icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

laura1994
7. máj 2021

@jesienka22 vážne? No ďakujem pekne, skúsim dnes obvolat všetky upsvar v danom kraji, pretože ani to neviem na ktorý mám volať....

nikadomi
7. máj 2021

@jesienka22 len pri medzikrajovej to za 24hodín asi ťažšie 🙈

rebekarebekova
7. máj 2021

@laura1994 no neviem neviem ci je vhodne volat na "cudzi" upsvar, riesi to "tvoj" upsvar predsa.
Ja by som to nerobila.. s DD mozno dohodnut stretko asap..

rebekarebekova
7. máj 2021

@laura1994 a krajske upsvary davaju tieto povolenia.

berginkan
7. máj 2021

@rebekarebekova napriklad toto mali vyborne taky cely dokument o tejto problematike

berginkan
Autor odpoveď zmazal
berginkan
7. máj 2021

@rebekarebekova to je asi take ako so vsetkym zlata stredna cesta 🙂 mojy kamoska pusta romsky magazin ale chlapcek uz ma 6r ;)

jesienka22
7. máj 2021

@laura1994
@nikadomi Ano, nebola to medzikrajova, ale nevidim dovod, preco by to malo ovela dlhsie trvat aj v takom pripade.

ellen2016
7. máj 2021

@rebekarebekova ano, ale je to zaujimave aj pre nas rodicov. nasa mala reagovala len na slova "zmrzlina a dukatove buchticky" a ked spievali romsku pesnicku. uz ale coskoro budeme mat osobne stretko s nasou poradkynou, a musli, ze sa chysta aj prekvapko - romska tociva sukna 🙃...

berginkan
7. máj 2021

@jesienka22 prepac 😀 som sama sebe odpisala. takze. urcite s tym zacat a prirodzene. tu identitu jej sprostredkujete vy, vy ju usmernujete cize akokolvek sa rozhodnes zacat bude to dobre.zacni napr s knizkou to je asi najlahsi sposob

juliagas
8. máj 2021

Ahojte neviete ako je natom aktuálne trnavský kraj? Už som písala dávnejšie no nik neodpísal... Budeme čoskoro zapísaný ale kto už je vie mi povedať ako ste natom?

joannita
8. máj 2021

@juliagas tak piseme tu casto ze TT kraj je najrychlejsi takze zalezi ake mate poziadavky. Stale sa to ale meni, najlepsie spravis ked sa opytas priamo na upsvr. Niekedy je vela deti a niekedy malo.

malarebeka
9. máj 2021

Zdravím,neviete niekto,ci su v KE domove otvorení pre hostovsky pobyt?

laura1994
10. máj 2021

Dobre ránko. Prosím vás ako dlho ste mali interakcie pri 2 mesačnom bábätku? Nám na našom úrade povedala, že ho pôjdeme pozrieť a hneď sa píše neodkladne. Ale asi to nebude celkom tak.

ereska
10. máj 2021

@laura1994 ahoj my sme mali úplne malicke prvá návšteva mal 6 dní druhá návšteva 11 dní a to sme už aj boli podať neodkladne ale dávali sme dva v jednom aj predosvojitelsku na 14 deň sme si boli pre neodkladko a hneď sudca urobil aj predosvojitelsky súd my sme to v ten deň všetko vybavili a išli si pre malého keď nám prišli papiere o predosvojitelskej len sme to posielali aby nám vyznacili právoplatnosť a potom nám to pekne prišlo domov takže sudca na jednotku tak by to malo ísť vždy ved ide o detičky

laura1994
10. máj 2021

@ereska ďakujem veľmi pekne 🙏🙏🙏 nás ešte len čaká prvá interakcia. To, že sa dá neodkladne aj s predosvojitelskym spolu to som netušila

ereska
10. máj 2021

@laura1994 môžeš aj tak aj potom samostatné my sme dávali návrh 2v 1

ereska
10. máj 2021

@laura1994 držím paste nech to ide ako po masle

joannita
10. máj 2021

@laura1994
3 interakcie sme mali a az potom sa moze podat neodkladko. 1 interakcia trvala pol dna. Vzdy sa podava neodkladko spolu s predosvoj., samotne neodkladko by vam asi neodklepli.

laura1994
10. máj 2021

@joannita ďakujem krásne.
Máte niekto vzor neodkladne + predosvojitelskym?

ivana2703
10. máj 2021

@malarebeka my máme skúsenosť z CDR Uralská, na hostovskom bola malá u nás po 3 interakcii

laura1994
10. máj 2021

@ereska ďakujem krásne
@ivana2703 aké "staré" dieťatko ste si brali?

ivana2703
10. máj 2021

@laura1994 mala necelých 16 mesiacov, keď sme mali 1 interakciu. Držím palce s drobčekom.

laura1994
10. máj 2021

@ivana2703 jej ďakujem krásne ❤️❤️❤️❤️

laura1994
12. máj 2021

Ahojte žienky. Zajtra sa máme prvy krát stretnúť s malým aj so psychologickou. Viete mi poradiť na čo sa pýtať okrem základných otázok a naopak na čo si dávať pozor? Máme s manželom z toho neskutočný stres. 🙏🙏🙏. Ale to určite poznáte ❤️

djura
12. máj 2021

@laura1994 my sme nemali psychologičku pri prvom stretnuti...teda predpokladám že ide o prvú interakciu?
My sme sa pytali na rezim, stravivacie navyky, co mu chuti a ako, ci ma usinacka, ci ma alergie a koooopu takychto veci ♡

laura1994
12. máj 2021

@djura áno o prvú interakciu ide, presne také otázky som si napísala do zošita 🤣 budú asi na mňa čudné pozerať keď zošit vytiahnem 🤦
Ďakujem za odpoveď ❤️❤️❤️

wodanka
12. máj 2021

@laura1994 my sme sa pýtali na zdravotný stav, na bio rodičov, na denný režim. Všetko je v závislosti o ako staré dieťatko ide.
My máme za sebou už dve interakcie a zajtra ideme na tretiu. Ak všetko pôjde dobre, tak čoskoro bude u nás doma ❤️

laura1994
12. máj 2021

@wodanka jej super teším sa ❤️❤️❤️ s akým veľkým dieťatkom máte interakcie? Ako dlho už chodite na interakcie?

djura
12. máj 2021

@laura1994 jej super, velmi sa svami tesim, mali sme ochotnu profi rodinu, nadalej snami boli v kontakte ak by sme niece nevedeli a potrebovali poradit 🙂 velmi drzim prsty a absolutne to prezivam svami 😉 hlavne si to precítte ako to len ide tych par minút s dieťatkom 😉