Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@maartinkaa to ste mali fakt stastie, tri roky to je sen. ale zase ak to bolo pred 6 rokmi tak verim 😀 ze normalna doba. zlate dievcatko
@djura heeeej.super;-) no coooo? Napíš potom😘
@zuzlicek44 pisem sukromne 🙂
@djura aj mneee
@johanka121 Pozerám, že aj vy ste zo ZA kraja. Smiem sa opýtať, ako dlho ste čakali na toto dieťatko? A aké ste mali požiadavky? Vopred ďakujem.
@miriam439 čakali sme 6.a pol roka, požiadavky sme mali najskôr biely zdravý novorodenec ale upravili sme že môže byť aj poloromske babo.. Pohlavie sme nevyberali
Ahojte maminy, tak sa chcem pochváliť, máme hotovo🙈❤. Malý je už konečne náš. Adopčný súd trval 25minut a vydržala som nerevať až do vyhlásenia rozsudku😂, to je môj rekord. Plakal aj manžel, mali sme veľmi príjemnú sudkyňu aj novú kolíznu. Celý nás adopčný proces trval cca 6,5 roka, počítam aj prípravu. Malý je s nami 2,5 roka. Hneď nám to aj spravoplatnila, po 2 dnoch mi prišiel papier, takže po sviatkoch vybavujem nový RL, pas a čo treba. Sme hrozne šťastní rodičia, prajeme Vám všetkým krásne sviatky a veľa šťastia 🙏🍀.
@santamonica super, gratulujem... tak si uzivajte este viac ako "bez papierov" 🙂 vela zdravicka a vsetkeho....
@maartinkaa strašne zlaté dievčatko🙂
Prosím vás skúsené žienky, ako to vlastne prebieha od prvého stretnutia s dietatkom po chvilu kym si ho vezmeme domov? (Ma 3 rocky, chapem ze je to individuálne)
Myslím že môžem hneď po prvom stretnutí požiadať o to aby nám ho zverili?
Či? Prosím prepáčte za neodbornosť 🙂
@djura Ahoj, poziadat o neodkladne opatrenie mozte az po minimalne 3 interakciach, vystup z prvej a tretej dostavate vy + posiela sa aj na kuratelu (do spisu). O tom to ste vsak mali byt informovany uz pri prvej interakcii od CDR. Nam predstavili cely postup co bude nasledovat, Po 3. interakcii , ktorej predchadzalo stretnutie s pediatrickou nam kuratela spisovala navrh na neodkladne + predosvojitelsku , 2v1. Neodkladko sme davali 7 dnove, ked sud rozhodne a neodkladne je vykonatelne dohodnete sa s CDR kedy dietatko prevezmete.
Trochu inšpirácie pre tie čo už trošku tmavšie deti máte, aj pre tie, ktoré ste v procese čakania a váhate nad takým dieťatkom. https://dobrovolniporadcovia.sk/podcasty/?fbcli...
@tecko28 wauuu aka super stranka. Vdaka
Ahojte ,
Čerstvé spravy z TT, prvá vlna pandémie priniesla viac detí ako očakávali... 🙂 držím prsty 🙂

@maartinkaa kraasne dievčatko, milunka je 😘