icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

celasapremenim
10. feb 2017

@yukki ty si jednoducho Clovek!

yukki
10. feb 2017

Baby ne, ja som obyčajná mama a takých na Slovensku je...nie že neboli chvíle zúfalstva, epizódy, kedy som už myslela že ma od jedu šlak trafí, dlhé ťažké zdanlivo bezvýchodiskové obdobia...... a opakujem, takých nás na Slovensku je kopec. Všetky mamy sa boria s nejakými úspechmi, snažia ako najlepšie vedia, a potom žnú-a u nás aj malý úspech je úspechom obrovským... Ja len tak...tú fotku. Že sa to dá...aj napriek veľmi ťažkým začiatkom a napriek tomu, že možno zistíme, že dieťatko jednoducho nikdy nebude ani len v širšej norme-čo sa týka samostatnosti, či správania...že sa to dá, nájsť takú cestu, kedy zažívame aj to pozitívne a keď sa to naučíme vidieť.....máme vyhraté.
Všetkým prajem, či čakajú bábo, či si trúfajú alebo nie na staršie dieťatko, také alebo také......veľa sily, a radosti, a lásky-a zdravíčka.

bibal123
10. feb 2017

Presne ludia su zakerni .Aj my ako sme sa rozhodli pre adopciu ,tiez na nas tlaky z kazdej strany ...ci sme hlupy brat si ciganca a neviem co..S placom som chodievala domov a najviac ma podrzala rodina .....aj ked som sa hadala s kazdym ,a vysvetlovala,ze na farbe pleti nevadi a nezalezi ide o to ako to vychovame tak taka malinka bude. Poznam aj bio rodicov bielych a ich deti beru drogy ....Raz som sa neudrzala a splechla som to jednej babke,ze jej vnuca droguje a je z bohatej rodiny a od vtedy mam akosi pokoj .... A malinka je uzasna doonala jedinecna nase vytuzene srdiecko a dufam ,ze nikdy nebude ona banovat ,ze sme si ju my ako rodicia vybrali a budeme pre nu oporou a radostou ako ona je pre nas.Nas zmysel zivota.Boze je to tak uzasne ,ze normalne co sme 30 dni traja tak stale nemozme tomu uverit ze mame tak nadherny uzlik jedovaty ,hlavne ak hned nema flasu mlieka ked sa zobudi 🙂 A rodina co mame pri sebe tak neskutocne ju vsetci miluju az ,az .Urobila radost a slniecko v nasom dome 🙂

bibal123
10. feb 2017

babenky dakujem za srdiecko potesilo 🙂

denka40
11. feb 2017

@macuskka ahoj aj ja NR kraj..to ste na ktorom mieste ze uz aj v NR sa caka 3 roky?

anettta
11. feb 2017

Ja som dostala srdiecko 🙂 prepacte neviem co to znamena, ale kedze je to symbol lasky tak si myslim, ze je to dobre 🙂 DAKUJEM ❤

katkuz
11. feb 2017

aj ja dakujem dobremu srdiecku za srdiecko 🙂 🙂 🙂

macuskka
11. feb 2017

@denka40 ahoj samozrejme že sa čaká tri roky .My máme tri v apríli a stále nič len čakať ,marci volám že o koľko sme sa posunuli potom dám info ,koľko čakáš ty???

denka40
12. feb 2017

@macuskka ahoj..diky...ja cakam kratko..v marci bude rok

ninuska92
12. feb 2017

Ahojte dievčence, chcem sa spytať kebyže si chcem adoptovat dietatko ale niesom vydatá za priateľa tak aj v takom pripade by mohlo prist k adopcii?

denka40
12. feb 2017
ninuska92
12. feb 2017

@denka40 dakujem za kladnu odpoved, nemozem mat deticky a tak ich rada mam

anettta
12. feb 2017

@ninuska92 mozes si sama adoptovat dieta ale nesmies byvat s priatelom. ked byvate v spolocnej domacnosti musite byt manzelia. ale mozes podat navrh uplne sama. alebo potom pestunstvo mozes ziadat sama, aj napriek tomu, ze byvate s priatelom spolu.

ninuska92
12. feb 2017

@anettta a prečo si nemoze zena podat ked zije v spoločnej domacnosti s priatelom?

loginexistuje
12. feb 2017

@ninuska92 mozes si podat ziadost o osvojenie sama .. iba ak by ste boli manzelmi musite ziadat obaja. Skor by si mala problem ak by si ziadala o osvojenie s partnerom (nie manzelom) v ramci pripravy isto budu zistovat aj jeho nazor na to ... ak teda zijete dlhodobo spolu.

anettta
12. feb 2017

@ninuska92 mne sa zda, ze nam to tak hovorili na priprave. ze muz so zenou zijuci spolu nie v manzelstve si nemozu adoptovat dietatko. ale zase mozno to bolo myslene, ze spolu si nemozu. ze ked zaziadas uplne sama, ze mozes??? no neviem, pravdupovediac, som vtedy nedavala moc pozor...tak mozno som ti zle povedala...prepac...

joannita
12. feb 2017

@ninuska92 urcite mozes sama, aj ked byvas s priatelom. Je to myslene tak, ze tym padom to dieta bude len tvoje, jeho nie. Keby ste ale boli manzelia, tak vtedy z nemozes adoptovat sama, vtedy zasa jedine spolu, alebo vobec.
A keby aj naaahodou to bolo tak ze ked s nim zijes tak nemozes, ako ti kto dokaze ze spolu zijete? 🙂 pred navstevou zo socialky odracem jeho veci a hotovo 🙂

joannita
12. feb 2017

@ninuska92 jediny zadrhel by mohol byt prijem. Pretoze ked budes na materskej, nebudes mat pravdepodobne dostatocny prijem ako jediny zivitel. To si musis premysliet.

jajaaaaa
12. feb 2017

@ninuska92 Ahoj, som v rovnakej situacii, mozeme si vzajomne poradit 🙂

jajaaaaa
12. feb 2017

Ahojte, chcela by som sa spytat, c ma niekto skusenost so ziadostou o adopciu bez partnera, ci su nejako znevyhodnovani v poradovniku, pripadne ak nikto nema skusenost, ci ste sa v priprave na sedeniach stretli so samoziadatelkou a aky bol prustup psychologa. Inak splnam vsetky kriteria... Vdaka 🙂 som z BA.

marcelarefat
12. feb 2017

@jajaaaaa Ahoj, ja som samoziadatelka, v poradovniku som uz 2 roky a 5 mesiacov. Pristupovali ku mne uplne rovako ako ku parom, ci uz psychologicka alebo aj na samotnom urade. V poradovniku sa posuvam tak ako par, za mna nemozem povedat, ze by som bola niak znevyhodnena. Ked som si to bola zistovat, ci mozem ako samoziadatelka tak mi hned povedali, ze zakon to nezakazuje. U nas su vsetci super, nemozem na nikoho jedineho kriveho slovat povedat. Dokonca ma uz aj jeden x kontaktovali ale musela som bohuzial odmietnut. Bolo to tazke ale inak som nemohla.

jajaaaaa
12. feb 2017

@marcelarefat jeeej, dakujem za odpoved, potesila ma🙂 trosku mam vacsie obavy co sa tyka kriterii, ale som rada ze existuje rovnaky meter 🙂 Ak sa mozem spytat, kludne do spravy, ake mas kriteria a z ktoreho si kraja?

denka40
12. feb 2017

@jajaaaaa aj ja som samoziadatelka NR kraj.ziadne problemy ...ochota... prave naopak,podpora zo strany psychologicky

amoenussa87
13. feb 2017

Ahojte...Kolko vam trvala priprava? Mi chodime od januara a zatial mame len 5.5 hod. za sebou... Vraj psychologicka nema cas na nas....Vrrrrrr ... Dalsi termin mame az v marci...Oh boze😖...😢

lubka1709
13. feb 2017

Ahojte baby.Ne to normalne ze my sme cca na 10 mieste a ty co su na 16 mieste maju uz dieta a viem ze maju take iste poziadavky a este aj prisnejsie ako my?Mam to brat ako podraz?:

jajaaaaa
13. feb 2017

@denka40 a este si cakatelka? dozvedela som sa totiz, ze v tomto problemy nie su, ale ze sa moze stat, ze budem prva na rade a zacnu ma preskakovat, lebo uprednostnia pary... povedal mi to aj pravnik, ale neverila som.... neviem ci je tu pripad, kedy sa to podarilo :/

kattyb
13. feb 2017

@amoenussa87 ahoj ,my máme tento týždeň poslednú pripravu.trvalo to cca trištvrte roka.sme Nitriansky kraj a prípravu robíme cez Úrad práce.

amoenussa87
13. feb 2017

@kattyb
Dakujem za odpoved....tiez robime cez urad prace....tt kraj... Tristvrte roka je dost...☹ Myslela som ze to bude trvat max 3 mesiace...som taka nestastna z toho...ved mi by sme chodili aj castejsie len nasa psychologicka to nechce...

bosorkabb
13. feb 2017

@lubka1709 mozno medzi tym zmenili kritériá,alebo ich oslovili aj mimo ich požiadaviek a oni súhlasili.
My sme v poradovniku boli len mesiac......vela záleží ci si ochotna poľaviť v kriteriach.

iivviikk
13. feb 2017

@bosorkabb
@lubka1709 ono treba asi vyvijat iniciativu,my sme boli 84,rozhodli sme sa oslovit usmev ako dar a už 9 mesiacov sme stastny rodicia.Mame medzikrajovo,dietatko ktore nik nechcel už malo byt ponuknute na medzinarodnu adopciu. Prisli sme za 5 minut 12🙂