Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge určit sa budeš páčiť deti nás vnímajú srdiečkom a pre nich j tá jeho mama najkrajšia na svete,, tak ist aj tato 🙂 tak ako je pre nás rodičov dieťatko to naše najkrajšie 🙂
Ahojte dievcata. Prezradte niektora ak mate skusenosti s obnovou pripravy na osvojenie. Po kolkych rokoch musi byt priprava obnovena. Trva obnova rovnako dlho ako prva priprava? Kedy a ci vobec kontaktuje socialka mojho zamestnavatela?
Dakujem vam. F.
@femibion už neplatí na druhe dieta príprava len jedno a potom dalšia musí byt boli sme na aktualizácii tak je zmena, keby sme druhe chceli tak nová príprava musí byt...po 2 rokoch by mala byt aktualizácia ked čakáte v pradovníku.... zamestanvate sa nekontaktuje ...
@maninka1974 dakujem. Moc som tvoju odpoved nepochopila 🙂
Tusim po2rokoch si musime pripravu aktualizovat. Rozmyslam len ci ta aktualizacia bude trvat rovnako dlho ako prva priprava. Kontaktoval upsvar aj tvojho zamestnavatela?
Ahojte. Viete niektora za aku dobu je dieta pravne volne, ked ho matka hned po narodeni dala na adopciu?
@jenoveva dakujem,.az teraz to citam. Ano preveroala som si to na urade a povedali ze nas sami vyzvu. Teraz v decembri su to 2 roky a momentalne sme este.len na 79. Mieste zo vsetkych cakatelov v ba :( takze este tak minimalne rok az rok a pol :( Ked sme robili pripravu tak hovorili vsetci ze v ba sa caka na pol rocne biele dieta tak.max rok a pol az 2 roky, tak som sa asi dopredu prislis tesila...
@joannita bola som v Návrate a potom na úrade v Senci zaniest nejaké papiere a ta pani niekam volala, podla mna do BA a povedala mi tuto info. A dodala, ze pre nás je to nepodstatné lebo budeme brať dieťa mimo poradia. Aj keď tomu vôbec nerozumiem ako to myslela. Viac som nestihla zistit, mala telefonát a odišla.
@bosorkabb @joannita tiež čakáme v rámci BA kraja. Naozaj je veľa detí umiestnených v profi rodinách a čaká sa na súd, aby vyslovili osvojiteľnosť. Dá sa na justice.gov pozrieť koľko pojdednávaní bude v najbližšom období v tejto veci. Treba však pozerať všetky súdy. Mne sa zdá, že najviac je toho tuším na okresnom v Malackách. Asi preto, že pod ten patrí DD Studienka. V tomto roku sa už pojednávať nebude, takže si myslím, že najskôr sa nám ozvú koncom januára, resp. začiatkom februára.
@kikuska_wedge hej sudy uz maju dovolenku. Vsetko až v januári. Ono veľa závisí od požiadaviek ake maju žiadatelia, podľa toho niekto ma skôr iny neskôr, ale raz každý to svoje dieťatko dostane.
@bosorkabb áno závisí. My sme boli od zaradenia hneď druhý v poradí. Napriek tomu už to bude 9 mes. čo čakáme. Od leta sme na prvom mieste. Ale verím, že do roka od zaradenia, už budeme rodina. Ale štve ma to. Lebo detičky v profi rodinách, už mohli byť dávno so svojimi novými rodinami. A celé to stojí, lebo súdnictvo je pomalé. Ten čas, ktorý by sme mohli byť spolu, nám už nikto nevráti.

@beka22 ďakujem,no nám aj v ten den nadobudol rosudok pravoplatnost takže koncom decembra začiatkom januára môžme podať. 🙂