icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

iivviikk
15. dec 2016

@beka22 ďakujem,no nám aj v ten den nadobudol rosudok pravoplatnost takže koncom decembra začiatkom januára môžme podať. 🙂

mata71
15. dec 2016

@kikuska_wedge určit sa budeš páčiť deti nás vnímajú srdiečkom a pre nich j tá jeho mama najkrajšia na svete,, tak ist aj tato 🙂 tak ako je pre nás rodičov dieťatko to naše najkrajšie 🙂

femibion
15. dec 2016

Ahojte dievcata. Prezradte niektora ak mate skusenosti s obnovou pripravy na osvojenie. Po kolkych rokoch musi byt priprava obnovena. Trva obnova rovnako dlho ako prva priprava? Kedy a ci vobec kontaktuje socialka mojho zamestnavatela?
Dakujem vam. F.

maninka1974
15. dec 2016

@femibion už neplatí na druhe dieta príprava len jedno a potom dalšia musí byt boli sme na aktualizácii tak je zmena, keby sme druhe chceli tak nová príprava musí byt...po 2 rokoch by mala byt aktualizácia ked čakáte v pradovníku.... zamestanvate sa nekontaktuje ...

femibion
15. dec 2016

@maninka1974 dakujem. Moc som tvoju odpoved nepochopila 🙂
Tusim po2rokoch si musime pripravu aktualizovat. Rozmyslam len ci ta aktualizacia bude trvat rovnako dlho ako prva priprava. Kontaktoval upsvar aj tvojho zamestnavatela?

beka22
15. dec 2016

@femibion aktualizácia po dvoch rokoch vyzve sociálka a nám trvala 2 sedenia po 1,5 hodine. Zamestnávateľa nik nekontaktuje

mary17
15. dec 2016

Ahojte. Viete niektora za aku dobu je dieta pravne volne, ked ho matka hned po narodeni dala na adopciu?

femibion
15. dec 2016

@beka22 dakujem. Na zamestnavatela sa pytam preto lebo mi jedna znama hovorila ze pracovnicka upsvaru kontaktovala zamestnavatela a overovala si u neho prijem a nejake dalsie info ohladom povahy a zaclenenia sa v prac.kolektive atd.
Zda sa mi to divne a nepravdepodobne.

beka22
15. dec 2016

@femibion aj my sme museli doniesť výšku príjmu ale to si pýtal manžel sám v robote. Ale toto treba až keď budete mať bábätko na predosvojiteľský súd.

femibion
15. dec 2016

@beka22 dakujem. Aaach ja mam pocit ze je to od pripadu k pripadu ine. Pravdepodobne vela veci zalezi od konkretnej pracovnicky upsvaru.

beka22
15. dec 2016

@femibion aj ja si to myslím

mana85
16. dec 2016

@iivviikk My máme rovnaké dátumy pár dni hore, dole a tento týždeň sme posielali návrh na súd 🙂 a tuším aj súd máme ten istý však 😉

iivviikk
16. dec 2016

@mana85 ahoj no mame skoro rovnaky datum ale mi tetaz podavame u nas v PO tak uvidime či nás posunu do Novych Zamkov alebo bude tu. 🙂

joannita
17. dec 2016

@jenoveva dakujem,.az teraz to citam. Ano preveroala som si to na urade a povedali ze nas sami vyzvu. Teraz v decembri su to 2 roky a momentalne sme este.len na 79. Mieste zo vsetkych cakatelov v ba :( takze este tak minimalne rok az rok a pol :( Ked sme robili pripravu tak hovorili vsetci ze v ba sa caka na pol rocne biele dieta tak.max rok a pol az 2 roky, tak som sa asi dopredu prislis tesila...

luna379
17. dec 2016

@joannita no ak si na 79 mieste tak si počkáte tak asi ešte dobré 3-4 roky...

joannita
17. dec 2016

@luna379 to urcite nie 🙂))
79. Miesto zo VSETKYCH cakatelov,.t.z, aj tych co maju uplne ine (benevolentnejsie) podmienky ako my.
Keby sme cakali este 3-4 roky, tak by cakacky v BA boli 5-6rokov, co je hlupost, kedze momentalne je to.pocujem z okolia tie cca 3 - 3,5 roky.

joannita
17. dec 2016

@luna379
Benevolentnejsie poziadavky som chcela napisat.

joannita
17. dec 2016

@luna379 ......este som zabudla doplnit, teraz vybavuju cakatelov zapisanych vo februari 2014. My sme zapisani v decembri 2014. Takze cca tak to vychadza ako som pisala.

anettta
18. dec 2016

@joannita to sa mi zda strasne dlha doba :( ako sa to da vydrzat? Dufam ze my budeme cakat kratsie. Bo budem uz na dochodku kym nam zavolaju 🙂 a inak my mame bez rozdielu etnika a nam povedali rok.

joannita
18. dec 2016

@anettta bez rozdielu etnika budete cakat kratucko. My chceme biele dieta...

bosorkabb
18. dec 2016

@joannita mas pravdu, vybavujú február 2014, uz pol roka vraj. Že nie su právne volne deti. Tak mi povedali v piatok.
Dúfam že sa to trochu pohne.

joannita
18. dec 2016

@bosorkabb v auguste 2016 vybavovali november 2013, takze nie pol roka 🙂
T.z. ked pocitam spravne, za 5 mesacov vybavili ludi zo styroch mesiacov.

bosorkabb
18. dec 2016

@joannita tak nechapem prečo mi to pani na úrade tak povedala.
Aj keď my máme bez rozdielu etnika a tam su iné čakacie doby.
Hlavne nech sa každý dočká čím skôr.

joannita
18. dec 2016

@bosorkabb hej divne, a kym si volala? Ja som tiez v piatok pisala mail a odpovedali mi. V tom auguste som volala a povedali mi to telefonicky - o tom ze vybavuju november 2013.
Zavolam tam este raz v pondelok.

bosorkabb
18. dec 2016

@joannita bola som v Návrate a potom na úrade v Senci zaniest nejaké papiere a ta pani niekam volala, podla mna do BA a povedala mi tuto info. A dodala, ze pre nás je to nepodstatné lebo budeme brať dieťa mimo poradia. Aj keď tomu vôbec nerozumiem ako to myslela. Viac som nestihla zistit, mala telefonát a odišla.

joannita
18. dec 2016

@bosorkabb hm, zaujimave 🙂
Ja som komunikovala s uradnickami na Vazovovej v Ba, tam je myslim ustredie, tak verim ze tam maju lepsie info 🙂 dufam, lebo to cakanie je tazkeeee 🙂

bosorkabb
18. dec 2016

@joannita v BA je to tusim uz pod hradom. Tak uvidime kedy nam budu volat, dufam že čoskoro sa dočkáme.

kikuska_wedge
18. dec 2016

@bosorkabb @joannita tiež čakáme v rámci BA kraja. Naozaj je veľa detí umiestnených v profi rodinách a čaká sa na súd, aby vyslovili osvojiteľnosť. Dá sa na justice.gov pozrieť koľko pojdednávaní bude v najbližšom období v tejto veci. Treba však pozerať všetky súdy. Mne sa zdá, že najviac je toho tuším na okresnom v Malackách. Asi preto, že pod ten patrí DD Studienka. V tomto roku sa už pojednávať nebude, takže si myslím, že najskôr sa nám ozvú koncom januára, resp. začiatkom februára.

bosorkabb
18. dec 2016

@kikuska_wedge hej sudy uz maju dovolenku. Vsetko až v januári. Ono veľa závisí od požiadaviek ake maju žiadatelia, podľa toho niekto ma skôr iny neskôr, ale raz každý to svoje dieťatko dostane.

kikuska_wedge
18. dec 2016

@bosorkabb áno závisí. My sme boli od zaradenia hneď druhý v poradí. Napriek tomu už to bude 9 mes. čo čakáme. Od leta sme na prvom mieste. Ale verím, že do roka od zaradenia, už budeme rodina. Ale štve ma to. Lebo detičky v profi rodinách, už mohli byť dávno so svojimi novými rodinami. A celé to stojí, lebo súdnictvo je pomalé. Ten čas, ktorý by sme mohli byť spolu, nám už nikto nevráti.