Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge Dakujem 🙂
@pellka https://www.upsvr.gov.sk/buxus/generate_page.ph... ja by som volala priamo Určený úrad.. nájdeš v kontaktoch. Určite volať, nie emailom
ahojte, prosim ked sa predlzuje rodicovska tak kam to treba ziadat? upsvar? viem, ze zamestnavatelovi treba mesiac dopredu oznamit navrat, ale ako to je s predlzenim? kde vsade to treba riesit? dakujem
Zdravim, dnes nám ponúkli prvýkrát súrodenecký pár - dievčatko 5 rokov a chlapček 2 roky... V piatok ideme pozrieť do spisu a fotiek... Neskutočné sa teším, ale všetko ešte uvidíme...Dievčatá ak by sme to vzali, nasledujú stretnutia s deťmi.. ? Ako to funguje ?
@tulinka85 jasné pozrieťe a ak povieťe ano tak nasledujú interakcie po dohode z ded akurát aj mi stojim tak ak vy aj nám ponukli dievčatko boli sme už kuknuť video a spis a teraz čakáme na pani z ded nech nám zavola kedi môžme na interakcie z dieťatkom teraz je na pn a dieťa bude z PO a ded je košice
@andreasmola juj tak držím prsty 🙏.. je to neskutočne, trošku mám strach či 5 rokov nie je veľa, či to nebude ťažké, skôr som chcela novorodeniatko, ale počkáme si na Spiš a prvý kontakt .. ❤️ a aké staré je dievčatko ? Dlho ste čakali ?
@tulinka85 5 rokov nie je stare al zavisí to od dietati mi máme doma v profi dvoch chlapcou ešte prisli ako 6 a7 r a ten starsí sa viac adaptoval ako ten mladsí ale on ma ADHD je problemovi tak preto ….nase pestúnske bude mať teraz rok v januári čo nám ponúkli.. ačakali sme od zapísania 3 týždne a vy?
@andreasmola 3 týždne? Tak to mate super my máme tiež pestunstvo dieťa do 1 roka bez etnika ani na pohlavý nám nezáleží a už čakáme 3 mesiace a stále tvrdia, že nič vhodné nemajú pre nás ...
@bejbynqa17 aky kraj ste? No máme jednu nevýhodu dieťa bude z košíc a mi sme okres DS 5 hodinova cesta iba tam …mi sme mali aj ine ikoresi môžu byť
@tulinka85 nas maly mal 5. A je to neskutocne dobry chlapcek. Stale ma na pameti ake na hovno to bolo pred tym, tak je pre neho nasa rodina nadovsetko. So zanedbaneho dietata, sa stal mudry a laskavy chlapec. Chcelo to len vela vela lasky a starostlivosti. Drzim palce.
@kikuska_wedge jej ďakujem za povzbudenie... No uvidíme zajtra, sama som zvedavá..Aj keď som na to čakala skoro 3 roky, aj tak to prišlo nečakane... Ale tak to asi ma byť... Teším sa veľmi aj obávam ... ❤️
@andreasmola my čakáme na adopciu, trvá to 2,5 roka.. pro aktualizácii sme menili požiadavky na nezáleží na etnike... Včera som volala o poradie , a vraví, že no tak približne ešte rok budeme čakať... Myslela som, že má trafí.. asi to vycitila v hlase a opýtala, že či sme pripravení aj v blízkej budúcnosti na dieťaťa a ja že aj dnes už... Tak hneď mi ponúkla a rozprávala o tom surodeneckom pare...nechápala som, ale zároveň som šťastná, no ešte opatrná, zajtra snáď pôjdeme pozrieť do papierov a fotky a dozvieme sa viac, vraj su to vychované, slušne, milé deti...vraví, určite neváhajte.... Tak uvidíme 🤷🥰
@tulinka85 to museli byt riadne soky pre teba. Drzim palce. Daj potom vediet pocity, ak budes chciet. 🙂
@tulinka85 super tak mi daj vedieť potom držim palce
@andreasmola sme Trenčianský kraj a nemáme daný okres mame celé Slovensko
@bejbynqa17 na ktorom mieste ste, čo sa pestúnskej týka?
@wodanka asi 9 ale z rovnakými požiadavkami 7 aj vy čakáte na pestunstvo?
@bejbynqa17 mi sme Trnavsky kraj a na pestúnstvo sme boli iba dve a ja som mala iba od 0 do 3r takže som bola jedina v tt kraji a a este boli 5parou na pestunstvo s pravdepodobnostou na osvojenie tak asi preto tak rychlo 🙂
@andreasmola tak to ste mali super šťastie 🥰 veľa zdravíčka prajem🙂
@bejbynqa17 ďakujeme aj vámm
@kikuska_wedge to je nadherne

@pellka ja nie som z kosickeho kraja, ale na nete su uvedene tieto kontakty. Zavolaj veducej a opytaj sa pod koho patrite.