icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

very_sad
29. aug 2021

@laura1994 ahooj, malý je nádherný. Ak sa môžem spýtať, aký je tvoj príbeh? Z akého ste kraja, koľko ste čakali, aké ste mali požiadavky, klasika otazky, ďakujeeem.

tulipan43
30. aug 2021

@laura1994 krásny chlapček ❤️

cellesta
30. aug 2021

Ahojte. Môžem sa pridať medzi vás? Chcem si zobrať do pestunstva miminko, vybavujem si ešte len papiere ale aspoň vás budem zatiaľ sledovať a citat ak môžem. Pani na úrade mi povedala, že majú ukrutný nedostatok pestunov a deti je veľa. Za minuly rok v našom okrese bola vraj iba jedna pestunska rodina. Takze dúfam, že sa mi podarí získať bábätko alebo dvojicky do pestunstva.

stastnamama33
31. aug 2021

@cellesta vitaj v klube 😉. A v akom okrese si? Podelis sa ešte s nami čakateľmi , čo ti pani na úrade povedala? Ci sa detičky zaraďujú do rodín, alebo ci to Corona ovplyvňuje stále. Ja mam pocit, že sa to nehýbe.

cellesta
31. aug 2021

@stastnamama33 som Nové zamky. Zatiaľ viac neviem ale buduci týždeň pôjdem zaniesť papiere na úrad, tak sa hádam dozviem niečo viac. Povedala, že je veľa súrodencov a rómskych deti ale že sa nájdu aj biele.

henka152
2. sep 2021

Ahojte, chcem sa vás spýtať, či náhodou neviete ako sa nám darí v Nitrianskom kraji? Bohužiaľ sa neviem dovolať na upsvar v NR. Ďakujem

klaudiahu
2. sep 2021

@henka152 tiez by ma NR zaujimala, v aprili sme boli na 82 mieste

cellesta
2. sep 2021

@henka152 vy máte aké požiadavky? Adopcia či pestunstvo?

cellesta
2. sep 2021

@klaudiahu to netusim, ja som len teraz začala papiere vybavovat

henka152
2. sep 2021

@klaudiahu Ak mi zdvihnú hneď píšem, my sme boli na 48. mieste začiatkom júna. Evidovaní sme od 2/2020

henka152
2. sep 2021

@cellesta my máme adopciu a vy?

cellesta
2. sep 2021

@henka152 pestunstvo

klaudiahu
3. sep 2021

@henka152 ďakujem, nas zapísali 7/2020. Poziadavky 0-12 mesiacov, biele dieťatko. Nezáleží či chlapcek, alebo dievčatko. Matka nech nie je alkoholicka, narkomanka..

very_sad
3. sep 2021

@klaudiahu My máme také isté požiadavky a už čakáme vyše 4 rokov, Trenčiansky kraj. Sme aktuálne 10 ty a začínali sme na čísle 107 v lete 2017. Keď som tam naposledy volala tak mi povedala ze sa to veľmi spomalilo😔 a rodia sa iba chlapci žiadne dievčatá.

floriss146
3. sep 2021

@very_sad tiež sme Trenčiansky kraj, budem v pondelok volať ako sme na tom v poradovníku 😉

very_sad
4. sep 2021

@floriss146 a odkedy ste zapísaný ak sa môžem spýtať? A Vaše požiadavky?

floriss146
4. sep 2021

@very_sad už sú to cez 3 roky čo čakáme.Požiadavky od 0-3 rokov,biele,na pohlaví nezáleží a nie ťažká diagnóza ...Tak som ozaj veľmi zvedavá či sa poradovník hýbe,alebo stagnuje ...Vždy sa poteším každému posunu aj o to 1 miestečko.Ale niekedy, tak hypnotizujem ten telefón a prajem si, aby sa už ozvali 🤩. Tiež to tak mávate ?

very_sad
4. sep 2021

@floriss146 a kolkaty ste boli naposledy? Ani mi nehovor, ja vždy keď tam volám tak s takou malou dušičkou. V marci sme boli 13 ty a v júli 10 ty.

floriss146
4. sep 2021

@very_sad pred mesiacom 21 v poradí a raz sa nám stalo, že sme o 1 miesto cúvli 🤷

very_sad
4. sep 2021

@floriss146 my sme pred rokom v lete boli 24 podla mojich záznamov. Btw, taka istá situácia bola aj minulý rok, cez rok to moc nešlo a na jeseň a v zime sa to pekne pohlo. A do februara sme sa pohli o 10 miest 🙂, čiže miesto 14 a teraz v júli sme boli 10 ty. Budem tam volať v októbri.

andrea_82
4. sep 2021

@floriss146 my sme tiez TN, cakame od 6/2018 a pred letom sme boli 24. Takze sme niekde velmi blizko pri sebe. 😁✊

very_sad
4. sep 2021

@andrea_82 a aké máte požiadavky?

floriss146
4. sep 2021

@andrea_82 dievčence v pondelok tam volám tak dám vedieť 😉 či sme sa pohli.A presne ako píše very _ sad jeseň - zima sa poradovník fajne pohol.Cez leto sa to dáko nehýbe 🤷 teda veeeelmi 🐢...

andrea_82
4. sep 2021

@very_sad biele, do 2 rokov, bezne zdravotne problemy, prip. surodenci aj dvojicky. Asi ako vacsina cakatelov.

ereska
4. sep 2021

@floriss146
@andrea_82
@very_sad baby držím vám paste nech sa už dočkáte nás čaká tento mesiac súd o osvojenie 😍

floriss146
4. sep 2021

@ereska však toto,aby to už bolo.Lebo tie roky čakania a nemyslím len ten poradovník.Celkovo to už bude aj 12 rokov čo túžime po dieťatku 😍.

very_sad
5. sep 2021

@floriss146 my tak isto 12 rokov sa snažíme, ale žiaľ 😥,... zmierila som sa s tým, teda aspoň sa snažím. Uvedomila som si, že naša cesta ja ado a už sa neviem dočkať 🤗

floriss146
5. sep 2021

@very_sad Chcelo to čas ... presne takto to, už mám aj ja ❤️.

henka152
6. sep 2021

Ahojte dnes som volala do NR, ukončujú rok 2017, my sme na 46 mieste, zapísanî sme nakoniec boli 2/2019 a nie 2020 ako som písala predtým v mojom príspevku🤦 hovorila pani na úrade, že tento rok to určite nebude, ktovie či vôbec budúci.

janakjk
6. sep 2021

@henka152 ak čakáte na biele dieťatko, v NR kraji je to momentálne 4 roky, možno sa to ešte natiahne, keďže žiadateľov pribúda, tak rataj cca 4,5 roka od zapísania