Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
este raz dakujem vam dievcata 🙂 Prajem to kazdej jednej aby zazila taketo najkrajsie chvile ako my coskoro 🙂
@bibal123 och aby to uz bolo co najskor. Ja sa kazdy den modlim aby to bol prave ten den kedy mi uz zavolaju
Ahojte, tí čo ste zapísaní v Žilinskom kraji ako na tom ste? ako dlho sa čaká? naozaj tých 5 -6 rokov?
@zujka2 Ahoj.Ja som zo Žilinského kraja a ANO, Bohu žiaľ sa naozaj čaká v tomto kraji 5-6rokov.
Písala mi jedna pani,že v novembri,konečne dostali drobčeka po 5 rokoch a 7-mich mesiasov čakaia.I keď som sama volala do ZA aby som sa presvedčila mi bolo povedané,že naozaj sa to čakanie v tomto kraji predlžuje už skôr bližšie na 6 rokov čakania ako na 5🙍🙍
zujka2,my čakáme viac ako 5 rokov a sme len niekde na čísle 7,8,9 😔.neviem presne,lebo tento rok sme do ZA ešte nevolali.
Ahojte neviete náhodou ako pokračuje TN kraj?
@dasah ja ked som volala, tak som sa za 3 mesiace posunula o 5 miest.
@marcelarefat a môžem vedieť koľký ste? A kedy si volala? Ja som v decembri a bolo sme 16 ďakujem
Ahojte rodičia 😉 mala by som otázočku na detičky ktoré máte adoptované.... koľko cca trval u vás celý proces od podania žiadosti? A aké ste mali "kritériá"? Je napr.žiadostí na novorodencov viac ako na väčšie detičky? Ďakujem
a neviete ako je na tom Trnavský kraj?
jaruskatt ja som síce zo ZA kraja, ale v skratke vybavovačky trvali cca 5-6 mesiacov/sedenia u psychol. atď.../ a na samotnú adopciu sme čakali od augusta 2015 do marca 2016, čiže 8 mesiacov, ale mali sme dosť voľné podmienky, dali sme že môžu byť polorómske aj súrodenci.
a tu sú:
sú zlatí, my sme šťastní a už nám nič nechýba...
Caute holky,chcem sa opytat- citili ste hned pri dietatku,ze je to to prave pre Vas,resp.odmietli ste niektore prve dietatko ktore Vam ukazali? Sme na zaciatku zoznamu a zaciname byt "trosku" nervozni;) V Navrate vraj taketo situacie preberaju,ale kedze my sme isli cez upsvar,priprava na taketo situacie bola veskera ziadna.Vraj uz pri fotke to citite. Ake mate skusenosti?
@ellen2016 nám keď zavolali chceli sme novorodenca. Volali že majú dieťatko 1/2 ročné. Moc sme tomu neboli naklonení ale keď sme NÁŠHO drobca videli bola to láska na prvý pohľad. Teraz bude rok čo ho máme doma a som najšťastnejšia mama že mám doma MOJE dve nádherné a sladučké detičky. Do konca života budem vďačná bio mame že HO priviedla na svet a osudu že tento poklad je práve NÁŠ
@zanetaqwe
@continental
ďakujem za odpoveď. viete, my máme v máji štyri roky, tak uvažujeme, že či budeme pokračovať alebo dáme šancu iným, keďže sa nám narodilo bábo. je to veľmi dlho.
@ellen2016 no nás v úsmeve učili práve naopak, že nemáme dať na fotku.. dokonca ani na prvom stretku iskra nemusí preblesknúť.. u nás tak bolo veru- fotky akože ok, ale potrebovali sme stretko.. po prvom stretku ok a po druhom som od neho nedokázala odísť 😉 A doteraz od neho nedokážem odísť už desať mesiacov.. všetko je to veľmi indivindi a fotkou sa ozaj odradiť nenechajte
@ellen2016 nám boli ponuknuté 3deti predtým ako sme si vybrali, ale len po tel chceli sme zdrave a neromske tak sme romske odmietli ani návšteva nešli sme pripadalo by mi to velmi čudné a take netaktné ....bolo by mi luto ist pozriet a odmietnut .... neodcudzujte ma prosím ze sme nechceli romske...ked nám volali 4krát tak sa už nechceli vyjadrovat k povodu a to ma lákalo vidiet a mat ho .....tak sme šli bol zdravý modrooky krásny mal 7dní fotografiu si nepametám nás zaujímal v skutočnosti, aký je bolo to naj prekvapenie boli sme štastný.....už prebehla aj adopcia sme radi že ho máme....niekedy je dobé si počkat ak možem poradit riadit sa rozumom aj ked ja som si aj poplakala srdce mi vravalo rýchlo chcem dieta, ale rozum že aby bolo podla predstáv mna manžela .....
@maninka1974 podla mna to bolo super rozhodnutie a je to tak spravne. chranila si si svoje statsie a zjavne to bolo dobre, ked ste teraz stastni. iba blazon by ta odsudil 🙂 kazdy sa ma drzat toho, co potrebuje on sam a nie dat na nazory inych 🙂
drzim palce!
@maninka1974 este som chcela...ja som rasistka na bielunke deticky 🙂 myslim to v dobrom 🙂 pacia sa mi sice modrooki anjelikovia s brckami, ale milujem cokoladove ocka a cierne vlasky, vzdy som chcela, aby sa mi take deti narodili...a....starsiu dceru mam modrooku spinavu blondinu a druhu mam sice s cokoladovymi ockami, ale ma taku bielunku plet ako snehulienka 🙂 a tak teraz chcem tu ozajstnu "cokoladku" 🙂
@anettta dakujem za pochopenie...
Ahojte mamky,buduce mamky.Tak my sme dnes mali navstevu socialnej pracovnicky,uz sme v poslednej tretine pripravy v usmeve,tak sa nemozem dockat kedy nas konecne zapisu na zoznam.sme z KE,a vraj je tam cakacia doba 3 roky.soc.prac. dnes potvrdila skor 2 roky (na biele dietatko do 1ho roka) tak dufam,ze to tak dlho nebude.peklo umeleho oplodnenia (4×) uz mame za sebou a sme plne koncentrovani na dietatko,ktore sa narodi v nasom srdci a budeme mu moct dat vsetku tu nahromadenu lasku.ak su tu ine cakatelky z KE kraja,budem rada ak sa podelite o skusenosti,hlavne ohladom cakania a tak.a k vsetkym krasnym detickam co tu pridavate a uz stastnym rodinkam zo srdca blahozelam.😉
@torpilla123 Ahoj my sme z KE A SME V POSLEDNEJ FAZE PRIPRAVY NAM TIEZ VRAVELI CAKACKU 3roky mame tiez biele dietatko do jedneho roka,tak uvidme na poslednom sedeni buduci tyzden......
Dievčatá dnes doobeda mi volal muž. Už po prvom slove som vedela podľa toho šťastného tónu, že mu volali z upsvaru. Poobede sme už aj utekali pozrieť spis, foto a video. Detičky sú úžasné. Celú dobu, čo sme sa oboznamovali som mala slzy na krajíčku. Na tom videu boli strašne zlatý. Tešíme sa na prvú interakciu, ktorej termín budem dohadovať zajtra. Som strašne šťastná, dojatá a stále tomu nemôžem uveriť.
@kikuska_wedge teším sa s tebou, nech mate inerakakciu čím skôr. Drziiiim palce🙂

@bibal123 Gratulujem... Úžasné..těším sa s tebou..a nech vám robí radost👶