Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Prosim Vás a tie papiere do poradovníka aj niekto číta? Preberajú sa spätne s psychologičkou? Ešte sa počas prípravy vypĺňajú aj iné dokumenty? O čom je vlastne príprava? Ako prebieha? Ďakujem.
@miro100 ahoj, vzor som nenašla ani ja, ale písala som už jeden, a teraz budem písať ďalší. Okrem hlavičky s náležitosťami som rozpísala odo dňa súdu ako sa má malý ako si zvykol na nas a širšiu rodinu a priateľov, ako sa socializuje, opisala som zdravotný stav, lekárov kam som ho prihlasila, koničky, záujmy. A samozrejme som zhodnotila nás ako rodičov. a teraz budem písať znova od posledného listu po toto obdobie. neviem či som poradila ale tiež sa nechám rada poučiť ak sa nájde vzor.
Ahooojte, hranica 5 rokov je už za rohom a aktuálne sme na čísle 3 🙂
@very_sad waw ,tak už sa to blíži ❤️ čo povedali na úrade ,na ako dlho to vidia ?
@floriss146 ťažko povedať, leto, jeseň...
Baby pre pečiatku pravoplatnosti treba ísť obidvaja??? Či len jeden na súd???
@ivka3901 podla mna jeden staci.
My sme dokonca postou riesili.
@rebekarebekova bo zme volali dneska a tiež mužovi povedali, že stačí on len
@ivka3901 urcite jeden staci
Ahojte davnejsie som sa k vam pripada a obcas nakuknem co je tu noveho raz som aj Pisala ze zijeme v Uk a chceli by sme si adoptovat Babo zial na dialku to nejde takze sme sa s manzelom rozhodli prestahovat na Slovensko..
Pochadzam z Vychodneho slovenska ( trebisov )
Napadlo ma ze kedze bol / je
Covid tak celkovo cela priprava a cakacia doba moze byt dlhsia ako Obvykle ? Poziadavky nemame velmi narocne teda myslim si ze Nie romske babo
Do pol roka no neviem ci sme veli narocny alebo Nie ale myslim si aspon co som citala ze na romske deti sa necaka az tak dlho len to ze chceme malinke nakolko vlastne nemame Neviem co ma caka aspon priblizna cakacia dobia ja sa uz neviem dockat 🙈
@bejulik tak snad na romske dieta nebudu cakat 8 - 9 rokov
@pellka v Ba sa caka na romske babatko cca 2,5 roka, tak mozes sa odpichnut od toho. Na vychode nieje taky "dopyt" po romskych detoch ako na zapade (rozumej, v Ba to uz zacina byt dost bezna vec) takze preto u vas sa mozno bude cakat kratsie.
Zacnite cim skor aby vam bezala doba
@pellka začiatkom mesiaca sme sa informovali, sme na 22mieste na rómske dieťa, vidím to tak na dva roky cca.. možno viac, keďže máme dievčatko a tých je menej..
Inak ja som z tvojho príspevku pochopila, že nechcete rómske dieťa preto ti aj odpísala bejulik 8-9rokov.. si písala:
Poziadavky nemame velmi narocne teda myslim si ze Nie romske babo

@miriam439 no veď to že my s tou pani tiež nemáme dobré skúsenosti a vzťahy. Urobila dosť chýb už pri malom a mám na ňu dosť ťažké srdce. Papiere vrátila naspäť psychologické, pred nami volala psychologická, že máme záujem o bio súrodenca či to má napísať do správy pani na úrade povedala že nie že načo. Ale psychologická to tam napísala. Papiere sa vrátili naspäť, ale nemohli sme ísť ich na novo podpísať pretože sme mali covid bola som aj s malým v nemocnici a teraz nám nedvíha telefón psychologická asi ma dovolenku alebo neviem