Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@jesienka22 len pri medzikrajovej to za 24hodín asi ťažšie 🙈
@laura1994 no neviem neviem ci je vhodne volat na "cudzi" upsvar, riesi to "tvoj" upsvar predsa.
Ja by som to nerobila.. s DD mozno dohodnut stretko asap..
@laura1994 a krajske upsvary davaju tieto povolenia.
@rebekarebekova napriklad toto mali vyborne taky cely dokument o tejto problematike
@rebekarebekova to je asi take ako so vsetkym zlata stredna cesta 🙂 mojy kamoska pusta romsky magazin ale chlapcek uz ma 6r ;)
@rebekarebekova ano, ale je to zaujimave aj pre nas rodicov. nasa mala reagovala len na slova "zmrzlina a dukatove buchticky" a ked spievali romsku pesnicku. uz ale coskoro budeme mat osobne stretko s nasou poradkynou, a musli, ze sa chysta aj prekvapko - romska tociva sukna 🙃...
@jesienka22 prepac 😀 som sama sebe odpisala. takze. urcite s tym zacat a prirodzene. tu identitu jej sprostredkujete vy, vy ju usmernujete cize akokolvek sa rozhodnes zacat bude to dobre.zacni napr s knizkou to je asi najlahsi sposob
Ahojte neviete ako je natom aktuálne trnavský kraj? Už som písala dávnejšie no nik neodpísal... Budeme čoskoro zapísaný ale kto už je vie mi povedať ako ste natom?
Zdravím,neviete niekto,ci su v KE domove otvorení pre hostovsky pobyt?
Dobre ránko. Prosím vás ako dlho ste mali interakcie pri 2 mesačnom bábätku? Nám na našom úrade povedala, že ho pôjdeme pozrieť a hneď sa píše neodkladne. Ale asi to nebude celkom tak.
@laura1994 ahoj my sme mali úplne malicke prvá návšteva mal 6 dní druhá návšteva 11 dní a to sme už aj boli podať neodkladne ale dávali sme dva v jednom aj predosvojitelsku na 14 deň sme si boli pre neodkladko a hneď sudca urobil aj predosvojitelsky súd my sme to v ten deň všetko vybavili a išli si pre malého keď nám prišli papiere o predosvojitelskej len sme to posielali aby nám vyznacili právoplatnosť a potom nám to pekne prišlo domov takže sudca na jednotku tak by to malo ísť vždy ved ide o detičky
@malarebeka my máme skúsenosť z CDR Uralská, na hostovskom bola malá u nás po 3 interakcii
Ahojte žienky. Zajtra sa máme prvy krát stretnúť s malým aj so psychologickou. Viete mi poradiť na čo sa pýtať okrem základných otázok a naopak na čo si dávať pozor? Máme s manželom z toho neskutočný stres. 🙏🙏🙏. Ale to určite poznáte ❤️

@jesienka22 vážne? No ďakujem pekne, skúsim dnes obvolat všetky upsvar v danom kraji, pretože ani to neviem na ktorý mám volať....