icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

wodanka
5. feb 2017

Ahoj @dasah podla poslednej info by sme mali byt 11. A Vy? Ktori ste a kolko uz cakate?

jajuskajana
5. feb 2017

Ahoj @wodanka aj ja som z Tn kraja ale my už z našej lásky tešíme 8 mesiac 🙂

mana85
5. feb 2017

@lubka1709 Ja som bola na neplatenej rodičovskej dovolenke a v pohode nikomu to nevadilo ...

wodanka
5. feb 2017

@jajuskajana to gratulujem 🙂 musi to byt skvely pocit...po akom case ste sa dockali?

dasah
5. feb 2017

@wodanka mi sme zapísaný od januára 2014 čiže už tri roky a v januári som volala a že 16 a vy konkrétne koľký a od kedy čakáte?

wodanka
5. feb 2017

@dasah my sme od juna 2013 a ako som pisala posledna info bola, za sme 11.

jajuskajana
5. feb 2017

@wodanka ďakujem. Čakali sme len 4 dni. Dlhšie sme nevydržali a išli sme na úrad pozrieť spisy detí čakajúcich na adop. A tam bola naša láska 🙂

wodanka
5. feb 2017

@jajuskajana uzasne 🙂 a ako "stare" dietatko ste si adoptovali?

jajuskajana
5. feb 2017

@wodanka mala 9 mesiacov

anettta
5. feb 2017

@jajuskajana to ste si ju nasli na urade?

torpilla123
6. feb 2017

@bosorkabb poziadavky asi ako vacsina,biele dietatko do 1 roka a KE kraj.

bosorkabb
6. feb 2017

@torpilla123 ako dlho sa u vas čaká?

torpilla123
6. feb 2017

@bosorkabb momentalne je to okolo troch rokov :(

zibi
6. feb 2017

@torpilla123 neboj kosicky kraj celkom dobre ide 🙂

bosorkabb
6. feb 2017

Schválili nám hostovsky🙂

katkuz
6. feb 2017

@bosorkabb hip, hip huraaaaaaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 super, tak sa spolu teste a uzivajte si 🙂 🙂 🙂 🙂

bosorkabb
6. feb 2017

@torpilla123 neboj to rychlo ubehne

beka22
6. feb 2017

@bosorkabb supééér som veľmi rada že si to môžete spolu užívať. Želám nádherné dni plné lásky

katkuz
6. feb 2017

@bosorkabb a kedy si ju beriete domkov ? ak sa to teda moze verejne rozpravat🙂

bosorkabb
6. feb 2017

@katkuz v stredu.

jajuskajana
6. feb 2017

@anetta, ahoj áno na úrade v Návrate ( tam sme absolvovali prípravu) jej spis ani nemali.

kikuska_wedge
6. feb 2017

@bosorkabb to je supeeeer. Gratulujem. My máme v stredu ďalšie stretko a skúsim vyzvedieť viac.

bosorkabb
6. feb 2017

@kikuska_wedge drzim palce

ellen2016
6. feb 2017

Aj my v stredu dalsie stretko✌️️ Uz nech je mala domka.

kikuska_wedge
7. feb 2017

Ahojte, mám na vás dve prosby:
1. Tým z vás, komu súd vyhovel vo veci predbežného návrhu (teraz neodkladného opatrenia) na predosvojiteľskú starostlivosť, vedeli by ste mi do správy poslať vzor, ako to vyzeralo.
2. Taktiež by som potrebovala vzor riadneho návrhu na začatie konania o zverení do predosvojiteľskej starostlivosti.

Ďakujem.

bibal123
7. feb 2017

@kikuska_wedge mne to vsetko robia na urade ...

anettta
7. feb 2017

dievcata aj ja by som potrebovala ten navrh na neodkladne opatrenie, keby bolo treba 🙂 a este som sa chcela spytat, mozno je to tu uz niekde napisane, ale...
ked nam bude babo zverene na predbezko, nemame este sancu na matersku vsak? a este sa chcem spytat, ked je babo starsie ako 6 mesiacov, uz nedostanem matersku, uz iba rodicovsky prispevok?
dakujem krasne za odpoved.

maninka1974
7. feb 2017

@anettta máš nárok na matersku aj ked sud rozhodne bud to neodkladne rozhodnutie alebo predosvojtielská starostlivost ked dieta preberáte od toho dna ...prvých mes je materská...

anettta
7. feb 2017

@maninka1974 dakujem za odpoved ,ale dostanem normalnu matersku, aj ked ma babetko viac ako 6 mesiacov?

maninka1974
7. feb 2017

@kikuska_wedge aj nám všetko na urade napísala my sme len odniesli na sud...