icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

milionar
21. dec 2020

@berginkan je trosku mimo požiadaviek, ale to nam je uz teraz jedno..ako si viem overiť, ci hovoria pravdu? A je naozaj osvojitelny..

milionar
21. dec 2020

@ereska dufam, ze to aj u nás tak hladko prebehne..

tecko28
21. dec 2020

@milionar ja osm si to overovala cez meno bio matky na stranke sudov. Ale mohli by mat v spise rozsudok. Nedaj sa odbit, pytaj sa, vrtaj.. Zo mna mali na urade asi dost aj nervy, lebo mi asi 3x povedali, ze mi ju nevnucuju 😀 A v CDR-ku som ich tiez vyobracala. A urcite trvaj na stretnuti s lekarkou. V ktorom CDR je dietatko?

tecko28
Autor odpoveď zmazal
tecko28
21. dec 2020

@alexwarring s tym rozmyslenim to nie je take benevolentne. U nas volali muzovi s tym ze sa mame porozpravat (bol v praci v Rakusku akurat) a ak mame zaujem ze sa mam do 2h ozvat a vyjadrit sa kedy pridem pozriet spis. Boli sme prvi osloveni a dieta malo 5 mesiacov. V NR kraji sa snazia ponukat pravne volne deti a drzia ich v profi rodinach dovtedy. Nasa patrila pod NZ urad

joannita
21. dec 2020

@alexwarring ano tak to funguje, maju na to 2 tyzdne aby ho ponukali v konkretnom kraji. Potom musi ist do medzikrajoveho registra. Ale je to aj naopak a presne tak isto maju na to aj napr. BA uradnicky ked sa narodi dieta v Ba a potom si ho moze uchmatnut Nitra napr. 😉

tecko28
21. dec 2020

@milionar nie je drobec náhodou Adamko? 😉

milionar
21. dec 2020

@tecko28 nie..Adamko to nie je..a pravdepodobne to nie je ani z NR kraja...len si ho uchmatli 🙂

tecko28
21. dec 2020

@milionar ok, tak z Adamka z nášho kraja sa bude tešiť niekto iný. Naša profi ma teraz mesačne babo, preto som si to hneď dala do súvisu s tebou.

tanuska28
21. dec 2020

@milionar držim palce, to by bol pekny vianocny darcek 🙂

xenapena
22. dec 2020

@tarrra pekne detičky🙂

tulipan43
23. dec 2020

Dievčatá prajem Vám požehnané Vianočné sviatky

very_sad
30. dec 2020

Ahojte čakatelky, tak a máme 3.5 roka čakania za nami, hurá, už aby bolo leto a 4 roky 🙂 pevne verím, že toto boli posledné Vianoce vo dvojici. Sme z trenčianskeho kraja, naposledy som to preverovala v polke leta, 24 miesto sme boli, tak veríme že sme sa posunuli 🙂 poprosím, je tu niekto z trenčianskeho kraja a čaká podobne ako my? Aké ste poradie? Naše požiadavky, babo do pol roka, drobné zdravotné problémy nevadia, biele, na pohlaví nezáleží. Myslíte, že budme robiť v lete ďalšiu aktualizáciu? To by už bola tretia... Všetkým želám, aby rok 2021 bol ten naj ❤️

andrea_82
30. dec 2020

@very_sad aj my sme TN kraj, v novembri sme boli na 33. mieste. Od maja sme sa posunuli o 8 miest. Kocky vravia, ze zo zaciatku to ide rychlo, ale ku koncu sa to spomali. Mozno bude nutna este 1 aktualizacia, ale tipujem, ze na vianoce uz budete 3. ☺😍

joannita
30. dec 2020

@very_sad ano to je pravda, ja som sice Ba, ale okolo 25.miesta sa to doslova zaseklo a takmer vobec nehybalo tristvrte roka, vtedy sme zmenili poziadavky lebo to vyzeralo este minimalne na rok a pol az 2roky este. Zalezi ale od okolnosti, mozno vas oslovia za 2 mesiace a mozno za 2 roky 🤦‍♀️
Drzim palce aby to boli 2 mesiace.

tatiana198888
30. dec 2020

Ahojte, prosim vas mozte mi poradit ako to funguje s aktualizaciou? V marci to budu 2 roky co sme na zozname. Tak ze ci si to mame my nejak zorganizovat alebo vas kontaktovali z uradu? Uz sme niekde v prvej 5 tak dufam ze to nebude potrebne ale pre istotu. Vopred dakujem

gelinka75
30. dec 2020

@tatiana198888 nam to pripomenuli z uradu, ze budu 2 roky od zapisu, tak sme kontaktovali Navrat kvoli aktualizacii

wodanka
30. dec 2020

@very_sad nechcem Ta sklamať, ale ak ste 24. tak ja to vidím skôr na vianoce 2022. My sme čakali pred tromi rokmi v TN kraji na rovnaké dieťa ako Vy, skoro 5 rokov. A v rozmedzí od miesta 10 po 5 to už išlo naozaj veľmi ale veľmi pomaly. Ale všetko bude závisieť od toho, koľko bude detí. A to nevie nikto. Silno vám držím palce

berginkan
30. dec 2020

@tatiana198888 nas nikto nekontaktoval

amienne
30. dec 2020

@tatiana198888 nespoliehaj sa na nikoho. Musis byt proaktivna. Ani nas nikto nekontaktoval a to sme robili 2x. Vzdy na moj podnet. Zavolala som do Usmevu (my sme robili tam) a dali termin na cca dvojhodinove sedenie. Upravili sa poziadavky ak teda chces upravovat a hotovo. Zvysok uz zariadili s UPSVarom.

tatiana198888
30. dec 2020

@gelinka75 , @berginkan , @amienne Dakujem za odpovede, Ked budem volat buduci tyzden za poradie tak rovno aj toto poriesim. Dakujem 🙂

ereska
31. dec 2020

@very_sad ahoj my sme čakali necelých 5 rokov a oslovili nás keď sme boli 6ty v poradí takže záleží od okolností niekedy sú pred vami cakatelia co chcú staršie dieťatko iné pohlavie a sup ste na rade aj nas príjemné prekvapil telefonát nakoľko som predtým mesiac volala ze sme 6ty 😍 a už vyše dva mesiace nám robí radosť naše úžasné miminko

very_sad
31. dec 2020

@andrea_82 ďakujem, dúfame, tak to ste kúsok za nami. Ja budem volať na Valentína, tak symbolicky, že na akom sme mieste, tak potom dám vedieť. Btw, my sme z Trenčína, vy?

very_sad
31. dec 2020

@wodanka ahoj, 24 sme boli v polke leta, odvtedy som to nezistovala, tak hádam sme sa posunuli. Áno viem, môže to byť oveľa dlhšie, nemám ružové okuliare, dobre viem aká je realita, ale tak verím, že to bude skôr. 🙂

very_sad
31. dec 2020

@ereska tak to moc blahoželám 🙂 v lete bude aktualizácia po 4 rokoch, tak uvidíme aká je situácia.
Nechcem tam volať často na akom sme mieste, takto mi ten čas uteká rýchlejšie, keď volám po pol roku, alebo aj neskor.
Tento rok mi ubehol neskutočne rýchlo, tak uvidíme, čo nám prinesie budúci.

laura1994
31. dec 2020

Baby z PO kraja my sa takto posúvame. Je tu niekto z PO kraja?

vrds
31. dec 2020

@laura1994 To im tak často voláte??? Ja volám len 2x ročne
Vás už musia poznať po mene 🤭😅

laura1994
31. dec 2020

@vrds hej už jej asi aj lezieme na nervy ale je mi to jedno 🤣🤣

janakjk
31. dec 2020

Dievčatá, NR kraj, nič nové neviete?

ereska
31. dec 2020