icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
13. feb 2017

@lubka1709 tak ako pise @iivviikk ta aktivita je dôležitá. My mame tiež mimokrajove dievčatko. Preskocili sme cca 200 žiadateľov a verim ze mnoho z nich by sa do nej zalubili,lenze nespĺňala ich kritériá.

ellen2016
13. feb 2017

my tak isto, ako pise bosorkabb.hned po zapisani do zoznamu sme boli na zaciatku zoznamu. nasli sme sa s krasnym zdravym dievcatkom za 2,5 mesicaca. samozrejme, ze nema blond vlasky a modre oci, ale pre nas je dokonala ❤

anettta
13. feb 2017

@bosorkabb
@ellen2016 dievcata znie to tak skvele optimisticky! Len vela ludi sa boji...predsudky su na slovensku velmi silne. Skoda ze nemozete s nami zdielat fotky, aby ste mohli namotivovat ostatnych 🙂 a ako velke babetka mate?

bosorkabb
13. feb 2017

@anettta naša bude mať 5 mesiacov koncom mesiaca. Zdieľat fotky nemozeme,este sme v procese. Kazdy kto ju videl ju zbožňuje,ešte nikto nespomenul ze je romskeho etnika....nieje to na nej na prvy pohľad vidiet.

ellen2016
13. feb 2017

u nas 6 mesacne dievcatko. mne pride moc biela ale to snad v lete napravime🙂 Chapem ale, ze hlavne v mensich mestach sa najde viac ludi s predsudkami, kedze romski obyvatelia casto zneprijemnuju zivot svojmu okoliu. Co je asi najhorsie je, ze ludia su casto neohrabane drzi a nezdrzia sa pripomienok ohladom etnika, aj ked ich do toho nic neni. Vo vacsich mestach ma clovek viac sukromia a uznavam je ze to ulahcuje situaciu.

amoenussa87
13. feb 2017

Ahojte baby! Len tak pre info ak by mal niekto zaujem 😉
Mam na predaj injekcie nakolko nechceme vyuzit dalsiu moznost v ivf. Injekcie posuniem dalej za sumu ktoru som ja zaplatila v lekarni (mam doklad)!
DECAPEPTYL 2x balenia doba expiracie 05/2017
MENOPUR 4x balenia doba expiracie 04/2017
ORGALUTRAN 4x balenia doba exp.10/2017
UTROGESTAN 3x balenia doba exp. 03/2017

Skladovane v chladnicke, neotvorene!!!

Osobny odber okres Galanta, popripade doveziem DS, GA, SC, BA + dohoda

Ak mate zaujem prosim piste IP!
Dakujem...👍❤

anettta
13. feb 2017

@ellen2016 aj vy uz mate malinku doma? Dievcata tak silno vam drzim palce! Aby vsetko bolo ako ma byt.

jajuskajana
13. feb 2017

Ahojte dievčatá. Doma máme zatiaľ v neodkladnom opatrení dievčatko. Radi by sme si podali žiadosť aj o druhé dieťatko. Naviete kedy to bude najskôr možné?

beka22
13. feb 2017

@jajuskajana my sme dali po 3 mesiacoch ako sme malého doma

jajuskajana
13. feb 2017

@beka22 ďakujem za odpoveď. Ak sa môžem spýtať malého ste vtedy mali na hostovskom pobyte?

joannita
13. feb 2017

@amoenussa87 asi niesi v spravnej teme 🙂 ale za povodnu sumu pri tej dobe expiracie to veru nepredas ani nahodou (vlastna skusenost). Musis ist s cenou veeeeeelmi dole aby si mala z toho aspon nieco.

berginkan
13. feb 2017

@amoenussa87 zla tema.

berginkan
13. feb 2017

tak pridavam sa k vam. uz sme vycerpali vsetky moznosti, a posledna je adopcia. so z BA, aka je tam prosim aktualna situacia? idem si precitat cim mam zacat, ak by sa niekomu chcelo. moze mi napisat 🙂 dakujem 🙏

beka22
13. feb 2017

@jajuskajana áno a potrebovalibsme aktualizáciu a znova vyplnené papiere

joannita
13. feb 2017

@berginkan zalezi od poziadaviek. Na biele cca rocne dieta sa momentalne caka 3 roky od zapisu do zoznamu cakatelov a doba sa stale predlzuje. Pravdepodobne kym sa vy dostanete na rad bude sa cakat aj 4 roky. Ak ale chcete romske dieta, budete cakat ovela menej.

berginkan
13. feb 2017

@joannita ☹ myslela som si, to je strasne dlho. nemam zatial predstavu co to obnasa, no my sme otvoreni aj romskemu. co znamena ovela menej?

joannita
13. feb 2017

@berginkan to ti napisu skor baby co maju romske, prave tu take su co nedavno dostali, zopar ich cakalo len par mesiacov.
Plus treba priratat formality, preverovacky, pripravu min. 3 mesiace,,

yukki
13. feb 2017

@berginkan to môže znamenať aj len jeden deň od zapísania do zoznamu žiadateľov 😝 alebo pár mesiacov, ak budete mať tie ďalšie nároky užšie.....

nikadomi
13. feb 2017

@jajuskajana ja mám info, že až keď vám bude trvale zverená. Výnimkou je len žeby vás oslovili s bio súrodencom.

kominar
13. feb 2017

@amoenussa87 Ahoj Ja som infekcie gonal pregnil.....darovala.

bosorkabb
14. feb 2017

@berginkan ahoj, my sme boli zaradený do zoznamu ziadatelov kocom decembra 2016 a teraz mame malu na hostovskom pobyte doma. Oslovili nas koncom januara 2017.
Čiže sme cakali 1 mesiac. Mala je mimokrajova cize z ineho kraja. My sme BA kraj.
Takze cakacia doba je fakt krátka.

berginkan
14. feb 2017

@bosorkabb dakujem. tak sa do toho pustime.

amoenussa87
14. feb 2017

@kominar ahoj ja by som aj darovala..len nemam komu...

berginkan
14. feb 2017

@amoenussa87 su tu skupiny urcene nato - forum samoplatci kolko stoja lieky, alebo skupina lieky, vitaminy a ine doplnky..

fatma1
14. feb 2017

@amoenussa87 No skoda tej expiracii, my ideme na to az v lete, v auguste

amoenussa87
14. feb 2017

@fatma1 Ano to je škoda...

amoenussa87
14. feb 2017

@berginkan Skusim tam....ďakujem

ckatka
14. feb 2017

@bosorkabb to ste mali bez akychkolvek poziadaviek a ma aspon 15 rokov? 🙂 vau.... lebo nam povedali ze aj 2-3 roky sa caka...tiez BA kraj,... uz chodime na pripravu, a je pravda, ze tam sa nas snazia dost "dotlacit" aby sme ustupili z narokov, ze to bude skor a ze detske domovy su plne ciganciatok skolko - a skolopovinnych,... ale na to sa necitime

fatma1
14. feb 2017

@ckatka Kam chodite na pripravu v BA? na urad?ak ano, ku ktoremu/ktorej psychologicke, prosim?a ako dlho uz chodite? dik

berginkan
14. feb 2017

Budu to mat ale tazke tie cigancata v zivote v tejto rasistickej krajine ☹ popravde celkom sa toho obavam