icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

very_sad
Autor odpoveď zmazal
ninquewen
11. jún 2022

@pellka ahoj, my tiez nemame vlastny byt, maleho sme si brali, ked sme byvali u svokrovcov a nikto nic od nas nechcel.

pellka
11. jún 2022

@ninquewen ahoj.. aco ste teda posielali.. list vlastnicva vobec a co majetky? Nam povedali ze nic len vyplatne pasky..

tulinka85
11. jún 2022

Naše šťastie na ktoré sme čakali 2,5 roka, 4 krásne mesiace to už ťahané spolu, bola to výzva, súrodenecká dvojica, začiatky neboli ľahké , život sa nám zrazu úplne zmenil, ale stálo to za to... Držím všetkým prsty, aby každý si našiel svoje šťastie. ♥️

tecko28
12. jún 2022

@tulinka85 ❤❤

tarrra
12. jún 2022

@tulinka85 😘tešíme sa s vami

tulipan43
13. jún 2022

@tulinka85 krásne detičky

sticker
very_sad
Autor odpoveď zmazal
poppychor
14. jún 2022

Ahojte neviete poradiť ako to je? Niekde som tu čítala že sa dá zavolať do úsmevu alebo do návratu že či nemajú detičky na adopciu ?

nikadomi
14. jún 2022

@poppychor návrat ani úsmev deti na adopciu nemajú. Adopciu sprostredkúva jedine krajský upsvar. Všetky tieto tri inštitúcie- Návrat, Úsmev aj Upsvar majú zoznam-zložky detí voľných detí na adopciu. Sú to deti, ktoré sa nepodarilo v zákonných lehotách do rodiny umiestniť, zväčša detičky staršie, súrodenecké skupiny, etnické, so zdrav. komplikáciami. Treba sa obrátiť na inštitúciu, kde ste si robili prípravu a dohodnúť/poradiť sa s nimi. Na základe vašich požiadaviek na dieťa vám vedia dať k nahliadnutiu spisy detičiek.

poppychor
14. jún 2022

@nikadomi ďakujem ☺️☺️

joannita
14. jún 2022

@poppychor mate spravenu pripravu? Alebo idete uplne od zaciatku?
Ak nemate pripravu, musite najskor podat ziadost o osvojenie na UPSVAR dolozit kopu potvrdeni a potom si spravit psychologicku pripravu. Toto vsetko trva cca pol roka.
A potom budete zapisani do zoznamu ziadatelov. A potom musite roky cakat, kym sa dostanete na radu.
Z akeho ste kraja?

rebekarebekova
14. jún 2022

Adopcia - vztah zalozeny na slube.
Nemate, prosim, niekto na predaj?
Dakujem.

tecko28
15. jún 2022

@rebekarebekova myslim ze mam , v cestine, pozriem ti ju?

laura1994
15. jún 2022

Ahojte. Je tu niekto z po kraja?

ja1986
15. jún 2022

@laura1994 Ahoj. Ja 😉 ale o mne vieš 😉

poppychor
15. jún 2022

@joannita všetko máme za sebou sme z BA kraja zo Senca.

poppychor
15. jún 2022

@joannita máme požiadavku na dieťatko do dvoch rokov alebo dvojičky. Poloromske.

joannita
15. jún 2022

@poppychor no tak potom fajn, kedy ste boli zapisani?
Na vase poziadavky sa v Ba kraji caka teraz cca 3 roky.
V usmeve a navrate su zlozky deti, o ktore nema nikto zaujem, cize chore deticky, alebo starsie, romske a tak. Ale mozete skusit stastie....

laura1994
15. jún 2022

@ja1986 áno o vás viem :♥️ Ja som len chcela vedieť či nemá niekto aktuálne info ako dlho sa čaká?

kikuska_wedge
15. jún 2022

@poppychor my sme tiez okres Senec, Ba kraj. Mame osvojenie aj pestunsku s moznostou osvojenia, poziadavky bez rozdielu etnika do 6 mes. a v auguste to budu 3 roky, co sme boli zapisani a zatial nic.

poppychor
15. jún 2022

@kikuska_wedge no to ste ma moc nepotešili ... Mne povedali cca dva roky tak neviem no.... Ale ja vás tuším poznám sme tuším z rovnakej dediny 😁😁😁

rebekarebekova
15. jún 2022

@kikuska_wedge dost dlho uz cakate.. aj vzhladom na moznost toho pestunstustva.
Nemoze byt problem v tom veku?
Nechcete pridat este par mesiacov?
Poradie mate ake?
Drzim palce v kazdom pripade.

ckatka
15. jún 2022

@kikuska_wedge ved choďte pýtať do Úsmevu spisy. Keď máte aj pestunstvo. To mate rovnako ako my. Akurát my sme dali do dvoch rokov.a dostali sme 6 mesačne.

poppychor
16. jún 2022

@ckatka ahoj ako dlho ste čakali? Ste z BA kraja?

joannita
16. jún 2022

@rebekarebekova vekom to nebude, my sme mali este prisnejsie poziadavky (poloetnicke do 6m) a cakali sme teraz 2,5roka v Ba. Zapisani sme len o 2 mesiace skor ako oni.

rebekarebekova
16. jún 2022

@joannita a cim myslis?
Ako sa mate a ako zvladate?

ckatka
16. jún 2022

@poppychor my sme nečakali. Áno BA kraj. Šli sme po skončení prípravy do Úsmevu a vyžiadali spisy deti podľa našich kritérií. A v nich sme našli. Je to presne 5 rokov dozadu.

poppychor
16. jún 2022

@ckatka a ako to prebieha a aj ste platili tej organizácií?

ckatka
17. jún 2022

@poppychor nie. Nič. My sme.robili v Úsmev ako dar aj prípravu. Oni sústreďujú spisy deti aj medzikrajovo. Treba tam zavolať a popýtať sa. Sedia v Petržalke. Ako pestuni mate právo nahliadnuť do spisov a vyberať a nečakat. A social a vám vie aj povedať, či je tam potenciál osvojenia alebo nie.