Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@laura1994 ja neviem a cim su sposobene tieto rozdiely?? Ved to nie je rok ale rozdiel az cca 4 roky napr.pri bielom dietatku...nechce sa mi verit v TT maju viac deti. My sme cakali 9 mesiacov ale na romske a mohlo byt pestunstvo. Aj to mi prislo vela cakania, pritom nas maly bol na nasom urade od juna a dostali sme sa k nemu az v septembri. Lebo vzdy sme cakali ci tym pred nami dobre dopadne interakcia aby sme ich nepredbehli. Pritom myslim ze nase uradnicky su mile a sikovne, ale neviem preco sa az tak lisi čakacia doba.
@joannita veľmi dobre a výstižne si to napísala, úplne s tebou súhlasím, ako ruku na srdce, je to obrovsky nespravodlive a pochybujem ze tomu niekto rozumiem a kde vlastne sú "zárodky" toho, prečo to takto je. Trenčiansky kraj čakacka na biele, bez etnika zevraj už aj 6,7 rokov, nám povedali ze cca 5 rokov, ak to bude menej, bude to zázrak, aj keď tetuska povedala, že minulý rok v zime sa to riadne rozbeho. Čakáme už skoro 4 roky a sme na 12 mieste. Všetkým držím palce, nezávidím, to samozrejme nie, každej jednej to želám, ale stále tu je to ale... Ale to "ale" my bohužiaľ neovplyvníme.
Mne ta Trnava tiez nejde do hlavy. Co tam chodia rodit ci co? Ani romov tam viac nie je, fakt nechapem
To je ale iba v prípade ak rodia anonymne, lebo inak sa dieťatko zaraďuje podľa trvalého pobytu bio matky. Aj naša malá sa narodila v Bratislave, a my sme NR kraj, nakoľko bio matka mala trvalý pobyt v NR kraji, tak sme si boli pre malú v BA.
@nikadomi ja neviem, aj keby chodili rodit do TT, ale rozdiel 6 rokov? V Ba sa caka na biele babo aj 8 rokov, niektori tvrdia ze aj 10 tak neviem. A v TT 1,max 2 roky? Aj keby rocne nexh prezeniem 100 zien slo anonymne rodit do TT, tak 6 rokov to neurobi.
Musi to byt v niecom inom, ale na to my tu asi neprideme 😆
@djura super a aké ste mali požiadavky? My sme boli zapísaní 8.3.21,pani povedala, že je pred nami cca 100 uchádzačov a najskôr v septembri mame zavolať a pýtať sa na poradie. Stále mi však vŕta v hlave. Nedali sme si pohlavie, ale ja veľmi túžim po dievčatku. Ale neverím, že keď nám ukážu krásneho chlapca, tak poviem nie. Mali ste to niektorá podobne?
@miriamkaaaa waw to je fakt rychlovka. A aké ste mali podmienky. To ma tiež povzbudilo, že sa možno dočkáme ešte skôr, ako sa zdalo.
@djura super!!!
@stastnamama33 ja tiež túžim po dievčatku, ale keď bude chlapec budem rovnako šťastná, hlavne, aby bolo babo zdravé ❤️možno to tak máme od prírody, že ženy túžia viacej po dievčatku, a muži po chlapcovi, ťažko povedať.
@very_sad my mame doma bio syna a ten zase túži po bratovi 😊

@joannita 🙏🙏🙏🙏 Lepšie si to napísať nemohla. Úplne moje slová. Aj v našom kraji sa takto dlho čaká. Na biele 9 rokov , na poloromske čakáme skoro 4 roky a a ešte ani z ďaleka nie sme na rade. Tiež si myslím, že je to nefér ... A je to určitá diskriminácia