icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

jasomzabka
26. jan 2021

svagrina mi povedala, ze jej naj kamoska odstupila od adpcie po 6 tyzdnoch, neverila som myslela som ze to sa nemoze, vraj boli starsi mali zdravotne problemy, citili, ze chlapca vobec nezvladaju, padali dolu hubou, nikto im nemohol pomoct no des... a ze sa z toho stale nevedia spamatat a je to uz pol rok

zuzzi18
26. jan 2021

ahojte, prosim nemate nejaku aktualnu skusenost ake su cakacie doby v BA? na biele babatko do 1 roka. Dakujem za info

joannita
26. jan 2021

@zuzzi18 velmi dlho sa caka v Ba, pri poziadavkach ako pises rataj 7 rokov zhruba.... 😐

janakjk
26. jan 2021

Ahojte. Prosím vás, ak niekto máme také znalosti. V piatok 22.1. sme si priniesli malého z pôrodnice. Viem,že na materskú dovolenku môžem hneď nastúpiť. Chcela som ale vedieť, či sa dá,že by som nastúpila až od 1.februára. Nestratim takto narok na materské? Nie je tam nejaká doba?

hariet
26. jan 2021

@janakjk pokial viem, neda sa to tak. Nastupujes dnom, ako si babo donesiete domov. Resp nemusis teoreticky, ale o ten cas sa ti materska skrati. Mne to bolo takto vysvetlene. A gratulujem k babatku❤️

janakjk
26. jan 2021

@hariet Ďakujem 💙 pokiaľ by išlo len o to,to by nevadilo, to je pár dní...

janakjk
Autor odpoveď zmazal
tecko28
26. jan 2021

@janakjk mozes kedy chces v priebehu tych 28t co mas narok. My sme malu doniesli 20.12. 2019 a na matersku som nastupila az 17.6. 2020 a dokonca kedze som mala vymeriavaci zaklad rovnaky ako keby som isla v decembri tak mi poberanie uznali na celych 28t.

aliziana
26. jan 2021

@janakjk aj ja som išla o mesiac neskôr a neskracuje sa mi, písala som pre istotu na sociálku a odtiaľ mi odpísali. Tento list odo mňa potom pracovníčka aj pýtala.

berginkan
26. jan 2021

@jasomzabka mozes odstupit. Kym nie je posledny sud myslim az

rebekarebekova
Autor odpoveď zmazal
hariet
26. jan 2021

@aliziana tak to je super, mne teta povedala nieco ine 🙂 Ale fajn, ze sa to da.

very_sad
29. jan 2021

@tecko28 môžem sa spýtať, čo sto zo zvedavosti, prečo si išla na matersku až po 6 mesiacoch?

very_sad
29. jan 2021

@janakjk gratulujem moc k babetku 🙂 môžem sa spýtať? aký si kraj, ako dlho ste čakali? Aké ste mali požiadavky? Ja sa vždy teším, keď tu vidím takú krásnu správu, že sa to čakanie pre niekoho už skončilo 🙂

janakjk
29. jan 2021

@very_sad ďakujem 💙. Sme NR kraj. Čakali sme 4 roky a mesiac, už nám hrozila ďalšia aktualizácia. Mali sme tie najťažšie požiadavky, zdravý biely novorodenec. Pán Boh ma opäť vypočul, už po druhý krát sme si domov priniesli novorodenca priamo z pôrodnice. Pred 5.rokmi našu Emku a teraz presne na jej piate narodeniny si domov priniesla bračeka Šimonka.

tecko28
29. jan 2021

@very_sad chcela som dokoncit skolsky rok, aby si nemuseli narychlo za mna hladat nahradu. A potom som isla len na prazdniny a v septembri som sa do prace vratila

very_sad
29. jan 2021

@janakjk to je úžasné 🙂 krásny príbeh 🙂 my budeme mat 4 roky v lete, tiež budeme mat aktualizáciu mame rovnaké požiadavky, ale TN kraj. Nech ste všetci zdraví a šťastný 🙂

very_sad
29. jan 2021

@tecko28 aha ďakujem za odpoveď 🙂

laura1994
31. jan 2021

Žienky ako to teraz je keď je covid? Dostávate deticky? Lebo vraj to v momentálnej situácii nieje možné . Aj keď sa mi to veľmi nezdá. Je tu niekto z po kraja? Ako dlho čakáte?

nikadomi
31. jan 2021

@laura1994 áno, adopcie fungujú. Odkiaľ máš info, že nie?

rebekarebekova
31. jan 2021

@laura1994 mrzi ma ake hluposti ti rozpravaju..
Obmedzeny rezim ale vsetko funguje. Ale obavam sa, ze je to zase len o konkretnych ludoch..
Ako ste vy na tom, pripomenies?

laura1994
31. jan 2021

@rebekarebekova
@nikadomi
Tak nám povedali ešte v decembri, že momentálne do konca januára sa nedá ísť pozrieť na detičky ani do detských domovov, čiže je to v podstate pozastavené.
Prepáč, neviem čo máš konkrétne na myslí, ale ak to ako dlho čakáme tak v auguste to budú 4 roky ;)

nikadomi
31. jan 2021

@laura1994 zaujímavé. My práve riešime IA.. akože možno je proces náročnejší, zdĺhavejší, treba mať test, ale všetko fičí 😊 konkr. BA

ereska
31. jan 2021

@nikadomi tešíme sa nech ti a vám všetko dobre dopadne ❤️❤️❤️❤️

nikadomi
31. jan 2021

@ereska ďakujeem ❣️

rebekarebekova
31. jan 2021

@nikadomi co je IA?

rebekarebekova
31. jan 2021

@nikadomi to uz druhe, ze? Napises blizsie? 💪💪💪🤗🙏

wodanka
31. jan 2021

@laura1994 aj my normálne pokračujeme, TN kraj. Riešime práve pestunsku a prvú interakciu s dieťatkom. Takže covid nie je dôvod na zastavenie

laura1994
31. jan 2021

@wodanka ďakujem pekne za informácie 🥰🥰🥰

nikadomi
31. jan 2021

@rebekarebekova interakcia 🤗