Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge
@kikuska_wedge aha tak to som nevedela :(
@ellen2016 no rieši sa to ťažko.. dovolenkami, PNkami, neplateným voľnom, výpoveďou 😏 Ja som mala "šťastie"- bola som aktuálne nezamestnaná, tak nebol problém, bola som s malým doma, ale bez nároku na akýkoľvek príspevok. akurát som sa musela stále chodiť na úrad práce hlásiť aj s dokladom o hľadaní zamestnania 😒 Na hlavu ale čo narobíš..
@nikadomi mne tety na urade povedali, ze akykolvek papier zo sudu o zverenie do predosvojitelskej starostlivosti ma opravnuje nastupit na md resp rodicovsku dovolenku. Ze vraj pre stat sa stavam matkou hned ako mi zveria dieta do starostlivosti. Ale asi to neplati ked ide dietatko na hostovsky pobyt z dd. Tak neviem...je to hovadina?
@anettta na hostovský to určite neplatí.Ded ti da papier,teda aspon u nas dokedy je u vas na pobyte.Je tam dokedy sama dieťa vratiť.Ak nie je sudné rozhodnutie a natahuje sa to tak ako tu bolo spomínané, dovolenky ,PN výpoveď.Materská na základe pravolplatného rozhodnutia sudu a rod.list dieťaťa a ešte pýtali potvrdenie kedy dali dieťa s ded.
@torpilla123 y chodime priamo na ura prace aj my sa uz nevieme dockat s manzelikom dietatka ...25,1,ieme posledny krat k pani psychologicke aj s pani socialnou pracovnickou tak som zvedava ci nam nieco poveia...uz nech sme v zozname cakatelou..a vy ako dnes 🍀
@nikadomi je to fakt na nervy...netu39m 4o by som robila, veď nijaké voľno tii nik nedá...ja som našťastie mala hneď predbežká, takže som ten probl0m neriešila
Ahojte prinasam update napisala som mail na ustredie na ten vseobecny mail a uz dnes mi odpisali ze to prehodnotili a mam narok na rodicak do 3 rokov od rozhodnutia sudu o zvereni a peniaze doplatia bud mesiac takze super
@tortelinka je to otras veru.. nás to až tak finančne nezasiahlo chvalabohu.. len nie každý má to šťastie 😞
@lenka20 klasika, to už tu rieši takmer každý
@nikadomi veru, nejde len o financie, ale kopec iných starostí,ach
@nikadomi Včera som im volala do DD, že sa chcem rozprávať s riaditeľkou kvoli tomu, či by sa predsa nedal nejaký hosťovský aspoň, ale povedali mi, že to je zbytočné, vraj nám ju nedá domov :( Ja to nechcem kvôli nám, ale kvôli malej aby si čím skôr zvykla a presne aj preto, lebo tieto mesiace sú veľmi dôležité kvôli budovaniu si väzby. Bola u mňa aj kamarátka psychologička, bavili sme sa o tom a tiež to nechápe.
Ahojte, absolvovali ste niekto psychologickú prípravu cez UPSVaR v Nitre?
http://www.survio.com/survey/d/I3F4V3K5K8V7Y1R5I Ahojte, prosim o vyplnenie pre navratacku dobrovoľnícku. Ďakujem
@mary17 práve.. ja tomu tiě nerozumiem.. my sme natrafili na skvelý DD.. aj riaditeľ sám vravel, že nerozumie, prečo iné DD nedávajú na hosťovský, keď kompetencie na to majú.. ťažko povedať.. nevidím úplne do toho ale presne hlavne kvoli deťom je to veľmi nefér, keď už by mohli byť tam, kam budú navždy patriť.. tu každý deň drahÝ
No ani náš DD nám našu malú nechcel dať,,,riaditelka že oni nedávajú oni sú zodpovední atd..,čiže sme predbežko riešili,,,,škoda,že Vám sa to nedá,,,,,,,,,,ja nechápem,však predbežko je na rozhodnutí páru,či chcú dieťatko hned, kto o tom rozhoduje, či si ho môžu podať?,niekde sa dá niekde nie,ja by som podala, aspoň by som skúsila,,,,,,,,povedať v DD môžu všeličo
@mary17 určite predbežko skúste, nenechajte sa odradiť úradom, a hosťovský môžu dať aj keď nie je právne voľná, to je na rozhodnutí DD
Ahojte baby, je tu nejaka z Vas, ktora si vyhliadla dietatko priamo v detskom domove: Moze sa to vôbec?
@kikuska_wedge jej gratulujem najviac 🙂 super sprava 🙂
@tortelinka To viem, že by mohli, lebo sa to tak robí, ale proste oni nie, pokúšala som sa ich presvedčiť, ale nechcú :(
@mary17 Juj cukricek malinky. Dufam, ze sa to cim skor vyriesi. Drzim palce.

@bibal123 Len keď ešte nie je právne voľná, tak im to súd nerozhodne. Musí čakať na vyslovenie osvojiteľnosti. Zatiaľ má len možnosť hosťovského. Ale po vyslovení osvojiteľnosti, tak ako píšeš, určite predbežko. @mary17 Lebo to je kľudne aj ďalšieho pol roka.