icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

very_sad
30. mar 2021

@maartinkaa kraasne dievčatko, milunka je 😘

berginkan
30. mar 2021

@maartinkaa to ste mali fakt stastie, tri roky to je sen. ale zase ak to bolo pred 6 rokmi tak verim 😀 ze normalna doba. zlate dievcatko

zuzlicek44
31. mar 2021

@djura heeeej.super;-) no coooo? Napíš potom😘

djura
31. mar 2021

@zuzlicek44 pisem sukromne 🙂

rebekarebekova
31. mar 2021

@djura aj mneee

miriam439
2. apr 2021

@johanka121 Pozerám, že aj vy ste zo ZA kraja. Smiem sa opýtať, ako dlho ste čakali na toto dieťatko? A aké ste mali požiadavky? Vopred ďakujem.

johanka121
2. apr 2021

@miriam439 čakali sme 6.a pol roka, požiadavky sme mali najskôr biely zdravý novorodenec ale upravili sme že môže byť aj poloromske babo.. Pohlavie sme nevyberali

santamonica
2. apr 2021

Ahojte maminy, tak sa chcem pochváliť, máme hotovo🙈❤. Malý je už konečne náš. Adopčný súd trval 25minut a vydržala som nerevať až do vyhlásenia rozsudku😂, to je môj rekord. Plakal aj manžel, mali sme veľmi príjemnú sudkyňu aj novú kolíznu. Celý nás adopčný proces trval cca 6,5 roka, počítam aj prípravu. Malý je s nami 2,5 roka. Hneď nám to aj spravoplatnila, po 2 dnoch mi prišiel papier, takže po sviatkoch vybavujem nový RL, pas a čo treba. Sme hrozne šťastní rodičia, prajeme Vám všetkým krásne sviatky a veľa šťastia 🙏🍀.

katkuz
2. apr 2021

@santamonica super, gratulujem... tak si uzivajte este viac ako "bez papierov" 🙂 vela zdravicka a vsetkeho....

maci1127
2. apr 2021

@maartinkaa strašne zlaté dievčatko🙂

djura
3. apr 2021

Prosím vás skúsené žienky, ako to vlastne prebieha od prvého stretnutia s dietatkom po chvilu kym si ho vezmeme domov? (Ma 3 rocky, chapem ze je to individuálne)
Myslím že môžem hneď po prvom stretnutí požiadať o to aby nám ho zverili?

Či? Prosím prepáčte za neodbornosť 🙂

tecko28
3. apr 2021

@djura Ahoj, poziadat o neodkladne opatrenie mozte az po minimalne 3 interakciach, vystup z prvej a tretej dostavate vy + posiela sa aj na kuratelu (do spisu). O tom to ste vsak mali byt informovany uz pri prvej interakcii od CDR. Nam predstavili cely postup co bude nasledovat, Po 3. interakcii , ktorej predchadzalo stretnutie s pediatrickou nam kuratela spisovala navrh na neodkladne + predosvojitelsku , 2v1. Neodkladko sme davali 7 dnove, ked sud rozhodne a neodkladne je vykonatelne dohodnete sa s CDR kedy dietatko prevezmete.

djura
3. apr 2021

@tecko28 ďakujem, iste nás uvedú do obrazu, len prvú interakciu máme este len predsebou 🙂

tecko28
3. apr 2021

@djura Ahaa 🙂 Tak drzim palce. A teda adopcia? Alebo pestunstvo? Lebo prekvapil ma vek dietatka

djura
3. apr 2021

@tecko28 no v našom záujme je adopcia, ale teda nieje vylúčené pestúnstvo...
Ano je starší lebo bol odobratý pre zanedbanie starostlivosti...
Božinku, nevieme sa dočkať ... hrozná doba

tecko28
3. apr 2021

@djura oslovili vas s tym, ze je vhodny do adopcie ci len pestunstvo? Je pravne volny? Lebo ak nie bio rodicia budu vediet kde je, budu ucastnikmi konania

djura
3. apr 2021

@tecko28 oslovili nas stým že sami nevedia ako to dopadne či adopciou, či pestúnstvom ...

tecko28
3. apr 2021

@djura prepáč, ale musia vedieť ako to s nim je, či je právne voľný, alebo bio rodina javí záujem, aké úkony na súde prebehli. Nechcem ti brat radosť a prajem vám hladky priebeh, ale také "sami nevedia" sa mi vôbec nepáči, akoby niečo tajili

tanuska28
3. apr 2021

@djura my sme mali v spise tiez podobne neisto pestunstvo s pravdepodobnostou osvojenia, ze sa uvidi dalsie dni. Asi chyba par dni tyzdnov ci sa ozve matka? V CDR vam urcite povedia

djura
3. apr 2021

@tecko28 ja chapem , dakujem za podporu ale teda toto mame naporiadku a sme spokojnu s info ktore podali. Len som chcela vediet ako to je s tymi stretnutiami.
My sme vpohode stym verdiktom ze sami nevedia 😉

djura
3. apr 2021

@tanuska28 ano presne, uvidi sa dla tej bio matky je to tam take bez zaujmu ale vlani mu formalne zavolala raz tak sa caka teraz... ale vydrzime a zvladneme to 😉

tecko28
4. apr 2021

Trochu inšpirácie pre tie čo už trošku tmavšie deti máte, aj pre tie, ktoré ste v procese čakania a váhate nad takým dieťatkom. https://dobrovolniporadcovia.sk/podcasty/?fbcli...

tulipan43
5. apr 2021
rebekarebekova
5. apr 2021

@tecko28 wauuu aka super stranka. Vdaka

sentoza
5. apr 2021

@tecko28 vdaka, vyzera to super

berginkan
5. apr 2021

@tecko28 toto je super novy projekt, konecne!! pozname pocuvame ich odzaciatku vdaka navratu ❤️

tulipan43
5. apr 2021

@tecko28 veľmi dobré počúvanie, ďakujem

djura
7. apr 2021

Ahojte ,
Čerstvé spravy z TT, prvá vlna pandémie priniesla viac detí ako očakávali... 🙂 držím prsty 🙂

laura1994
7. apr 2021

@djura držím vám palce všetkým dievčatám nech máte bábo čím skôr doma. A zároveň čerstvá správa z PO momentálne už dlhší čas niesu hlásené žiadne detičky.