 2020

@berginkan dakujem za radu ,este dam tomu cas .Ak by to pretrvavalo dlhsie urcite vyhladam psychologa.Zatial to pozorujem tak mozno posledne 3-4mesiace.

tecko28
7. dec 2020

@simona2007 ak mozem poradit, cim skor pojdes, tym skor sa toho zbavite. U nas 1 navsteva a do par dni sme to zacali zvladat.

laura1994
8. dec 2020

Po kraj, sme na 90.mieste a zapísaní sme boli v roku 2017. Vie mi niekto povedať ako dlho sa čaká na dieťatko s poloromskym pôvodom?

tulipan43
8. dec 2020

@djura lebo v TT je najviac utajených pôrodov napr., chodia tam rodiť ženy napr. z BA.

martusianka78
8. dec 2020

@jazlyn Ahoj ja som z KE a čakáme už skoro 4 roky a vraveli ze 3 až 3,5

saskia_98
8. dec 2020

@martusianka78 ahoj na akom mieste ste teraz ? 🙂 a na ake dieta cakate ?

jazlyn
8. dec 2020

@martusianka78 ahoj... tak to je fakt dlha doba
Ja som si este teda nepodala ziadost no rozmyslame nadtym a ako tak pozeram cim skor podam tym lepsie ak sa tak dlho caka

erio
9. dec 2020

@simona2007 nie nemusíš sa báť nie je to o drogovom prenatálnom vývine. Je to obdobie a prejde to, hlavne to musíš ustáť, nám veľmi pomohlo pokojne držanie za obe ruky a skloniť sa k dieťaťu na rovnakú úroveň očí a iba krátky rozhovor. Držím palce. 🙂

martusianka78
9. dec 2020

@saskia_98 ahoj v októbri som volala naposledy a boli sme na 9 mieste na chlapčeka aj dievčatko ale tento rok sme sa posunuli len o 2 miesta biele od narodenia do1 roka aj chlapček aj dievčatko a aj dvojičky

martusianka78
9. dec 2020

@jazlyn no odporúčam čim skôr ja ľutujem že sme nepodali skôr aspoň o rok