icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

pellka
3. jún 2022

ahojte najde sa tu niekto kto robil pripravu v usmev ako dar v kosiciach alebo aj inde? Da sa dohodnut na case a dnoch su zhovievavy? ( sme precovne vytazeny ) a zial u nas to nepojde nakolko psycholog je tam
Max do 4 a aj to len raz do tyzdna kde ste robili pripravu vy je este nieco okrem usmev ako dar? V kosiciach alebo okolie? Kolko krat do tyzdna ste mali sedenia? Bolo mi povedane ze je to nanas a mozme mat aj 2x do tyzdna sedenie ak to chceme mat cim skor ukoncene

robino2903
3. jún 2022

Kolko ste cakali na adopciu ked ste boli uz prvi v poradi??

robino2903
4. jún 2022

@very_sad a už máte ?? my sme teraz prví ,tak som zvedaví kolko este budeme cakat ,dík za info

robino2903
4. jún 2022

@very_sad
@very_sad ahoj ked ste boli prví v poradí za kolko ste dostali dieta ?

robino2903
4. jún 2022

@joannita a ako dlho trvalo dokial Vám ponukli dieťa (myslím od toho prveho miesta)?

berginkan
4. jún 2022

@pellka myslim ze aj navrat je v ke. skus sa tam informovat. my sme mali raz do tyzdna myslim ale vzdy pred robotou alebo aj naobed. dohodli sme sa vzdy ale neviem ako je to v usmeve

joannita
4. jún 2022

@berginkan v usmeve vzdy po pracovnej dobe po 17, 1x do tyzdna. V usmeve su vsetky sedenia skupinove, takze neda sa prisposobit.....

berginkan
4. jún 2022

@joannita to skor patrilo @pellka

nikadomi
4. jún 2022

@robino2903 mesiac a pol po telefonát

joannita
4. jún 2022

@berginkan jasne, aj ja som ju chcela oznacit 🙂

joannita
4. jún 2022

@robino2903 pri prvom dietati tusim 2 mesiace a pri druhom neviem, to som ani nevedela ze sme prvi

robino2903
4. jún 2022

@nikadomi v ktorom roku a ktoý kraj ?

robino2903
5. jún 2022

@tarrra ahoj,manžel čo potreboval na personálne ?

tarrra
5. jún 2022

@robino2903 ahoj zobral rozsudok a rodný list,iné nic

nikadomi
5. jún 2022

@robino2903 BA, pred rokom

lucinka299
5. jún 2022

Ahojte, viete mi poradiť ako je to s trvalým pobytom dieťaťa? Keď je nám mala zverená neodkladnym opatrením a odovzdaná CDRkom automaticky už má našu adresu, alebo je potrebne to vybaviť na mestskom úrade?

joannita
5. jún 2022

@lucinka299 nema automaticky vasu adresu, ale to teraz ani nerieste ak nemusite, porieste to az ked bude uplne vasa a bude mat novy RL, nebudete musiet tym padom predkladat na urade sudne rozhodnutie s udajmi bio rodicov.
Ja tie udaje velmi nerada niekde "nechavam"

lucinka299
5. jún 2022

@joannita jaaj jasné ďakujem za radu

marcelarefat
6. jún 2022

@lucinka299 až po osvojení nahlás s novým rodným listom, až potom ti vyrubia aj dane za smeti za ňu 🤣

ivana2703
7. jún 2022

Ak je bio rodič zbavený všetkých rodičovských práv okrem platenia výživného na dieťa v pestúnskej starostlivosti čo nám z toho vyplýva? Môžeme napríklad zmeniť malej oficiálne meno a priezvisko?

joannita
7. jún 2022

@ivana2703 zbaveny vsetkych rod. Prav okrem platenia vyzivneho? To je nejake divne nie? Ze prava mu odobrali a povinnosti nechali?
Pochybujem ze sa da vobec menit v pestunskej meno a priezvisko....

pellka
7. jún 2022

Ahojte verim ze sa tu najde dobra dusa ktora mi pomoze budem velmi vdacna a mozno ktora ta ma podobne ako Ja ziadame o adopciu zatial Len davame vsetke potrebne veci dokopy byvame u rodicov cize nemame ziadnu najomni zmluvu ci Majetky c.5 co ste v takom pripade robili co ste zaslali ?? Da sa tam Napisat ze sme u rodicov a napisat Len cestne prehlasenie? Pani ktora mi dala tlacivo dnes Nieje v praci cize skusila som tu dakujem 🙂

andrea_82
7. jún 2022

@pellka my sme tiež bývali u rodičov, mali sme síce dom, ktorý sme prerábali, ale ten sme tam nedávali. dali sme len potvrdenia o príjme.

pellka
7. jún 2022

@andrea_82 Ani List vlastnictva teda netreba tym
Padom zasielat kedze nic nevlastnime ??

andrea_82
7. jún 2022

@pellka nie, my sme nedávali. Len do toho dotazníka sme napísali, že bývame u rodičov.

pellka
7. jún 2022

@andrea_82 To by…Bolo super nakolko my byvame v Byte sami… rodicia su v zahranici.. a mam tu Len trvaly Pobyt tak Niesom si ista ci aj list vlastnictva je potrebny alebo Nieje a ak je tak viem si ho najs aj sama niekde…?

pellka
7. jún 2022

@andrea_82 alebo dasa Vobec kontaktovat ludi kde to vsetko zasielam? A opytat sa rovno ich?

andrea_82
7. jún 2022

@pellka nemáš dôvod dávať list vlastníctva ľudí, ktorí ani nie sú napísaní v žiadosti. Ale ak to veľmi potrebuješ, dá sa stiahnuť na stránke https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/searc...
My sme žiadosť podávali rovno na krajskom úrade, ale skús volať aj na váš úrad práce, oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a kurately.

pellka
7. jún 2022

@andrea_82 Jasne ze sa mi z tym nechce zaoberat.. ak nemusim chcela by som
To cim skor poslat nakolko ale byvame v byte sami a niesme
Majitelia mam pocit ze riesim
Tieto papiere a nema to konca estw k tomu na urade nik nieje az zajtra aj to ci zastihem
Niekoho je otazne ..

janetinka27
7. jún 2022

@pellka ahoj, my sme papiere prvotne riesili na nasom okresnom urade prace na socialnom odbore v meste. tu nam dali tlaciva a aj vysvetlili co treba. dali mi kontakt na pani na urade v kraji. ta mi vsetko velmi ochotne a podrobne vysvetlila v telefone. dokonca som jej pred podanim ziadost vsetky papiere naskenovala a poslala e-mailom vopred. sice som nakoniec aj tak papiere hned hodila aj na postu, lebo som bola nedockava a nepockala som na jej odpoved, tak mi potom aj tak odpisala, ze prilohy su v poriadku. mohla som sa na nich obratit naozaj s kazdou otazkou.