icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tlucka
18. jan 2017

@kikuska_wedge Krásna správa. Držím palce, nech všetko dobre dopadne a čo najskôr ste s detičkami spolu 💗

iivviikk
18. jan 2017

@kikuska_wedge interakciu🙂

vanillaskyy
18. jan 2017

@kikuska_wedge držím palce 🙏❤

katkuz
18. jan 2017

@kikuska_wedge myslim na vas, nech vsetko ide ako ma a rychlo 🙂 🙂 🙂

bibal123
18. jan 2017

@kikuska_wedge drzim moc palce nech ste uz vsetci pekne spolu a stastny 🙂❤

bosorkabb
18. jan 2017

@kikuska_wedge držím palce a teším sa s tebou.

nikadomi
18. jan 2017

@kikuska_wedge wau wau wau!! 👏👏👏to je také vzrúšo.. toľko sme spolu s Tebou na to čakali a už je to TU! Paráda.. každej správičke sa budem tešiť.. a prajem nech to ide rýchlo a hladko 💙💙💙

labudka
18. jan 2017

@kikuska_wedge Užasné, nech to ide krásne a rychlo, huraaaaaa

sticker
lenka20
18. jan 2017

Ahojte baby chcem sa poradit syn -osvojeny - mal v novembri 3 roky posledny rodicovsky prispevok prisiel v Dec za Nov a ked som dnes volala na urad tak mi povedali ze to automaticky stopli kedze dovrsil vek 3roky.. pokial viem malo by sa to pocitat ze 3 roky od prveho rozhodnutia sudu o zvereni.. tetuska na urade tvrdi ze to by bolo len ak by este nebol osvojeny ale kedze bol pocas tej doby osvojeny tak uz viac nemame narok len do 3 rokov... prvy sud bol vo februari takze este 2 mesiace podla mna by nam mali vyplacat... ako to riesit mali ste podobny problem niektora? Dakujem za rady.

lenka20
18. jan 2017

A to som im v novembri volala ze ci nieco treba z mojej strany este aby mi to nestopli...vtedy sa tvarili ze ano do Feb budu vyplacat a dnes zrazu ze to konzultovala s kolegynou a ze zanikol narok...

lalus
18. jan 2017

@lenka20 ahoj, toto sa tu rieši opakovane, že tie tety to nevedia a tvrdia si dokolečka svoje. každopádne - nárok na RP máš 3 roky od prvého rozhodnutia súdu (predbežko, predosvojiteľský).. ak sa teta na úrade nedá presvedčiť Tebou a nereaguje na žiadosti, aby si to doštudovala, tak trvať na tom, nech zavolá na ústredie, kde jej to vysvetlia. V najhoršom prípade napísať sama sťažnosť na ústredie, že Ti v tej a tej pobočke odmietajú vyplácať RP a opakovane argumentujú nepravdou. Verím, že sa to dorieši, myslím, že zatiaľ každá, čo mala taký problém, tak uspela a RP jej bol doplatený i za chýbajúce mesiace. Držím palce

11simca16
18. jan 2017

@kikuska_wedge Gratulujeme a tešíme sa s tebou.

marcelarefat
19. jan 2017

@kikuska_wedge Juj ako sa teším s tebou!!! Veľmi Vam to prajem. 🙂

mary17
19. jan 2017

@kikuska_wedge Super, držím palce, nech to všetko ide rýchlo a detičky máte čím skôr doma, my budeme ešte na malinkú čakať dva mesiace a možno aj viac. :(

bosorkabb
19. jan 2017

@mary17 prečo tak dlho ak smiem vediet?

kikuska_wedge
19. jan 2017

@mary17 ďakujem a prečo tak dlho?

anettta
19. jan 2017

@mary17 preco tak dlho? co to je za hovadinu zase? prepacte ale uz ma tie sproste urady a sudy seru!!! chcete vytvorit idealne prostredie pre vyvoj deticiek, ktore si aj tak uz prezili vela a nejake urady to budu zdrziavat. ach jaj!!!

@kikuska_wedge a ake deticky mate vybrate? a kedy idete na interakcie?

torpilla123
19. jan 2017

@martusianka78 jeej, no to som rada, ze konecne niekto z KE vo velmi podobnej faze ako ja 🙂 a kde mate pripravu? my v Usmeve, dnes mame sedenie, siedme, potom este 2x, a jedna individualka. a potom uz dufam budeme konecne v poradovniku. citime sa pripraveni s manzelom na dietatko uz davno, tak dufam,ze tie zvysne mesiace/roky cakania uz prebehnu hladko a hlavne bleskovo, aby sme mohli byt kompletna rodina.

torpilla123
19. jan 2017

@kikuska_wedge drzim pace, aby interakcia prebehla podla vasich vytuzenych predstav a aby ste cim skor boli doma spolocne vsetci. a potom nam nezabudni dat spravu, ako si zijete ;) 🙂

mary17
19. jan 2017

@bosorkabb
@kikuska_wedge To nechápeme ani my. Hosťovský najprv aj chceli dať, že nejaký víkend, to ešte pri telefonáte mi hovorili, potom keď sme prišli, tak sa netvárili nadšene a na druhej interakcii nám psychologička povedala, že vôbec nie. Keď som spomenula predbežko, tak že to je zbytočné aj skúšať, že sudcovia u nich to neuznávajú. Máme čakať kedy bude právne voľná a potom si podať hneď žiadosť na predosvojiteľskú. Vraj to potrvá približne dva mesiace.

ellen2016
19. jan 2017

No,aspon sa Vam nestane ze si to bio matka rozmysli a musite ju vratit.to si neviem ani predstavit.a mozete ju chodit pravidelne navstevovat? ozaj,stalo sa to uz niekomu ze mali doma dietatko a bio si to rozmyslela?

mary17
19. jan 2017

@ellen2016 Nám psychologička hovorila, že sa to stalo a aj také, že jednému páru dva krát vraj a až tretie dieťatko im zostalo.

bosorkabb
19. jan 2017

@ellen2016 nám hovorili v Navrate o jednom pripade.

bosorkabb
19. jan 2017

@mary17 inak to muselo byt pre nich hrozne.

mary17
19. jan 2017

@ellen2016 Ešte som zabudla napísať, že ju môžeme chodiť navšťevovať.

ellen2016
19. jan 2017

@mary17 kriste na nebi,tak potom je otazka co je lepsie,ci mat malu doma a zblizovat sa a ci pockat 6 tyzdnov na sud. Ani jedna alternativa nie je idealna asi.
Budeme na vas mysliet a drzat palceky,nech vsetko vyjde tak ako ma w hlavne nech mate deticky coskoro doma.T.

nikadomi
19. jan 2017

@mary17 uff nezávideniahodná situácia.. my sme mali malého na hosťovskom pol roka kým prebehol súd 🙄 Neviem si predstaviť na neho toľko čakať a najdoležitejšie mesiace v ťahu.. a navštevovať ho by bol nonsens- 400km ďaleko 😏 Držím palce a veeeľa trpezlivosti.. a teda nech to trvá max. tie dva mesiace. 💙💙

ellen2016
19. jan 2017

baby, nechapem teda ako sa to riesi, ked je niekto zamestnany. pride babo, odidem z prace na matersku, alebo ako? ked pol roka nebude sud a ja budem doma, tak som na materskej alebo nie? ako sa to riesi so zamestnavatelom? sorry, ze tolko otazok ale ako srdieckova "coskoro" prvorodicka vobec nerozumiem ako to vlastne funguje. nam pani na upsvare povedala, ze predpoklada ze s nasimi preferenciami bude babo za par mesiacov. moj zamestnavatel nasiel za mna od 1.4 nahradu (plus 1.5). ak bude babo z porodnice dajme tomu v marci, tak 2 mesiace by bolo u profi mamy, alebo az kym neprebehne sud, co teda moze byt aj 6 mesiacov. ako sa to riesi so zamestnanim?

labudka
19. jan 2017

@mary17 a teda ste sa pre malinku rozhodli, čiže aj vam stačili dve stretnutia aby ste to vedeli, že je to ona .... toto sa tesim na to narodenie pre srdiecko

bibal123
19. jan 2017

@mary17 nedaj sa odbit len nech to daju na sud aj ja mam predbezko a v pohode