Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte neviete poradiť ako to je? Niekde som tu čítala že sa dá zavolať do úsmevu alebo do návratu že či nemajú detičky na adopciu ?
@poppychor návrat ani úsmev deti na adopciu nemajú. Adopciu sprostredkúva jedine krajský upsvar. Všetky tieto tri inštitúcie- Návrat, Úsmev aj Upsvar majú zoznam-zložky detí voľných detí na adopciu. Sú to deti, ktoré sa nepodarilo v zákonných lehotách do rodiny umiestniť, zväčša detičky staršie, súrodenecké skupiny, etnické, so zdrav. komplikáciami. Treba sa obrátiť na inštitúciu, kde ste si robili prípravu a dohodnúť/poradiť sa s nimi. Na základe vašich požiadaviek na dieťa vám vedia dať k nahliadnutiu spisy detičiek.
@poppychor mate spravenu pripravu? Alebo idete uplne od zaciatku?
Ak nemate pripravu, musite najskor podat ziadost o osvojenie na UPSVAR dolozit kopu potvrdeni a potom si spravit psychologicku pripravu. Toto vsetko trva cca pol roka.
A potom budete zapisani do zoznamu ziadatelov. A potom musite roky cakat, kym sa dostanete na radu.
Z akeho ste kraja?
Adopcia - vztah zalozeny na slube.
Nemate, prosim, niekto na predaj?
Dakujem.
@rebekarebekova myslim ze mam , v cestine, pozriem ti ju?
Ahojte. Je tu niekto z po kraja?
@poppychor my sme tiez okres Senec, Ba kraj. Mame osvojenie aj pestunsku s moznostou osvojenia, poziadavky bez rozdielu etnika do 6 mes. a v auguste to budu 3 roky, co sme boli zapisani a zatial nic.
@kikuska_wedge no to ste ma moc nepotešili ... Mne povedali cca dva roky tak neviem no.... Ale ja vás tuším poznám sme tuším z rovnakej dediny 😁😁😁
@kikuska_wedge dost dlho uz cakate.. aj vzhladom na moznost toho pestunstustva.
Nemoze byt problem v tom veku?
Nechcete pridat este par mesiacov?
Poradie mate ake?
Drzim palce v kazdom pripade.
@kikuska_wedge ved choďte pýtať do Úsmevu spisy. Keď máte aj pestunstvo. To mate rovnako ako my. Akurát my sme dali do dvoch rokov.a dostali sme 6 mesačne.
@rebekarebekova vekom to nebude, my sme mali este prisnejsie poziadavky (poloetnicke do 6m) a cakali sme teraz 2,5roka v Ba. Zapisani sme len o 2 mesiace skor ako oni.
@joannita a cim myslis?
Ako sa mate a ako zvladate?
@poppychor nie. Nič. My sme.robili v Úsmev ako dar aj prípravu. Oni sústreďujú spisy deti aj medzikrajovo. Treba tam zavolať a popýtať sa. Sedia v Petržalke. Ako pestuni mate právo nahliadnuť do spisov a vyberať a nečakat. A social a vám vie aj povedať, či je tam potenciál osvojenia alebo nie.