Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@janetinka27 tak akurat dnes Tam Nieje a som zvedava ci bude zajtra budem volat hned od 8 rana.
@matkaasebko fiha, na toto si trufaju, 4 deti? Klobuk dole.
Osobne si myslim ze taketo surodenecke skupiny su v drvivej vacsine romske, ale ja by som si zavolala na upsvar a popytala sa tam, tam skor budu vediet...
@joannita tam sa popytaju...tak ja si osobne myslím že počas prípravy to tiež zmenia na menší počet..ale proste dostala som za úlohu zistiť tak zisťujem ...
@matkaasebko snad sa neinspirovali nejakym filmom ale su okotveni v realite.
Aj 2 su zaberak..
@ivana2703 mate dieta v PS?
Urcite nemozete menit meno..
Az budu rodicia zbaveni RP + dieta osvojitelne - potom mozete dat Navrh na osvojenie a nasledne po sude menit meno..
@rebekarebekova myslím že sú ukotvený v realite aj keď nie úplne..ale vidía zhruba ako to funguje u nás. Ale teda obaja sú už finančné aj materiálne zabezpečený,pracovné sú na Tom flexibilne...takže z tejto strany to majú všetko ok...takže čas by venovali hlavne deťom..
@matkaasebko my sme si osvojovali 2 naraz. Nebrala som to ako vacsiu zataz, skor som v tom videla vyhody. Nase deti boli naviazane jeden na druheho, tak zmenu lahsie zvladali. Mali jeden druheho ako vztahovu osobu, co vlastne trva doteraz. Co sa tyka zabezpecovania fyziologickych potrieb, tak tam je to tiez jedno. Ci varim, kupem atd. jedno alebo dve, nie je v tom rozdiel. Aj casovo sa da venovat obom naraz. Nasi su dokonca aj v rovnakej triede, takze sa spolu aj ucia. Financne to rozdiel ale je. Lebo veci treba kupovat obom. A ak pridu nejake zdravotne problemy, tak tam to uz citit je velmi.
@matkaasebko pises, ze vidia ako to funguje u nas?
Aj vy mate 4 deti?
Ale adodeti a biodeti nie je to iste.. ale uuuurcite je super ak mozu byt surodenci spolu.
Drzim palce.
@janetinka27 no ale mne uz 2 den nikto nedviha takze ja neviem.
Ahojte kocky tak uz ma to docela vytocilo od pondelka sa snazim dovolat pani ktora nas ma na starosti mame doma formular
Nakolko byvame u u rodicov sami v byte oni su v zahranici nemame ziadne majetky ci najomnu zmluvu neviem ci list vlastnictva a doklaz
O majetkovych pomeroch sice mi to raz povedala no zabite ma ja som bola v strese a teraz neviem co 😏 dnes tam zase Nieje a ja neviem koho okrem nej kontaktovat nik iny v trebisove poradit nevie tak ja uz neviem kde inde mam
Volat a ci vobec mozem kedze ma ma ona na starosti 🙄🙄
@robino2903 4 roky a 9 mesiacov skoro na deň presne🙂
@robino2903 áno máme drobčeka doma od jeho 10 dňa narodenia❤. V pondelok ubehla doba 6 týždňov, čo sa mohla bio ozvat a tento týždeň budeme mat jeho novy rodný list s jeho menom a aktuálne ideme riešiť predosvojitelsky sud🤗. Musim povedať že v našom prípade išlo všetko mega rychlo, oslovili nás na 3 den co bol na svete, išli sme ho pozrieť, ten pocit sa neda opísať, proste láska na prvý pohľad, ale že total🤭od toho momentu ako nam na úrade ukázali foto a videla som ho na život som nedokázala mysliet na nič ine a bola som tak neskutočne dojatá, šťastná a držalo ma to este pekne dlho, furt som iba revala od šťastia. Každý den sme ho chodili pozerať, ja kŕmiť a prebalovat. Do 3 dni bolo schválené neodkladko, v piatok pred záverečnou podane a v stredu doobeda volala sociálna, ze nam dali vykonateľnosť aj právoplatnosť, neuveriteľné🙂
@rebekarebekova nie deti mám 3 ..1 bio a 2 v NOS...takze viem veľmi dobre aké sú rozdiely...takže toto všetko má priamo odomna z praxe
Ahojte vie niekto ako sa to hýbe v po kraji?
Ahojte konecne mi volali.. z uradu co sa tyka listu vlastnictva bytu.. tak treba aby rodicia napisali cestne vyhlasenie ze suhlasia
S tym ze si osvojime dieta .. mal to niekto tiez takto?
@jesienka22 iba ste napisali ze majitelia su rodicia to je vsetko?
@jesienka22 tak dnes ked mi volal
Pani z uradu povedala ze rodicia nech napisu a podpisu sa vlastnymi slovami.. ze suhlasia tak ja neviem lebo oni su ako majitelia .. bytu ale su v zahranici pracuju kym to poslu kym to mamina napise na pocitaci ani nieje sanca to potrva vecnost.
@pellka na PC to nemusí byť napísané, stačí čestné prehlásenie že súhlasia a podpisy.Len a y zas nechceli že majú byť overené
@marcelarefat Ale normalne na cisty papier vlastnymi slovami…??
Tak som sa pytala pani ktora nas
Ma
Na starosti povedala ze overene Byt nemusia
@very_sad a odvtedy ako ste boli prvy v poradi ste asi kolko cakali?
@pellka myslím, že áno.

Ahojte,chcela by som sa len spýtať za známych...nemáte skúsenosti aka je čakacia doba na súrodenecké skupinu 3-4 deti do pestunstva s naslednym osvojenim? Majú ale podmienky - najstaršie dieťa Max 8 rokov a teda biele +- zdravé. Či aj pri takejto väčšej skupine je dlhšia čakacka alebo tam by to mohlo ísť rýchlejšie?a teda trenčiansky kraj. Dakujem