icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

zuzlicek44
19. sep 2021

@kattyb ahoj.pytat sa budú klasické otázky; od kedy máte malú,kto sa o ňu stará,ako bývate,aké máte výdavky a príjmy,ako sa mala u vás adaptovala..nič strašné,bežné otázky. Netreba sa báť,spýtať sa to musia aj teba aj muža. U nás to bolo tak že sme boli spolu v miestnosti,normálka.pocula som už aj prípad že sudca si volal najprv jedného a potom druhého.
Podať návrh na osvojenie si môžete po 9 mesiacov od vtedy ako sa o dieťa staráte,teda ako je vo vašej starostlivosti..

kattyb
19. sep 2021

@zuzlicek44 ďakujem pekne, cize navrh na osvojenie si mozeme podat uz 9 mesiacov od kedy ju mame doma na neodkladnom?

laura1994
20. sep 2021

@kattyb nás predosvojitelsky súd čaká zajtra, takže tiež sa mi tieto informácie zídu. Držím palce

kattyb
20. sep 2021

@laura1994 no nam prave prislo dnes zo sudu, ze nam termín presunuli o mesiac😢takže čakáme dalej🙂

rebekarebekova
20. sep 2021

@tanuska28 u nas sa vzdali vsetci odvolania, aj bio (pestunska) a pravoplatnost NEbola hned.

rebekarebekova
20. sep 2021

@ivana2703 moje nervy, take sa pise? To sa sudu posiela alebo upsvaru? Musim pozriet nase rozhodnutie..

rebekarebekova
20. sep 2021

Ahojte, vsetci co mate dieta v PS, pisete prosim spravy o dietati 2 × rocne?
Na upsvarb alebo sud?

aliziana
20. sep 2021

@rebekarebekova ja som v našom rozhodnutí nič také nenašla, tak dúfam, že som neprehliadla, lebo už by bolo neskoro 🙂

miraolek
20. sep 2021

@rebekarebe par rokov dozadu som dostala nejaký papi

miraolek
20. sep 2021

@rebekarebekova ja nic neposielam, aj keď sa mi niečo marí, že som raz dávno dostala nejaký papier, kde sa to spomínalo. Ešte som rozmýšľala že pri návšteve úradu sa ich opýtam čo s tým. Ale úplne som na to zabudla a zatiaľ sa nikto neozval že im to chyba.

miraolek
20. sep 2021

@rebekarebekova ešte dodám, že som pestúnka už cez 12rokov

ivana2703
Autor odpoveď zmazal
ivana2703
20. sep 2021

@rebekarebekova áno, máme písať správu pre súd

rebekarebekova
20. sep 2021

@miraolek
@aliziana pozrela som rozhodnutia sudne a nic tam take nie je. Ufff. 😃

miriam439
20. sep 2021

@rebekarebekova
Myslím, že to záleží zrejme od sudcu, lebo tiež som nepochopila tento systém písania správ.

My sme pestúni a zároveň už aj poručníci.
Ako poručníci sme boli na súde "skladať sľub" a vtedy nás sudca poučil, že dvakrát do roka musíme písať správu o poručníctve.
No o nedlho prišla od súdnej tajomníčky výzva, že sme zabudli poslať správu o pestúnskej starostlivosti - tú tiež musíme dvakrát do roka písať. Takže ja píšem 4 správy za rok.
Naša kurátorka píše o nás na súd správu 2x ročne a takisto 2x ročne píšu o nás správu z mestského úradu - tieto informácie mám na 100%, že oni o nás všetci píšu správy. Takže my sme pod drobnohľadom 🙂
Kurátorka chodí aj k nám domov na kontroly, takisto z mesta nás vždy kontaktuju pred písaním správy o nás.

Bio brat nášho malého je ten istý okresný súd, ale iný sudca, tá istá súdna tajomníčka, ten istý okresný úrad, ale iná kurátorka... a pestúnska mama mi povedala, že oni by vraj tiež mali písať správu o pestúnskej (zdá sa jej niečo také), ale iba raz do roka, ale neviem isto, či im ju už vôbec dakedy poslala... a nemá ani tušenie, či kurátorka alebo z obecného úradu píšu o nich nejakú správu.
Takže asi tak - iný kraj, iný mrav 😂😂😂

evkasus
20. sep 2021

@kattyb Ano.

rebekarebekova
21. sep 2021

@miriam439 vdaka, ze si napisala.

livinkita
21. sep 2021

Ahojte dievčatá,chcela by som vás veľmi pekne poprosiť,nás životný príbeh sa dostal do súťaže a rada by som vás poprosila o hlasy. keďže je to príbeh o tom ako sme si adoptovali nášho anjelika,tak som si dovolila napísať aj sem. Ďakujeme krásne všetkým,ktorí si nájdu chvíľku a zahlasujú.
https://mamaroka.mamaaja.sk/sutaziaci/livia-deb...

ereska
21. sep 2021

Ahojte žienky mamičky a cakatelky tak mame súd o osvojenie za sebou a náše zlatíčko je už naše ešte počkať na papiere

marcelarefat
21. sep 2021

@livinkita zahlasovane. Držím palce

nikadomi
22. sep 2021

@ereska juhuuuuu!!!!!

djura
22. sep 2021

@ereska super, nás to ešte len čaká

djura
22. sep 2021

@livinkita hotovo

zuzlicek44
22. sep 2021

@ereska 🥳🎊🎊

ereska
22. sep 2021

@nikadomi
@zuzlicek44
@djura ďakujem krásne kedy mate termín

djura
23. sep 2021

@ereska ešte nemáme :-/ sme čerstvo po PS sude 🙂

kikuska_wedge
25. sep 2021

Taka som nestastna. Stale sa len prepadavame v poradovniku. Za dva tyzdne posun o 5 miest dole. Tato strategia sanacie rodin plus covid enormne spomaluje cakanie. Zmenili sme aj na bez rozdielu etnika, reku po viac ako dvoch rokoch, by sme uz aj mohli byt na rade a sme 10. Asi to viaceri prehodnotili.

ckatka
25. sep 2021

@kikuska_wedge ako je možné že sa prepadavate? Ako vás môže niekto preskočiť? Nechápem...

jesienka22
25. sep 2021

@kikuska_wedge My sme sa tiez tak prepadavali, ked sme mali bez rozdielu etnika :(. Vobec sa nedalo odhadnut, kedy budeme na rade. Ja som to musela uplne prestat riesit, ze kedy vlastne, lebo sme boli vlastne 2 roky v stave, ze "coskoro". Potom to bolo ako blesk z jasneho neba 🙂.

tulinka85
25. sep 2021

Dievčata aj ste posunuli dopredu, ak ste zmenili etnikum ? My sme teraz na aktualizácii zmenili po 2 rokoch. Boli sme zatiaľ na 100. Som zvedavá ako to bude teraz. Tak veľmi by som už chcela 👶