icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

laura1994
10. apr 2021

@joannita 🙏🙏🙏🙏 Lepšie si to napísať nemohla. Úplne moje slová. Aj v našom kraji sa takto dlho čaká. Na biele 9 rokov , na poloromske čakáme skoro 4 roky a a ešte ani z ďaleka nie sme na rade. Tiež si myslím, že je to nefér ... A je to určitá diskriminácia

tanuska28
10. apr 2021

@laura1994 ja neviem a cim su sposobene tieto rozdiely?? Ved to nie je rok ale rozdiel az cca 4 roky napr.pri bielom dietatku...nechce sa mi verit v TT maju viac deti. My sme cakali 9 mesiacov ale na romske a mohlo byt pestunstvo. Aj to mi prislo vela cakania, pritom nas maly bol na nasom urade od juna a dostali sme sa k nemu az v septembri. Lebo vzdy sme cakali ci tym pred nami dobre dopadne interakcia aby sme ich nepredbehli. Pritom myslim ze nase uradnicky su mile a sikovne, ale neviem preco sa az tak lisi čakacia doba.

very_sad
10. apr 2021

@joannita veľmi dobre a výstižne si to napísala, úplne s tebou súhlasím, ako ruku na srdce, je to obrovsky nespravodlive a pochybujem ze tomu niekto rozumiem a kde vlastne sú "zárodky" toho, prečo to takto je. Trenčiansky kraj čakacka na biele, bez etnika zevraj už aj 6,7 rokov, nám povedali ze cca 5 rokov, ak to bude menej, bude to zázrak, aj keď tetuska povedala, že minulý rok v zime sa to riadne rozbeho. Čakáme už skoro 4 roky a sme na 12 mieste. Všetkým držím palce, nezávidím, to samozrejme nie, každej jednej to želám, ale stále tu je to ale... Ale to "ale" my bohužiaľ neovplyvníme.

berginkan
10. apr 2021

Mne ta Trnava tiez nejde do hlavy. Co tam chodia rodit ci co? Ani romov tam viac nie je, fakt nechapem

nikadomi
10. apr 2021

@berginkan ja som niekde zachytila, ze tam chodia rodit mnohe z BA, ktore chcu byt aspon trocha "inkognito".. dava to aj zmysel- je to najblizsie a s fajn spojenim do BA.. preto je to fenomen na SK. Tým pádom v BA tie dietky "chybaju" a v TT to ide cubydub..

tulipan43
10. apr 2021

@berginkan ono ako som už písala pred časom veľa žien chodí do TT z BA a okolia kvôli dostupnosti, odrodia a tým pádom je toho v TT kraji rýchlejšie

laura1994
10. apr 2021

@tanuska28 no nieje to len 4 roky ale aj 7 rokov, čo je dosť. To nikto nechápe tie čakacie doby, ale je to hrozne nefér 🤦

janakjk
10. apr 2021

To je ale iba v prípade ak rodia anonymne, lebo inak sa dieťatko zaraďuje podľa trvalého pobytu bio matky. Aj naša malá sa narodila v Bratislave, a my sme NR kraj, nakoľko bio matka mala trvalý pobyt v NR kraji, tak sme si boli pre malú v BA.

berginkan
10. apr 2021

@nikadomi
@tulipan43 hej ale tolko anonymnych porodov?
@janakjk No presne

tulipan43
10. apr 2021

@berginkan dievčence ja viem, že je to nespravodlivé, ale nič s tým nenarobime, chce to nejakú zmenu

very_sad
10. apr 2021

@janakjk jej, vy mate dievčatko? Ja som myslela, že len chlapci sa v poslednej dobe adoptuju, lebo čo čítam, tak to chlapec.

nikadomi
10. apr 2021

@very_sad my dievčatko v poslednej dobe 🥰

very_sad
10. apr 2021

@nikadomi zevraj sa čaká na dievčatko dlhšie? Tak mi povedala na úrade nedávno. Mate niekto skúsenosti?

joannita
10. apr 2021

@nikadomi ja neviem, aj keby chodili rodit do TT, ale rozdiel 6 rokov? V Ba sa caka na biele babo aj 8 rokov, niektori tvrdia ze aj 10 tak neviem. A v TT 1,max 2 roky? Aj keby rocne nexh prezeniem 100 zien slo anonymne rodit do TT, tak 6 rokov to neurobi.
Musi to byt v niecom inom, ale na to my tu asi neprideme 😆

nikadomi
10. apr 2021

@joannita len je rozdiel, ak v TT je 100 žiadatelov a v Ba 400.. určite je tam viac ovplyvňujúcich faktorov.

nikadomi
10. apr 2021

@very_sad áno, spravidla dlhšie.

joannita
10. apr 2021

@nikadomi v Ba je 300 ziadatelov, jasne je to aj tak rozdiel, ale nezda sa mi toto ako ten dovod... Neviem, nezamyslam sa uz radsej, uz sa ma to netyka, ale keby sa tykalo, stahujem sa do TT 😆

rebekarebekova
Autor odpoveď zmazal
berginkan
10. apr 2021

@very_sad vracia sa to v takych cykloch. Teraz vraj zase hej

janakjk
11. apr 2021

@very_sad to už je 5 rokov čo máme dievčatko, teraz v januári sme si brali chlapčeka. Áno, bolo viacej chlapcov...

very_sad
11. apr 2021

@janakjk ďakujem a aký ste kraj?

kattyb
11. apr 2021

@very_sad aj mne tak povedali NR kraj, že majú oveľa viac chlapcov.

janakjk
11. apr 2021

@very_sad NR kraj

ivana2703
11. apr 2021

@kattyb všetky tieto doklady sme dávali, keď sme sa hlásili do zoznamu žiadateľov. Potom už nikde. My patríme pod súd v PO a nič okrem toho čo som písala vyššie sme nemuseli preukazovať

stastnamama33
11. apr 2021

@djura super a aké ste mali požiadavky? My sme boli zapísaní 8.3.21,pani povedala, že je pred nami cca 100 uchádzačov a najskôr v septembri mame zavolať a pýtať sa na poradie. Stále mi však vŕta v hlave. Nedali sme si pohlavie, ale ja veľmi túžim po dievčatku. Ale neverím, že keď nám ukážu krásneho chlapca, tak poviem nie. Mali ste to niektorá podobne?

stastnamama33
11. apr 2021

@miriamkaaaa waw to je fakt rychlovka. A aké ste mali podmienky. To ma tiež povzbudilo, že sa možno dočkáme ešte skôr, ako sa zdalo.

stastnamama33
11. apr 2021

@djura super!!!

very_sad
11. apr 2021

@stastnamama33 ja tiež túžim po dievčatku, ale keď bude chlapec budem rovnako šťastná, hlavne, aby bolo babo zdravé ❤️možno to tak máme od prírody, že ženy túžia viacej po dievčatku, a muži po chlapcovi, ťažko povedať.

stastnamama33
11. apr 2021

@very_sad my mame doma bio syna a ten zase túži po bratovi 😊

stastnamama33
Autor odpoveď zmazal