icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

andreasmola
Autor odpoveď zmazal
joannita
24. nov 2021

@andreasmola to je podla zakona, nezavisi od vzdialenosti. Musite mat 3 interakcie. Ale skuste sa dohodnut aby ste ich absolvovali naraz, hned za sebou nejak.

andreasmola
24. nov 2021

@joannita dúfam že sa to bude dať tak chceme čo najskvôr nech to máme za sebou lebo aj covid achh

nikadomi
24. nov 2021

@andreasmola my sme z Ba a máme chlapčeka z PO. My sme ho boli pozrieť v piatok- cez víkend sme si dali pobyt v Dem. Doline a v pondelok sme šli na druhú interakciu, kde sme rovno dohodli detaily, keďže sme ho chceli a tretí krát sme ho videli o dva a pol týždňa, kedy sme si ho rovno brali. On bol vtedy ale menší- mal tri mesiace, tak aj v tom je isto rozdiel. Ono čo prípad, to rozdielny postup. Po prvej návšteve budete múdrejší a isto sa dohodnete na postupe, verím, že k spokojnosti oboch strán. Inak máte DD v Prešove? Či nie tem istý ako my 😊 pokojne píš správu

rebekarebekova
27. nov 2021

@laura1994 ona to tak chcela? Precooo?

rebekarebekova
27. nov 2021

@andreasmola brutal individialne. Treba byt megaustretovy a mily voci CDR a snad budu ochotni spojit interakcie, prip. ratajte aj s ubytovanim sa pobliz.

laura1994
27. nov 2021

@rebekarebekova my sme sa jej pýtali, že často chodíme okolo jej domu, že ak chce vždy keď pôjdeme okolo môžeme jej prísť malého ukázať. No nesúhlasila s tým, že nechce sa s malým stretávať

rebekarebekova
28. nov 2021

@laura1994 zvlastne, ci?

laura1994
28. nov 2021

@rebekarebekova aj som to chápala, keďže vlastné deti nemá a mala zlú skúsenosť keď sa tak stretávala s deťmi, ale zas boli to väčšie deti

berginkan
28. nov 2021

@rebekarebekova preco zvlastne? uplne normalne

janetinka27
29. nov 2021

ahojte, dnes som sa prvykrat informovala o poradi, sme v zozname ziadatelov novi. sme zilinsky kraj, celkove poradie 123. miesto, a na romske a poloromske sme na 25. mieste. ale na romske a poloromske pred nami su aj taki, ktori maju ine vekove poziadavky, takze v skutocnosti je to nizsia priecka 🙂

berginkan
29. nov 2021

@janetinka27 wau super. mali ste to tam horsie. aj s pracovnicjami tak verim ze uz to bude ok.

berginkan
29. nov 2021

@laura1994 malo profimam ma vlastne deti. resp je to pol na pol. casto nechcu vlastne alebo to beru inak. nemusi to byt dovod. nie je to povinne a ked som sa ja s nimi bavila tak to aj maju v tej priprave ze nenavazovat sa na dieta.

janetinka27
29. nov 2021

@berginkan ano, ked sme zacali pripravu v aprili, tak mi hovorili ovela vyssie poradie, myslim, ze to bolo 156 abo tak nejak.

rebekarebekova
29. nov 2021

@berginkan podla mna je normalne ak profimamu potesi raz za cas fotka dietata o ktore sa starala a ktore (snad) istu dobu svojho zivota lubila. Ci?

berginkan
29. nov 2021

@rebekarebekova ale ak to nechce je to tiez normalne

jazmina87
3. dec 2021

@very_sad odkedy ste oficialne v poradovniku? Kolko to trvalo dostat sa na cislo 9?

ereska
3. dec 2021

@very_sad my sme boli 6ty ked nas oslovili boli pred nami taky co chceli starsie dietatko alebo len dievcatko a tak sme proste sa dopracovali skor k vytuzenemu syncekovi takze neboj dockate sa drzim paste

djura
3. dec 2021

Juuuj 🤩🥰 a máme to tu NAŠE PRVEEEEE ♡ 🥰🥰🥰 👨‍👩‍👦

janakjk
3. dec 2021

@djura nádherný stromček aj chlapček 💙

djura
3. dec 2021

@janakjk ďakujeme ♡ chlapčeka sme si dokonalejšieho ani nemohli predstaviť ...padol k nam priamo z neba ♡

bosorkabb
3. dec 2021

@andreasmola 3 musia byť. My sme BA a malá bola v BB. Dohodli sme sa že interakcie budú 3 dni po sebe. Našli sme si v BB ubytovanie a všetky interakcie poriesili za sebou.

andreasmola
3. dec 2021

@bosorkabb to je super a teraz to bolo cez covid? To ubitovanie? Neviem či teraz sa to dá to ubitovanie

very_sad
3. dec 2021

@jazmina87 - 4 roky a 4 mesiace cca , začali sme na čísle 107 v lete 2017.

very_sad
3. dec 2021

@ereska ďakujem, aj pred nami sú také dva páry, jeden co chce iba dievčatko a jeden pár co chce iba staršie dieťatko, presne ako píšeš .

jesienka22
3. dec 2021

@andreasmola ked vam ponukaju dieta, co je daleko, ja by som skusila vopred co najviac zistit ako to bude s interakciami a zaroven aj potom so zverenim dietata. Moze sa vam stat, ze interakcie absolvujete, rozhodnete sa pre dieta, ale cdr vam dieta da az na zaklade sudneho rozhodnutia (rozne cdr maju rozne postupy). To sa moze aj poriadne natiahnut. Dieta sice mozte teoreticky nastevovat, ale cez pol republiky je to nonsens. Ak by vam aj dali hostovsky pobyt, mozu chciet, aby ste dieta priviezli "ukazat" (nam tusim dali 1x za 10 alebo 14 dni). Ak idete do adopcie, treba si zvazit, ci ma dieta vyslovenu osvojitelnost. Ak by nie, ked budete podavat neodkladne opatrenie, bio rodicia sa dozvedia vase udaje. Ak to nechcete, budete na sudne rozhodnutie o zvereni dietata cakat dost dlho na to, aby sa nedalo po cely ten cas tak daleko dochadzat.

andreasmola
3. dec 2021

@jesienka22 už nám ponukli dieťa ale ja budem pestúnka ano ja viem závisí to od cdr jasné popítame sa ako to chodí u nich

bosorkabb
4. dec 2021

@andreasmola nie. Ale určite niečo v súkromí sa bude dať aj teraz.

djura
6. dec 2021

Ahojte prosim vás písal niekto "správu o pestúnskej starostlivosti?

Mohli by ste mi zaslat na mail ako motivaciu/ukazku? frantiska.vojtekova@gmail.com

Vopred ďakujeeem

pellka
6. dec 2021

Ahojte ja som tu uz par x pisala a viem ze som otravna prepacte ospravedlnujem sa .. ale ja proste neviem najst emailovu adresu kde by som Mohla napisat opytat sa ci by sa dalo podat o adopciu a zaslat potrebne tlaciva mailom a kedze cestujeme v marci na Slovensko tak by sme dosli a dolozili popripade nieco este osobne .. sme v Uk a chcem sa len opytat ci sa to nejakym sposobom da riesit aj takto cez dialku trvaly pobyt mame na slovensku.. vedeli by sme si zariadit aby sme boli na slovensku napriklad 2 mesiace to by sme mozno nieco tiez stihali.. alebo ak by to bolo mozne aj castejsie cestovat ci byt dlhsie …
som z vychodneho slovenska okres trebisov cize kosicky Kraj prosim vas aj ked uz asi fakt vyzeram ze som uplne blba nemohli by ste mi pomoct? Ako najdem nejaku emailovu adresu co hladat proste som nenasla vobec nic.. budem
velmi rada skusala som kontaktovat navrat ale ziadna odpoved ☹️