icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

martusianka78
23. apr 2021

@djura Bude to náročné ale verím ze všetko s detičkami zvládnete rada tu budem čítať aké pokroky robíte 🙏🍀💜

kikuska_wedge
23. apr 2021

@djura nam odbornici neodporucali dve starsie deti naraz a mame ich. Vsetko ok. Trufam si aj na mimco. Pri tom som si vypocula tiez nazory proti. Ako sa deli cas a podobne hluposti. Nic nedelim. Dam bostek jednemu aj druhemu a dam aj tretiemu. Treba si nazory vypocut vsetky, ale riadit sa vlastnou hlavou. Drzim palce.

rebekarebekova
23. apr 2021

@djura ako to je so starsim? Mozes ist s nim na MD? Idealne by bolo, ak by muz mohol ist s druhym.. uz ste sa rozhodli?

djura
24. apr 2021

@rebekarebekova so starsim budem na prdlzenej ano... a manzel je doma somnou , do prace chodieva skoro rano na 3 -5hodin max takze je tu prenas... 🙂

djura
24. apr 2021

@kikuska_wedge
@martusianka78
Ďakujem vám za ste skvelé ♡

djura
24. apr 2021

@kattyb ja som sa dala PN zatial, tiež do súdu držim prsty aby ste mali súd šup šup

djura
24. apr 2021

@nikadomi
@magimary aj vam ďakujem za podporu ♡

berginkan
24. apr 2021

@djura tak to mate super. Najdolezitejsie bude sa dobre vyspat 😂 ostatne date

djura
26. apr 2021

Ahojte,
Taaak ziafosti o NO a PS dnes skompletizovane a odosielame zajtra na OS 🙂
Krocik po krociku to ide 🙂

tulipan43
26. apr 2021

@djura držím palce, aby neodkladne bolo schválené 🙏.

apadapa
26. apr 2021

@lienocka1988 ja som nedavno riesila matersku, s dvojrocnym chlapcom, bola mi priznana dnom prevzatia maleho (na zaklade preberacieho protokolu)a neodkladne opatrenie nebolo este pravoplatne.

djura
26. apr 2021

@tulipan43 môže byť neschválené na základe napríklad čoho prosím?

tulipan43
Autor odpoveď zmazal
tulipan43
26. apr 2021

@djura nám pri prvom dieťati súd v PN neodkladne schválil, pri druhom súd v SE neschválil z dôvodu, že dieťa nie je v ohrození života, ale bolo nám neoficiálne povedané, že sudkyňa neodkladne neuznáva, takže vždy je to na konkrétnom sudci/sudkyni.

djura
26. apr 2021

@tulipan43 rozumiem, tak bude na hostovacke ... nevadi... vydrzime

lienocka1988
26. apr 2021

@apadapa takujem za info. Uz mi to odsuhlasila aj pani v soc.poistovni. Pani socialna z CDR ma totiz presviedcala, ze na matersku mam narok az po pravoplatnosti a ze ine uradnicky sa do toho nerozumeju.....aj s takymi damami sa clovek stretne v celom tom procese 🙈

berginkan
26. apr 2021

@lienocka1988 boli tu aj take info, ze narok mas az po poslednom sude 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

rebekarebekova
26. apr 2021

@djura no a miminko je v akom stadiu?

djura
27. apr 2021

@rebekarebekova no ešte neporodila, toľko mame info že čo chvíľa tak uvidíme 🙂

indiankaindi
27. apr 2021

Ahojte, aj som sa to tu pokúšala hľadať, ale neúspešne, tak neviem, či sa tu o tom písalo. Prosím vás, na čo sa pripraviť na súde? Čo zvykne sudca/sudkyňa riešiť? Na čo sa pýtajú? Dokladali sme ešte potvrdenia o príjme a podobné veci, na súde bude aj biomatka - máme pestúnsku. Zvyknú riešiť aj matku? Alebo na čo sa pripraviť? Ďakujem

joannita
27. apr 2021

@djura joj, s takymito tetami odbornickami sa este stretnes tooolko krat 🤦‍♀️ najhorsie je ze ich stretnes aj priamo na uradoch, kde by mali mat 100% info, ale oni ta budu presviedcat o opaku. Potom sa vzdy prid poradit sem, my ta navigujeme 😁
A prosimta, tej tete z CDR povedz ze sa mylila, nech nerobi stale tu istu chybu dokola 🤦‍♀️

djura
27. apr 2021

@joannita ďakujem 🙂 rada sa opýtam, a teda hneď začnem tým že aktualne je malý unás na hosťovačke, a teda podať žiadosť o predlženu materskú dovolenku môžem až po schvaleni NO/ PS?

rebekarebekova
27. apr 2021

@indiankaindi ja by som sa nejako extra nestresovala, co sa budu pytat.. a kazdy sudca je iny.
ALE urcite doniest zdravotne zaznamy ak ste obehavali lekarov s dietatom a mat v mobile nachystanu nejaku usmiatu foto. 😃

indiankaindi
27. apr 2021

@rebekarebekova ďakujem. lekárov sme nejak extra neobehávali, ale fotky máme 🙂 A čo sa tak môžu pýtať biomatky? Môže ona nejako zasiahnuť do celého procesu? Návrat dieťaťa k nej je nereálny, ale aj tak neviem, čo s ňou tam môžu riešiť?

tulipan43
27. apr 2021

@djura tým, že malý už má tri roky budeš mat nárok na rodičovský príspevok, bohužiaľ ten nižší, nakoľko si s malým nebola na materskej. Toto je v tom celé zle, ak dostaneš dieťa staršie ako tri roky materská ti už nepatrí a tým pádom dostaneš už len tu nižšiu. Samozrejme až potom ako dolozis bud právoplatne neodkladne alebo iné rozhodnutie súdu

rebekarebekova
27. apr 2021

@tulipan43 je to na 100 % tak, ze na materske narok nie je?

rebekarebekova
27. apr 2021

@indiankaindi individualne.. ale musi byr prizvana lebo pestunstvo

indiankaindi
27. apr 2021

@rebekarebekova ano to viem, že musí byť, len či to ona môže nejako skomplikovať aj keď k nej je návrat dieťaťa nemožný. Ona má totiž pocit, že v domove by dieťaťu bolo lepšie, čo myslím si žiadny sudca neodklepne. Ale pre istotu zisťujem 🙂

joannita
27. apr 2021

@djura tak v tomto konkretne ti neporadim, kedze nam schvalili neodkladko, neviem ako to chodi.... Ale baby urcite budi vediet...

tulipan43
27. apr 2021

@rebekarebekova po dovŕšení troch rokov nie, keby chýbal deň do tretieho veku, tak deň čerpá materskú a už ma nárok na vyššiu rodičovskú, takto bohužiaľ. Zasa niečo proti rodičom co si chcú osvojiť staršie deti.