icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

sabina1996
4. aug 2022

@pellka pokial viem tak na osvojenie si dieťa berieš až keď uplynie doba kedy matka sa môže ešte ozvať…. Samotny úpsvar nám to povedal…

pellka
4. aug 2022

@sabina1996 dakujem 🙂 krasne

patuska00
4. aug 2022

@berginkan aha v Ba ale Po tiež

martinka270888
4. aug 2022

Ahojteeee 😊 je tu prosím niekto z BB kraja ??? 😊🙏

laura1994
4. aug 2022

My sme v PO na poloromske do 3 rokov čakali 4 roky a aj tak sme sa nedočkali 🤣

bosorkabb
4. aug 2022

@sabina1996 nie je to pravidlo. Záleží od úradu, súdov, situácie dieťaťa, pôrodu či ide o hosťovsky pobyt alebo nie a podobne. Je mnoho faktorov ktoré to ovplyvňujú.

sabina1996
4. aug 2022

@bosorkabb tak asi v KE kraji je to takto nastavené…

joannita
4. aug 2022

@sabina1996 to nieje celkom tak. Dieta ti moze byt zverene aj ked ta doba pre bio matku este neuplynula. Vtedy samozrejme riskujes ze sa ozve a avezmu ti ho a taktiez tym padom bio matke idu tvoje udaje, meno, adresa

bosorkabb
4. aug 2022

@sabina1996 každý kraj má ine špecifiká.

jennifer130
4. aug 2022

@laura1994 dobry vecer.mozem sa spytat preco ste sa nedockali?

laura1994
5. aug 2022

@jennifer130 lebo sme na koniec zmenili požiadavky na rómske

ma12345
6. aug 2022

Ahojte baby, ako to vyzerá s dĺžkou čakačky v NR aktuálne?

ereska
7. aug 2022

@sabina1996 my sme si brali 14 dnove a osvojenie asi je rozdiel este ci je utajeny porod alebo nie neviem isto ci nieje len pri utajenom tych 6 tyzdnov ze si moze matka rozmysliet no kamaratke sa stalo ze mali doma par tyzdnov a museli vratit matka si to rozmyslela je to hrozne no neviem uz ci to bol utajeny porod

patuska00
7. aug 2022

@ereska teraz ste si ho zobrali , už máte ho doma?

joannita
7. aug 2022

@ereska ano, pisali to tu davnejsie aj dalsie 2 baby, ze mali uz deti doma, jedna uz dokonca 2 mesiace, a matka si to rozmyslela v lehote, tak deti museli vratit.
Ja osobne som sa tohto pri oboch mojich detoch velmi bala a aj preto sme si brali deti domov az potom, co matka bola pravoplatne pozbavena.
V CDR a kolizna to nechapali, preco cakame, ze ved to sa malokedy stava a v adopcii to treba proste risknut, ale ja si to neviem pedstavit ze mi zobrali dieta. Bolesti zo straty dietata (detí) som si zazila az az.

ereska
7. aug 2022

@patuska00 no my uz mame vsetko za sebou aj posledne sudy v oktobri uz budu 2 roky 🙂

patuska00
7. aug 2022

@ereska aha?tak vám držím palce.myslela so si že teraz ste si ho zobrali domov

ereska
7. aug 2022

@patuska00 uz je to nas velky chlop 😘

patuska00
7. aug 2022

@ereska hej tak nech sa darí malému všetko dobre

ereska
8. aug 2022

@patuska00 dakujeme a nech ste tiez coskoro stastny rodicia

hariet
8. aug 2022

@ereska inak ta lehota na “rozmyslenie” je 8 tyzdnov. To len pre info sem pisem, lebo aj uradnicky bezne vravia mylne o 6 tyzdnoch.

modryyyy
8. aug 2022

@ma12345
Čakali sme vyše 4 roky v NR kraji

tecko28
8. aug 2022

@ma12345 podla poziadaviek, my 11 mesiacov

joannita
8. aug 2022

@hariet ono je to v podstate aj tak jedno. Kym nieje bio pozbavena rod. Prav, dostala by dieta s najvacsou pravdepodobnostou aj tak spat ci je to 8 tyzdnov alebo dlhsie..... 😐 Pokial by nebola samozrejme uplna asocialka....

hariet
8. aug 2022

@joannita to som nastastie vtedy nevedela (sladka nevedomost). U nas sud o pozbaveni prav prebehol az ked mal maly 7 mesiacov🙈. Nam schvalili neodkladko len po tej lehote 8 tyzdnov s to sme boli nestastni, ze musel ist do profi.. Aj ked sme ho chceli domov aj s tym rizikom … Nastastie je to uz za nami.

janakjk
8. aug 2022

@ma12345 na biele bábätko bolo cca 4 roky, ale ak ste ešte len na začiatku, tak rataj aj 5-6 rokov, keďže je žiadateľov stále viac a viac...

kikuska_wedge
8. aug 2022

Ahojte. Dnes sme mali telefonat. Zajtra ideme pozriet spis a dohodnut interakcie. Nemate niekto aktualny vzor navrhu na sud zverenia do pestu vratane neodkladneho? Ak ano poslala by som vam cez ss emailovu adresu. Plus mam otazku v pripade, ze matka nechala dieta v porodnici a odvtedy nejavy zaujem, aka je doba musi uplynut, aby mohol upsvar dat navrh na zbavenie rodivskych prav. Prip. by mi pomohla aj info v akom zakone to najdem, aby som si to mohla nastudovat.

jennifer130
8. aug 2022

@tecko28 Dobry den mozem sa spytat na ake dietko ste cakali.dakujem

magimary
8. aug 2022

@kikuska_wedge 6 mesiacov nezáujmu je dôvodom na zbavenie rodičovských práv.
A blahoželám 👏👏👏👍

bosorkabb
8. aug 2022

@kikuska_wedge jeeej gratulujem.
Oficiálna doba je 6 mesiacov patríme pod rovnaký súd a jemu to stačilo. Vzor môžeš použiť ten ktorý si použila predtým. Súdu to nevadí aspoň teda nášmu.