icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
6. dec 2021

@pellka ja nie som z kosickeho kraja, ale na nete su uvedene tieto kontakty. Zavolaj veducej a opytaj sa pod koho patrite.

pellka
6. dec 2021

@kikuska_wedge Dakujem 🙂

nikadomi
6. dec 2021

@pellka https://www.upsvr.gov.sk/buxus/generate_page.ph... ja by som volala priamo Určený úrad.. nájdeš v kontaktoch. Určite volať, nie emailom

berginkan
6. dec 2021

ahojte, prosim ked sa predlzuje rodicovska tak kam to treba ziadat? upsvar? viem, ze zamestnavatelovi treba mesiac dopredu oznamit navrat, ale ako to je s predlzenim? kde vsade to treba riesit? dakujem

tecko28
6. dec 2021

@berginkan UPSVaR a ak zo zdravotnych dovodov-platena, tak dolozit lekarske spravy do ziadosti

berginkan
6. dec 2021

@tecko28 dakujem

berginkan
6. dec 2021

@tecko28 a zamestnavatel je povinny este drzat miesto?

tecko28
7. dec 2021

@berginkan toto neviem, neriesila som to

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
joannita
7. dec 2021

@berginkan ak budes na predlzenej rd zo zdravotnych dovodov dietata, mal by byt povinny drzat ti miesto do 6 rokov veku dietata.
Ak budes na neplatenej rd, cize nie zo zdravot. Dovodov. tak vtedy ti nieje povinny drzat miesto.

tulinka85
8. dec 2021

Zdravim, dnes nám ponúkli prvýkrát súrodenecký pár - dievčatko 5 rokov a chlapček 2 roky... V piatok ideme pozrieť do spisu a fotiek... Neskutočné sa teším, ale všetko ešte uvidíme...Dievčatá ak by sme to vzali, nasledujú stretnutia s deťmi.. ? Ako to funguje ?

andreasmola
8. dec 2021

@tulinka85 jasné pozrieťe a ak povieťe ano tak nasledujú interakcie po dohode z ded akurát aj mi stojim tak ak vy aj nám ponukli dievčatko boli sme už kuknuť video a spis a teraz čakáme na pani z ded nech nám zavola kedi môžme na interakcie z dieťatkom teraz je na pn a dieťa bude z PO a ded je košice

tulinka85
8. dec 2021

@andreasmola juj tak držím prsty 🙏.. je to neskutočne, trošku mám strach či 5 rokov nie je veľa, či to nebude ťažké, skôr som chcela novorodeniatko, ale počkáme si na Spiš a prvý kontakt .. ❤️ a aké staré je dievčatko ? Dlho ste čakali ?

andreasmola
9. dec 2021

@tulinka85 5 rokov nie je stare al zavisí to od dietati mi máme doma v profi dvoch chlapcou ešte prisli ako 6 a7 r a ten starsí sa viac adaptoval ako ten mladsí ale on ma ADHD je problemovi tak preto ….nase pestúnske bude mať teraz rok v januári čo nám ponúkli.. ačakali sme od zapísania 3 týždne a vy?

bejbynqa17
9. dec 2021

@andreasmola 3 týždne? Tak to mate super my máme tiež pestunstvo dieťa do 1 roka bez etnika ani na pohlavý nám nezáleží a už čakáme 3 mesiace a stále tvrdia, že nič vhodné nemajú pre nás ...

andreasmola
9. dec 2021

@bejbynqa17 aky kraj ste? No máme jednu nevýhodu dieťa bude z košíc a mi sme okres DS 5 hodinova cesta iba tam …mi sme mali aj ine ikoresi môžu byť

kikuska_wedge
9. dec 2021

@tulinka85 nas maly mal 5. A je to neskutocne dobry chlapcek. Stale ma na pameti ake na hovno to bolo pred tym, tak je pre neho nasa rodina nadovsetko. So zanedbaneho dietata, sa stal mudry a laskavy chlapec. Chcelo to len vela vela lasky a starostlivosti. Drzim palce.

tulinka85
9. dec 2021

@kikuska_wedge jej ďakujem za povzbudenie... No uvidíme zajtra, sama som zvedavá..Aj keď som na to čakala skoro 3 roky, aj tak to prišlo nečakane... Ale tak to asi ma byť... Teším sa veľmi aj obávam ... ❤️

tulinka85
9. dec 2021

@andreasmola my čakáme na adopciu, trvá to 2,5 roka.. pro aktualizácii sme menili požiadavky na nezáleží na etnike... Včera som volala o poradie , a vraví, že no tak približne ešte rok budeme čakať... Myslela som, že má trafí.. asi to vycitila v hlase a opýtala, že či sme pripravení aj v blízkej budúcnosti na dieťaťa a ja že aj dnes už... Tak hneď mi ponúkla a rozprávala o tom surodeneckom pare...nechápala som, ale zároveň som šťastná, no ešte opatrná, zajtra snáď pôjdeme pozrieť do papierov a fotky a dozvieme sa viac, vraj su to vychované, slušne, milé deti...vraví, určite neváhajte.... Tak uvidíme 🤷🥰

rebekarebekova
9. dec 2021

@tulinka85 to museli byt riadne soky pre teba. Drzim palce. Daj potom vediet pocity, ak budes chciet. 🙂

berginkan
9. dec 2021

@tulinka85 vzdy to pride necakane 🤗 soatne hodnotim tento zazitok ako nieco uzasne.

andreasmola
9. dec 2021

@tulinka85 super tak mi daj vedieť potom držim palce

bejbynqa17
9. dec 2021

@andreasmola sme Trenčianský kraj a nemáme daný okres mame celé Slovensko

wodanka
9. dec 2021

@bejbynqa17 na ktorom mieste ste, čo sa pestúnskej týka?

bejbynqa17
9. dec 2021

@wodanka asi 9 ale z rovnakými požiadavkami 7 aj vy čakáte na pestunstvo?

andreasmola
9. dec 2021

@bejbynqa17 mi sme Trnavsky kraj a na pestúnstvo sme boli iba dve a ja som mala iba od 0 do 3r takže som bola jedina v tt kraji a a este boli 5parou na pestunstvo s pravdepodobnostou na osvojenie tak asi preto tak rychlo 🙂

bejbynqa17
9. dec 2021

@andreasmola tak to ste mali super šťastie 🥰 veľa zdravíčka prajem🙂

andreasmola
9. dec 2021

@bejbynqa17 ďakujeme aj vámm

kikuska_wedge
10. dec 2021

O Advente. Autorom textu je Pišta Chrappa

vargatomas1
10. dec 2021

@kikuska_wedge to je nadherne