Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tarrra dakujem, jeeej zlatí 🙂
@miriam439 hej, len manžel sa už neciti na dvoch...a je pravda, že mame iba jednu detsku izbu....
@berginkan a aký vekový rozdiel budu mat vaše deti?
@srdiecko35 tak my mame viac rokov ako vy a cakame na druhe, ja sa ale citim teda tak na 20 rokov to je pravda 😆....vek je len cislo, pozeraj sa na to ci sa na to citis fyzicky, dusevne a nie podla veku 😉
@srdiecko35 Áno, treba si všetko zvážiť, jedna detská izba podľa mňa nie je žiaden problém...
Ale, ak sa teda manžel necíti na dve deti, radšej to nesilte, môže to potom priniesť problémy aj medzi vás manželov... ale ešte stále máte čas sa rozhodnúť...
Inak ja nesmierne obdivujem niektorých mužov, keď ich vidím obklopených viacerými malými deťmi a oni pohoda, kľud, pozornosť a starostlivosť o tie deti niekedy ešte lepšie ako matka... proste taký rodinný typ.
Keby som mala takého muža, naozaj by som sa nebála mať aj viac malých detí (myslím teda aj vo veku okolo 40). Ale bohužiaľ, nie každý muž sa rovnako krásne chopí role otca... a bohužiaľ, nedá sa to dopredu naisto zistiť... lebo aj keď sa na dieťa tešil a chcel ho, keď sa stane otcom, už to nemusí ísť tak hladko, ako sa to predstavovalo a vysnívalo...
@srdiecko35 aj my máme len jednu detskú a dve deti rôznych pohlaví. Veľa miesta treba v ❤️, v byte netreba 😊
@nikadomi dakujem.
@srdiecko35 to netusim, nase druhe dieta mozno este neni na svete 🤷♀️😁
@berginkan jej, tak vy uz tiez mate dve? 🙂
@srdiecko35 5rokov rovných majú rozdiel
@srdiecko35 to netusim ved cakame ;) ale musi byt mladsie ako nas syn cize od 0-3
@rebekarebekova nie ved pisem ze cakame
@berginkan ked si napisala, ze starsie horsie zvladate, myslela som, ze...
@berginkan jaaaj starsie maminky, nie starsie dieta. 🤣
@rebekarebekova veru veru. Starsie rocniky 🤣
@srdiecko35 my mame surodencov. Mali 3 a 5. Nie je to nerealne. Napr. ak odnimu deti pre zanedbavanie a pod.
Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať tých z Vás, ktorí dávali na súd návrh na osvojenie, čo ste dávali ako prílohy?Prikladali ste aj potvrdenie od pediatra?
@saska1 odnas sud pytal v oboch pripadoch
Maminky z Bratislavy, chcem sa opýtať, ponúkli nám dve miesta, kde môžeme absolvovať prípravu. Petržalka - úsmev ako dar a pri vivo - návrat. Máte nejaké skúsenosti? Viac nám vyhovuje polohou návrat, ale nechám si poradiť, kým tam budem volať. Ďakujem
Díky za info, dievčatá....a dávali ste výpis z registra trestov alebo odpis?
@darci17 obe. je najlepsie si s nimi zavolat a uvidis. Navrat ma individualnu pripravu, usmev skupinovu. to je asi hlavny rozdiel. Ja nedam na Navrat dopustit, so vsetkym. boli tu aj negativa, ale to aj na usmev. budme radi, ze okrem uradu existuje aj toto. a ja by som sa v tejto chvili najma informovala kedy su volne terminy, aby ste necakali dlho, lebo to nepotrebujete v tejto dobe. takze asi tak
My sme robili na úrade a super

@srdiecko35 je tu niekde k tomu velka debata sko to my starsie horsie zvladame ;) treba si to premysliet, tak je to naj. Na nic netlacit. Ale casto je vek iba cislo