Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@katka_1102 nie, vobec to nebola laska na prvy pohlad a uz vobec nie podla spisu na urade. Na fotke vyzeral uplne inak ako v skutocnosti. Ale isli sme sa pozriet a muz zahlasil, ze ved ho tam nenechame. Ja som sa bala spravit ten prvy velky krok. Ale mna to neprekvapilo, ja som lasku na prvy pohlad nezazila ani pri vlastnom porode biologickeho syna. 🙂 Vsetko to prislo postupne.
@katka_1102 ja len ak sa necítite, nebojte sa aj odmietnuť, je to "blbý" pocit, ale.. náš prvý syn bol tretie dieťa, ktoré nám ponúkli a druhý až piate.
@ja1986 Ďakujem. A tie prve ste boli aspoň pozrieť alebo nie? Aký dôvod odmietnutia ste potom uviedli? Ak sa to smiem opýtať.
@katka_1102 pri prvom synovi, sme videli spis, ale obe deti mali zdravotné problémy, to bol dôvod a pri druhom, my sme chceli dievčatko, takže prvé tri telefonáty s chlapcami sme odmietli hneď a nakoniec sme mali dievčatko, boli sme ho aj pozrieť, ale tam bol alkohol u matky, takže sme odmietli.
@katka_1102 ja som sa zalubila na prvy pohlad do vsetkych troch mojich deti. Aj ked paradoxne pri druhej adopcii babatka, boli tie pocity menej intenzivnejsie. Asi preto, ze uz to nebolo prve dieta a potom fakt, ze bola babatko a chybala mi tam ta interakcia, aku som zazila zo starsimi.
@kikuska_wedge Ďakujem za odpoveď. Pôjdeme ho pozrieť, je zdravý, zlatý, šikovný....len sme necítili zatiaľ takto z foto a videa žiadnu chémiu a neviem,ci sú tieto pocity OK....
@katka_1102 Ja som od prvej minuty ako mi zavolala pani z upsvar vedela, ze to dieta bude naše. A keď nám ukázali spis, iba sa mi motýle v bruchu viac rozlietali. a nakoniec nám ukázali fotku 🙂 O dva dni sme išlu na prvú interakciu a to už bola láska na prvý pohlaď 🥰 Predtým nám ponúkli dve deti, a na obe sme povedali nie po prvých info, neboli sme pozrieť ani spis.
@krkavcia_mater Tak nejako si to predstavujem 🙂 Ze by to malo byť 🙂 Ďakujem za skúsenosť 🙂
@katka_1102 drzim palce, nech sa laska vydari
@katka_1102 ahoj. Ako dlho ste čakali, kým vám zavolali?
@katka_1102 z akého kraja si?.
@janka2769. 5 mesiacov
@butterfly333 TT kraj. My sme si spolu písali.
@katka_1102 celkovo od zapísania do poradovníka?
@janka2769 áno,od zapisania.
@katka_1102 tak to je super, rýchlo. My čakáme už na prvých miestach od septembra.
@janka2769 Všetko závisí od požiadaviek. Neviem aké máte vy.Dockate sa 🙂
@katka_1102 majoritne, bez určeného pohlavia, 0-3 roky, môžu byť súrodenci, a menšie zdravotné problémy (alergie, okuliare,... )
A vy?
@janka2769 Vyššie som spomínala.
0az2 roky,zdravé.... 🙂 V podstate nič viac nemáme určené 🙂
@katka_1102 My sme pri prvom 2 odmietli pri prvotnom telefonáte. Ani spis sme neboli pozrieť. Z prvotných info sme tam msli výkričníky. Keď nám volali s našim synčekom, tak niežeby on nemal výkričník žiadny ale hneď sme šli do toho. Ešte som ho ani nevidela a už som vedela, že je to on.
Pri druhom to bolo úplne inak. Po prvom telefonáte sme šli pozrieť aj spis sj dcérku. Vôbec tam nebolo to uistenie ako pri synovi. Mala som úplnú hmlu. Manžel bol v tomto prípade odvážnejší a dospeli sme k rozhodnutiu si ju vziať. A odkedy je doma, je to neustále rastúca láska. Nevieme si to bez malej ani predstaviť. Je ako za odmenu.
@evkasus Ďakujem za skúsenosť. Mame termín 1.interakcie, tak uvidíme, aké budeme mat pocity ďalej. 🙂
@katka_1102 ani pri jednom dieťati to nebola láska na prvý pohľad. Išla som do toho skôr racionálne, vedela som že pri žiadnom dieťati to nebude láska hneď.
Prišlo to až keď sme mali deti doma a teraz si ani neviem predstavit že by sme ich odmietli...
@katka_1102 aha už som zabudla a na ako mieste ste.
@katka_1102 ahoj, nam volali s prvym dietatkom 3 mesiace od zapisania, bolo to presne takto na valentina, mali sme s manzelom vyrocie, co bolo ako krasny dar k vyrociu. ale dietatko bolo vyrazne starsie, tak sme odmietli, aj ked som vahala ci sme urobili dobre.ale o par dni som na nete citala pribeh inej rodiny a nahodou presne prijali toto dietatko, tak ma to velmi upokojilo.
Navyse som myslela ze nam onedlho opat zavolaju, kedze na priprave nam hovorili, ze mame ratat rok cakania.
No zavolali znova az o dalsieho 2 a stvrt roka, mali pre nas dvojicky a mali sme si ist o par dni pozriet ich spisy na urad.no v den,ked spisy prisli na irad,bo boli z ineho kraja, mi volali vysledky z vysetrenia a teda neboli dobre,tak sme to cele museli zrusit a pozastavili sme si poradovnik.
Po vylieceni sme si poradovnik zasa aktivovali a za par dni nam volali s nasim babom, ktore sa pred par dnami narodilo. Na druhy den sme isli pozriet rano spis, kde boli aj fotky so spiacim babatkom a na obed sme isli babo pozriet na novorodenecke. Dali nam do ruk to najkrajsie vonave klbocko a hned bolo nase ❤
@janetinka27 To je krásne 🙂 Ďakujem za skúsenosť 🙂
Dievcata, viete mi niekto povedat vase skusenosti, ked ste mali dietatko na dlhodobom hostovskom pobyte, ake prispevky vam daval CDR na starostlivost o dieta? Preplacal vam mliecko, plienky, oblecenie a pod?
@ivka_makovica nie iba stravnu jednotku
@ivka_makovica nam len stravnu jednotku okolo 3€ denne to bolo. Ale 9 rokov dozadu. Mali sme ho na hosťovskom cca 7mesiacov

@katka_1102 pri oboch deťoch to nebola láska na prvý pohľad 😉 ale nejako sme cítili, že áno toto je ono 😉 spĺňali naše požiadavky.