icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

aveeva72
28. jan 2017

Ahojte dievcata, 6.2. konecne zacina priprava v Usmeve v BA!

fatma1
28. jan 2017

@aveeva72 A kedy budu hodiny?v utorok ci vo stvrtok?od kolkej do kolkej,prosim?A kedy vychadza ukoncenie,prosim?dakujem

anettta
28. jan 2017

my ked sme boli teraz na jesen boli hodiny vo stvrtky od 17.00 do 20.00 ale to sa presne dohodnete spolu na prvom stretnuti, takze je dobre, aby ste na to prve, resp. nulte (oni to tak volaju) isli. a je to myslim 9 stretnuti bez toho nulteho s tym, ze dve stretnutia Vam daju jedenkrat naraz v sobotu. bolo to velmi rychlo. zacali sme 12.9 a do zoznamu nas zapisali 6.12.cize spolu tri mesiace 🙂 co tu takto citam od bab, tak asi sme mali najrychlejsiu pripravu 🙂

fatma1
28. jan 2017

@anettta Super..a ked to napriklad jednemu z paru nevyhovuje prist na dane stretko?teda musia pokazde prist obaja na stretko?a ked nepride manzel povedzme na 4 stretka,lebo prave vtedy robi,tak sa o tie zmeskane stretka vsetko predlzuje?ci ako to je?Dik

bosorkabb
28. jan 2017

@fatma1 nám sa to stalo len raz,vtedy nam dali robiť psycho testy. Ale inak si cerpas dovolenku. V navrate sme väčšinou museli chodiť spolu.

nikadomi
28. jan 2017

@fatma1 jedno vynechané stretko sa akceptuje.. ďalšie sa musia doplniť a za každé sa dopláca.. sumu si presne nepamatám, ale tuším 20€.. opravte ma niektorá ak sa mýlim .. 🤗 Chodiť musia stále obaja partneri..

anettta
28. jan 2017

@nikadomi suhlas obaja musia chodit a je to podla mna dobre. Inak by chlapi nechodili 😉 to si myslim 🙂 aj nam povedali ze jedno mozme vynechat ale nepovedali ze sa da nahradit. Nam povedali ze by sme museli prist s dalsou skypinou ked budu mat dane temy, co by znamenalo cakat cca dva tri mesiace navyse 🙂 tak sme poctivo vsetci chodili 🙂

nikadomi
28. jan 2017

@anettta aha- može byť, že sa podmienky zmenili odkedy sme chodili my 😉 Nám sa nahradiť dalo, ale za peniažky.. avšak nik nemusel využiť náhradu 😌

fatma1
28. jan 2017

@nikadomi
@anettta
@bosorkabb
Dakujem baby..kvoli manzelovi sme si vybrali urad a psychologa.Manzel pracuje na 12h prac.zmeny,od 6-18h a od 18h - 6h,ma kratky dlhy tyzden (ten aky maju casnici),cize by z 9 stretnuti mohol navstivit 4,tak mu to vychadza.Zobrat si dovolenku by znamelolo zobrat si 1,5 dna=12 h..o to by neslo,ale nedali by mu to tak casto..VW,oni tam maju celozavodne dovolenky,ze v lete su mesiac doma,na Vianoce mesiac doma,na Velku noc tyzden doma a medzitym len tak ked ozaj clovek surne potrebuje..ja som chcela Usmev,ale co uz...psycholog prisposobil hodiny manzelovi cez volna co ma,takze super,aspon to..skoncit by sme mali v polke maja-posledna hodina😉

nikadomi
28. jan 2017

@fatma1 chvalabohu, že má človek na výber 😉 Nám by zase úrad časovo nevyhovoval..

fatma1
28. jan 2017

@nikadomi Tak veru..a uz nech to mame za sebou!!a mozeme nasledovat vsetky baby ktore uz mate doma anjelickov😉

nikadomi
28. jan 2017

@fatma1 ani sa nenazdáš a budeme sa tu vytešovať s Tebou 😌

mary17
28. jan 2017

Ahojte. Mám takú otázku na všetky maminky, čo si adoptovali rómske detičky, ako to prijala najbližšia rodina?

bosorkabb
28. jan 2017

@mary17 nasi vedia o tom ake dieťatko chceme. Moja mama to zobrala v pohode a teší sa. Brat je skeptický ale on je taký typ ze mu vsetko prekáža,jeho žena tvrdi ze dieta je dar a na farbe nezáleží. Moja sestra v pohode,ona ma muza z grécka.
Manzelovi rodičia boli najprv prekvapený,teraz sa tešia a svokra je byvala zdravotna sestra tak ta rieši hlavne zdravie.
V mojej praci je to 20/80. Väčšina ľudí to akceptuje a drzi palce. 20%ma pochybnosti a našiel sa jeden ktorému sa to vôbec nepáči.

mary17
28. jan 2017

@bosorkabb Ďakujem, že si mi napísala, pýtam sa preto, lebo moja rodina to zobrala zle, ale všetci ostatní sa tešia. Prekvapila ma hlavne sestra, až také niečo, čo mi včera povedala som od nej nečakala. :( Myslela som, že bude problém skôr z mužovej strany, ale je to presne naopak.

fatma1
28. jan 2017

@nikadomi Dakujeeem😘😘😘

bosorkabb
28. jan 2017

@mary17 ľudia majú predsudky. Záleží od teba ako sa k tomu postavis ty a manžel. Mozno sestra po čase zmení názor. Ale možno nie.

anettta
28. jan 2017

@mary17 a co ti povedala? Neboj sa tiez si myslim ze zmeni nazor tvoja sestra ako bude vidiet malinku. Skoda ze ked sa mas tesit, musis celit takymto predsudkom. Ale ako bosorka pise, zalezi vsetko od teba a manzela. Vy dvaja s malinkou budete rodina najblizsia a dolezite je, aby ste vy boli spokojni. Napr my ked sme premyslali nad adopciou tak sme najprv chceli biele zdrave dievcatko. Ale ked sme sa dostali do problematiky a precitali si vsetko okolo tak sme si povedali, ze je to jedno. To ze je niekto tmavsi ho nepredurcuje byt horsim. Problemy ktore sa vyskytuju u ado deti nepramenia z farby pleti,ale z toho, ze boli opustene a nevytvorili si puto k ludom. Podla mary by si mohla na nete najst nejaky clanok, kde bude o tomto opisane. A sestra by mozno mohla byt ochotna si to precitat.
A nasa rodina je s tym v pohode, ja som sa velmi bala ako to prijmu, ale nakoniec som sa nepytala na ich nazor, jednoducho sme to oznamili ako fakt a bolo.

beka22
28. jan 2017

@mary17 my nemáme rómske ale biele krásne šikovné úplná láska a môj otec ho odmietol a nesmiem k ním chodiť a to už máme malého skoro rok doma. Tak si myslím že nezáleží od farby pleti ale od ľudí

beka22
28. jan 2017

A to že nemôžem k ním ísť mi už nevadí a keby sa ten moment mal opakovať keď mi to otec povedal a malého sme dobiesli domov tak by som ho zopakovala zas a znova a preto že sa to dá zniesť sme si dali ďalšiu žiadosť.😉

nikadomi
28. jan 2017

@mary17 prvotná reakcia zabolí- zvlášť keď je od blízkej osoby.. našich sme postavili pred hotovú vec- dva týždne pred príchodom drobca sa vobec o adopcii dozvedeli 😲 Prvotne prevládal šok a áno, boli poznámky, že prečo rómske, či biele nebolo a pod. A gény a gény a gény atď.. odkedy máme drobčeka, je to miláčik celej rodiny a odvtedy som slovo gény nepočula. Držím palce nech máte podobný scenár 😉 Ono je ťažké sa asi blízkym stotožniť s tým, pokiaľ nevidia konkrétne dieťatko. Deti majú čarovnú moc, že dospelý si ich rýchlo obľúbia ☺️

bosorkabb
29. jan 2017

@ellen2016 daj potom vedieť. Idete na viac dni?

mata71
29. jan 2017

@mary17 ahoj ja mám malé dietatko 2014 . ale je jedno či také alebo také áno je biele ,LUBENE A NASE... ale ked sme si dávali papiere na adopciu 2011 boli a začali byt reči o genoch a tak jedneho pekneho dna som pozvala svojich surodencov k našim, priniesla šampanske, obložené misy a oboznamila ich s plánom na adopciu, že sme v očakaní nech to tak beru, pekne som ich vysvetlila že život bez deti pre nás je prázdni a chceme ho naplnit a kto má s tym problém nech si uvedomi, že mne neubližai ALE SEBE , lebo sa pripravia o možnost vidiet ako malý bude vyrastat, chodit, papat, a všetky tie veci čo by si ako tety, ujovia a babky, dedkovci mali vychutnávat,,,lebo čo sa týka mna a muža sme rozhodnuty neprist viac tam kde nebude moje dieta chcené 🙂 a cca 5min ticha obzerania a mamina s tatom nakoniec že tatko to určite nebude a ony sa vnučata nemienia vzdat,, z bratovej strany mali vtedy 10r vnučku,, MALY ma teraz 3r a od prveho momentu 3tyždnový ako ho uvideli je milovany...a to Vám poviem mama a otec boli práveže proti adopcii... 🙂 v roku 2015 sa nakoniec všetky papiere dotiahli do konca a drobec je náš uplne,,, a bratovi sa narodil ešte jeden prírastok chlapček.... teraz si sestra vybavuje adopciu 🙂 DRZIM palce a nech všetky deti sa najdu zo svojimi rodičmi a rodičom vela síl pri riešení problémov a predsudkov..

amoenussa87
29. jan 2017

Ahojte. Prosim Vas o pomoc! Viem ze priprava rodicov na osvojenie sa vykonava najmenej 26 hodin. Zajtra mame 2. stretnutie s p. psychologickou (upsvr) a som velmi nervozna lebo neviem co ma caka (vzdy som bola introvertny typ). Prosim Vas mohli by ste mi napisat, ze konkretne ake temy ste preberali pocas pripravy??? Velmi pekne dakujem! 😔 😕

bosorkabb
29. jan 2017

@amoenussa87 my sme preberali ake pocity ma adoptovane dieťa, niečo o citovej väzbe,priputanie dieťaťa.....najdes dost na nete,dalsie stretnutia sme rozoberali nasu rodinu, robili testy. Potom naše predstavy o dieťati a potom take byrokraticke veci. Nic hrozne.

amoenussa87
29. jan 2017

@bosorkabb
Dakujem....Prave ze nic som nenasla na neten.... :(

marcelarefat
29. jan 2017

@amoenussa87 Presne ako pise @bosorkabb. Neboj neni to nic strasne a hlavne bud sama sebou, pytaj sa na vsetko co ta napadne.

marcelarefat
29. jan 2017

@amoenussa87 Aj tu na tomto fore zeny pridavaju linky na clanky a videa k adopcii. popozeraj par stran dozadu.

anettta
29. jan 2017

@amoenussa87 nemusis sa vobec stresovat. Co ja poznam psychologov su vsetci velmi mili ludia. Budete robit testy osobnosti to su take mile otazky 🙂 ktore len zaskrtavate. A budete sa bavit o tom ako sa staviate ku veciam. A asi sa vas budu pytat na to preco ste sa rozhodli pre adopciu, ake dietatko chcete a tak...podla mna to samotne by nemalo byt stresujuce. Psychologovia iba musia zistit ci nemate tazku psychopatologicku poruchu. Napr alkohlizmus, drogy a tak...vela stastia a pozitivnych zazitkov! My sme sa na pripravu vzdy tesili.

amoenussa87
29. jan 2017

@anettta Dakujem si zlata... Ide mi hlavne o to ze som dost introvert a musim toho cloveka (teraz psychologicku 🙂 ) spoznat lepsie aby som bola o dost otvorenejsia...