Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@silvinka40 vôbec žiadny, krásne si zvykli u nás, to už po prvom hosťovskom pobyte nechceli od nás ísť naspäť, strašne dorábali...a škôlku milujú, radi tam chodia
Ahojte babenky.Idem si k Vam po radu.Po akej dobe Vam prisiel papier UPSVaR že vas kontaktuju že maju dieťatko viem je to rozne.Len nam sa stala taka vec že už 2x nam bol zaslany papier prve miminko nie podla našich požiadaviek tak sme nereagovali to druhe že super hned sme volali a v telefone sa ozvalo že už za tym miminkom šli iny ado rodicia.Kolky musime byt v poradi aby take papiere posielali na kontakt s dietatom k tomu sme sa nedostali nik nam to nechce povedat.Budem vďačna za každu odpoved.Čakame nie malu dobu
Ahojte kočky, prosím o radu či mám nárok na jednorazový príspevok 500€ na detičky, ktoré máme v predosvojiteľskej starostlivosti? Náš UPSVaR mi zasa hovorí, že nemám nárok, ale podobný prípad sme už mali pri príspevku na dieťa a potom mi ho aj spätne vyplatili.
Ďakujem.
no ktovie, mozno sa niekto v bratislave docka ?
http://www.cas.sk/diskusia/477713/malicka-majka...
Takze 128 v poradi ..... Žilinsky kraj, zapisani v oktobri 2016
ahojte chystame sa s manzelom buduci tyzden podat ziadost, sme z Bratislavskeho kraja, chceli by sme od 0-4 rokov, pripravu chceme v Usmev, uvidime co a ako, ale vsetko co od vas citam sa dalo zvladnut, velmi motivujuce pribehy, mate moj velky obdiv vsetci, drzim nam palce 🙂 krasny vecer
@tarrra Tak to je výborně ze si sa im hneď u vás lubilo som si myslela že ako nám hovorila že to dlho trvá než si zvyknú a zaradia sa do spoločnosti dúfam že naše dieťatko( keď ho budeme mať) si u nás dobre zvykne
@zibi len keď čítam tú diskusiu je mi blivno
Ahojte, mate niekto nejake nove info, ako sa hybe poradovnik v trnavskom kraji?
Dakujem
@kikuska_wedge no hej ...ludia si myslia, ze "zobrat" si dieta je take jednoduche...normalne nechapem, ako mozu volat ludia, ze si chcu malu zobrat? ved to nie je predsa kralikaren...a ona sa dostane podla mna cim skor do profi rodiny a potom si ju nejaka uzasna rodinka adoptuje ... verim tomu
a tie diskusie ? no ludia si tam urcite nieco kompenzuju ...casto krat to hranici az niekedy s dusevnou chorobou ..raz mal k tomu napisany clanok jeden psycholog, ze kto komentuje clanky v novinach. a bolo to velmi poucne citanie niekedy su tie komentare ako krcma, bez krcmara ..a niekedy mi to tak pripada aj tu , ale to sme uz zasa niekde inde 😉
ja len tolko, ze nechapem preco bol ten pripad medializovany, ved vacsina nasich deti bola odvrhnuta, odobrata, ponechana v porodniciach 😝
po dalsie, dobre vedia, ze malicka bude ponuknuta v ramci kraja prvemu zaujemcovi v poradovniku,,,,a urcite jej bude lepsie,,,
aj nasa bola odvrhnuty nechcencek ponechany v porodnici + dalsie tri v priebehu dvoch dni, ale clovek ked neuvidi, neuveri ☹
este si aj tento kon meni smajlikov, ako sa mu zachce,,,,
@mana85 Mne to tiež tak pride že kto skôr za ozve ten berie.Toto som povedala aj na UPSVaR že to neni že pridem do obchodaku a čo sa my pači beriem že ja tak nikdy sa nedopracujem k miminku keď maju taky postup tak povedal že oni maju postup že oni nevolaju ale rozosielaju listy 😠 čo my pride za uši pritiahnute.Nedalo my to zavolala som aj veducej useku tak ta my povedala že to tak nemam brať že mam čakať
@maartinkaa presne nad tým som aj ja rozmýšla prečo to zverejnili
@lubka1709 taky postup sa mi tiez zda nefer - ked si predstavim len situaciu (aj ked je to skor vynimka), ze postarka chodi az okolo 15tej hodiny (u nasich, tak chodi), potom su tito ludia vzdy v nevyhode, aj keby doma sedeli... tu listovu info ma niekto skor a teda aj moznost reakcie. Naozaj ako na trhu - kto skor pride, "lepsie" vyberie a ostatni sa musia uspokojit na koniec.
Ahojte dievcata🙂 Je tu niekto, kto ma skusenosti s adopciou maleho dietata v Bratislavskom kraji? My sme s manzelom podali ziadost v septembri, absolvovali navstevu socialnej pracovnicky a cakame na zaciatok pripravy. Chceli by sme babatko. 🙂
Ahoj baby čakatelia NR nemáme nové čísla v poradí my 13

https://www.dobryanjel.sk/skutocne-pribehy/adop...