icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

louboutins
12. nov 2021

@berginkan my mame zadane poloromske a v BA kraji to vyzera minimalne na 4 roky podla toho ako sa posuvame.

berginkan
12. nov 2021

@louboutins romske je rychlejsie, ale tiez uz su to dva roky. kedysi to bolo par mesiacov

louboutins
12. nov 2021

@berginkan my sme si dali poromske, lebo Slovaci su uz tak domiesani, ze velakrat ani nevies, ze ten clovek ma romske korene iba ked si s nim dobry kamarat. Alebo ze ma jedneho rodica Roma...niekde na vychodnom SR v osadach je to asi ine, ale v BA a okolie fakt ani nezistit, kto je Rom a kto nie. U nas v rodine mame tiez svagra Roma z detskeho domova a mala ma sice kucerave vlasy, ale plet ma bledsiu ako ja. Takze myslim si, ze to je vlastne jedno...navyse, psychologicka nam hovorila, ze ked je anonymny porod a babatko ma tmavohnede vlasy a oci a nema pokozku ako vapno, takze automaticky pisu, ze poloetnik.

louboutins
12. nov 2021

@pellka to tak nefunguje ako pisete...priprava trva minimalne pol roka. My sme vzdy chodili na niekolko hodin (vacsinou 3h) niekedy raz za 3 tyzdne, inokedy raz za tyzden. A je to v rozsahu 26 hodin tusim.

joannita
12. nov 2021

@pellka presne ako pise @louboutins
Priprava a cela ta administrativa okolo trva teraz fakt toho pol roka minimalne.
Ze by ste pripravu stihli za mesiac a pol.... Ako pokusila by som sa o to urcite na tvojom mieste, ale skor to vidim nerealne. Treba pocitat s dlhsou dobou radsej.

janetinka27
12. nov 2021

nam povedali na priprave, ze to potrebuje cas, pretoze jednotlive temy, ktore sme preberali, potrebujeme aj my vnutorne spracovat. nasa samotna priprava trvala 6 mesiacov, co bolo pre mna privela, hlavne na psychiku, pretoze ja som bola uz z toho nervozna, nechcela som predlzovat celkovo tu dobu cesty k babu. sedenia trvali 1,5 hodiny a isli sme naozaj do hlbky, rozpravali sme vela my. ale zasa bolo to velmi prinosne, skoro po kazdom sedeni sme sa doma pohadali 😂 ale zasa sme si tym padom vyjasnili urcite veci, co bolo nutne.

kattyb
12. nov 2021

@louboutins my máme rómske dievčatko , má blond brčkavé vlásky, modré očká a pleť bledú ale krasne sa opáli.

laura1994
18. nov 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať hlavne tých mamičiek, čo majú bio súrodencov. Keby sme si dali žiadosť na bio súrodenca sme uprednostneni? Lebo podľa toho, čo mi napísala malého kurátorka, tak uprednostneni nebudeme, že sa ide normálne podľa poradovníka. A hlavne ako to je keď my sme po kraj a nás chlapček je kraj, čiže pravdepodobne ak by sa mu narodil bio súrodenec tiež bude KE kraj. Ďakujeme.

erio
18. nov 2021

@laura1994 kurátorku ihneď vymeňte. Budete uprednosteny, kraj nehrá rolu.

laura1994
18. nov 2021

@erio čiže po poslednom súde môžeme znova začať D prípravou? A ďakujem kraaaasne za odpoveď

erio
18. nov 2021

@laura1994 keď budete mat súd o pred osvojenie, požiadajte na úrade o prípravu na druhé dieťa a do požiadaviek si dajte aj bio súrodenca. Budete uprednosteny nakoľko je súrodenecka väzba prioritnejsia.

laura1994
19. nov 2021

@erio predosvojenie sme už mali a do konca ho už máme právoplatne, ale však všade sme dostali info že až po poslednom súde

janetinka27
19. nov 2021

ahojte, uz som sem pisala, ze sme ukoncili pripravu a sprava isla na kraj v polovici oktobra. v novembri sme dostali rozhodnutie z kraja. volala som teda, na ktorom sme mieste, ale povedali mi, ze mam zavolat az ked bude rozhodnutie pravoplatne. znamena to, ze nas zaradia az po pravoplatnosti rozhodnutia a teda v poradovniku este nie sme?

tanuska28
19. nov 2021

@erio ako sa da kuratorka vymenit ?

tecko28
19. nov 2021

@louboutins poloetnik zvyknu pisat aj vtedy ked mama je romka a otec neznamy

joannita
19. nov 2021

@laura1994 nie, po predosvojitelskom sude sa mozete znova dat zapisat do zoznamu ziadatelov. My sme to tak tiez urobili.

joannita
19. nov 2021

@janetinka27 pravoplatne rozhodnutie o zapisani do zoznamu ziadatelov? To co je za blbost. Ved to nieje sudne rozhodnutie.
Prislo vam domov rpzhodnutie o zapisani? Tak potom ste uz urcite zapisani...

kikuska_wedge
19. nov 2021

@joannita je to rozhodnutie voci ktoremu sa mozes odvolat, takze do uplynutia tetminu odvolania nemusi byt pravoplatne

joannita
19. nov 2021

@kikuska_wedge ano vlastne, pravda

janetinka27
19. nov 2021

@joannita je to normalne rozhodnutie s moznostou odvolania sa.skor ma zaujima,ci nas teda zaradia az nadobudnutim pravoplatnosti,lebo mi povedali,ze poradie mi povedia az vtedy,ked rozhodnutie nadobudne pravoplatnost.

rebekarebekova
19. nov 2021

@laura1994 k tomu uprednostneniu - nie je to v niektorych krajoch samozrejme.. my sme o nasu 2. museli doslova bojovat. :(

kikuska_wedge
19. nov 2021

@janetinka27 neviem ti poradit. Nam taketo obstrukcie nerobili. Zaradili nas hned.

joannita
19. nov 2021

@janetinka27 toto netusim, ja som si prvy x zistovala kolki sme v poradi asi az 1 rok po zapisani, preto si ani nepamatam, ze sme sa vlastne mohli odvolat 😃 Ale teda logicky mi vychadza, ze kedze mate moznost sa odvolat, tak zatial vas asi nezapisali... Az po pravoplatnosti zrejme. Ale to je rozdiel snad 2 tyzdne, takze nic strasne

erio
20. nov 2021

@laura1994 ak máte pred osvojenie za sebou, tak môžte už požiadať o prípravu. 🙂

berginkan
20. nov 2021

@janetinka27 tiez si uz nepamatam sle ver mi je to jedno. zial pri tychto casoch je mesiac horedole

laura1994
20. nov 2021

@erio no tak, dobre vedieť, že by sme mali byť uprednostneni, ďakujem pekne.
@joannita super, tak som rada, ešte to prebrať s manzelom
@rebekarebekova ako to je možné? A ako ste sa dozvedeli, že má bio súrodenca?
@erio

very_sad
22. nov 2021

ahojte, tak som dnes volala, sme trenčiansky kraj a nepohli sme sa vôbec od septembra doteraz, stále číslo 9. Nedávno skončena druhá aktualizácia, ja mám pocit, že sa toho nedočkáme, ach jaj...☹

rebekarebekova
23. nov 2021

@laura1994 rovnaka profimama.

laura1994
24. nov 2021

@rebekarebekova wau tak to ste mali super, že ste sa to takto dozvedeli. My nie sme s profi mamou v kontakte, ona to tak chcela

andreasmola
24. nov 2021

Ahojte tak nám už volali maju pre nas dievčatko bude mať rok a o týždeň sa ideme na ňu pozrieť ale ta zdialenosť nás troška odrádza bude s prešova a mi sme z DS 4hodinova cesta ale sme rozhodnutý že ktoré nám ponuknú ako prvé tú bereme lebo pán Boh to tak chcel veríme tomu 🙂 🙏 nevieťe niekto že ak je taká velká zdialenosť tak kolko interakcii musíme zrelizovať kým nám ju dajú? Aspoň na hosťovsky? Cdr Prešov