Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@laura1994 ako uz podrastol, ma krasny usmev 🙂
@janetinka27 ďakujem krásne ❤️ už bude mať 10 mesiacov
@berginkan @andreasmola tak dievčatá píšem až teraz, v piatok sme boli na úrade nahliadnuť do spisu deti, ukázali nám aj ich fotografie a dokonca aj cca 20 min. video. Deti sú krásne, je to súrodenecký pár dievčatko 5 r. a chlapček 2 r... Je to veľmi ťažké rozhodnutie, sú zdraví, šikovní, vychovaní... Majú rómsky pôvod a ťažké rodinné zázemie, momentálne sú v profi rodine v TT, určite pôjdeme na prvé stretnutie aj s deťmi a uvidíme...ak by toho nebolo málo, ako sme išli v piatok na úrad pozrieť spis, prišla smutná správa, odišla mi moja milovaná mamka. Tak niečo končí a asi niečo začína .... Vravím si, to je znamenie 🙏❤️
@tulinka85 je mi lúto tvojej maminky aj ja mám babku v nemocnici ;( ale deti su krásne držim palce neváhaj 🙂
@tulinka85 aká náhoda vydim že deti su v profi TT kraj a vy ste z prešova mi sme TT kraj a naše dieťatko je v prešove u profi 🙂
@andreasmola dakujem kraaasne... Už 11 rokov sme mimo PO. Sme v BA a áno deti sú v TT zatiaľ. Tak to si zacestujete, ale verím, že sa oplatí ❤️🙏Tiež silno držím prsty
@tulinka85 ♥️
@tulinka85 úprimnú sústrasť.Urcite je to znamenie. I ja som pri malom mala toľko znamení. Až keď ma oslovili, prezrela papiere, povedali čo vedeli a mohli lebo on bol z utajeného. Tak mi tie moje sny, zážitky začali do seba zapadať a zistila som,že to boli také prvé signaly - znamenia.
@tulinka85 och az mi hrca v hrdle nabehla. Uprimnu sustrast. Posielam ti objatie a prajem vela sily. Sama viem ake je to tazke stratit maminku. Z celeho srdca ti prajem, aby vam to s detmi vyslo.
@kikuska_wedge ďakujem krásne 🙏❤️ a všetkých ste veľmi zlaté... Baby mám jednu otázočku, ak ste išli na prvé stretnutie, je vhodné niečo priniesť deťom ..? Napr. sladké alebo nejakú drobnosť ? Hodí sa niečo ?
@tulinka85 detičky v tomto veku sú "nastavené" na darčeky, ľudia, ktorí im niečo prinesú, "vstúpnu v ich očiach", budú to vnímať ako jasný krok k nim, určite je veľmi vhodné zobrať aspoň malinkú drobnosť (ideálne hračku, keďže sladkosti nie všetky deti môžu a "potrebujú" podľa ich /profi-/rodičov), vôbec to nemusí byť nič veľké, hlavne nech to niečo je. Keď sa na to dieťatko pozrie, tak mu to zároveň pripomenie ľudí, ktorí ho už čoskoro vezmú domov, aj s jeho hračkou...
je to taký "fixačný" predmet, ktorý dieťatko prevedie z jednej rodiny do druhej...
(pri chlapcovi to môže byť nejaké zaujímavé autíčko, pri dievčatku mäkká bábika , alebo pri všetkých nič nepokazí mäkký, jemný plyšák (s ktorým sa dá príjemne zaspávať)...
Ďakujem dievčatá za rady, určite aj ja som myslela nad nejakou hračkou, len som sa bála, že či je to vhodné hneď na začiatok... Tak niečo zaobstaram... Ďakujem ❤️
Dievcata, ja som to uz vsetko zabudla 😂
Prosim poradte 🙏
Ked este nieje vyslovena osvojitelnost a matka nieje pozbavena (ktore z tychto dvoch?) navrh na neodkladko by urcite zamietli ze? Dobre si to pamatam?
@joannita jeeej tak uz riesite? ❤😘❤😘
@berginkan
@rebekarebekova dakujem baby, uvidime ako to dopadne 😃

@kikuska_wedge oni su hrozne zlati. citala som strasne vela rozhovorov s nimi.a vdaka nim je romska osveta. a pritom on vyzera taky drsnak ved metalista 😆😆