Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte. Môžem sa pridať medzi vás? Chcem si zobrať do pestunstva miminko, vybavujem si ešte len papiere ale aspoň vás budem zatiaľ sledovať a citat ak môžem. Pani na úrade mi povedala, že majú ukrutný nedostatok pestunov a deti je veľa. Za minuly rok v našom okrese bola vraj iba jedna pestunska rodina. Takze dúfam, že sa mi podarí získať bábätko alebo dvojicky do pestunstva.
@cellesta vitaj v klube 😉. A v akom okrese si? Podelis sa ešte s nami čakateľmi , čo ti pani na úrade povedala? Ci sa detičky zaraďujú do rodín, alebo ci to Corona ovplyvňuje stále. Ja mam pocit, že sa to nehýbe.
@stastnamama33 som Nové zamky. Zatiaľ viac neviem ale buduci týždeň pôjdem zaniesť papiere na úrad, tak sa hádam dozviem niečo viac. Povedala, že je veľa súrodencov a rómskych deti ale že sa nájdu aj biele.
Ahojte, chcem sa vás spýtať, či náhodou neviete ako sa nám darí v Nitrianskom kraji? Bohužiaľ sa neviem dovolať na upsvar v NR. Ďakujem
@very_sad tiež sme Trenčiansky kraj, budem v pondelok volať ako sme na tom v poradovníku 😉
@floriss146 a odkedy ste zapísaný ak sa môžem spýtať? A Vaše požiadavky?
@very_sad už sú to cez 3 roky čo čakáme.Požiadavky od 0-3 rokov,biele,na pohlaví nezáleží a nie ťažká diagnóza ...Tak som ozaj veľmi zvedavá či sa poradovník hýbe,alebo stagnuje ...Vždy sa poteším každému posunu aj o to 1 miestečko.Ale niekedy, tak hypnotizujem ten telefón a prajem si, aby sa už ozvali 🤩. Tiež to tak mávate ?
@floriss146 a kolkaty ste boli naposledy? Ani mi nehovor, ja vždy keď tam volám tak s takou malou dušičkou. V marci sme boli 13 ty a v júli 10 ty.
@very_sad pred mesiacom 21 v poradí a raz sa nám stalo, že sme o 1 miesto cúvli 🤷
@floriss146 my sme pred rokom v lete boli 24 podla mojich záznamov. Btw, taka istá situácia bola aj minulý rok, cez rok to moc nešlo a na jeseň a v zime sa to pekne pohlo. A do februara sme sa pohli o 10 miest 🙂, čiže miesto 14 a teraz v júli sme boli 10 ty. Budem tam volať v októbri.
@floriss146 my sme tiez TN, cakame od 6/2018 a pred letom sme boli 24. Takze sme niekde velmi blizko pri sebe. 😁✊
@andrea_82 dievčence v pondelok tam volám tak dám vedieť 😉 či sme sa pohli.A presne ako píše very _ sad jeseň - zima sa poradovník fajne pohol.Cez leto sa to dáko nehýbe 🤷 teda veeeelmi 🐢...
@floriss146
@andrea_82
@very_sad baby držím vám paste nech sa už dočkáte nás čaká tento mesiac súd o osvojenie 😍
@ereska však toto,aby to už bolo.Lebo tie roky čakania a nemyslím len ten poradovník.Celkovo to už bude aj 12 rokov čo túžime po dieťatku 😍.
@floriss146 my tak isto 12 rokov sa snažíme, ale žiaľ 😥,... zmierila som sa s tým, teda aspoň sa snažím. Uvedomila som si, že naša cesta ja ado a už sa neviem dočkať 🤗
@very_sad Chcelo to čas ... presne takto to, už mám aj ja ❤️.
Ahojte dnes som volala do NR, ukončujú rok 2017, my sme na 46 mieste, zapísanî sme nakoniec boli 2/2019 a nie 2020 ako som písala predtým v mojom príspevku🤦 hovorila pani na úrade, že tento rok to určite nebude, ktovie či vôbec budúci.

@laura1994 ahooj, malý je nádherný. Ak sa môžem spýtať, aký je tvoj príbeh? Z akého ste kraja, koľko ste čakali, aké ste mali požiadavky, klasika otazky, ďakujeeem.