icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ja1986
18. dec 2021

@laura1994 ja viem 😉 my máme doma tiež chlapca, manžel by chcel teraz dievčatko 😉 vypisujeme papiere na druhú adopciu..

stastnamama33
18. dec 2021

@laura1994 a môžem sa spýtať,ako to po pár mesiacoch hodnotis?aké máte pocity,čo by si nečakala,čo poradila nám do budúcna?

tanuska28
18. dec 2021

Baby máte tu niektorá skusenosti s tým , ak bio rodič vyjde z vazenia,či má nejaku socialnu podporu napr.nejakeho pracovnika, ktory mu pomaha aby sa zaujmal o dieta? Alebo je to cisto na rodičovi....

magimary
18. dec 2021

@tanuska28 Väzeň po prepustení má prideleného probačného úradníka, ktorý mu môže robiť dohľad, sprevádzanie, podporu a pomoc, AVŠAK iba, ak má väzeň záujem a skutočne si za ním na úrad zájde, vyhľadá si ho a následne s ním spolupracuje.
Naša biomama ho však vždy len vyhľadala kvôli príspevku po prepustení (nejaká finančná dotácia na nový štart) a tým to haslo, viac ho "nepotrebovala", dokonca ani keď sa tá úradníčka iniciatívne snažila o kontakt a podporu.
Takže, podľa mňa, to málo prepustených aj reálne využije.

tanuska28
18. dec 2021

@magimary vďaka !

rebekarebekova
20. dec 2021

@joannita to som tusim ku tomu neodkladku pisala. Co ste vymysleli? Hostovsky?

santamonica
21. dec 2021

@joannita tak náš malý bol právne voľný , keď sme ho mali doma týždeň, neodkladko sme podávali až potom, napriek tomu poslali všetko biomatke a prizvali ju k súdu, bol to šok a chyba súdnej uradnicky vraj. A o rok a pol neskôr, keď sme mali predosvojitelsky súd sa stalo čo? Presne to isté, zasa jej to poslali.....skoro nás porazilo. A aby toho nebolo dosť, tak keď sme sa presťahovali, biomama zomrela a keďže ešte nebol osvojeny, tak notár rozosielal listy pozostalým, kde sú malého údaje,naša nová adresa a to dostalo pár ľudí v jej rodine.....akože celé zle. V našom celom procese osvojenia urobili toľko chýb, že hrôza. Takže spoľahnúť sa na to moc nedá, že nepošlú údaje aj tak.

very_sad
21. dec 2021

Ahojte, takže som dnes volala, tento rok bolo na ado vhodných iba 5 deti, stále sme 9, trenčiansky kraj, čakáme skoro 4.5 roka. Ako to vnímate vy kočky z tohto kraja? Ja už taká smutná som z toho nekonečného čakania...

tulipan43
21. dec 2021

Tak tento krásavec, je nami už 4. roky. Prajeme Vám krásne vianočné sviatky a aby sa Vám splnili všetky Vaše sny.

ellen2016
21. dec 2021

@santamonica ano toto sa bohuzial deje. a taktiez nie je vynimocne, ze udaje o bio mame pri utajenom porode sa poskytuju ado rodicom.

janakjk
25. dec 2021

Prajeme požehnané Vianoce ❤️

laura1994
26. dec 2021

@stastnamama33 Ahoj, pocity máme úplne super. Manžel sa veľmi bál osvojenia, ale teraz povedal, že ani nevníma, že malý nieje náš bio syn. Začiatky boli veľmi ťažké, často x som si aj poplakala, ale stálo to za to. Teraz nám robí neskutočne veľkú radosť. A čo vám poradiť do budúcna? Hlavne sa nevzdávať, bojovať a ísť si za svojim cieľom, ten úsmev dieťatka stojí za to.

maja576
26. dec 2021

@ellen2016 my mame babatko z utajeneho porodu a nikto nam o bio matke nechcel nic povedat

stastnamama33
26. dec 2021

@laura1994 nechcem veľmi vŕtať do toho,čo je asi pre teba ťažké. Ale mohla by si mi povedať,čo na tom začiatku bolo najťažšie? Čím viac sa to blíži,tým viac to je reálne a priznám sa,že mám aj strach. No tá radosť z očakávania je väčšia.

berginkan
27. dec 2021

@stastnamama33 pre mna napriklad unava, nevyspatost. som uz starsia takze po komforte spanku ma to dost zrazilo na kolena. ale potom v pohode. este podla mna budu tazke chvile ked bude v puberte 🙈

stastnamama33
27. dec 2021

@berginkan aha,no to ja som na tom podobne. Milujem spánok a teraz ho mám koľko chcem😆. Neviem,čo myslíš tým,že si staršia,ale pri malom bábätku každá žena omladne. Mne sa to tak javí,keď pozorujem "staršie"mamičky. Ja mám 35,tak uvidím,čo to so mnou spraví😀.

miriam439
27. dec 2021

Žienky, kto budete mať chuť, prečítajte si....
https://www.postoj.sk/95620/chceli-sme-male-bie...

tulinka85
27. dec 2021

Žienky drahé, zajtra nás čaká prvé oficiálne stretnutie s našimi snáď "budúcimi deťmi " súrodenci 2 a 5 roční. Nejako začínam mať motýle v bruchu, teším sa veľmi, ale aj obávam. Prosím vás, na čo sa mám pripraviť, čo očakávať ? Poraďte mi baby, hlavne tie, čo ste si tým prešli.... Koľko približne tých stretnutí musí prebehnúť ? Ďakujeeeeem ❤️

tulinka85
27. dec 2021

@miriam439 krásny príbeh ❤️🙏

kikuska_wedge
27. dec 2021

@tulinka85 my sme mali podobny vek 3 a 5 rokov a sretavali sme sa cca mesiac. Oficialne stretnutia boli tusim iba 3. Ale my sme ich navstevovali tolko, kolko nam profi dovolila. Dokonca sme ich pocas toho mesiaca brali na jeden vikend domov.

tarrra
27. dec 2021

@tulinka85 ahoj naši mali 3 a 5,boli sme za nimi 2 x na interakcií a potom sme si ich už brali na hosťovské nakoľko sme za nimi chodili 200 km. Tiež som nevedela čo čakať na prvom stretnutí ale úplne všetko krásne dopadlo ,nemaj vôbec obavu.

berginkan
28. dec 2021

@stastnamama33 ked som dostala maleho tak som mala 42. a teda omladla som mozno teraz ale prvy rok som sa citila na 60 🙈

tulipan43
30. dec 2021

@tulinka85 držím palce a dúfam, že to dopadlo nad Vaše očakávanie 🙂

sincerity
30. dec 2021

Dámy, potrebovala by som poradiť. Rozmýšľame nad letnou dovolenkou do zahraničia. Chceli by sme staršiemu ukázať more (osobne nám nechýba, neboli sme 14 rokov pri mori). Problém je však v tom, že teraz v januári 2022 nás čaká ešte len súd o predosvojiteľskej starostlivosti. Ak súd rozhodne, tak trvá 9 mesiacov, čo samozrejme nebude v lete. Ako je to s pasom, rozhodnutím a podobne? Máte niektorá skúsenosť? Podotýkam, že zatiaľ nemáme ani rodný list, ani kartičku poistenca, len fotokópie. Druhý syn bude mať teraz v januári rok, v lete rok a pol. Ďakujem.

skeblicka77
30. dec 2021

@tulinka85 oficiálne sa robia 3 interakcie, ak prebehnú dobre, môže ísť dieťa na pobyt, niekomu 3 stačia, niekto ich potrebuje 5. Malé deti si rýchlo zvyknú 🤗, doporučujem na prvé stretnutie hračku, nie veľkú, možno malého plysaka, bábiku, autíčko. Proste niečo, čím sa dieťaťu pripomína budúci rodič 🙂,pretože stretnutia prebehnú pravdepodobne v ruskach.

wodanka
30. dec 2021

@sincerity my sme na základe tuším predosvojitelskeho súdu vybavovali pas pre malého (bud to bolo neodkladko alebo predosvojitelsky), takže dá sa to vybaviť.

berginkan
30. dec 2021

@sincerity vybavite aj na neodkladko no zalezi kde. kazdy urad inak. zial

kattyb
30. dec 2021

@sincerity my sme pas vybavili na základe neodkladného opatrenia.

laura1994
31. dec 2021

Akurát pred týždňom som malému vybavovala OP na základe predosvojitelskeho súdu. ( Nám stačil len OP, pretože sme včera boli len v Poľsku )

kikuska_wedge
31. dec 2021

@sincerity ded vam mal dat povodny rodny list. Na zaklade RL a pravoplatneho rozhodnutia sudu o predosvojitelskej starostlivosti vybavite pas. My sme s tym mali problemy, lebo tety z pasoveho nevedeli co a ako. Stazovala som sa telefonicky na ministerstve vnutra. Oni ich obratom kontaktovali, poucili a mohli sme si ist pasy vybavit. (Okres Senec)