icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ellen2016
14. dec 2021

@joannita ahoj, my sme nemali ani osvojitelnost, ani pozbavenie a neodkladko nam schvalili. BA3

nikadomi
14. dec 2021

@ellen2016 ale vaše údaje šli aj na bio, že?

laura1994
14. dec 2021

Ahojte, potrebujem radu. Malého máme v predosvojitelskej starostlivosti od októbra. Mne včerajšim dňom skončila materská, tak som dnes išla na UPSVaR si vybaviť podporu a manželovi rodičovský príspevok. Pani na úrade mi povedala, že pravdepodobne manželovi neschvália RP pretože nieje uvedený v RL ako otec, ale však to niesom ani ja ako matka. Malý má v RL matku uvedenú, ale otec neznámy. Myslíte že bude mať manžel národ na RP? Ďakujem pekne ❤️

djura
14. dec 2021

@laura1994 mne schvalili rodičovský tiež niesom na RL

ellen2016
14. dec 2021

@nikadomi ano, aj nie, kedze bola bezdomovkyna.

rebekarebekova
14. dec 2021

@laura1994 jeeeeho. Nervy mam uz na tie tetusky.
Jasne, ze schvalia. RP si mozte aj prehadzovat. My sme tiez vselijako kombinovali.

nikadomi
14. dec 2021

@ellen2016 jo. Ale oficiálne to išlo a @joannita sa tomu chce vyhnúť, aby ich údaje šli na bio. Takže odpoveď je, že schváliť neodkladko ide, hoc dieťa ešte nemá vyslovenú osvojiteľnosť a matka nezbavená práv.. ale reda za cenu toho, že ak preberá poštu, bude mať údaje 🥺

11simca16
14. dec 2021

@laura1994 ahoj, treba im dat rozsudok komu je dieťa zverené,

11simca16
14. dec 2021

@laura1994 skratka kopiu dokladu čím Vám bolo dieťa zverené.Určite nárok má. Nevedia zakladné veci.

laura1994
14. dec 2021

@djura ďakujem pekne
@rebekarebekova no ja som aj tak chcela, že vyčerpem podporu, manžel bude ten pol rok na rodicaku a po pol roku ako mi skončí podpora pôjdem ja na rodicak.
@11simca16 áno to už mali aj v systéme.. ale stále mi vravela, že otec je neuvedený v RL že si mám vybaviť nový RL, ja som jej na to povedala, že však ani ja niesom v RL a materskú som poberala

Ďakujem vám všetkým, aj som si myslela, že to tak bude, že určite musí mať nárok

joannita
14. dec 2021

@laura1994 urcite ma narok na RP manzel, tie tety na urade.... No coment.
Ved vam bol maly zvereny, takze bud ty alebo muz mate narok, rovnako ako muz ma narok ak na matersku. Aj moj muz poberal matersku ked este nebol v RL 🤦‍♀️
Povedz jej, nech ti zavola veducu, alebo niekoho kto tomu rozumie, nestracaj s nou cas.

joannita
Autor odpoveď zmazal
janakjk
14. dec 2021

@joannita to ale môže trvať aj niekoľko mesiacov

laura1994
14. dec 2021

@joannita ďakujem veľmi pekne, teraz to na UPSVaR v podstate funguje len ako keby podateľna. Ale všetky papiere mi kontrolovali tam aj pečiatku dávali. Tak uvidíme. Dnes sme ešte pre istotu mailom poslali všetky rozhodnutia zo súdu, priamo pani pod ktorú patríme.

joannita
14. dec 2021

@janakjk hej moze.
Ale kto by riskoval, ze ti matka/otec zazvonia pri dverach za par rokov? Ja neviem....

jesienka22
14. dec 2021

@joannita nam pri prvej ponukali neodkladne ako riesenie, aj ked nebola este osvojitelnost, ale mimo BA. Ziadali sme radsej hostovsky, aj ked to bolo velmi tazke presvedcit ich na to a najskor vyzeralo, ze nam ho ani nedaju. Po tychto skusenostiach by som isla do interakcii len s prislubom hostovskeho.

joannita
14. dec 2021

@jesienka22 cize vam dali dieta na hostovsky bez podania neodkladka?
Neodkladko ste podali az ked bolo pravne volne? Kvoli tomu aby nesli udaje bio hej?

jesienka22
14. dec 2021
berginkan
14. dec 2021

@joannita aj kamoska tak. predlzovali hostovsky dovtedy.

nikadomi
14. dec 2021

@jesienka22 aj my tak pri prvom, oni ale nemali s hosťovským problém. Napokon hosťovský bol 7 mesiacov 😀

berginkan
15. dec 2021

@nikadomi ani nasi nemali problem, my sme nepotrebovali ale chceli nam ho dat pomaly hned. velmi zavisi od ded a podobne

bosorkabb
15. dec 2021

@joannita jediná možnosť pre teba je hostovsky. Pretože kým bio rodicia nebudú zbavení práv ( to môže trvať dlho) dovtedy im pôjde každé rozhodnutie súdu.

laura1994
15. dec 2021

@joannita Čo sa týka toho hosťovskeho strašne záleží na CDR, nám malého nechceli dať na hostovsky ( počas čakania na neodkladne opatrenie čo bolo fakt pár dní ) , brali sme si ho len na cca 2 hod a naspäť sme ho museli odniesť k profi máme. Tak isto CDR chcelo čakať na právoplatné rozhodnutie neodkladneho opatrenia , ale toto som si už nejako vydobila, že papiere predá v ruke už máme a vykonateľné to je , ale tiež bol s tým problém.

ja1986
15. dec 2021

Ahojte. PO kraj, nevie niekto ako dlho sa čaká na rómske dievčatko?

miriam439
15. dec 2021
rebekarebekova
17. dec 2021

@joannita ked ste z jedneho mesta, to ufff. Ake stare je dietatko? Drzim palceee

joannita
Autor odpoveď zmazal
laura1994
17. dec 2021

@ja1986 vyše roka

ja1986
17. dec 2021

@laura1994 na dievča? Vy máte chlapca.. či niekto známy?

laura1994
18. dec 2021

@ja1986 známa čakala na dievčatko vyše roka, my už máme doma chlapčeka od juna