icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
12. jan 2017

Viaceré z vás sa ma pýtali kde to chodím šmírovať. Podľa zákona sú všetky pojednávania uverejňované, a to na stránke https://obcan.justice.sk . "Naše" pojdenávania nájdete v menu pod občiansko-právnymi pojednávaniami. Dá sa to tam filtrovať aj podľa jednotlivých súdov, bohužiaľ nie podľa krajov. Čiže ak napr. v BA kraji je 7 okresných súdov, treba to pozerať po jednom. Do filtra si zadávam slovné spojenie "vyslovenie osvojiteľnosti". Len niekedy je tam preklep v názve a potom vám to nenájde, čiže to radšej pozerám všetko. Dozviete sa tam len či budú takýto prípad prejednávať a kedy. Po ukončení pojednávania si v menu rozhodnutia viete pozrieť aj rozusdok. Tam sa dá vyčítať, či sa jednalo o jedno dieťa alebo viacero detí a pohlavie. Lebo v rosudku sa píše maloletú/maloletého. A to je všetko. Viac info sa nedá zistiť. Nie je tam kvôli ochrane ani meno, ani vek.

bibal123
12. jan 2017

dievčatá idem sa pochváliť 🙂 Dnes je náš najkrajší deň aky len môže byť🙂 Dnes sme videli prvý krát našu dcérku .Je tak neskutočne krasna ma iba 8dni ak pojde vsetko ako ma od utorka princeznu mame doma 🙂

Drzim vam vsetkym palceky aby aj vy ste mali tak krasny den ako my dneska 🙂

kikuska_wedge
12. jan 2017

@bibal123 joooj teším sa s tebou. Musí to byť užasné.

bibal123
12. jan 2017

@ kikuska_wedge je to nádherny pocit....placem od kedy som malinku videla.Ten nadherny pocit ,ked mi ju dali do ruk prvy krat🙂 Take malinke klbko krasne

vanillaskyy
12. jan 2017

Zaslúžite si to ❤️ veľmi sa s tebou teším 😘😘😘

bibal123
12. jan 2017

@ vamillaskyy dakujeeem to prislo tak necakane o pol 9 telefon a o 11 som mala princeznu na rukach🙂

nikadomi
12. jan 2017

Waaaauuu!!! @bibal123

tlucka
12. jan 2017

@bibal123 Skvelé, gratulujem 😄

bibal123
12. jan 2017

dakujem dievcata 🙂 a teraz zacina u mna panika zhon 🙂 Idem na lov vybavicky a vsetkeho okolo malinkej kedze v utorok dufam pojde domov 🙂

tlucka
12. jan 2017

@bibal123 To musí byť prijemný stres 😁 Dúfam, že potom napíšeš viac info.

bibal123
12. jan 2017

@tlucka jasna aj fotecku dam ako mame princeznu domka 🙂

tlucka
12. jan 2017

@bibal123 Veľmi sa teším s vami. Ak sa môžem spýtať, aké ste mali požiadavky? Od kedy ste boli v poradovníku? Aj my sme z TT kraja, tak sa teším že sa to posúva 😘

bibal123
12. jan 2017

@tlucka etnikum sme neriesili ...zakladne choroby bola poziadavka a vek od 0 - 3 rokov dievcatko. od augusta 2016

labudka
13. jan 2017

@bibal123 - úžasné gratulujem, musí to byť nádherný pocit!!!

katkuz
13. jan 2017

@bibal123 gratulujeeeeeem, normalne mam zimomriavky 🙂 🙂 🙂 ... len neviem ako to bolo myslene s foto - skusenejsie baby poradia viac, ale nie je to tak, ze foto az po uuplnych papierovackach, ked bude oficialne vasa???

fatma1
13. jan 2017

@bibal123 Jeeej, zo srdca gratulujem...uzasne...! a ako rychlo...od augusta ste cakali a uz mate..vauuu.....tesim sa s Vami ;)

mana85
13. jan 2017

@bibal123 gratulujem ♥ a kde je teraz ešte v pôrodnici ? nemôžeš tam sňou ostať ? My sme mali úplne rovnake požiadavky a keď sme šli pozreť malého do pôrodnice tak som tam sním mohla ostať a spolu sme šli domov 🙂 cestou sme kupovali aspoň základne veci , doma sme nemali absolutne nič 😀

A mám otázku 🙂

Prosím Vás spisová značka na súdnom rohodnuti je stále rovnaká ? na každom ďalšom súde ? Našla som si pojednávanie podla linku od @kikuska_wedge no je tam iná značka ako tá čo už máme na preošlom rozhodnutí . Toto som nejak nepostrehla ani u malého ani teraz . Ďakujem ....

iivviikk
13. jan 2017

@mana85 už mate vytýčené pojednávanie?

kikuska_wedge
13. jan 2017

@mana85 každý súd má novú spis. značku

rebekarebekova
13. jan 2017

@ bibal123 gratulujeeem. A ako to ze to islo u vas tak rychlo a mate babatko? 😊

anettta
13. jan 2017

rebekarebekova kriteria 🙂))) asi maju romske dievcatko 🙂 ale to len predpokladam, aj ja som zvedava 🙂

nikola116
13. jan 2017

@bibal123 gratulujem 🙂 drzim palce nech je vsetko podla vasich predstav 🙂

bibal123
13. jan 2017

ano dievcatka je romskeho povodu

bosorkabb
13. jan 2017

@bibal123 gratulujem......teším sa z tebou.

beka22
13. jan 2017

@bibal123 gratulujem a prajem véééľa radosti

11simca16
13. jan 2017

Gratulujeme a tešíme sa s Tebou.Vybavovačky zvladnete,

bibal123
13. jan 2017

a iba babenky nikdy neviete ci obaja rodicia su romovia alebo nie .Niektore matky to nepovedia.A mozem povedat, ze je strasne krasna dokonala zdravucka princezna.

marcelarefat
13. jan 2017

@bibal123 z celeho srdca ti to prajem.

ellen2016
13. jan 2017

Ked aj my budeme mat,tak zorganizujeme Basavel;)

mana85
13. jan 2017

Ďakujem ...kikuska_wedge