Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte žienky. Chcela by som sa opýtať, keď vám pani z úradu zavolala, že má pre vás bábätko ako dlho ste čakali kým ste sa s ním mohli stretnúť? Hlavne keď bolo z iného kraja
@laura1994 prvý bol z PO kraja (pre nás 450km) a videli sme ho o tri týždne. Druhú z rovnakého mesta o týždeň a pol.. keď budeš mať v ruke Povolenie ku styku s dieťaťom, potom závisí už na vás ako sa dohodnete s DD, kedy môžete za dieťatkom. My sme napr. prvé stretko v DD teraz mali bez dieťaťa.
@ellen2016 prosim ta, ti romski poradcovia.. - mate aj osobnu skusenost?
@nikadomi mate 2 deticky z rovnakeho mesta? Ale nie rodinu, ci?
@rebekarebekova dve deti z rôznych miest. Nie sú rodina. Druhú máme z rovnakého mesta ako sme my 😀 nesprávne som to tam popísala
@rebekarebekova ahoj, ano. koli covidu zatial len cez zoom, cela skupina (deti, rodicia + poradcovia) a s nasou poradkynou zvlast, cez video chat. v lete sa planuje aj spolocny pobyt, ak to situacia dovoli.
@ellen2016 prosim Ta, ako ste s nou zacali riesit, ze je Romka? My mame tiez 5r, ale teda neviem, z ktoreho konca zacat
@jesienka22 ak mozem tak my to teraz riesime, aj ked ma maly iba tri roky uz ideme do veku kedy sa vypytuje, rozumie veciam a je velmi zvedavy, takze pohoda. hlavne prirodzene. nebat sa a nebrat to ako nieco divne zvlastne. do nicoho netlacit. riesit to velmi s nou nemusite, sama si potom rozhodne co a ako bude vyznavat. niektore decka to riesia az v puberte, dokonca ked maju 20. ona je este mala, nie je to nieco co by musela extra ovladat a chapat. dobre su nato knihy a filmy. nas nato pripravili na priprave a aj teraz k tomu mame zoomy.je dolezite to robit co najprirodzenejsie. aj v rozravkach su take deti, ze kazdy iny tak tym mozes zacat. alebo tiez oslov tych romskych poradcov, my to mame v ramci navratu, ale to je velmi dobre aspon sa k tomu priblizis a pochpis...
@berginkan ake knihy a filmy, prosim ta?
Musim si pozriet co je ten ZOOOM. 🙈
Online "stretka" ale asi az so starsimi detmi, ci?
@ellen2016
@rebekarebekova och no co ja viem, musela by som sa pozriet na presne nazvy. ja si ich chodim poziciavat do navratu a filmy mi tiez odporucili oni.o romstve je toho hrozne vela aj programy a dive maky a co ja viem kadeco
@rebekarebekova vsetky knihy o inakosti napriklad, hocijake mozes 😉 aj co sa priamo toho netyka. zase neusite pozerat romske pesnicky a podobne. poznam mamicku co to hroti a az prilis vsetko riesia, to nie je dobre.
@berginkan mozem sa opytat, co radi Navrat, ked sa dieta nepyta? Myslim na romstvo. (S osvojenim som ju oboznamila, tiez to neriesila).
@rebekarebekova Čo som ja bola účastná jedného zoom stretka, tak to cez internet prebiehalo tak podobne ako cez Skype hovor, ale s tým, že niekto bol akoby hlavný (on viedol diskusiu/prednášku) a my ostatní sme ho videli aj počuli v priamom prenose a keď sme chceli, mohli ostatní účastníci počuť /vidieť aj mňa alebo som bola pripojená tak, že som ich ja videla a počula a oni mňa nie... sú v programe tam na to tlačítka, kde si nastaviš mieru súkromia...
@jesienka22 zo zaciatku tak nenapadne🙂 zacali sme s hudbou - pustame jej idu kelarovu s detmi, ciganskych diablov a medzi recou som jej par krat povedala, ze ake su tie romske deti talentovane, a pod. podla mna tomu poriadne nerozumie, je to podobne ako s osvojenim. vie to, ale neriesi to, a my z toho nerobime vedu, aj ked teda pocuje to slovo teraz castejsie, lebo ma romsku poradkynu/novu kamaratku romku🙂. my to mame aj o trocha jednoduchsie, kedze moj muz je latino a maju rovnaku farbu pleti🙂
@laura1994 ak je este v nemocnici, ja by som bombardovala vsetky strany, aby to urychlili. My sme mali napriklad vsetky suhlasy v priebehu 24h. Je to o voli.
@jesienka22 nam napriklad vsetko prislo mailom. Postou az dodatocne
@miriam439 dakujem 😘
@berginkan presne, tiez to nechceme hrotit.. ale popravde clovek uz ani nevie kde je ta hranica..
Prelustrujem stranku Navratu teda, vdaka.

@wodanka veľmi vám držím palce. Rozhodnite sa ❤️, ale zároveň triezvo. 😉 Akékoľvek vaše rozhodnutie bude správne. Pre vás.