icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
31. jan 2022

@tecko28 nas prelozili oni 😄 my sme o nic neziadali

laura1994
1. feb 2022

@berginkan aha jasné, ďakujem pekne. No my keď sme sa pýtali sudkyni, tak povedala, že do KE a potom oni presunú do kk. A máme podať mesiac skôr.

kvetoslava78
2. feb 2022

Ahojte. Poradíte nám? Co sa môžeme dozvedieť na upsvar a co v nemocnici pri anonymnom pôrode prosím?

srdiecko40
4. feb 2022

ahojte, chcem sa spytat, mame narok na ten jednorazový príspevok pri narodení dietata, ak mala prisla k nám v 15 mesiacoch, prvá interakcia bola v júni minulý rok ked mala 8 mesiacov,...nebola pravne volna tak sa to natiahlo...tvrdia nam, že prisvek je iba do 6 mesiacov...???je u nas od oktobra...

rebekarebekova
4. feb 2022

@srdiecko40 ak v pestunstve ju mate - mate narok. Tak to bolo predtym, neviem ci to nezmenili aj v prospech predosvojitelskej.

janakjk
4. feb 2022

@kvetoslava78
Ahoj, základné informácie ako výška, váha, APGAR skóre pri narodení, momentálny zdravotný stav...
Info o rodičoch vám neposkytnu, keďže to je anonymný pôrod

berginkan
4. feb 2022

@srdiecko40 nie nemate. iba do polroka zial.

laura1994
Autor odpoveď zmazal
joannita
4. feb 2022

@srdiecko40 narok na prispevok PRI ZVERENI dietata (nie pri narodeni) by ste mali, iba keby ste stihli podat prvy navrh na sud (cize neodkladko, alebo predosvojitelsky) do 6m veku dietata. Cize urcite nemate narok. Od augusta to zvysovali na vyse 800e, predtym to bolo cca 500e.
Toto sa tyka osvojenia, ak mate pestunstvo tak neviem
Inak nerozumiem tomuto debilnemu zakonu, ze preco podla zakonodarcov dieta starsie ako 6m, nepotrebuje peniaze na vybavu? 🤦‍♀️

berginkan
4. feb 2022

@joannita presne. uplne hrozne to je. aj to ze na druhe dieta nie je rodicak. to su uplne sibnute zakony nelogicke

djura
5. feb 2022

Ahoj Dievčatá, tak ako som skôr písala čo robiť a poradili ste my konať ( sme v pestunskej ideme do osvojenia), tak už sme mali namatkovú kontrolu doma.
- ja som ostala taká prekvapena , že či som sa stou paňou dohodla že pridu a zabudla som??? Alebo ozaj namatkovo prišli 🤣 ( čo Vám poviem okrem bežných povinnosti matky, ženy a manželky, začala som pracovať na pol uväzku ako každa iná sa pripravujem sa na štátnice to je už asi môj lucidny strop 🙂 )-takže úplne zmätená 🤔
**** Tak tie čo namatkovú kontrolu tak isto nečakáte, tak sa pripravte príde 🙏😋

djura
5. feb 2022

@srdiecko40 my sme mali 3ročného a dostali sme jednorazový opakovaný príspevok ale pestunska sme zatial

berginkan
5. feb 2022

@djura pestuni asi maju teda - logicky. ale aj tak je to chore

djura
5. feb 2022

@berginkan tiež si myslím... ale teda už nech robia čo musia...len nech to niekam smeruje...

berginkan
7. feb 2022

ahojte, zase ja. tie co ste si podavali predlzeny rodicovsky z dovodu zleho zdr. stavu, prosim ktore tlacivo mam vypisat? toto: Žiadosť o posúdenie zdravotného stavu na účely štátnych sociálnych dávok alebo klasicku na rodicovsky? dakujem

janetinka27
11. feb 2022

ahojte zienky, prosim vas, akym sposobom vas kontaktovali, ked mali pre vas babo?mne dnes zazvonil mobil tesne pred 14.00, cislo z pevnej linky, ale bola u mna kolegyna, nedalo sa mi zdvihnut a ani by mi nenapadlo,ze je to z uradu z kraja.
teraz po 15.00 som hodila cislo do googla a bolo to zo socialneho - sprostredkovanie z kraja. uz sa mi nepodarilo dovolat naspat,asi uz dnes maju zavrete. manzelovi nikto nevolal.volali by nam obom? som z toho teraz prekvapena, akurat vcera som myslela ze zavolam a poinformujem sa o poradi. teraz budem nervozna do pondelka

ja1986
11. feb 2022

@janetinka27 volali mne, ja som bola v práci, nedvíhala som, tak volali manželovi, jemu sa dovolali.. ulož si číslo do mobilu do budúcna 😉

janetinka27
11. feb 2022

@ja1986 veru ulozim, ulozim si na vsetky pracovnicky, keby ktorakolvek volala🙂

very_sad
11. feb 2022

Ahojte kočky, tak som to oznamila v práci (už sme v prvej päťke), a čo sa nestalo, kolegyňa s ktorou som si veľmi rozumela sa bude zaucat na moje miesto (podotýkam, ze s tým suhlasila) a odvtedy mi nevie prísť na meno. Z pohodicky roboty, bude mať moju oveľa náročnejšiu a zodpovednejšiu. Je nasrata, chodí po firme na každého zahladza a ku mne sa správa totálne odmerano a očividne už nainfikovala aj ďalšiu kočku s ktorou som si dovtedy super rozumela. Zdá sa Vám to normálne? To nemám právo zariadiť si život ako chceme? Mali ste podobne skúsenosti, alebo, to iba ja mam smolu na takú osobu? Ako ju mam zaucat keď ma k tomu taky postoj? Šéfko nechcel brat novú osobu, keďže neviem ako a kedy odídem a zaucit osobu, ktorá už je na firme a ma ako taký prehľad sa nám zdalo najlepšie riešenie...

joannita
11. feb 2022

@very_sad ale preco je nasrata? Nerozumiem

very_sad
11. feb 2022

@joannita tak to by aj ma zaujímalo. Asi že odchádzam na materskú a ona je taka osoba, že nevie povedať nie a keď jej navrhli moju, vyššiu pozíciu, tak suhlasila. Ale asi jej začína dochádzať, ze to nebude mať ľahké. Alebo, že som to tajila, plánovala, nič nepovedala, ja fakt netuším. Nevyznám sa v tom a len co odídem z kancľu už si začnú hneď suskat.

joannita
11. feb 2022

@very_sad no je to divne. Ja by som sa tesila keby ma povysili 😃
Nesnazi sa aj ona o dieta a nezavidi ti?
Nemyslim ze si to tajila, len si to nevesala na nos. Je to vasa sukromna a to dost sukromna zalezitost predsa.
Ja by som sa jej urcite opytala, ze v com je problem

very_sad
11. feb 2022

@joannita už má dve deti, v tom to nebude, neviem, som z toho taka nesvoja. Ako žena by ma mohla chápať, ale zas, ona mala svoje deti lusknutim prsta a druhý nebol ani plánovaný...takže ťažko povedať, či má odsudzuje zato, alebo co, neviem..ale poviem ti,ze mám taký pocit, ako keby som robila niečo zlé a pritom si ideme adoptovat, čo, môže byt krajšie? Nechápem...A to ze som to "tajila" je asi logické, veď ide o tak súkromnu záležitosť, že už viac byť sukromnejsia ani nemôže.

kikuska_wedge
11. feb 2022

@very_sad netrap sa. Bud rada, ze sa uz dockas babetka. Tes sa z prvej patky. Nedaj si pokazit radost. Je to iba praca.

kattyb
11. feb 2022

@janetinka27 mne volali ,ale zrovna som bola odbehnutá a mobil som mala doma.Tak volali mužovi do práce a oznámili to jemu.

jesienka22
11. feb 2022

@janetinka27 u nas tiez volali aj muzovi

janetinka27
11. feb 2022

@kattyb
@jesienka22 zeby teda volali kvoli niecomu inemu? som z toho dost prekvapena, volali mi prvy raz od zaradenia do poradovnika a tak vsetko akosi prezivam🙂

very_sad
11. feb 2022

@kikuska_wedge ďakujem za tvoje slová, niečo také som potrebovala počuť 🙂 niekedy mam pocit, že myslím skôr na ostatných ako na seba, na nás na naše šťastie.

joannita
11. feb 2022

@jesienka22 aj u nas volali muzovi ked sa mne nedovolali

kikuska_wedge
11. feb 2022

@very_sad ja ta chapem, ale uprimne s kolkymi byvalymi kolagami udrziavas dlhodoby kontakt, teda ak uz si niekedy menila pracu. Ja do 5. A to su vynimocny ludia, spriaznene duse. Netrap sa pre to. Len rodina a ozajstni priatelia su dolezity.