icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
18. mar 2022

@joannita cca tak. Ale záleží či sudkyňa dá zásielku polícii nech skúsi doručiť a to sa zase posunie. To sme mali v prípade PS a to trvalo 2 mesiace kým sa stalo právoplatným. Takže všetko záleží od sudcu aký postup zvolí.

joannita
18. mar 2022

@bosorkabb boze to sa snad nestane 🤦‍♀️
Cele zle tieto postupy. V pripade adopcie by mali platit ine pravidla a zakony 🤦‍♀️

bosorkabb
18. mar 2022

@joannita sudca má veľkú moc v tomto. Držím palce. Ale súdny úradník bude vedieť aká je prax u daného sudcu. Mali sme 2 rozdielnych a fakt platí čo sudca to iné móresy.

joannita
18. mar 2022

@bosorkabb a na sudneho uradnika sa nakontaktujem ako? Cez infocemtrum sa da zistit cislo na neho? Myslis asi asistenta sudcu?

bosorkabb
19. mar 2022

@joannita áno. Netuším mne volala ona a tým pádom som mala číslo. Ale čo viem cez infocentrum súdu sa dáš prepojiť hore.

kattyb
19. mar 2022

@joannita ja som volala na podateľňu a prepojili ma na vyššiu súdnu úradníčku.

joannita
21. mar 2022

@kattyb
@bosorkabb tak volala som na sud a odmietli ma prepojit na vyssiu sudnu uradnicku, ze je to zakazane. Vraj od roku 2019 sa to nemoze robit.
A este samozrejme niesme ucastnici konania, takze mi nemoze dat ani ziadne info. 🤦‍♀️

kattyb
21. mar 2022

@joannita achch,asi každý súd má iné pravidlá.Ja som sa len chcela informovať či je v poriadku podanie o osvojenie,nakoľko som ešte nič od nich nedostala.Na podateľni mi ochotne vyhľadali číslo spisu,povedala mi ktorá úradníčka nás má na starosti a prepojili ma na ňu.Tá bola tiež neskutočne ochotná ,ani som jej ešte nič nestihla povedať a sama od seba mi povedala že sa posnaží spraviť potrebné úkony,aby sme to dostali čo najrýchlejšie.Celkovo ale s týmto súdom (Levice)mám zatiaľ len super skúsenosti,aj čo sa týka sudcov.

joannita
21. mar 2022

@kattyb jaj ano Levice, tam sme aj my mali sud s 1 dietatom a boli uplne super.
Teraz tato pani z infocentra (BA) bola neprijemna ako ovcie kiahne, bolo vidno ze "miluje" svoju pracu.

bosorkabb
21. mar 2022

@joannita nebola to BA3? Tam pracuje tiež jedna extra nepríjemná.

joannita
21. mar 2022

@bosorkabb nechcem sem pisat ktory sud, ale Ba 3 to nebol. Asi to maju v naplni prace 😂🤦‍♀️

bosorkabb
21. mar 2022

@joannita záleží od pracovníčky.

santamonica
21. mar 2022

@rebekarebekova ahoj, mne skončila 5.3. a dostala som za celý marec, takže určite má nárok do konca apríla.

ivka3901
21. mar 2022

Baby ako ste riešili ďalší postup, keď vám schvalili neodkladné opatrenie a dneska nam volali z CDR???

rebekarebekova
21. mar 2022

@ivka3901 no a s CDR ste sa nedohodli na prevzati dietata? Ci co sa pytas?

ivka3901
21. mar 2022

@rebekarebekova ano ešte príde domov zo súdu a potom tak, že zavolám a vybaviť pediatričku ísť asi najprv tej u ktorej je teraz a potom tam, kde ho mam chcem dať ja

skeblicka77
22. mar 2022

@ivka3901 načo potrebuješ ísť k lekárke, kde chodí teraz 🤔, to všetko lekárky vybavia medzi sebou. Prinesies rozhodnutie zo súdu a ona si dieťa za eviduje a kartu vypýta. Silno pochybujem, že ti pôvodná kartu dá do ruky, tak sa tí nerobí

kattyb
22. mar 2022

@ivka3901 ja som len išla za našou doktorkou a ona si už s pôvodnou lekárkou všetko vybavila a kartu si vypýtala

lienkazienka
22. mar 2022

Ahojte, je prosím Vás rozdiel, keď si spravím pripravku v Návrate alebo na úrade, čo sa týka ponuky detí-ich spisov v danom regióne? Je iba jeden poradovník pre daný okres alebo ako je to? Kto ho má na starosti v Za kraji?

ereska
22. mar 2022

@lienkazienka s tym kde si urobite pripravu je rozdiel len v tom ze na urade zdarma no v case otváracích hodín a v navrate sa isto plati a myslim ze sa tsm da aj casovo niekedy dohodnut a ano poradovnik by mal byt jeden pre kazdy okres

joannita
22. mar 2022

@lienkazienka samozrejme, poradovnik je iba jeden pre KRAJ. Rozdiel je iba vo forme pripravy a v plateni za nu.
Zilinsky kraj je na tom zial najhorsie co sa cakaciek tyka

lienkazienka
22. mar 2022

@joannita na pestunsku 3-5 rocne neromske dievcatko sa caka viac ako dva roky😟?

joannita
23. mar 2022

@lienkazienka to netusim, na pestunsku vobec.

miriam439
23. mar 2022

@lienkazienka UPSVAR Žilina to má na starosti p. Knapcova (aspoň my k nej patríme - tiež sme ZA kraj a pestúnska starostlivosť).
Ale mám taký pocit, že sa tam dosť naťahujú čakacie doby už aj na PS, tak neviem, či naozaj nie sú deti alebo je pes zakopaný niekde inde??? 😎

berginkan
24. mar 2022

@miriam439 urcite inde. nie je mozne aby bola ZA takto dlhodobo bez deti s brutalnymi cakackami, ved tam sa minimalne 5rokov nic nehybe poriadne 🤦‍♀️ tu sa aj pisalo, ze tam nemaju zaujem. ja neviem nezazila som ich ale moze byt. same vieme, ze velmi zalezi od tetusiek na urade

miro100
24. mar 2022

Ahojte, v utorok sme boli v NZ na súde a pani kuratorka vravela ze zase mali v nedeľu 20.3. utajený pôrod. Tak pevne dúfam a verím že čoskoro bude ďalšia z nás šťastná 😊😊

tarrra
24. mar 2022

@miriam439 aj my patríme do ZA kraja,a máme s Knapcovou veľmi dobre skúsenosti,už druhý krát ,prave čakáme na predosvojitelsky súd. Tie deti proste naozaj niesu,vezmi si že teraz idú skôr ženy na potrat ako by mali porodiť,a Kysucký kraj je špecifický v niektorých veciach,tu mám pocit že tie ženy inak rozmyslaju,veď to poznáš keď si odtiaľto,aj keď samozrejme neplatí to vždy a na sto percent.

ivka3901
25. mar 2022

Ahojte tak si konečne ideme pre náš poklad v pondelok jupiiiiiiii tak sa tešíme

jesienka22
25. mar 2022

@ivka3901 blahozelam! A ako sa vam to nakoniec podarilo?

ivka3901
25. mar 2022

@jesienka22 no treba mať znamosti avotvoriť si ústa a ide to netraba ich počúvať 😆😆😆😆